amigdas.com

Specii de pui: cele mai bune straturi pentru gospodărie

Cele mai bune straturi pentru gospodărieBovinele se găsesc rar într-o fermă privată, dar cele mai diverse rase de pui trăiesc chiar și în proprietarii moderni ai propriilor terenuri. Straturile de case de astăzi nu necesită multă grijă, sunt adaptate pentru a trăi în cuști în aer liber și în zonele libere, în timp ce ele pot oferi cu ușurință familiei ouă proaspete. Recent, direcția de carne a straturilor a câștigat popularitate, permițând să primească de la păsări de curte nu numai un profit obișnuit sub formă de ouă, ci și pentru a îngrășa pe tineri pentru carne.

Avantajele straturilor

Puii de păsări sunt acum găsiți pretutindeni datorită muncii active a crescătorilor. Toate rasele de pui diferă în privința datelor externe și cifrele productivitate, dar întotdeauna demonstrează:

  • bună imunitate;
  • nemulțumirea în îngrijire;
  • capacitatea de a produce în mod independent alimente pe teren;
  • producția stabilă de ouă.

Direcțiile de carne de pui la această listă sunt adăugate de carnea care este excelentă în calitate și gust. Desigur, astfel de încrucișări au o capacitate de ouă mai mică decât cea a păsărilor exclusiv în direcția ouălor, dar diferența nu este foarte vizibilă. De regulă, de la o pasăre este posibil să se primească până la 3 kg de carne și aproximativ 250 de ouă pe an. Beneficiul în comparație cu conținutul de carne de pui pentru carne este evident, deoarece puii de carne încep să se nască abia după 8 luni, iar productivitatea lor lasă mult de dorit.

Pentru a alege varianta optimă de păsări pentru tine, este necesar să te familiarizezi cu lista rasele de găini cu imagini. Acest lucru va permite selectarea locuitorilor casei de păsări nu numai din punct de vedere al indicatorilor de productivitate, ci și în aparență, deoarece găinile nu pot fi doar asistente umede, ci și o bucată reală de bijuterii.

Pentru fanii de coajă albă

Mai ales în ajunul sărbătorii strălucitoare a Paștelui, puteți întâlni gospodinele care caută ouă excepțional de albe, deoarece în formă pictată ele arăta mai ales estetice. Pentru a primi astfel de ouă din propriile lor straturi, este necesar să se acorde atenție rasei de pui, în numele cărora există cuvântul "alb". Cel mai mult popular Considerăm astfel de straturi ca:

  • Legorgone alb;
  • Rusă albă;
  • haysseks alb.

Leggorn alb

Pui Leggorn AlbAcest tip de pui are o direcție exclusivă pentru ouă. Straturile sale, de obicei, nu cântăresc mai mult de 2,5 kg, dar pot produce până la 250 de ouă care cântăresc 60 de grame pe an. Păsările încep să se balanseze la vârsta de 4-5 luni. Densități similare sunt posedate de puii pitici ai acestei rase. Ele diferă doar în greutatea maximă a găinilor ouătoare în 1,7 kg.

Chiar dacă greutatea adulților este mică, puteți obține de la ei carne de calitate superioară, hranind animale tinere cu alimente speciale.

Rusă albă

Progenitorii acestei rase de pui sunt Leggornele descrise mai sus. Puiul din Rusia a fost obținut selecție la mijlocul secolului trecut, cu soiuri locale. Această mișcare a făcut posibil ca rasa să fie rezistentă la climă și la furajele locale. Puii încep să se rotească la aproximativ 5 luni, dând proprietarului mai mult de 200 de ouă pe an. Nesushki nu își pierd productivitatea, chiar dacă condițiile de detenție se înrăutățesc.

Haysex alb

Pui de rasă albăNon-crescătorii acestei cruci au fost retrași în Olanda, dar s-au răspândit peste tot în lume. Se referă exclusiv la direcția ouălor, astfel încât menținerea lor pentru carne este inutilă, indivizii adulți cântăresc foarte puțin. Dar productivitatea rasei atinge 300 de oua pe an, puii vin sa inceapa oua mari cu varsta de pana la patru luni. Unul dintre cele mai importante beneficii este că productivitatea lor nu scade timp de 2-3 ani, ceea ce nu se poate spune despre majoritatea raselor de pui.

Indicatorii similari au o varietate numită Haysex Brown, dar datorită schimbării în colorarea penei, culoarea ouălor de ouă ale acestor găini va fi, de asemenea, întunecată.

Productivitate specială

Maximul stabilirea ratelor de ouă în rasele comune de găini domestice sunt Loman Brown. Deja de la vârsta de 5,5 luni sunt capabili să dea un an până la 320 de ouă, care cântăresc 60-65 de grame. Un avantaj uriaș al acestor pui de găină este faptul că, cu indicatori de productivitate, aceștia consumă foarte puțin hrană. Natura straturilor este foarte pașnică, nu sunt prea timizi, foarte rezistenți și păstrează turmele mici. Potrivit denumirii rasei, penajul acestor găini are o culoare maro, iar coaja de ouă are culoarea brună deschisă.

Această rasă a fost obținută datorită selecției de oameni de știință germani care au trecut crucea Rhode Island și Plymouth.

