amigdas.com

Instrucțiuni pentru utilizarea "enroflonului" de droguri pentru păsări

Descrierea antibioticului pentru păsări și animale"Enroflon" este un antibiotic, folosit pe scară largă pentru combaterea bolilor infecțioase ale păsărilor. Medicamentul se descurcă perfect cu bolile infecțioase ale sistemului genito-urinar, tractului respirator și gastro-intestinal.

Intrat în organism, "Enroflon" suprimă înmulțirea microbilor prin suprimarea ADN-ului celulelor. Astfel, bacteriile nu pot sintetiza ADN-ul și mor în curând. O altă caracteristică a medicamentului este proprietățile bactericide care pot schimba structura bacteriilor, astfel încât acestea să devină inofensive pentru pasăre.

  Compoziția și forma produsului "Enroflon"

  Compoziția și forma preparatuluiProdus sub formă de soluție gălbuie pentru administrare orală. În 1 ml conține 100 mg de ingredient activ.

  Preparatul este practic sigur pentru utilizare. În corpul găinilor, "Enroflon" nu este prelucrat, este excretat din urină și, de asemenea, prin tractul digestiv.

  Medicamentul are proprietăți penetrante cu ușurință în bariera de țesut în organele interne, astfel încât o concentrație mare de substanță activă este obținută după 1-2 ore de la utilizare. Antibioticul acționează timp de 24 de ore.

  Medicamentul este utilizat în mod activ pentru prevenirea sau tratamentul infecțiilor:

 • clostridia;
 • Salmonella;
 • campylobacterioza;
 • Haemophilus influenzae;
 • Staphylococcus aureus;
 • E. coli.

Disponibil ca soluție gata de utilizare într-un flacon, precum și sub formă de pulbere pentru diluare. este spectru larg de antibiotice, capabil să facă față multor tipuri de bacterii.

Pentru mai multă ușurință, medicamentul este disponibil în diferite concentrații și volume. "Enroflon" există în concentrații:

 • 5%;
 • 10%.

În 1 ml soluție Enroflon este conținută 50 mg de antibiotic. Această concentrație este pentru injectare și nu pentru păsări.

"Enroflon" 10% are o concentrație mai mare, în 1 ml soluție există 100 mg de antibiotic. Este de 10% "Enroflon" utilizat pentru administrare orală la păsări.

Medicamentul "Enroflon" are un volum care începe de la 5 ml și ajung la 1 litru de medicament. Prin urmare, este foarte convenabil să utilizați medicamentul. Dacă ferma este mică sau dacă este o gospodărie, puteți utiliza baloane de 5 ml. Pentru fermele mari, va fi necesar să cumpărați o versiune literă a medicamentului imediat. În pulberi "Enroflon" este vândut în bănci mari de 0,5 kg.

"Enroflon" pentru găini

Instrucțiuni pentru utilizarea produsuluiÎn caz de boală a păsărilor, principala problemă este doza medicamentului. În situațiile în care doza este mică, medicamentul nu va da niciun efect. Cu toate acestea, doza prea mare provoacă efecte secundare.

Nestlings sunt mai susceptibile de a avea boli infecțioase decât adulți, deoarece imunitatea lor este foarte slabă. Ei se răcesc cu ușurință de la o pescaj sau se supraîncălzesc atunci când clima este caldă. În aceste momente, acestea sunt cel mai adesea expuse la infecții.

Medicamentul "Enroflon" este acordată găinilor la primul semn de boală, de exemplu:

 • Mucusul vine din cioc;
 • letargie și lipsă de apetit;
 • scaune libere.

O doză adecvată este adăugarea o jumătate de mililitru 10% din "Enroflon" pe litru de apă, care puii beau peste noapte. Cel mai adesea, puii sunt cumpărați de la fermieri frecvenți. Întreprinderile sunt iresponsabile incubării. În cazul în care după cumpărarea găinilor arată dureros, se recomandă să le bei cu apă cu adăugarea de medicamente "Enroflon" timp de 5 zile.

Instrucțiunile de utilizare pentru puii broiler nu diferă de alte păsări. Cu toate acestea, carnea de pui ca produs de reproducere are imunitate slabă la infecții și necesită o atenție deosebită. Antibioticele se administrează la apariția primelor semne de boli:

 1. apariția mucusului din cioc "
 2. ochii ochi;
 3. respirație șuierătoare;
 4. scaun lichid cu schimbare de culoare;
 5. ploughness de penaj, apatie.

