amigdas.com

Mistreț: gama habitatului, stilul de viață, greutatea unui mistreț

Cum arată mistrețul?Mistretul sălbatic este un mamifer din familia "porc". De asemenea, cunoscut sub numele de "mistret" sau "porc sălbatic". Un animal este considerat o rudă îndepărtată a unui porc domestic. Boar este o creatură destul de inteligentă. Și curajos - apărarea teritoriului și a familiei lor, se grăbește disperat în luptă. Cu pradă, fiara sălbatică se îndreaptă ușor și repede - cu colți puternici îi rupe corpul de-a lungul întregii sale lungimi. Pentru om, un mistreț poate fi, de asemenea, foarte periculos.

Aspect și greutate mistreț

Spre deosebire de un porc domestic Vierul are un corp mai scurt și mai robust. Înălțimea mistreții rareori ajunge la un metru. Lungimea ajunge la aproximativ două. În medie, mistrețul nu are o greutate mai mare de 250 kg. Cu toate acestea, uneori există persoane mult mai mari și mai grele.

De exemplu, un vânător american a ucis odată un mistreț cu o lungime de trei metri. Colții de porc sălbatic au fost 70 cm, iar greutatea - 300 kg. În Rusia, un vânător de novice a împușcat o dată un animal a cărui greutate corporală a fost de aproximativ 550 kg. Puțin mai târziu sa dovedit că la o asemenea dimensiune porcul sălbatic a crescut din cauza mutației. În China a trăit odată un mistreț cântărind aproximativ 900 kg. După moartea fiarei, a fost făcută o sperietoare și plasată într-un muzeu. Și în Marea Britanie, un fermier a ridicat un mistre neobișnuit de mare. Cu o creștere de aproximativ un an și jumătate, și o lungime de aproape trei metri, greutatea sa a fost mai mult de șase tone.

Picioarele unui mistreț sunt mai lungi decât cele ale porcilor domestici și sunt vizibil mai groși și mai musculoși. Datorită acestui lucru, mistrețul se desfășoară destul de strălucit, ceea ce îi protejează adesea de ghearele prădătorului. De asemenea, știe cum să înoate și este foarte inteligentă. Privirea porcilor sălbatici este rea, dar există un nas excelent și o audiere excelentă care ajută mistrețul să vâneze. Cuișoarele clare ale bărbaților ajung până la 20 cm.

Dimensiunea și forma capului mistrețul, de asemenea, diferă de porcul domestic - urechile sunt oarecum mai lungi, forma este arătată, ele însele sunt în picioare. Ciupercile sunt mai clare și mai puternice decât porcii. La bărbați, acestea sunt mai dezvoltate, mai mari în dimensiune și în afara gurii.

Lana pe spate formează un coamă, care se ridică la capăt atunci când animalul este supărat. În timpul iernii, blănina porcine devine mai activă și devine mai densă. Culoarea stratului este maro închis și există o nuanță bricky. Pot exista mici pete de culoare gri închis. Toate împreună creează o culoare comună într-un ton maroniu-întunecat. În general, culoarea depinde de locul specific habitat al animalului. Un mistret poate avea, uneori, lână foarte ușoară, dar astfel de culori sunt rare.

Porci de până la 1,5 ani pictat diferit - culoarea reprezintă câteva benzi de culori diferite, astfel încât cubul a fuzionat cu fundalul înconjurător și astfel a fost slab vizibil pentru pradă.

Un animal are o coadă, a căror lungime variază de la 10 la 40 cm.

zonă

Gama de reședință de mistreți este destul de largă:

 • Unde trăiesc vierii mistrețiEuropa;
 • India;
 • Orientul Mijlociu;
 • Estul și sud-estul Asiei;
 • Asia Minoră;
 • Africa de Nord;
 • Unele locuri din Siberia, în sudul regiunii Irkutsk, teritoriul Krasnojarsk, în unele păduri din suburbii;
 • Partea estică a Americii;
 • Aici și acolo în Australia.

Mistretul preferă să trăiască într-o zonă împădurită. În căutarea hranei, adesea vine pe munți înalți înalți, cu o înălțime de cel mult 3300 m. În unele locuri, păduri de foioase și fructe cu populație activă.

Pe teritoriul Statelor Unite mistreț a fost adus special în scopuri de vânătoare. În Australia, mistreții sunt de fapt porci domestici sălbatici. Aceștia conduc același mod de viață ca porcii sălbatici din Europa și nu se numără la o specie separată de mistreți.

