amigdas.com

Lumea noastră prin ochii pisicilor: fapte interesante despre abilitatea lor de a vedea

Chiar dacă pisica stă în picioare pentru tine, ea te vedeAnimalele noastre iubite se comportă uneori foarte ciudate și imprevizibile. În mare măsură, acest lucru se datorează faptului că ei percep lumea noastră nu ca și noi. Înapoi în trecutul îndepărtat aceste animale au fost considerate o forță rea

, rambursarea misticismului, precum și însoțitorii ritualului magic. Se credea că o pisică neagră cu ochi verzi este o pisică de vrăjitoare. Dacă o astfel de pisică traversează drumul, atunci aveți probleme. Oamenii impresionati cred ca pisicile vad puterea din alte lumi.

În același timp, iubitorii de iubire liberă pot deveni un adevărat medic de casă. Cu mama lor drăguță și vibrantă, acționează asupra câmpului energetic al unei persoane, ajutându-i să se relaxeze și să se calmeze. Masaj moale al labei pisicii vă permite să faceți față stresului, depresiei și chiar calmării durerii.

Cum pisicile văd lumea noastră

Informații interesante despre pisiciMajoritatea oamenilor din cea mai veche copilărie știu că pisicile se pot vedea perfect în întuneric. Această abilitate a animalelor era înzestrată de natură, care le-a oferit un elev vertical. În lumina strălucitoare, elevul se întinde într-o bandă subțire, ceea ce explică modul în care văd pisicile, chiar și privirea la lumina soarelui. În amurg sau aproape în întuneric, elevul devine mai pronunțat, tinde să aibă o formă rotundă. Interesant, pisicile, spre deosebire de celelalte animale, necesită o perioadă minimă de timp pentru a "regla" viziunea atunci când lumina se schimbă brusc.

Dimensiunea elevului este diferită la pisici și în funcție de modul de viață. De exemplu, un elev rotund se găsește în pisicile sălbatice, pe măsură ce vânează în timpul zilei. Aceste animale includ un tigru, un râs. Pe măsură ce pisicile care trăiesc în condiții confortabile în casă, se poate înțelege elevul vertical: în timpul zilei își pot permite să doarmă.

Stilul de viata activ al pisicilor, modul de a-si apara opinia intr-o lupta si de a nu se confrunta niciodata cu dificultati a afectat structura ochiului. Pentru protecție împotriva daunelor mecanice, are o a treia pleoapă. Ochii ocupă cea mai mare parte a capului, au o formă convexă și adânc plantat în craniu. Ochiul pisicii este format din:

 • cornee;
 • iris;
 • coajă;
 • corpul vitros;
 • retinei;
 • gene;
 • lentila;
 • nervul optic;
 • discul optic;
 • camera anterioară a ochiului;
 • irizare-unghi cornean.

Corneea ochilor pisicii are o culoare de la galben deschis la albastru. În unele cazuri, umbra poate părea cea mai apropiată de verde. O luminozitate și o expresivitate suplimentară față de vederea pisicii este dată de forma și culoarea pleoapelor inferioare și superioare. Se pare că traversează conturul ochiului, atrage-l. În ciuda dimensiunii mari a ochilor, reprezentanții felinelor pentru percepția lumii înconjurătoare nu se bazează numai pe viziune. Ei folosesc toate organele de simț.

Perceperea perfectă a lumii din jurul nostru

În multe privințe vânătorii de noapte se bazează pe auz. Nu este suficient ca ei să vadă pur și simplu o imagine sau un obiect pentru a deveni interesați de ele. Dacă în paralel nu auzi niciun sunet, atunci chiar și un mouse care rulează poate fi ignorat. Animalele pot distinge chiar și un amestec de sunete: foarte tare în combinație cu foarte liniștită.

