amigdas.com

Prepararea de la porc la domiciliu

Prepararea de la porc la domiciliuCarnea de porc este un fel de carne specială. Când se pregătește bine, se dovedește a fi delicată și parfumată. Carnea de porc este cea mai delicioasă și suculentă parte a carcasei. Adesea, picioarele de porc spate sunt folosite pentru că sunt mai carnoase. Există multe modalități de a face carne de porc la domiciliu din carne de porc: coacere, decapare, fumat.

Coaceți în cuptor

Dacă produsul din carne este proaspăt, acesta trebuie să fie spălat și uscat cu prosoape de hârtie. Sare sărată necesară pre-impregnare, și apoi clătiți bine sub apă curentă. Pentru preparare, vor fi necesare următoarele ingrediente (numărul de componente luate "cu ochii", în funcție de mărimea piciorului): șuncă, sare, usturoi, amestec de condimente, suc de lămâie, piper negru.

Șuncă de carne de porc coaptă în cuptorPentru a face produsul finit tendențios și suculent, ingredientul din carne trebuie marinat timp de cel puțin 12 ore. Carnea uscată este bună acoperiți cu miere și suc de lămâie, presarați cu ierburi. Cuțit pentru a face tăieturi profunde în întreaga zonă. În fiecare incizie puneți farfurii de usturoi. Cu cat este mai mult, cu atat mai aromat si mai gustos va fi mancarea pregatita. Plăcile de usturoi ar trebui să fie inserați mai adânc, pentru că, dacă se află la suprafață, după coacere, carnea din jur va avea o nuanță verzui. Puneți șunca pe vas și puneți-o în frigider timp de 12 ore.

Dacă se utilizează un manșon pentru coacere, trebuie să se facă găuri mici și carnea să fie așezată într-un cuptor rece. Dacă se pune într-un cuptor fierbinte, manșonul se va topi.

Dacă sunt coapte în folie de alimente, atunci trebuie să puneți formularul într-un cuptor preîncălzit. Pentru 25-30 de minute înainte de terminarea gătitului, deschideți stratul superior al foliei pentru a obține o crustă apetisantă.

Se dă șuncă în casăExistă un alt mod mai interesant de a coace carnea de porc, pentru pregătirea care urmează o zi pentru marinare ingrediente din carne. Îndepărtați șunca din toate părțile cu piper și sare. După inelele de ceapă suprapuse, apoi înfășurați în folie de alimente. Trimiteți la frigider timp de 24 de ore. Înainte de a pune carnea în cuptor, lăsați-o cu morcovi și fâșii subțiri de grăsime.

Forma pentru coacere este bine acoperită cu folie și trimisă în cuptor. Pentru 20-25 de minute înainte de terminarea gătitului, îndepărtați folia și acoperiți carnea cu suc de mere de lămâie sau mere sau dulceață de prune "Ugorka". La sfârșitul coacerii lăsați carnea să se răcească și să se absoarbă. Nu puteți să o tăiați imediat, altfel sucul se va scurge și șunca va fi uscată.

Se culeg carnea de porc

Cum să mănânci șunca la domiciliu, toată lumea se alege singur. Există mai multe moduri de decapare: uscat, saramură sau combinat.

Metoda uscată

Metoda uscată de decapareÎn partea inferioară a unui butoi din lemn sau cuvă se umple un strat de sare și se pune șunca, pre-acoperită cu un amestec preparat în următoarele proporții: 1 kg de sare - 0,2 kg de zahăr și 50 g de sărat. Saltpeterul acționează în acest caz ca un conservant al culorii, astfel încât să îl puteți adăuga în siguranță. Cu carnea de seu, carnea va rămâne roșie. Dupa ce carnea este pusa, spatiul liber trebuie umplut cu sare. După trei zile, jambierele inferioare trebuie să fie pliate în sus, iar hamszile superioare să fie coborâte. Durata sării uscate este de trei săptămâni. După aceasta, puteți obține carne, curățați sarea din ea și agățați-o într-un loc răcoros.