În multe locuri mistrețul a fost exterminat. În Anglia, vierii au fost uciși aproape toți în secolul al XIII-lea, în Danemarca - în 19 ani. În Rusia, numărul de mistreți sălbatici a scăzut serios până în al 30-lea an. În anii 50, oamenii au început să muncească pentru a restabili populația de mistreți sălbatici. Acum se găsesc chiar și în astfel de locuri populate, de exemplu, Insula Elk lângă Moscova.

tipuri

Există mai multe specii de mistreți și multe subspecii. Unele dintre ele:

 • Descrierea mistrețilorVier. Locuiește în unele păduri din Europa și Asia. Am fost adus în SUA. Există aproximativ 20 de subspecii.
 • Un porc pădure mare. Habitatul este pădurile din Africa. Cântărește aproximativ 200 kg. Această specie a fost descoperită nu cu mult timp în urmă, la începutul secolului al XX-lea. Se hrănește numai cu alimente vegetale.
 • Un porc de cuc de râu. Locuiește în centrul Africii. Culoarea pielii este roșiatică, iar pe spate este o bandă alungită de culoare albă. În alimente, aproape toate utilizarea. Mănâncă și plante, și carne de animale mici, și insecte, și chiar carrion.
 • Porcul bărbos. Asia de Sud-Est. Aceasta este una dintre speciile cele mai slabe de mistreți. Greutatea rar depășește 50 kg. El mănâncă aproape totul.
 • Warthog. Locuiește în Africa. Numele i-a fost dat datorită creșterii care acoperă atât trunchiul, cât și capul animalului. Dimensiunile sunt destul de mari: un zgârie-nori de aproximativ un metru și o greutate medie de 150 kg.
 • BURU Babirusa. Habitatul este partea insulară a Indoneziei. Greutatea animalului este de aproximativ 80 kg, creșterea la greabăn este de aproape un metru. Această specie este infertilă, femelele nu dau naștere la mai mult de două purcei. Este pe lista celor mai rare specii.

Stilul de viață, obiceiurile și alimentația

Condițiile cele mai favorabile pentru a trăi sunt zonele împădurite sau mlaștini. Vepr adoră să ia băi de noroi - purificând astfel capacul de lână de la paraziți.

Bărbații păstrează adesea singuri, ci doar se alătură turmei atunci când vine vremea împerecherii. Cireada este formată din 15-30 de femele, puii și bărbați slabi și tineri. Turma este condusă de o femeie.

Mistretul sălbatic este rapid, dar oarecum ciudat. Poate înota în mod decent și depășește distanțe considerabile. Prin natura, un porc sălbatic nu laș, ci mai degrabă prudent. Dar, în acest caz, de exemplu, protejarea tânărului, plin de râvnă la inamic. Măcelul, într-o stare de iritare sau chiar rănit, este, de asemenea, foarte periculos. Colțiști puternice puternice cauzează răni teribile. În plus, animalul merge destul de repede. Și dacă țineți cont de dimensiunea considerabilă a corpului și de o masă mare, mistrețul poate deveni un dușman foarte periculos pentru inamic.

În timpul zilei, fiara sapa o gaura si se odihneste. Și seara iese din casă în căutarea hranei.

Dieta mistreții este destul de extinsă:

 • Alimente vegetale, rădăcini, tuberculi, frunze, iarbă tânără, nuci, fructe căzute, lăstari;
 • Viermi, insecte, broaște, păsări și ouă din cuiburile la care pot ajunge;
 • Nu disprețui să mănânci și să mănânci;
 • Răpeste o persoană, distrugând câmpurile, săpând cartofi, cereale, mâncare;
 • Uneori atacă animale mari rănite sau bolnave, de exemplu, caprioare.

Durata de viață și reproducerea

Ce mistreț mănâncă mistrețul?Perioada de estrus are loc în noiembrie-ianuarie. Înainte de începerea estrului femelele marchează teritoriul său, rupând coaja pe tufișuri și copaci și freandu-le cu secreții de saliva și glandă. Astfel, bărbații găsesc femela.

În acest moment bărbații au luptat cu forța pentru femeie. Bărbații cresc în acest timp un strat de protecție de aproximativ trei centimetri grosime, scopul său fiind acela de a proteja animalul de colții inamice. În același timp, masculul acumulează în mod activ grăsime, mărind în mod semnificativ greutatea corporală. În bătălii feroce pentru posesia unei femei, bărbații slăbesc în mod semnificativ, primind multe răni. Câștigătorul poate primi până la opt femele.

