amigdas.com

Efectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâini

Mașină pe bancăAcum puteți cumpăra orice. De fapt, o mașină de frezat obișnuită va costa aproximativ 18-23 mii de ruble. Cu toate acestea, dispozitivele ieftine au unele "minusuri" (de exemplu, un motor colector are nevoie de întreținere sistematică). În plus, nu toți proprietarii vor dori funcțiile de echipamente industriale.

Este logic ca funcționalitatea dispozitivului să nu fie suficientă, iar unele opțiuni ar putea fi inutile, cu toate acestea, va trebui să cheltuiți bani în continuare. Faceți o mașină miniaturală pe cont propriu pentru a se potrivi nevoilor lor - o opțiune excelentă. În plus, designul mașinii de frezat de casă este destul de simplu. Și toate desenele necesare pot fi găsite cu ușurință pe Internet.

Nu este foarte dificil să faci o mașină de frezat pe lemn cu mâinile tale. Nu există standarde specifice pentru fabricarea de mașini de frezat manual. Cel mai important lucru este că dispozitivul trebuie să ajute la rezolvarea exactă a sarcinilor pentru care se face.

Componente și materiale

motor

Fabricarea lui NivelorasAlegerea motorului electric depinde de mai multe puncte principale.

specii:

 • Motorul tipului asincron nu necesită întreținere suplimentară și poate funcționa cu tăietori mari. Dintre dezavantaje, trebuie notat zgomotul puternic în timpul funcționării.
 • Motorul colectorului este o soluție ieftină. Minusul acestui motor este uzura treptată a periilor. Totul depinde de intensitatea utilizării.

Nivelul de putere:

 • Mașinile care au motoare de până la 0,5 kW sunt adesea folosite pentru a trata diferite suprafețe de lemn moale.
 • Dispozitivele a căror putere nu depășește 1,2 kW sunt universale. Un astfel de dispozitiv permite prelucrarea în profunzime a materialului. Această putere este suficientă pentru a folosi mașina într-un mediu casnic.
 • Dispozitivele de până la doi kilowați sunt deja semi-profesionale. Cu ajutorul lor, puteți prelucra o mare varietate de materiale.

Număr de rotații:

Aici totul este extrem de simplu. Valoarea acestui indicator determină puritatea prelucrării lemnului. Cu toate acestea, și asta nu este totul. Motorul, emiterea unui număr mare de revoluții, "n-are frică" noduri și alte defecte de lemn.

Sursă de alimentare. Deseori ia motorul 220/5. Cu astfel de motoare, de regulă, nu există absolut nicio problemă.

banc de lucru

Mașină de frezat CNCSetări pentru setări trebuie să fie selectată atunci când se înregistrează dimensiunile semifabricatelor de lemn care urmează a fi prelucrate. Nu există mare diferență în dimensiunea tabelului.

Proiectarea cadrului ar trebui să fie foarte puternică și să reziste încărcărilor semnificative ale planului dinamic. Pentru fabricarea cadrului, este mai bine să se utilizeze un aliaj metalic. Ideal - o țeavă de profil dreptunghiular sau pătrat.

În primul rând, pentru fabricarea unui astfel de cadru, se poate chiar evita mașină de sudat aplicație, profitând de șuruburi. Și opțiunile pliabile sunt mult mai convenabile.

În al doilea rând, suporturile metalice pot fi personalizate. Acest lucru va face mai ușor reglarea mesei într-o anumită cameră.

de masă

Mașină de frezatÎn acest caz, este mai bine să nu folosiți un aliaj de metal. Acest lucru va fi costisitor, iar sudarea va trebui folosită. Blatul poate fi realizat din placaj multistrat, PAL, PFL și panouri planate.

Blatul de lucru ar trebui să fie solid. Ghidat de aceasta, trebuie să alegeți materialele și grosimea designului viitor. Tabelul ar trebui să aibă, de asemenea, o suprafață netedă, în caz contrar nu veți putea face prelucrarea exactă a materialului. Ar trebui, de asemenea, să fie șters șansă de zgâriere, în caz contrar, transportul regulat al materialului prelucrat va determina distrugerea construcției blatului. Rezultatul: un nivel scăzut al calității frezării datorită distorsiunilor constante ale semifabricatelor de pe suprafața mesei.

Parametrii ideali de suprafață pot fi realizați cu ajutorul mai multor opțiuni:

 • Acoperind masa cu un strat gros de plastic;
 • Tapițerie din fier;
 • Fixarea corectă a plăcilor.

Unii recomandă utilizați partea de sus a bucătăriei. Această opțiune poate fi numită destul de bună. Dar nu toată lumea poate să o primească.

Asamblarea mașinii de frezat

Unul dintre momentele cele mai importante - aranjament motor. Cea mai bună opțiune este de mai jos, sub partea de sus. Pe arborele unui astfel de motor, se instalează mașina de frezat. În acest scop, o placă cu un gât rotunjit este fixată pe partea superioară a mesei. În această privință, motorul este fixat.

O altă soluție este amplasarea orizontală a dispozitivului electric. Totul depinde de preferințele personale.

Elemente suplimentare

Asigurați-vă că aveți grijă de următoarele:

 • Buton de apăsare pentru oprirea echipamentului;
 • Sistem de îndepărtare a prafului;
 • Ecran de protecție;
 • Iluminare din spate.

În timpul procesării, puteți utiliza clemele. ei a face munca mai confortabilă.

Elemente staționare nu este foarte convenabil, este mult mai bine să utilizați dispozitivele dezmembrate, ceea ce va permite să țineți cont de toate caracteristicile de procesare.

Oamenii care intenționează să facă mici meșteșuguri, puteți face o mașină dintr-o mașină electrică obișnuită. Pur și simplu se montează pe un trepied.

Deci, acum știi cum asamblați-vă un tăietor de frezat de lemn. Pe masura ce obtineti experienta in procesare, veti putea sa faceti ceva si sa faceti ajustari. Totuși, acesta este un subiect diferit, care necesită o analiză mai detaliată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Masina de debitat cu laser pentru lemn si placajMasina de debitat cu laser pentru lemn si placaj
Mese rotative pentru mașini de frezatMese rotative pentru mașini de frezat
Freze pentru freze de frezat manualFreze pentru freze de frezat manual
Masina de frezat macara rt0700cx2Masina de frezat macara rt0700cx2
Cum să faci o masă de frezat și o mașină cu mâinile taleCum să faci o masă de frezat și o mașină cu mâinile tale
Crearea unei mașini din lemn pentru un atelier de lucru la domiciliuCrearea unei mașini din lemn pentru un atelier de lucru la domiciliu
Cum să faci o mașină foarfecă cu mâinile taleCum să faci o mașină foarfecă cu mâinile tale
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
Realizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lorRealizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lor
Făcând o mașină de frezat cu mâinile taleFăcând o mașină de frezat cu mâinile tale
» » Efectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâini
© 2021 amigdas.com