Sare în saramură

Puneți carnea într-un butoi cu straturi între care se toarnă mirodenii (piper negru măcinat și frunză de dafin). Pregătiți murătura. La 10-12 litri de apă veți avea nevoie de:

  • 1 kg de sare;
  • 0,3-0,4 kg de zahăr;
  • 0,06 g de niter.

Într-un recipient cu apă adăugați ingrediente uscate și puneți-i în foc. Se fierbe timp de 5-10 minute, apoi se scoate din placă și se răcește. Se răcește soluția într-un butoi cu șuvițe, se pune o presă pe partea superioară. Durata sararii in acest mod este de 1-2 luni. La sfârșitul procesului, scoateți șunca și atârnați-o într-un loc răcoros pentru a se usca.

Metoda combinată

În primul rând, ingredientul din carne trebuie să fie sărat cu o metodă uscată. Dacă doriți, puteți adăuga usturoi. Timpul de decapare este de 14-21 zile. Solul poate fi făcut nu foarte sărat. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul sării uscate a șuncălui va absorbi o cantitate suficientă de sare. Pentru 10 litri de apă aveți nevoie de:

  • 500 g de sare;
  • 150 g de zahăr;
  • 20 g de săruri de sodiu.

Metoda combinată de decapare a șuncăluiCarnea este scoasă din cilindru și curățată de sare. Containerul se spală bine, apoi se pune șuncă. Umpleți cu saramură răcită și lăsați timp de 21-28 zile. După timpul de decapare, carnea ar trebui să fie atârnată într-un loc răcoros.

Smântână de carne de porc

Samponul din carne de porc afumat este mult mai delicios decat cel cumparat. Ca orice altă carne, șunca de porc trebuie să fie sărată înainte de a fuma. Puteți face acest lucru prin oricare dintre metodele cunoscute. Există două tipuri de fumat: fierbinte și reci.

Hot way

După decapare, șunca trebuie să fie înmuiată și uscată. Pentru procesul de fumat fierbinte veți avea nevoie de: un magazin de fum, lemn de foc și așchiile de pomi fructiferi.

Se amestecă șuncă cu saramurăÎn partea de jos a fumului ar trebui să fie așezate chips-uri, apoi atârnați carnea. Smokehouse să se închidă și să aprindă un incendiu. Procesul de fumat trebuie să dureze cel puțin 12 ore la foc moderat, la o temperatură de cel mult 60 ° C. Dacă focul este prea puternic, trebuie să adăugați rumegușul brut. Produsul finit are o crustă frumoasă și apetisantă de culoare maro închis. După procesul de fumat, șunca este ventilată timp de 6-8 ore, iar apoi puteți încerca.

Metoda rece

Pentru a avea o șuncă pentru o lungă perioadă de timp, utilizați o metodă de fumat rece. Această metodă de gătit este mai durabilă și mai laborioasă decât fierbinte, dar produce un sunca apetisant și foarte aromat, care poate fi păstrat timp de mai multe luni.

După decapare, șunca este înmuiată timp de cel puțin cinci ore. Apoi, carnea este uscată și difuzată timp de 7-8 ore.

Sampanie afumată la recePerioada de fumat rece durează de la trei la șapte zile. Procesul de procesare este fumul rece și gros. Temperatura nu trebuie să fie mai mare de 25 ⁰ С.

Fumatul trebuie să fie continuu. Acest lucru este important în special în primele 12-15 ore. După proces, carnea ar trebui să se coacă. Pentru a face acest lucru, trebuie să fie înfășurat cu o bucată de tifon și suspendat într-o încăpere uscată, rece și bine ventilată timp de 14 zile. Doar după toate manipulările, carnea este gata pentru consum.

