amigdas.com

Cum sa faci o cușcă pentru broileri

Creșterea broileruluiMai devreme sau mai târziu, fiecare proprietar al unei cabane de vară sau al unei mici zone de păsări dorește să înceapă puii. Mulți preferă o pui de carne foarte productiv, caracterizată printr-o producție excelentă de ouă și o carne uimitoare. Dar conținutul acestei rase de păsări nu este o sarcină ușoară și necesită muncă grea.

Pentru a asigura condiții favorabile păsărilor pentru dezvoltarea completă, este importantă, cu o responsabilitate specială tratarea preparării celulelor.

Cum sa faci o cușcă pentru broileri

Din fericire, astăzi este posibilă realizarea de către noi a cuștilor pentru puii de carne, urmând instrucțiunile specialiștilor experimentați și utilizând manualul detaliat care poate fi găsit în acces liber.

Ar trebui să se acorde atenție faptului că, în condițiile corecte de păstrare în primăvară și vară, se poate crește până la 4-5 loturi de persoane sănătoase și productive (într-un lot ar putea exista aproximativ 30 de pui).

Deja în pui de 50 de zile poate fi folosit pentru producția de carne, deoarece în acest moment poate cântări aproximativ două kilograme. Pentru comparație, straturile obișnuite iau doar 800 grame de greutate. Ca urmare, producția de carne de pui este considerată o ocupație foarte profitabilă, care poate deveni un venit suplimentar sau de bază.

Nu trebuie să uităm că puii de carne de pui necesită condițiile adecvate, inclusiv prezența unei locuințe calde, cu o bună ventilație. În prezent, se folosesc două metode principale de păstrare a hibrizilor de broiler. Printre acestea:

 • celulare;
 • podea;

Crearea celulelor de către sinePentru ambele tipuri, există avantaje și dezavantaje. De exemplu, pardoseală nu necesită ridicarea clădirilor complexe și mari, dar activitățile de curățare sunt complicate. Dar, cu o contaminare intensă a spațiului intern al găinilor, așternutul poate provoca diverse boli ale păsării.

celulele, care se poate face cu propriile mâini, asigura alocarea corectă a spațiului util, deoarece acestea sunt montate unul deasupra unuia. Ca urmare, curățarea coopului de pui este mult mai ușoară și mai convenabilă. Dar îngrijirea unor astfel de desene sau modele necesită investiții, inclusiv achiziționarea de materiale sau produse finite.

Cum se determină dimensiunea unei celule viitoare pentru o pui de carne

Indiferent de metoda de cultivare aleasă, procedura de asamblare a unei celule cu mâinile proprii poate rămâne aceeași.

Înainte de a crea un fel de locuință de pui desenați corect desenele, sau găsiți versiuni gata făcute cu dimensiuni deja dimensionate. Acestea sunt disponibile în acces liber pe multe portaluri relevante și forumuri ale fermierilor.

Cusca trebuie să fie confortabilă și modernă, dotată cu toate mijloacele automate de hrănire a alimentelor și a apei.

Atunci când creați desenele în mod independent, este important să luați în considerare numărul de persoane care vor fi cultivate. Potrivit statisticilor, pentru un pui necesită 0,4 metri pătrați de suprafață, deci aproximativ un metru pătrat poate găzdui aproximativ patru găini.

Care ar trebui să fie dimensiunea celulelor pentru păstrarea puiilor de carne

Celule în care sunt crescute puii de carne pot fi împărțite în două soiuri:

 • Pentru puii mici (astfel de clădiri sunt numite brooders);
 • Pentru persoanele tinere și puii adulți;

Și pentru primul și pentru al doilea tip nu există restricții stricte în ceea ce privește dimensiunile. Este suficient să fii ghidat de calculele numărului de persoane pe metru pătrat. Această abordare poate fi numită cea mai universală.

Dacă vorbim de celule pentru exemplare mici la vârsta de 0 până la 15 zile, atunci pe un pui ar trebui să scadă 5% din procentul unui metru pătrat. În cazul animalelor tinere, situația pare complet diferită. Pe un metru pătrat al zonei apar 10-12 pui.

Înainte de a crea desene de modele viitoare ar trebui să fie ghidate de indicatorii de mai sus. Și dacă un pui, o cutie de carton regulat de sub aparat acasă, tinerii mai mature au nevoie pentru a dota celulele individuale, care se vor conforma cu următoarele dimensiuni:

 1. Cum se fac colivii pentru puii de carneLățime (adâncime) - de la 70 la 100 de centimetri. Utilizați prea mult o celulă nu este recomandată, deoarece acest lucru va complica procedura de recoltare a gunoiului;
 2. Lungimea este determinată de capacitatea de încărcare a materialului din care este realizat cadrul și capacitatea de a instala colivia în găină. Indicatorii optimi de lungime variază între 70-140 centimetri;
 3. Înălțimea trebuie aleasă în intervalul de 25-25 centimetri. Dacă considerați prezența unei nișă pentru un palet cu așternut, atunci înălțimea va crește până la 45-55 centimetri;

Într-o cușcă cu dimensiunile de 70x140 centimetri 12 la 15 hibrizi de broiler vor fi liberi să trăiască.

Cum să faci o cușcă pentru puii cu mâinile tale. Instrucțiuni pas-cu-pas. Celule pentru nou-născuți

Dacă puneți întrebarea: cum să creați o cușcă pentru puii de carne cu propriile mâini, luați în considerare cu atenție toate caracteristicile evenimentului viitoare, selectați instrucțiunea și înțelegeți posibilele "capcane".

Celule de pui de la 0 la 15 zile.

