amigdas.com

Cichlide de pește de acvariu: descriere și specie

Cichlide de pește de acvariuOpiniile persoanelor care au animale de companie pentru ei înșiși sunt împărțite. Mulți nu percep peștii de acvariu ca animale de companie, deoarece nu pot fi bătuți, nu pot fi luați, nu emit sunete și, în general, sunt lipsiți de inteligență. Ultima afirmație este eronată. Inteligența în pești

există, se manifestă pur și simplu într-un mod ciudat. De exemplu, în peștele de cichid, prezența inteligenței se manifestă în îngrijirea părintească.

descriere

Cichlide de acvariuPeștii din această specie aparțin familiei de cichlide. Sunt considerați locuitori luminoși și amuzanți ai acvariului. Urmăriți și îngrijiți-le este o plăcere.

Cichlidele de pește vin într-o varietate de culori. În lumea de astăzi există aproximativ 1300 de specii. În mediul natural, aceste pești se găsesc în America, în unele regiuni din Africa și Asia.

Cichlidele au un trunchi oval sau rotund, cu o latură ușor comprimată. Gura de pește are forma unei perne, destul de mare și largă. Cap mare, ușor convex, mai ales la bărbați. Frons convex. Plăci alungite.

De asemenea, crescătorii sunt invitați să achiziționeze pește cichid artificial colorat: roz, verde, violet, albastru. Din păcate, coloranții sunt destul de toxici, pot provoca daune iremediabile peștelui, iar culoarea nu durează mult.

Tipuri de cichlide de acvariu

Tipuri de cichlide de pește de acvariuCel mai mult specii cunoscute de cichlide de acvariu se consideră a fi:

 • scalar;
 • discus;
 • cihlazomu moek;
 • cichlazomu managuan;
 • cichlazomu cu părul negru;
 • cichlazomu diamant;
 • caracatiță cichladă;
 • Cilchazoma salvini;
 • cichlazomu nord;
 • Cyclazoma din Nicaragua;

Descrierea speciilor

mărime scalară este considerat un pește mare. Îi place să vâneze, mai ales îi place prăjiturile și creveții. Corpul ei este înalt, ușor aplatizat din lateral. Lungimea este de până la 15 cm, culoarea este foarte diversă. Corpul este mărginit de dungi negre. Conținutul mediu, însă nu se așteaptă nici un ameliorator greu și special. Iubeste spatiul, deci este recomandat un acvariu de cel putin 200 de litri, mai ales daca crescatorul contine mai multe persoane. Cu conținutul adecvat, scalarul trăiește în acvariu timp de aproximativ 5 ani.

disc are o dispoziție extrem de iubitoare de pace. Multe culori vor lăsa fericiți chiar și cel mai fascinant crescător. Partea de pește pare plat, o coadă frumoasă, pe aripioarele din spate, asemănătoare unui pieptene pufos. Gura este îngrijită, buzele sunt delimitate. Este necesar să se asigure un acvariu spațios, o mâncare adecvată și de înaltă calitate, curățarea în timp util a locuinței. Pește în sine este costisitoare. Din toate speciile, cichidul este considerat cel mai exigent.

Cichlazoma din Mecca are un corp fizic subțire, în lungime este de 17 cm. Personajul este relativ liniștit, se alătură și altor locuitori ai acvariului și rudelor. Peștele are frumoase aripioare irizate, dorsalul curbat curios. Platourile de ghirlande sunt intens roșii, atunci când se reproduc cu ajutorul lor, bărbații atrag femele. Cu conținutul potrivit pot trăi destul de mult.

Cichlazomu Managuan poreclit jaguarul pentru culoarea sa neobișnuită. Trunchiul de pește este în formă obișnuită, ovală, ușor aplatizată din lateral. Peștele este mare, lungimea este de până la 40 cm, și poate ajunge la 60 cm în mediul său natural. Natura prezent prădător agresiv conviețuiește practic cu alți locuitori din acvariu și alte tipuri de cichlid. Se recomandă să-l păstrați separat de restul.

Cvartez alb și negru sau un pește zebră este foarte mobil și activ. Dimensiunea este mică, lungimea este de numai 12-15 cm. Masculul este mai înalt și mai lung decât femela, dar culoarea feminină este mai luminată și mai saturată. Un pește mic are un temperament rece, cu plăcere se implică în lupte. Pe teritoriul său străini nu sunt permise, deci nu se înțelege bine cu restul locuitorilor acvariului.

Diamond chimvale este considerat destul de mare pentru peștii subspecii. În ciuda aspectului angelic, peștele este agresiv. Are o truncă de formă ovală neregulată, pe fond de diamant sunt incluziuni negre. Peștele lung ajunge la aproximativ 20 cm. Nu tolerați străinii. Protejați-vă teritoriul. Va lua un acvariu separat, fără plante.