Caracteristici de fumat acasă

Există mai multe recomandări de la fumători experimentați. Unele dintre ele:

  1. Procesul de fumat este cel mai bine făcut în condiții de uscat, fără vânt.
  2. Ar trebui să folosiți chips-uri și lemn de foc din stejar, pomi fructiferi sau arin.
  3. La sfârșitul procesului de fumat, puteți adăuga crengi de ienupăr, dacă doriți. Acestea vor da gustului neobișnuit și piquant.
  4. Produsul finit ar trebui să fie întotdeauna ventilat pentru a îndepărta mirosul picant de fum.

Înainte de servire, este mai bine să puneți șunca pentru câteva ore în frigider. Acest lucru va da carnea gustul unei delicatese reale de casă.

Păstrarea de carne afumată

Șunca fumatului rece poate fi păstrată timp de 6 luni la o temperatură de 2 până la 5 grade. Camera trebuie să fie întunecată, uscată și bine ventilată.

Șuncă afumată fierbinteCarnea fumatului fierbinte este stocată mult mai puțin timp - nu mai mult de două luni în frigider. Este mai bine să înfășurați șunca cu pergament dens. Nu se recomandă utilizarea filmului alimentar în aceste scopuri.

Carnea excedentară poate fi depozitată timp de un an în congelator. Produsul trebuie ambalat cu folie și apoi pus într-o pungă.

Sfeclă fiartă

Carnea de porc poate fi de asemenea gătită. Trebuie să spălați șunca, apoi puneți-o într-o tavă cu apă rece și puneți-o pe o sobă. Aduceți la fierbere și reduceți căldura. Se fierbe carnea până se gătește la foc mic. Procesul durează aproximativ 3-4 ore. În bulion ar trebui să fie adăugat dulce-parfumat sau piper negru, o ceapă și morcovi. Ceapa face carnea suculentă, iar morcovul îi dă o aromă dulce. Timp de 20-30 de minute înainte de terminarea gătitului puneți sare și frunze de dafin. Nu puneți sarea la începutul gătitului, altfel carnea va fi dură.

Carnea trebuie să se răcească cu bulionul. Nu luați sunca înainte de a nu fi uscat. Păstrați-l în frigider.

Unii oameni preferă să gătească șuncă fiartă și afumată. Procesul de gătit constă din două părți: prima carne sărată este fiartă și apoi fumată. Șunca sărată este înmuiată în apă timp de cel puțin o oră. Apoi puneți în apă fiartă, adăugând o frunză de dafin. Produsul este gătit timp de două ore, după care este îndepărtat din bulion, uscat și transferat în procesul de fumat. În acest caz, o metodă fierbinte este potrivită. Durată 8 ore la o temperatură de 60 ° C.

Deci, pentru a găti un sunca la domiciliu din carne de porc este o sarcină foarte reală. Este important să se determine modul de pregătire, astfel încât produsul finit să fie gustat de toți membrii gospodăriei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este basturma, rețete și metode de gătitCe este basturma, rețete și metode de gătit
Rețete care pot fi gătite într-o grabă de tocanăRețete care pot fi gătite într-o grabă de tocană
Cum să gătești găluște de carne de vită acasăCum să gătești găluște de carne de vită acasă
Brânză de porc în cuptor: gătit în casăBrânză de porc în cuptor: gătit în casă
Rețete de sărare în saramurăRețete de sărare în saramură
Modalități de a pregăti carnea de vită în casăModalități de a pregăti carnea de vită în casă
Cârnați de carne de vită la domiciliu: rețete pentru cârnați delicioșiCârnați de carne de vită la domiciliu: rețete pentru cârnați delicioși
Cele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperciCele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperci
Prepararea unui porc dintr-un cap de porc la domiciliuPrepararea unui porc dintr-un cap de porc la domiciliu
Cârnați ucraineni, rețeta cea mai delicioasă pentru gătit acasăCârnați ucraineni, rețeta cea mai delicioasă pentru gătit acasă
» » Prepararea de la porc la domiciliu
© 2021 amigdas.com