amigdas.com

Mokong bobtail - descrierea și descrierea rasei

Descrierea caracteristică bobtail MekongMokon bobtails de la celelalte rase de pisici din Asia de Sud se disting printr-o coada scurta cu zgarieturi si nivel intelectual înalt

. Oamenii-crescători ai acestei rase de pisici au un suflet bun și o inimă moale. Și animalul însuși îl obișnuiește cu decența și ordinea în casă și evidențiază neajunsurile lor în viața de zi cu zi și comportamentul. Bobtailii pot fi considerați atât câini, cât și călugărițe, într-o formă de pisică. Și dacă animalul tău este destul de inteligent, atunci coada lui nu prea lungă poate fi demnă.

Istoria originii bobtailului Mekong

Această rasă de pisici a fost crescută mult timp. Din acest motiv, este dificil să precizați data exactă a originii sale. Aceste animale provin de pe malurile râului Mekong. Chiar și în registrele lui Charles Darwin, puteți găsi o referire la faptul că aproape toate pisicile din Asia de sud-est au coada scurtata. Aceste pisici au fost numite regale. În timpul băii, prințesele Mekong își croiau ornamentele pe cozile rupte ale pisicilor. Ei au făcut-o pentru a nu-i pierde.

În timpul plimbării, bobtail-urile au însoțit doamnele regale. Aceste pisici păzeau comorile care erau în templele antice. În străinătate le era interzis să exporte, deoarece erau considerate o comoară națională. Viitorii strămoși ai liniei au fost exportați pentru prima oară în străinătate, ca un cadou pentru indivizii de rang înalt din Asia de Sud-Est, Iran, China, Cambodgia, Laos, Birmania și India.

Mokong bobtail-urile sunt adesea numite pisici fără coadă, dar au încă o coadă. Culoarea punctului de culoare reamintește colorarea prietenilor siamezi de tip vechi. Din acest motiv, mekongurile sunt deseori numite bobtailuri thailandeze. Dar încă semnificativă distincție Ea există între ele - Thai Bobtail și pisici siameze nu au o astfel de scurtă minunat de coada rupte, care se distinge și împodobește Bobtail Mekong, făcându-l unic. Fiecare reprezentant al acestui gen are propria coadă unică.

Bobtailul MekongBobtailul mekong are unul foarte caracteristică vitală - pielea lor este trasă pe tot corpul. Aceasta nu numai că a salvat viața animală. În fauna sălbatică thailandeză, există multe insecte otrăvitoare și șerpi. Datorită acestei trăsături de piele, mekong-ul a supraviețuit chiar și după ce a fost mușcat de o insectă otrăvitoare. Când un animal sălbatice mușcă, otrava lui mai întâi persistă sub piele pentru o perioadă de timp, apoi devine în sânge. În timp ce otravă a atins țesuturile musculare, mekongul a reușit să se vindece ușor, evitând astfel moartea.

Mocong bobtail O rasa veche si rara, dar inca destul de tanara. Anii ei. În întreaga lume, puteți număra doar 400 de pisici din această rasă.

Aceasta este o rasă deschisă de pisici. Cu alte cuvinte, dacă o pisică se potrivește standardului speciei, atunci i se poate da un pedigree documentar.

Descrierea aspectului bobtailului Mekong

 1. Aceste pisici au un corp de dimensiuni medii, un corp muscular, moderat, întins.
 2. Picioarele sunt rotunde, de lungime medie, puternice.
 3. Capul este în formă de wedge moderat, cu contururi rotunjite și netede. Ovală cu o barbă puternică.
 4. Nasul este în formă de romană - cu cocoș.
 5. Urechi rotunjite la capete și la bază.
 6. Ochii ușor înclinate, cu intensitate în culoarea albastră. Pleoapa inferioară are o formă rotunjită, iar lobul superior este în formă de migdale.
 7. Coada trebuie să aibă cel puțin trei vertebre, iar lungimea ei să nu depășească un sfert din lungimea trunchiului. Pornind de la sol, ar trebui să fie cu zgârieturi și răsucite. Lana pe ea crește în direcții diferite.
 8. Blana este strălucitoare și scurtă. Nu există nicio subcurentă.