Practic, animalul preferă să se bazeze pe atingere atunci când evaluează situația și în materie de percepție a lumii. Datorită părului care se află deasupra buzei (mustață), deasupra ochilor (genelor), pe bărbie și chiar pe coadă. Aceste fire de păr ajută vânătorii pufosi să recunoască și să simtă ceea ce pot aprecia pe deplin cu ajutorul viziunii. Aceste fire de par se numesc vibrissae. Pentru pisici, ele joacă un rol special al organului de sensibilitate. Dacă studiezi cu atenție vibrațiile, poți determina ce dispoziție este:

 • mustața presată arată dispreț și iritare;
 • Mustața liberă, dimpotrivă, înseamnă calm și relaxare.

Natura a onorat pisicile cu abilitatea de a distinge anumite obiecte și culori. Dacă pentru o persoană ca un defect vizual poate deveni o problemă gravă și chiar costă vieți într-o situație periculoasă, aceste animale sunt capabile să folosească alte posibilități de viziune. În timpul nopții, multe culori se pierd, dar ceea ce pisicile văd în întuneric, acest lucru nu se schimbă. Deci, ei pot vâna la fel de bine în timpul zilei și în timpul nopții. Indiferența față de anumite culori nu ajută la concentrarea unei viziuni asupra subiectelor luminoase care oferă posibilitatea de a vedea departe în orice moment al zilei și al nopții, precum și în orice vreme.

Viziunea obiectelor în mișcare

Pisicile se văd la o distanță de până la 60 de metriCat vede perfect obiectele în mișcare. Pentru a le determina, ea foloseste ochi, urechi si vibrissae. Animalul este capabil să calculeze în cel mai scurt timp traiectoria mișcării obiectului, să ia o poziție confortabilă și să efectueze un salt pentru a prinde țintă în zbor. Această abilitate a pisicilor pare oamenilor o ocazie pentru jocurile comune. Manevrele vicioase ale unui animal domestic care încearcă să surprindă o minge pufoasă, o jucărie strălucitoare de Crăciun sau doar o panglică cu o greutate mică, par foarte amuzante.

Dar interesul pentru subiect dispare de îndată ce devine imobil. Acest lucru nu se datorează unei scăderi a dorinței animalului de a juca și nu este legată de incapacitatea pisicilor de a-și controla interesele. Problema este în special punctul de vedere, care nu permite examinarea subiectului în apropiere. La această distanță, imaginea din fața animalului pare vagă. El reușește să determine un obiect în mișcare numai datorită vibrăsărilor. Acestea sunt declanșate de mișcare, determinând animalul să acorde atenție schimbării mediului înconjurător. Audierea sugerează direcția de mișcare. Deja pe baza acestor informații, creierul animalului direcționează corpul la un moment dat, de unde se va putea lua în considerare obiectul în mișcare.

Cu toții vedem această lume în moduri diferiteMicopia face ca pisicile să fie în permanență stresate, fi pregătit pentru un atac neașteptat. Chiar și o pisică care nu se mișcă la soare într-o zi fierbinte îi poate lăsa pe proprietar, pentru că în acel moment auzul și mirosul lucrează cu forță. Sunetele caracteristice ale unui mers și ale unui miros unic permit fiarei să se simtă în siguranță. Dar orice componentă necunoscută a lumii înconjurătoare face o pisică să uite de odihnă și de alertă, să ia o poziție convenabilă pentru atac sau retragere.

Pisicile sunt vânători excelenți. Sunt capabili să observe chiar și cea mai mică mișcare de animale sau obiecte mici. Ei își pot găsi victima perfect chiar și în lumină slabă. Incapacitatea de a face distincția între culori și lipsa de vizibilitate a unei pisici este preferată să fie ignorată, punând accentul pe meritele viziunii sale. Dacă nu există posibilitatea de a examina rapid obiectul dorit, atunci celelalte simțuri sunt în uz. O bucată de mâncare căzută poate fi găsită cu ajutorul mirosului, iar un șoricel poate detecta un earshot sensibil. Vibrissaii funcționează ca detectori de mișcare. Pisicile văd lumea noastră mai plină. Pentru ei, fiecare imagine este umplută cu volum, mișcare și miros.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
De ce pisica murch și cum o facDe ce pisica murch și cum o fac
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
» » Lumea noastră prin ochii pisicilor: fapte interesante despre abilitatea lor de a vedea
© 2021 amigdas.com