amigdas.com

Retete pentru prepararea carnii uscate la domiciliu

Rețeta pentru uscarea cărniiCarnea uscată, fie carne de vită, carne de porc, pui sau curcan - este un produs universal cu un conținut ridicat de aminoacizi și gust excelent. Această gustare parfumată vă va ajuta pe drum și pe jos, va servi ca un minunat plus față de mâncărurile de zi cu zi și ca un aperitiv rafinat pentru petreceri de bere cu prietenii. În acest mod de gătit va păstra în gustul de carne un gust natural bogat, nu va fi necesar să se utilizeze aditivi artificiali și conservanți.

Metode de uscare a carnii

Carne uscată delicioasăCea mai bună modalitate de a pregăti acest fel de mâncare simplă, ținând cont de păstrarea gustului și proprietăților utile - sublimare. Acest procedeu asigură o înghețare foarte rapidă a produsului în condiții de temperaturi scăzute și de presiune redusă. Prin această metodă de congelare, cristalele de apă trec într-o stare gazoasă, trecând treapta de tranziție în lichid. Produsele sublimate nu au aproape nici o greutate și pot fi stocate foarte mult timp. Dar această opțiune este posibilă numai în condiții industriale și dacă există echipament special.

La domiciliu, puteți pregăti un produs uscat sau uscat. Fiecare dintre aceste opțiuni vă permite să depozitați carne mult mai mult decât în ​​orice altă formă. Acest lucru, desigur, nu este sublimare, deoarece doar o parte din umiditate este îndepărtată, dar perioada de depozitare crește, iar acest lucru este fără îndoială, plus feluri de mâncare. Unul dintre tipurile comune de carne dulce este jamon, basturma, biltong. Caracteristicile rețetei depind de specificul bucătăriei naționale, care aparține rețetei, precum și de preferințele subiective ale fanilor gemului uscat.

Uscarea la domiciliu

Cum să uscați carneaSe pare surprinzător, dar pentru carnea uscată la domiciliu, nu este necesar să cumpărați un uscător special. Delicatele uscate sau uscate sunt obținute frumos atât cu ajutorul unui cuptor obișnuit, și uscătoare pentru legume, care este practic în fiecare casă. Dacă nu vă grăbiți și doriți să obțineți produsul în condiții mai naturale, atunci va fi o cameră bine ventilată și răbdare îndelungată. Procesul va dura mai mult, dar va da un gust autentic.

Selectarea cărnii

Dacă metodele de uscare sunt mai mult sau mai puțin clare, atunci este timpul să treceți la alegerea cărnii. După cum arată experiența bucătarilor, puteți să vă uscați absolut orice fel de carne. Perfectă carne de porc (cu o cantitate destul de generoasă de sare), carne de vită, păsări de curte (pui, curcan, gâscă, rață), puțin mai des - miel. Ar trebui subliniat faptul că, dacă luați carne de porc pentru uscare, atunci, ca și carnea, este mai susceptibilă la microorganisme dăunătoare, trebuie să sare mai strâns și mai mult sau să adăugați aditivi speciali în timpul sării care o va proteja.

Rețeta pentru gătitul de carne prăjită

Pentru uscarea și uscarea, numai materiile prime proaspete sunt potrivite, de înaltă calitate, de preferință fără oase, cartilaje, filme, grăsimi și vene. Pentru uscare, de obicei nu se adaugă nimic din condimente, cu excepția sarei. Deși această chestiune este subiectivă.

În procesul de uscare, puteți arăta imaginația și îmbogăți delicatețea cu mirodenii preferate, condimente, ierburi. Cele mai utilizate în mod obișnuit sunt coriandru, boia de ardei, piperul chilian, schinduf, boabe de ienupăr.

Reguli de bază

Deși produsul uscat nu este prea ales în bucătărie, dar există o serie de reguli, care trebuie încă respectate. Cerințele principale pentru procesul de uscare și uscare:

 1. Carnea uscată la domiciliuÎn cazul în care carnea este uscată sau uscată la aer, atunci camera trebuie să fie umbroasă, rece și bine ventilată. Și pentru al proteja de insecte, este necesar să-l acoperiți cu o cârpă naturală (în mod ideal bumbac) sau tifon.
 2. Atunci când preparați carnea în cuptor, este necesar să rețineți că intervalul optim de temperatură pentru această delicateț este de la 60 la 70 de grade. Nu mai mare sau mai mică. Și în mod necesar ușa cuptorului trebuie să fie întinsă la 2-4 cm. Bucătăriile sunt așezate pe un grătar, iar sub el este necesar să se pună un palet, astfel încât sucul de carne care se scurge să nu contamineze cuptorul. Dacă se utilizează un model de gaz, acesta este mai întâi încălzit, apoi oprit, și numai atunci se încarcă carnea. Pe măsură ce vă răcoriți, piesa de prelucrat trebuie scoasă din cuptor, preîncălzită cuptorul, oprită și apoi încărcată carnea înapoi.
 3. Uscătorul nu este cea mai bună opțiune, deoarece există riscul de uscare a produsului. Dar, dacă sunteți gata să monitorizați în permanență procesul, utilizați în siguranță această metodă. Așezați piesa de prelucrat brută pe paleți, lăsați câțiva milimetri de distanță între piesele pentru o îndepărtare optimă a umidității. Piesele mai groase sunt plasate pe partea de jos - există un proces de uscare mai rapid.

Abundența cărnii

Cum sa mananci carne uscataPoti sa faci bilete uscate acasa fara efort special. În regiunile rusești, cele mai populare produse sunt produsele din carne de vită, de pasăre și de porc. Fiecare produs este caracterizat prin gust, tehnologia de gătit, durata procesului de uscare. Este cel mai lung timp pentru a găti delicatese de carne de vită, pentru că este cel mai dens materie primă. Cea mai rapidă opțiune este o pui sau o curcan. Pentru a avea o jumătate de fileu de pui în condițiile naturale ale unei încăperi ventilate, nu va dura mai mult de o săptămână.

Basturma din carne de vită

Pentru a-ți răsfăța stomacul cu o basturma delicioasă, nu este necesar să mergeți la un supermarket sau la piață și să distribuiți o sumă rotundă pentru o mică bucată de delicatețe parfumate. Fără mult efort, puteți găti basturma de carne de vită acasă și vă rugăm să vă și familia.

Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de butași proaspeți din carne de vită. Tăiați bomboanele, uscați-le, rulați-le în sare și lăsați-le timp de o săptămână în frigider. În același timp, trebuie să transformați carnea în fiecare zi și să vărsați sare proaspătă peste zonele expuse de carne. Când se usucă și se strică, va trebui să-l clătiți bine, lăsați-l în apă rece pentru noapte, apoi apăsați-l timp de o zi.

Proprietăți utile ale cărnii uscate

În timp ce carnea este drenată și presată, trebuie să pregătiți o pastă de condimente. Pentru aceasta, o jumătate de kilogram de semințe de schinduf măcinat sunt turnate cu apă caldă la consistența unei smântâni groase. Lăsați amestecul peste noapte. Apoi strângeți 300 de grame de usturoi tineri (cel vechi nu va funcționa din cauza prea mult miros), se adaugă 150 de grame de boia de ardei roșii și aceeași cantitate de piper chilian.

Se amestecă bine amestecul rezultat, dacă se dovedește a fi foarte gros, apoi se adaugă încă apă caldă. Carnea scoate din sub presiune, acoperă cu un strat gros (nu mai puțin de 0,5 cm) din pasta obținută. Puteți mai usca carnea în mai multe moduri. Puteți ține basturma în cuptor pentru a usca puțin pasta, apoi agățați-o într-un loc răcoros pentru uscare ulterioară.

Este permisă atârnarea simultană a cărnii, dar aici este necesar să se țină seama de faptul că pasta se poate scurge și picura, deci este necesar să se pună o placă sau să se pună mai multe straturi de hârtie sub piesa de prelucrat.

Dacă există o pastă, atunci nu poate fi aruncată în niciun caz. În timpul procesului de uscare, carnea poate fi goală în unele locuri, iar aceste locuri vor trebui acoperite. Produsul este gata complet în 2-4 săptămâni. În acest moment, pasta ar trebui să se întărească, iar fildeșul interior devine întunecat.

Curățat file de pui

Această delicatețe se face mai repede decât din carnea de vită sau de porc. Pentru reteta se poate lua file de pui, curcan, rață sau gâscă. Uscați piesa de prelucrat mai bine în cameră, cu aerisire constantă. În cuptor, poate deveni prea uscat. Ingredientele sunt:

 • fillete de păsări de curte - de la 0,5 kg și mai mult;
 • paprika dulce - 2 linguri. l.;
 • piper negru - 1 lingura. l.;
 • sare - 2-3 linguri. l.;
 • usturoi - la gust.