Culoarea este diferită:

 1. roșu - Punctul este o culoare foarte rară. Botul, coada si toate membrele au o culoare rosie, iar stratul principal este piersic alb.
 2. punct de ciocolatăPunct de ciocolată. Culoarea principală a nuanței alb-crem, și pe bot, coada și vârfurile picioarelor - ciocolată.
 3. Punctul Tabi. Fruntea este marcată cu litera M, iar culoarea însăși este albă sau ușor colorată cu benzi de mătase.
 4. punct Seal. Lana este o culoare smântână de bază cremă, iar pe bot, coada și vârfurile picioarelor - culoarea este negru-maro.
 5. Blue Point. Aceasta este o culoare incredibilă. Coada, botul și labele sunt o nuanță roz-albăstrui, iar culoarea centrală este argintie.
 6. Torty Point. Culoarea unei nuanțe de broască țestoasă. Acestea nu pot fi decât femele.

Diferite culori de mekong sunt permise, cu excepția albului. Cea mai exclusivă culoare este Blue Point.

Descrierea comportamentului bobtailurilor Mekong

Mokong bobtail este adesea numit un om mic. El înțelege totul și se comportă în consecință. Cu grijă și dragoste exprimate pentru el, veți obține cu siguranță aceeași întoarcere. Animalul este legat la nivel genetic de stăpân, și nu de casă. Oriunde te afli, va fi întotdeauna cu tine. Pisicile Mekong sunt prieteni foarte îngrijiți, ordonați și credincioși. Privind ochii albastru-albastru ai unui animal, poți înțelege tot ceea ce gândește el. Chiar dacă privești aceste pisici în ochi timp de ore, ei nu vor privi niciodată departe.

Ghearele nu se ascund complet pe picioarele posterioare ale acestor pisici. De asta când mergem ele pot fi auzite ca niște câini. Și caracteristicile câinilor pot fi de asemenea văzute în comportamentul unei pisici. Ei sunt gardienii casei lor și mârâiește când sună soneria. După ce s-au uitat cei care au venit, ei vor mirosi oaspeții bine și numai atunci vor lua o decizie dacă să-l lase în casă.

Pisică albă de bobtail MekongAceastă rasă de pisici este recomandată acelor persoane care au nevoie de comunicare. Ei vor comunica cu voi în diferite intonări de voce. În loc să mărească, ei emite un sunet caracteristic. Trebuie să vorbim în mod necesar cu ei. Dacă aveți un dezastru în apartament, atunci ei vă vor spune ce și unde nu minciuna.

Datorită faptului că pisicile acestei rase sunt mai calme, ele ușurează stresul. Un pisic este mai sociabil și mai mobil. Se recomandă să nu începeți o pisică foarte economică. Ea vă va arăta greșelile dvs. de acasă. În acele locuri în care aveți o mizerie, aceasta va dura o lungă perioadă de timp și în mod constant miau.

Samochki sunt femei adevărate cu un caracter ciudat. În casă este amanta mamei. Ei pot întotdeauna să vină cu ceva nou. Din partea celorlalți, este nevoie de o atenție constantă. Ei înșiși pot alege jucăriile pentru copilul dvs. și văd dacă totul este în ordine în lucrurile lui.

La masculi, caracterul este, de asemenea, ciudat. Sunt întotdeauna liniștiți. Copiii mici le pot juca ca niște păpuși: poartă căruțe de jucărie, leagă-le și le înfășoară în scutece. Pentru o astfel de batjocură, ei reacționează calm.

Aceasta este o rasă felină credincioasă, care poate fi ușor de antrenat. În comportamentul lor sunt mai degrabă câini. Ei se obisnuiesc cu stăpânul lor, apoi îl însoțesc în toate afacerile sale. Ele pot aduce proprietarului diferite articole de uz casnic. Ei pot merge în condiții de siguranță pe o lesa. Aceste animale sunt afectuoase. Îi plac foarte mult când li se acordă atenție.

Sunt foarte curioși și instinctul lor de vânătoare este bine exprimat. Vânează pentru orice poate să se miște (chiar și în spatele muștelor). Pentru a evita tragedia, este mai bine să nu păstrați peștii și păsările în casă. Cu pisici de o altă rasă și cu câini, se simt bine. Dacă aveți mai multe animale în casă, atunci acestea trebuie să fie proglistovat și provaktsirovat.

Ei au o matriarhie pronunțată. În comportamentul pisicilor au propriile lor particularități: au grijă de doamna lor, mângâind și cântând arias pentru ei. Nu lăsă niciodată o bucată în colțuri. După ce a îndepărtat de la el o pisică, va merge câteva zile și o caută. În timpul sarcinii, pisica își poate permite frământarea și starea de spirit. Cand se nasc bebelusii, ei se transforma imediat intr-o mama grijulie. Femelele sunt asistenți sănătoși și susținători sănătoși. Copiii sunt educați de tatăl: îi învață pe copii la toaletă și curățenie, lingându-i.