"Enroflon": instrucțiuni de utilizare pentru găini

Instrucțiuni de utilizareToate păsările adulte au o imunitate mai puternică decât puii. Problema cu ele apare atunci când cumpără persoane noi de la vânzători lipsiți de scrupule.

Adult pui "Enroflon" adăugat în apă pentru băut în doza de 1 mililitru 10% din medicament pe doi litri de apă.

După ce pasărea bolnavă intră în noul grup, infecția se răspândește rapid la alte persoane. Acest lucru poate contribui la o nutriție proastă, etanșeitatea camerei și lipsa ventilației.

Este important să verificați dacă toate păsările beau apă tratată cu antibiotic. În gospodărie, precum și pe teritoriu nu ar trebui să existe alte surse de apă, care pot fi folosite de puii de găină. Dacă starea unei persoane este slabă, îi puteți da un antibiotic dintr-o seringă.

"Enroflon" în medicina veterinară

Caracteristici ale aplicării antibioticelorÎn medicina veterinară, toate bacteriile patogene cunoscute cauzează boli infecțioase. La păsări este enterita, supurația rănilor, bronhopneumonia. Animalele slăbesc sub influența infecției, cresc greșit, puii în timpul bolii pot opri ouăle.

Animalele au un scaun liber, scapă ochii și, de asemenea, curg din cioc sau nas. Pe baza simptomelor bolii, medicul veterinar determină cauza infecției și numește tratament. Dacă medicul confirmă sursa bolii bacteriene, atunci antibioticele sunt prescrise, de exemplu, "Enroflon".

În plus față de agenții patogeni contaminanți, animalele pot suferi de infecții virale. În astfel de situații, antibioticele nu vor ajuta la vindecarea bolii, dar pe fondul bolii imunitatea este slăbită, un animal sau o pasăre poate fi preluată de bacterii care cauzează boli.

Prin urmare, în cazurile de boli virale, se prescrie medicamentul "Enroflon" ca prevenire aderarea la infecția microbiană.

Efecte secundare și analogi

Efectele secundare ale medicamentului"Enroflon" este un antibiotic și, ca toate preparatele de acest tip, afectează nu numai bacteriile patogene, ci și ucide microflora naturală a intestinului păsării. Aproape întotdeauna după aplicarea medicamentului există o încălcare a biocenozei intestinului.

Tulburările din intestin se manifestă printr-un scaun lichid, o modificare a pigmentului penei, o încetinire a setului de masă. "Enroflon" contraindicată în utilizarea straturilor. Deoarece medicamentul pătrunde în ou și are proprietățile de acumulare în organism, aceste ouă nu pot fi consumate.

Înainte de sacrificare, numărul de păsări trebuie păstrat cel puțin 11 zile după administrarea antibioticului. Acest timp este cheltuit pentru excreția de către organismul de pui a medicamentului. Medicamentul nu trebuie administrat în asociere cu alte antibiotice, deoarece acest lucru duce la apariția intoxicației.

Există analogi ai medicamentului "Enroflon":

 • "Enroflox";
 • "Enrosept";
 • „Enrofloxacină“;
 • "Baytril".

Prețul înseamnă "Enroflon"

Costul medicamentului "Enroflon" depinde de ambalaj.

10 ml de soluție 10% în flacon va costa 50 de ruble.

1 litru de soluție de 10% costă 1400 de ruble.

Păstrați produsul în frigider și la îndemâna copiilor. Evitați lumina directă a soarelui. Flaconul deschis trebuie utilizat timp de 4 săptămâni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Marfloxin comprimate pentru câini și pisiciMarfloxin comprimate pentru câini și pisici
Biomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinarăBiomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinară
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Relaxați-vă pentru nou-născuți: manual de utilizareRelaxați-vă pentru nou-născuți: manual de utilizare
Amoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuniAmoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuni
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
O nouă generație de antibiotice în comprimate: domeniul de aplicareO nouă generație de antibiotice în comprimate: domeniul de aplicare
Furadonin pentru cistită: instrucțiuni de utilizareFuradonin pentru cistită: instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Lista fluoroquinolonelor cu antibiotice cu spectru largLista fluoroquinolonelor cu antibiotice cu spectru larg
» » Instrucțiuni pentru utilizarea "enroflonului" de droguri pentru păsări
© 2021 amigdas.com