Cum se usucă carneaSpălați fillele cu atenție, uscați cu un șervețel și puneți-le într-un vas adecvat - vas de coacere sau un vas profund. Se presară pe toate părțile sare cu mirodenii, piper și usturoi. Pânza trebuie strânsă de sus cu o folie și a pus pe partea de sus o placă cu o încărcătură. Scoateți martorul pentru o zi în frigider. În tot acest timp, carnea va da lichidul, nu trebuie să fie drenată.

La sfârșitul zilei, scoateți piesa de prelucrat, clătiți-o cu sare, uscați-o cu un prosop de hârtie, rotiți din nou în sare picantă și usturoi, puneți-o în frigider și împachetați-o cu tifon. În această poziție, produsul pe jumătate este încă o zi. După o zi, delicatețea poate fi consumată imediat sau uscată pentru câteva zile. Produs finit învelit în pergament și depozitat în frig.

Carne de porc uscată

O astfel de delicatețe de carne de porc este obținută în mod ideal în cuptor. Este pregătit mai repede decât atunci când este uscat în condiții naturale, singurul produs este mai uscat și mai fragil.

Va fi necesar pentru el:

 • Carne de porc - 1 kg;
 • un amestec de legume uscate (ceapa, morcovi, usturoi, marar) - 3 linguri. l.;
 • o sare mare - 3 linguri. l.;
 • condimente aromatice, mirodenii, condimente - pentru gust.

Reguli pentru uscarea cărniiÎn carne, îndepărtați tendoanele, filmele, grăsimile. Se spală și se usucă. Toate condimentele și mirodeniile sunt amestecate, în amestecul rezultat, rostogoliți carnea și o trimiteți la frig timp de două zile. De două ori pe zi, întoarceți carnea până la sămânță. După 48 de ore, carnea trebuie îndepărtată, tăiată în benzi subțiri lungi (nu mai groase de 1 cm), așezată într-un strat pe o grătare sau, dacă se utilizează o tavă, pe un strat de pergament. Cuptorul se încălzește până la 50 de grade și pune acolo stoc de carne. Ușa ar trebui lăsată deschisă. Uscarea va dura cel puțin zece ore.

Biltong de carne de vită

Caracteristicile cărnii uscateEste o versiune rapidă și simplă a cărnii uscate acasă. Reteta pentru carnea de vită uscată este simplă și nu necesită eforturi mari. Pentru el, trebuie să luați un kilogram de pulpă, să vă spălați și să-l uscați, tăiați de-a lungul fibrelor în benzi subțiri. Bucăți pentru a bate, se scotură cu oțet și se freacă cu un amestec de următoarele condimente: două linguri de sare, o linguriță de coriandru, piper negru și zahăr. Sticla este plasată într-un recipient inoxidabil, bug-ul este plasat pe partea de sus și este îndepărtat în frig timp de 12 ore.

Se diluează oțetul într-o proporție de unu până la șase. După 12 ore, scoateți carnea sub jug, puneți soluția de oțet timp de cinci minute, apoi clătiți bine cu apă fiecare bucată de țaglă și agățați-o timp de o zi în camera ventilată.

Cu alegerea de carne puteți improvizas. De asemenea, este bine să mănânci miel și carne de porc- puteți să experimentați cu curcanul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este basturma, rețete și metode de gătitCe este basturma, rețete și metode de gătit
Carnea este cea mai bună mâncare naturală pentru câini: cum să alegi, cu ce să daiCarnea este cea mai bună mâncare naturală pentru câini: cum să alegi, cu ce să dai
Cum să gătești găluște de carne de vită acasăCum să gătești găluște de carne de vită acasă
Caracteristicile principale ale cărnii de iepure, beneficiile și valoarea nutritivă a acesteiaCaracteristicile principale ale cărnii de iepure, beneficiile și valoarea nutritivă a acesteia
Modalități de a pregăti carnea de vită în casăModalități de a pregăti carnea de vită în casă
Cum să gătești delicioase biltong acasăCum să gătești delicioase biltong acasă
Paste de vită cu carne tocată: cele mai bune rețete de gătitPaste de vită cu carne tocată: cele mai bune rețete de gătit
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Retete pentru gătit legume congelateRetete pentru gătit legume congelate
Cele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperciCele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperci
» » Retete pentru prepararea carnii uscate la domiciliu
© 2021 amigdas.com