Sarcina dureaza pana la 18 saptamani. Nașterea începe în aprilie. Pentru prima dată o femeie are doi sau trei pui, apoi patru sau șase pui. În viitor, poate naște și zece purcei. Din turmă, frunzele de sex feminin, când rămân doar aproximativ trei zile până la livrare. Găsirea unui loc potrivit, sapa o groapă și în ea dă naștere. Grija pentru descendenți, femeia nu se teme să se grăbească să lupte împotriva inamicului.

Porcul nou-născut cântărește până la un kilogram. În primele câteva zile, el se află în grădină, iar apoi femeia împreună cu el se alătură din nou turmei. Puii urmează mama. Ea le hrănește cu lapte în primele trei până la patru luni.

De la nașterea porcilor deja foarte activă și mobilă. Lumina apare deja văzută și cu blană. Culoare - dungi, pentru a fuziona cu mediul și pentru a se masca în acest fel de la prădători. Porcii cresc foarte repede. Cuburile complet independente devin aproximativ în șapte luni.

Animalele cresc până la cinci sau șase ani. Maturitatea sexuală la femele are loc într-un an și jumătate, iar bărbații devin complet adulți în cinci sau șase ani.

Speranța medie de viață este de zece până la doisprezece ani. Cu toate acestea, există cazuri în care indivizii supraviețuiesc la 25-27 ani.

dușmani

Caracteristicile comportamentului mistrețuluiToate animalele de pradă sunt dușmani ai mistrețului. Dar unele dintre animalele carnivore preferă să atace animalele tinere, deoarece mistretul adult este o creatură destul de puternică și agresivă, care în luptă poate provoca răni grave. Un porc sălbatic se poate răzbuna chiar și astfel de prădători ca, de exemplu, un lup și uneori chiar un tigru sau un urs.

Inamicul principal este o persoană. Vânătoarea de mistreț a fost întotdeauna efectuată. Carnea animalului este delicioasă, uneori periile sunt făcute din fire. În plus, mulți oameni ucid vierii pur și simplu pentru a face un animal umplute din ea și apoi să-și demonstreze abilitățile lor de vânătoare. În majoritatea cazurilor, mistreții devin victime ale oamenilor numai din cauza interesului sportiv al vânătorilor, deoarece carnea acestui animal nu este folosită frecvent pentru hrană, iar periile de la perii nu-i prea mult.

În condiții normale, un mistreț nu atacă o persoană. Dar o întâlnire cu un animal rănit sau o femeie care protejează puii este foarte periculoasă. Dacă mama crede că descendenții ei sunt în pericol, ea va lupta împotriva inamicului până la ultima picătură de sânge.

Deasupra vierilor sălbatici nu există nici o amenințare cu dispariția totală, dacă luăm în considerare întreaga populație ca întreg. Cu toate acestea, braconierii și vânătoarea necontrolată pentru această fiară reduc semnificativ numărul de mistreți. În unele habitate această fiară a încetat complet să existe. De exemplu, sa întâmplat în țări precum Egipt sau Scandinavia. Dar, în al doilea rând, datorită programului de succes de restaurare a populației de porci sălbatici, numărul lor a crescut din nou.

În Europa, la sfârșitul secolului XX, populația fiara a crescut de asemenea, iar acum este într-o poziție destul de stabilă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?
Care este visul unui porc într-un vis și ce spune cartea de vis?Care este visul unui porc într-un vis și ce spune cartea de vis?
Cel mai lung șarpe din lume, șerpi mariCel mai lung șarpe din lume, șerpi mari
Mini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativiMini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativi
Porcine: descriere și fotografiiPorcine: descriere și fotografii
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
Cum arată mistrețul? Ce spun cărțile de vis?Cum arată mistrețul? Ce spun cărțile de vis?
Brânză de porc în cuptor: gătit în casăBrânză de porc în cuptor: gătit în casă
Creșterea porcului, producția de porc la domiciliuCreșterea porcului, producția de porc la domiciliu
Prepararea unui porc dintr-un cap de porc la domiciliuPrepararea unui porc dintr-un cap de porc la domiciliu
» » Mistreț: gama habitatului, stilul de viață, greutatea unui mistreț
© 2021 amigdas.com