Cum să ai grijă în mod corespunzător pentru bobtailul mekong

Grijă pentru această rasă de pisici este în astfel de proceduri.

 1. Mekong Bobtail CaracteristiciAceste animale au păr scurt. Substratul este slab dezvoltat. Din aceste motive, nu este absolut dificil să ai grijă de blana bobtailului Mekong. Practic, imperceptibil, există molot. Din acest motiv, nu este necesară o îngrijire specială pentru blănurile animalului. Din cauza faptului că această specie este curată, ea nu poate fi scăldată deloc. Unii dintre proprietari își freacă doar animalele de companie cu șervețele speciale. Dar dacă animalul dvs. de companie este o băutură fericită și o baie, atunci puteți să o aranjați adesea pentru această bucurie.
 2. Gheare și urechi. Euriculele trebuie examinate și purificate prin mijloace specializate o dată pe lună. Pentru a curăța urechile animalului de companie, trebuie făcută cu mare atenție, astfel încât urechea să nu poată fi deteriorată. Ghearele le taie de două ori pe lună cu gheare. Pentru a preveni deteriorarea vaselor de sânge, eliminați numai stratul cerat. În caz contrar, odată ce simțiți durerea în această procedură, animalul nu vă va lăsa niciodată să o faceți din nou.
 3. Hrăniți bobtailurile Mekong, precum și alte animale. Dacă vă decideți să vă hrăniți animalul cu alimente conservate și cu alimente uscate, alegeți numai producătorii de calitate dovedită. Această rasă are instincte de vânătoare, din acest motiv nu merită să-i lipsească carnea. Acesta poate fi un curcan, carne de pui sau carne de vită. În dieta acestor pisici, este mai bine să nu includem carnea de porc. Acest lucru se datorează faptului că este foarte gras. Toate produsele din carne trebuie să fie arse, fumate sau umede. Ratia este îmbogățită cu ouăle de prepeliță sau cu pui de carne de pui, produse lactate, legume, porridge. Suplimentul ar trebui să fie oligoelemente și vitamine. Nu le puteți da pește, carne grasă și lapte.
 4. Din cauza faptului că Mekong bobtails pretutindeni cum ar fi să meargă cu stăpânul lor, merită de la o vârstă fragedă să obișnuiți cu excursii în transport, în locurile publice și pe stradă. Pentru astfel de plimbări, cumpărați doar un guler și o leșie. Este foarte periculos să lași un animal în afara casei tale.

Sănătatea animalelor

În spatele pisicilor Mekong, nu au existat boli genetice. Mulți oameni de știință sunt de acord că această rasă este una dintre cele mai sănătoase. Dar sa observat că ele sunt predispuse la gingivită - boala parodontală este o formă ușoară.

Pentru a determina debutul bolii, trebuie să fiți atenți la astfel de simptome:

 1. Apetit slab.
 2. Sângerarea gingiilor.
 3. Gumă inflamată.
 4. Saliva dulce.
 5. Din gura pisicilor vine un miros neplăcut.

Numai medicul veterinar poate determina diagnosticul și poate prescrie tratamentul adecvat. Dar proprietarul poate efectua profilaxia gingivitei - perierea frecventă a dinților și acordarea unor alimente speciale care au fost dezvoltate pentru a reduce placa.

pisicăPentru curățarea dinților dumneavoastră veți avea nevoie de o periuță de dinți specială, tampoane de bumbac și paste pentru pisici. Pastele care sunt destinate unei persoane nu se vor potrivi în niciun fel animalului tău. Poate deveni o adevărată otrava pentru el. După un timp, animalul dvs. de companie se va obișnui cu această procedură. Doar ai puțină răbdare.

Pro-urile rasei

Dacă vă gândiți încă dacă merită să începeți o rasă Mekong în casa dvs., acordați atenție unor astfel de calități pozitive:

 1. Aceste pisici au devoțiune față de stăpânul lor, precum și comportament ca și câinii.
 2. Ele sunt economice și foarte apreciate de ordine în casă.
 3. Instinctul de vânătoare este bine dezvoltat.
 4. Este preferabil să le hrănim carnea brută.
 5. O caracteristică distinctivă este o coadă scurtă cu coturi.
 6. Acestea au culoarea acromelonică.
 7. Sănătate puternică și imunitate.
 8. Speranța de viață este de 20-25 de ani.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Leu ucrainean: descrierea raseiLeu ucrainean: descrierea rasei
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Irish Soft Coated Wheaten TerrierIrish Soft Coated Wheaten Terrier
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
» » Mokong bobtail - descrierea și descrierea rasei
© 2021 amigdas.com