După cum sa menționat deja mai sus, ca o casă pentru un nou găinat, puteți folosi pachete gata făcute de la aparatele de uz casnic. Dacă nu aveți astfel de produse, puteți să luați cartonul și lipiți cutia de carton. Și dacă preferați un placaj sau o cherestea mai fiabilă, designul final va depăși toate așteptările.

Să ne uităm la cea mai simplă și mai ieftină opțiune de carton.

În mod ideal, este necesar să se ia două cutii separate, care sunt conectate printr-un pasaj special.

Într-una dintre ele, puiul poate dormi, în timp ce în celălalt vă puteți bucura de recepția alimentelor sau a apei. O condiție importantă pentru întreținerea normală a puilor este asigurarea unui regim optim de temperatură. Este important să se asigure încălzirea aerului până la 26-33 grade Celsius. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o lampă incandescență convențională, în special o lampă convențională. În locul în care este plasat băutorul, luminile se opresc noaptea. Foarte bine, dacă aveți un termostat care va porni sau opri automat încălzirea.

Ca așternut, puteți folosi un strat gros de țesătură sau un strat de rumeguș mic, care se disting prin excelente performanțe de impermeabilizare. Puiul trebuie să aibă acces liber la bolul de băut, însă probabilitatea de udare trebuie exclusă.

Cuști pentru animale tinere în vârstă de 15-40 de zile

Celule cu mâinile lorCrearea și aranjarea celulelor pentru puii de broiler pot fi împărțite în mai multe etape separate:

 • Pregătirea desenului;
 • Asamblarea cadrului;
 • Lucrari de placare;
 • Aranjarea părții interioare a celulelor, inclusiv instalarea de accesorii, consumatoare de alcool, o ușă, alimentatoare și încălzitoare;

Pentru a realiza cu succes acest obiectiv, va trebui să folosim o serie de materiale și instrumente.

Cel mai adesea, materialul pentru cadru este folosit ca plasă galvanizată, lemn, placaj sau alte materiale similare. De asemenea, va fi necesar să găsiți o foaie de oțel zincat pentru aranjarea alimentatorului și materiale pentru fixare (cuie, capse, șuruburi).

Inventarul ar trebui să conțină următoarele instrumente:

 1. un ciocan;
 2. clesti sau clesti, clești;
 3. o mână văzută pe lemn (sau un jigsaw, dacă este disponibil);
 4. ruleta;
 5. pătrat;
 6. foarfece pentru metal;
 7. șurubelniță;

Încărcarea pe podea este determinată de greutatea indivizilor care vor trăi în cușcă. Este important să se ia în considerare greutatea standard a unui adult de pui, care este de 2,5 kilograme. Aceasta înseamnă că o podea de celulă care măsoară un metru pătrat trebuie să reziste la aproximativ 37 de kilograme de greutate în viu. Dacă marja de siguranță depășește valoarea de referință, aceasta este cea mai bună.

În prezența mai multor straturi pentru fabricarea structurilor de susținere, pot fi utilizate metale.

Aranjarea jgheaburilor de alimentare

Alimentatorul este fabricat dintr-o foaie subțire din oțel inoxidabil. Acest element al celulei este atârnat pe grilă în partea sa inferioară. Acest aranjament va permite găinilor să obțină acces liber la furaj în orice moment convenabil. Dacă celula este foarte mică, trebuie să faceți crestături verticale cu o lățime de 7 centimetri și o înălțime de 140 centimetri. Acest lucru este suficient pentru a oferi puiului o oportunitate non-stop de a mânca.

Se recomandă instalarea unui dozator în hambar. Un recipient cu lichid este montat în orice parte convenabilă a cuștii.

Caracteristicile conținutului broiler la domiciliu

Cum se face adezivul pentru puii de carneConținutul de pui de carne la domiciliu diferă semnificativ de cultivarea găinilor ouătoare obișnuite. Ca rezultat, caracteristicile celulelor vor fi diferite. Dacă o găină obișnuită nu-și reprezintă viața fără un sex confortabil, spațiu și diminuare, atunci broiler hibrid într-un spațiu închis, iluminare normală și nutriție stabilă. Dacă una dintre aceste reguli este ratată, nu are rost să așteptăm eficiența creșterii puiului. Cel mai probabil acest lucru va avea doar consecințe neprofitabile.

Conținutul corect al găinilor la domiciliu constă în îndeplinirea mai multor reguli cheie:

 • Puiul ar trebui să locuiască într-o încăpere caldă și bine ventilată, cu niveluri scăzute de umiditate. Pentru a menține regimul de temperatură, puteți utiliza orice mijloace improvizate, lămpi cu incandescență, încălzitoare etc..
 • În primele zile după nașterea unei cuști cu o pasăre pot fi încălzite cu plăcuțe de încălzire sau lămpi instalate în partea superioară a structurii;
 • În vară Celula poate fi plasată pe stradă, ceea ce va asigura un flux stabil de aer proaspăt. Dar nu puteți face acest lucru cu temperaturi scăzute și proiecții puternice, în caz contrar tinerii vor fi supuși la diverse boli.

După ce ați luat cunoștință de regulile și trăsăturile principale de păstrare a puilor la domiciliu, puteți începe să cumpărați primele persoane.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Făcând o cușcă pentru mâinile proprii ale puiilorFăcând o cușcă pentru mâinile proprii ale puiilor
Cuștile pentru puii de carne: instrucțiuni și recomandăriCuștile pentru puii de carne: instrucțiuni și recomandări
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
Construim cuștile pentru prepelițe cu mâinile noastreConstruim cuștile pentru prepelițe cu mâinile noastre
Din ce și cum să facă o cușcă pentru puii de mânăDin ce și cum să facă o cușcă pentru puii de mână
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Instrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsăriInstrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsări
» » Cum sa faci o cușcă pentru broileri
© 2021 amigdas.com