amigdas.com

Cum se face un masaj de prostată cu degetul: o descriere și un tutorial video

Masajul prostateiMasajul prostatei este o parte foarte importanta si o procedura delicata in timpul tratamentului inflamatiei prostatei. Aproape toti specialistii care practica urologia recomanda masajul de prostata, atat pentru profilaxie cat si pentru tratamentul prostatitei.

Cine ar trebui să facă masajul prostatei?

Mulți bărbați cu prostatită caută metode diferite de a efectua masaj de prostată, prin orice mijloace, dar nu în spital. Mulți oameni își fac propriul masaj de prostată cu un deget la domiciliu, și se întâmplă, de asemenea, că bărbații a lua masaje speciale pentru asta.

Se pare că un astfel de complex în masajul prostatei. Dar, totuși, pentru realizarea ei este necesar să cunoaștem câteva nuanțe și, cel puțin, să privim despre un masaj al unei prostate, o lecție de video deget. Întrucât, într-un anumit caz, este necesară o anumită intensitate și durată. De asemenea, trebuie să știți despre numărul de proceduri și pauze între ele. Toate momentele descrise mai sus trebuie selectate numai de către un medic și numai după ce pacientul trece toate examinările necesare, deoarece aceste manipulări cu glanda prostatică au unele contraindicații.

Este posibil să faceți acest masaj, dar nu va fi posibil să atingeți efectul dorit, deoarece atunci când încercați să îl efectuați, corpul unui om va fi puternic supraîncărcat, iar pentru această procedură trebuie să vă relaxați. Bineînțeles, un bărbat poate să-i întrebe pe soția sa despre acest lucru, dar pentru aceasta trebuie să fie un urolog sau cel puțin să știe tehnica efectuării unui masaj al prostatei la un nivel suficient. Masajul prostatei ar trebui, de preferință, să fie încredințat unui specialist în domeniul urologiei sau să efectueze un masaj după consultarea acestuia.

Tipuri de prostate auto-masaj

Tipuri de prostată de masajDoctorii disting două moduri de a face masaj: transrectal sau pe bougie. Buzh este un expander medical special, care este introdus prin uretra și masajează prostata. Această tehnică este disponibilă numai specialiștilor, este periculos să o aplicați singuri.

La domiciliu, glanda prostatică poate fi stimulată pe cale externă, transrectal (prin masaj direct, punând un deget în rect), sau contractând mușchii perineului și sfincterului. Având experiență acumulată în efectuarea procedurii, este posibilă aplicarea aparatului pentru efectuarea masajului. Masajul este pus în rect, acționând asupra prostatei. Efectul dispozitivului asupra prostatei:

 • efectul câmpului magnetic;
 • acțiunea vibrațiilor (vibromasaj);
 • acțiune termică.

Masaj direct al prostatei

Cum se face un masaj cu degetulStimularea glandei prostate la bărbații cu auto-masaj direct implică acțiunea asupra terminațiilor nervoase ale prostatei, care sunt iritate, determinând glanda să secrete un secret stingent și inflamat. Cu acest secret din corp agenți patogeni.

Îmbunătățirea și circulația sanguină cu un masaj direct, ajută la îmbunătățirea erecției. Ce este masajul transrectal al prostatei? Indicele sau degetul mijlociu, cu utilizarea de mănuși din latex, trebuie sa fie extins cu vaselina, face anus 4-6 cm masarea rotații circulare.

Masaj prostatic indirect

Pentru soiurile indirecte Masajul glandei prostate include:

 • Reducerea ritmică a fibrelor musculare în anus, perineu. Un sfincter anal este tras în inhalare, iar musculatura podelei pelvine este eliberată la expirație. O procedură necesită până la 30 de abrevieri. Faceți exerciții de preferință dimineața și seara. Această tehnologie este eficientă în stadiile incipiente ale prostatitei sau pentru prevenire.
 • Masaj extern. Prostatul este masat prin piele în zona dintre anus și scrot. Pe pielea perineului, apăsați, nu uitați de îngrijire, degetele sunt rotate circular. Acțiunea mediată asupra prostatei este masajul testiculelor și scrotului.

Indicații și contraindicații ale procedurii

Contraindicații la masajÎntr-un spital toate manipulările este efectuată de un urolog. La domiciliu, este mai bine să masați prostata cu dispozitivul. Această manipulare se face nu numai în cazul în care bolile sunt deja identificate. Deoarece înainte de masaj este încă necesară verificarea prezenței patologiilor prostatei.

Adenomul prostatei, prostatita apar la fiecare treia persoana dupa 50 de ani, pentru ca adesea medicii recomanda efectuarea procedurii ca una din optiunile de prevenire a dezvoltarii bolii.

Efectuați procedura la domiciliu sau luați ajutorul unui medic. De regulă, bărbații aleg metoda de tratament la domiciliu. Acest lucru se explică mai mult din motive psihologice decât de senzații fizice neplăcute într-o procedură efectuată de un specialist. Pentru a face acest lucru, este recomandabil să vă uitați atent la fotografia structurii corpului unui bărbat, pentru a afla unde este localizată prostata. Efectuați procedura atunci când:

 • impotenta;
 • procesul stagnant în pelvisul mic;
 • cronică și acută.

Cu aceste boli este permisă efectuarea procedurii la domiciliu. Atunci când este identificată o tumoare benignă (adenomul glandei prostatei), este interzisă manipularea pe sine. