amigdas.com

Prepararea unui porc dintr-un cap de porc la domiciliu

Carne de porc roșieTushyonka este un produs universal din carne care poate fi fabricat din orice fel de carne. Cel mai adesea conservarea este făcută din carne de vită sau de porc.

Cu ajutorul său, puteți găti un număr mare de feluri de mâncare delicioase (paste în marină, supe și multe altele). Cu toate acestea, nu toți actorii încredințează producătorii și preferă să facă un porc ciupit dintr-un cap de porc la domiciliu.

Informații generale

În timpul nostru, orice magazin alimentar oferă cumpărătorului o selecție uriașă de tocană. Mulți producători produc acest produs în diferite variante și categorii de preț, fiecare poate găsi cea mai bună opțiune pentru ei înșiși. Cu toate acestea, nu toată lumea se grăbește să facă acest lucru. Acest lucru se datorează faptului că este foarte dificil de a găsi un produs cu adevărat de înaltă calitate și de gust plăcut.

Uneori chiar cea mai scumpă tocană poate fi de calitate inferioară. În formă deschisă, carnea dobândește o nuanță aurie puternică roz, care indică utilizarea unui număr mare de coloranți și fixatori de culoare.

Există, de asemenea, borcane care sunt jumătate sau chiar mai mult, umplut cu grăsime și jeleu. Evitați să cumpărați un produs de calitate slabă vă va ajuta să pregătiți o tocană din capul unui porc la domiciliu.

Pregătirea carcasei

Pentru a obține un produs cu adevărat de înaltă calitate și delicios, trebuie să vă petreceți o cantitate considerabilă de timp, efort și bani. Cu toate acestea, știind și luând în considerare toate nuanțele de pregătire, puteți accelera semnificativ și reduce costul procesului, fără a pierde calitatea.

Selectarea ingredientelor

Înainte de a face un porc dintr-un cap de porc, trebuie să selectați și să cumpărați toate produsele necesare în mod corect. Principalul ingredient al oricărei tocane este carnea. Este pe calitatea sa va depinde de gustul produsului final. Pentru a găti gospodina de tocană de casă, utilizați astfel de tipuri de carne:

 • carne de porc;
 • carne de vită;
 • pui;
 • iepure.

În cele mai multe cazuri, tocanul este gătit din carne de vită sau de carne de porc. Acesta din urmă este mai preferat dacă doriți să obțineți un produs mai gras și mai nutritiv.

cum să faci tocană de la capul porculuiCarnea de porc este o carne destul de scumpă. Acest lucru se datorează dificultății de păstrare, sacrificare și prelucrare a animalelor. Pentru a reduce ușor costul conservării, iubitorii de femei coapte au venit cu o rețetă din capul porcului. Este mult mai ieftin decât carnea, dar are același gust plăcut și un conținut ridicat de grăsimi.

Cumpararea capului unui porc este cea mai buna pentru proprietarii care cresc aceste animale pentru nevoile lor. Deci, puteți fi 100% sigur de calitatea produselor agricole. Dacă nu aveți o astfel de opțiune, atunci cumpărarea ingredientului principal poate fi o problemă. Încercați să alegeți carne doar de la producătorii dovediți și bine-dovediți.

Când cumpărați, acordați atenție aspectului, culorii și mirosului de carne. Prin aceste parametri este ușor de determinat calitatea și prospețimea produsului. Dacă cel puțin una dintre ele ți-a cauzat îndoieli, atunci ar trebui să refuzi să cumperi capul porcului și să cauți mai multe opțiuni.

Rețetă pentru capul unui porc

Această opțiune este cea mai frecvent utilizată. Toate lucrările durează cel puțin șapte ore, deci trebuie să fii răbdător și să găsești momentul potrivit. Cu toate acestea, toate dificultățile vor fi plătite după ce ați încercat produsul finit.

Pentru a pregăti tocană de porc, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • capul unui porc cântărind nu mai puțin de 5 kg (este mai bine să se ia fără limbă și obraji);
 • două capete de ceapă;
 • patru cuișoare de usturoi;
 • trei linguri de sare;
 • trei frunze de laur;
 • o lingurita de piper negru;
 • 10 buc. Mazăre, piper;
 • apă pură.

Încercați să utilizați numai cele mai bune ingrediente care vor face felul de mâncare nu numai gustos, ci și util. Procesul de gătit este simplu și include următorii pași:

 1. Capul porcului este tăiat în patru părți. Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, atunci când cumpărați, întrebați vânzătorul despre acest lucru.
 2. Carnea se spală bine și se toarnă cu apă caldă.
 3. După o jumătate de oră, pielea se spală din nou cu apă.
 4. Ochii mi se taie din cap.
 5. Carnea de porc este tăiată în bucăți aleatorii pentru plasarea uniformă într-o cratiță.
 6. În feluri de mâncare se adaugă apă într-o cantitate care acoperă complet carnea.
 7. Tigaia se pune pe foc mediu și se aduce la fierbere.
 8. După zece minute de gătit, apa este drenată.
 9. Ceapa este curățată și lustruită.
 10. Tot ceapa se adauga la carne si se umple cu apa rece.
 11. Furajea viitoare se întoarce în sobă și este gătită timp de aproximativ patru ore.
 12. Cu o oră înainte de terminarea gătitului, ceapa este îndepărtată și se adaugă frunze de dafin, piper și sare.
 13. După ce capul porcului este gătit, acesta este scos din tigaie și răcit.
 14. Toate oasele sunt scoase din ea și carnea este separată.
 15. Supa obținută la gătitul capului este filtrată.
 16. Bucățile comestibile sunt transferate într-un castron. Pentru ei se adaugă usturoiul tocat și piperul măcinat.
 17. Totul este bine amestecat și descompus în cutii curate pre-preparate.
 18. Băncile până la margine sunt umplute cu bulion filtrat și se rostogolesc.

Sterilizarea produsului finit

Înainte ca bidoanele să fie înfășurate, trebuie să fie sterilizate. Acest lucru este necesar pentru a vă asigura că produsul finit durează mai mult și nu se deteriorează. Băncile sunt sterilizate după cum urmează:

 1. Tigaie și apă.
 2. Coaceți din capul unui porc la domiciliuDupă fierbere, un prosop este așezat pe fund.
 3. Se pune pe cutii cu marmeladă și acoperite cu capace. Asigurați-vă că nivelul apei nu atinge marginea recipientului.
 4. Băncile sunt sterilizate timp de zece sau cincisprezece minute într-un incendiu lent.
 5. La sfârșitul acestei perioade, recipientul cu produsul finit este îndepărtat cu atenție și laminat într-o stare fierbinte.
 6. Banca se întoarce cu susul în jos și este plasată până când se răcește complet sub pătură.
 7. După aceasta, marmelada se deplasează la frigider sau pivniță pentru depozitare.

Produsul finit poate fi consumat cu o felie de pâine proaspătă sau adăugată la o varietate de feluri de mâncare. Pe baza ei, nu puteți găti numai supă, cereale, cartofi, ci și preparate delicioase.

Un cap de carne de porc fiert este o mâncare foarte gustoasă și nutritivă. Din cauza ieftinității ingredientelor, chiar și cele mai sărace familii le pot permite. Cu respectarea corectă a tuturor sfaturilor și recomandărilor, puteți obține un produs delicios din carne care va decora masa și va ajuta la diversificarea dietă zilnică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețete care pot fi gătite într-o grabă de tocanăRețete care pot fi gătite într-o grabă de tocană
Cum să gătești găluște de carne de vită acasăCum să gătești găluște de carne de vită acasă
Brânză de porc în cuptor: gătit în casăBrânză de porc în cuptor: gătit în casă
Rețete de sărare în saramurăRețete de sărare în saramură
Cum să gătești delicioase biltong acasăCum să gătești delicioase biltong acasă
Caracteristici de gătit și de a mânca cârnați de sânge de casăCaracteristici de gătit și de a mânca cârnați de sânge de casă
Rețetă cum să gătești un dovleac într-o multicrewRețetă cum să gătești un dovleac într-o multicrew
Cârnați de carne de vită la domiciliu: rețete pentru cârnați delicioșiCârnați de carne de vită la domiciliu: rețete pentru cârnați delicioși
Retete pentru gătit legume congelateRetete pentru gătit legume congelate
Cele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperciCele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperci
» » Prepararea unui porc dintr-un cap de porc la domiciliu
© 2021 amigdas.com