Carne de vită sau de vită cichlazom opt benzi culoarea luminoasă, are un corp mic, ușor aplatizat, dar în lungime poate ajunge la aproximativ 25 cm. Portbagajul este decorat cu incluziuni de diamant împrăștiate uniform, petele în apropierea abdomenului sunt mai întunecate. Prin natura este neliniștit, poate cădea în agresiune.

tsihlazomy Salvini are un corp alungit, în formă de ovală, botul peștilor este cichlid acut. Lungimea de aproximativ 20-22 cm. Trăim pentru pește destul de mult, cu conținutul adecvat, aproximativ 12 ani. Culoarea este predominant galbenă, trunchiul este traversat de benzi negre. Partea inferioară a trunchiului salvini este roșie. Agresivitatea acestor pești este mijlocie.

tsihlazomy Severum foarte asemănătoare cu discuția. Pentru similitudinea izbitoare, această specie de pește era numită discuție falsă. Culoarea este foarte interesantă, de cele mai multe ori există culori galbene, cu patch-uri roșii strălucitoare și culori de culoare albastru închis, cu patch-uri chiar mai întunecate. Peștele este irizat, are o dispoziție pașnică, care este diferită de omologii săi.

Nicaragua tsihlazomy la maturitate foarte luminos. Pestele tânăr este simplu, maro. Femelele sunt mai strălucitoare decât bărbații, dar bărbații sunt mai mari. Cel mai comun pește cu un trunchi de diamant auriu, un cap albastru strălucitor și o burtă purpurie. Agresiunea se manifestă numai în cel mai extrem caz, în cele mai multe cazuri pașnică și calmă.

Condiții de detenție

Condiții pentru menținerea cichidelorCikhides - nu plăcere ieftină. Pentru a menține crescătorul va trebui să-și petreacă mult efort și bani pentru a crea un mediu confortabil pentru cilindrii de viață și reproducere în acvariu.

Singur, peștele va fi melancolic, se recomandă să le plantați în grupuri sau în perechi, dar nu este recomandat să se amestece subspecii.

Cichlidele de pește de acvariu sunt foarte îndrăgite de spațiu. Pentru un grup mic sau cuplu aveți nevoie de un acvariu mare, de aproximativ 200 de litri. Plantele din cichlidele de acvariu sunt sigur că se vor dezgropa, dar prezența pietrelor este obligatorie.

Ar trebui să ne amintim că cichidul este un prădător. Este necesar să alegeți cu atenție vecinii lor, cichlidele de pești slabi și mici pot mânca pur și simplu.

Ciclidele au nevoie de alge, în special în perioadele de jocuri de împerechere. Sunt recomandate algele cu frunze largi, mai multe specii sunt binevenite. Acvariul trebuie umplut cu apă de la robinet, cel puțin 25 de grade Celsius, nu trebuie să îl filtrați.

Trebuie reținut că apa trebuie saturată cu oxigen. Acest lucru este extrem de important pentru sănătatea locuitorilor din acvariu, cu o lipsă de oxigen, peștele se oprește, începe să dureze și încetează să mai mănânce. Proprietarul trebuie să schimbe apa în timp în acvariu.

Ciclidă nutriție

Hrănirea cichlidelor de acvariuToate afecțiunile și bolile la reprezentanții acestei specii apar în majoritatea cazurilor din cauza unei alimentații necorespunzătoare și a conținutului de cichide. Experții recomandă hrănirea de 3-4 ori pe zi, adulți de 1-2 ori. Dieta corect selectată va salva amelioratorul de multe probleme.

Experții recomandă crescătorii să achiziționeze 3 tipuri de hranei pentru animale:

 1. Alimente vii (râme, viermi de sânge, tubuli).
 2. Produse alimentare uscate (daphnia).
 3. Nutriție suplimentară (carne brută, gălbenuș de ou fiert).

Cichlidele sunt capabile să consume alimente și plante alimentare, de exemplu, alge.

Trebuie să ne amintim că aceste subspecii de pești sunt prădători și trebuie să vâneze. Peștii mici, viermii vii, broaștele sunt perfecte pentru vânătoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Conținutul frumos de conținut chrome și deducereaConținutul frumos de conținut chrome și deducerea
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Black-footed cichlasmaa reproducere și conținutulBlack-footed cichlasmaa reproducere și conținutul
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Telescop - pești mari de acvariuTelescop - pești mari de acvariu
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul internDescrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern
» » Cichlide de pește de acvariu: descriere și specie
© 2021 amigdas.com