Puii din rasa Rhode Island nu erau folosiți în zadar de obținere set de noi soiuri. Au fost, de asemenea, retrași printr-o selecție lungă și complexă de oameni de știință americani, care, ca rezultat, au fost prezentați tuturor straturilor excelente de carne de carne. Greutatea unei carcase adulte poate ajunge la 4 kg, iar puiul la 3 kg. Masculii rasei au o culoare frumoasă întunecată, cu pene negre-verzi în coadă. Productivitatea straturilor acestei rase corespunde faptului că acestea sunt îndreptate nu numai spre producția de ouă. Puii încep să fie transportați numai de la 7 luni, iar de la ei este posibil să se ridice până la 200 de bucăți de ouă pe an.

Selecție locală

Cele mai bune rase de pui pentru păstrarea într-o fermă privată sunt cele care nu sunt doar comune într-o anumită localitate, dar au fost, de asemenea, eliminate în ea. Aceasta permite straturilor să aibă o anumită adaptabilitate la furajele locale și la climă și, prin urmare, productivitatea lor va corespunde întotdeauna indicatorilor declarați.

Puii de argint Adler

Puiul Argintiu AdlerNumele păsării vorbește de la sine. Ele au fost obținute datorită muncii crescătorii de pe teritoriul Krasnodar. Puii se referă la direcția cărnii de carne și pot oferi proprietarului nu numai ouă proaspete, ci și carne de calitate. Un bun bonus pentru beneficiul evident va fi colorarea atractivă a păsărilor, spre deosebire de celelalte.

În anul 1, găina poate să dea până la 200 de ouă și, cu o îngrășare adecvată, pasărea după sacrificare va cântări aproximativ 3 kg. Cockerele rasei sunt mult mai mari și pot ajunge la o greutate de 4 kg. Rasa se caracterizează printr-un caracter de îndurare și rezistență.

Straturile Kotlyarevskys se referă de asemenea la carne de carne și sunt capabili să renunțe la 240 de ouă pe an. Productivitatea puilor nu scade de câțiva ani, permițându-le să le ofere proprietarului ouă mari de culoare brună. O rasă din Caucaz a fost identificată și se distinge prin maturitatea timpurie, zelul și un instinct excelent de găină la femele.

Este interesant faptul că numele de rasă de somon Zagorsky nu a fost pentru culoarea de penaj de păsări, ci pentru culoarea atractivă și gustul atractiv al cărnii sale. Kurochki se referă la direcția cărnii de carne și este capabilă să ofere o pondere suficientă în anul pentru 260 de ouă mari. Deasupra rasei au încercat crescătorii din Moscova și o trăsătură importantă a straturilor este că ei își pot determina sexul la vârsta de douăzeci de ani.

Rasa Pushkinskaya

Purtătorii rasei Pulau-Dungi sunt capabili de face pentru un an până la 270 de ouă. Direcția găinilor este în exclusivitate ou, astfel că obținerea multor carne din acestea nu va funcționa. Carcasele femelei cântăresc în medie până la 2 kg, iar masculii la 2,5 kg. O caracteristică interesantă este că această rasă de pui absolut nu poate zbura și nu are nevoie de bariere mari. Puii de la o vârstă fragedă sunt capabili să-și găsească propria hrană și sunt mai durabili decât alții. Pescuitul reprezentanților rasei este, de asemenea, special. Pe fundal alb sunt pete maronii și negrii împrăștiați.

Aniversarea Kuchinskaya

Rasa nu este mai puțin populară din cauza aproape 100% rata de supraviețuire creșterea tânără. Astfel de indicatori nu prezintă multe soiuri. Productivitatea găinilor ouătoare este de până la 180 ouă pe an, deși încep să producă găinile de la vârsta de șase luni. Culoarea păsărilor este destul de atractivă:

  • Rasă de pui Kuchinskaya Jubileupungi negre în gât;
  • vânatul plin de varietate al corpului;
  • cozile întunecate.

Având în vedere toate calitățile pozitive ale rasei de la ei, puteți obține carne de calitate excelentă. Carcasele cocoșilor ating o greutate de 3,5 kg, femelele de obicei cu 1 kg mai puțin.

Numele rasei Dominant vorbește imediat despre ratele ridicate productivitate puii de găină. Acestea au fost obținute din cauza selecției celor mai bune rase de straturi, care, ca rezultat, au dat naștere găinilor de carne de carne. Performanțele excelente de stabilire a ouălor și calitatea înaltă a cărnii de pasăre sunt susținute de natura lor și de adaptabilitatea ușoară a condițiilor de detenție.

concluzie

În ciuda faptului că rasele de pui au adus deja o cantitate imensă, crescătorii încearcă întotdeauna să creeze o pasăre chiar mai perfectă. În mod regulat ni se oferă rase noi cu indicatori îmbunătățiți și caracteristicile lor unice, dar în același timp straturile care au fost verificate de timp nu renunță la pozițiile lor și continuă cu încredere să ofere proprietarilor lor produse valoroase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?Cât de multă hrană are o găină nevoie de o găină într-o zi, normele de consum?
Caracteristicile raselor de carne pentru iepuri de reproducereCaracteristicile raselor de carne pentru iepuri de reproducere
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Descrierea rasei de găini de găină AdlerDescrierea rasei de găini de găină Adler
» » Specii de pui: cele mai bune straturi pentru gospodărie
© 2021 amigdas.com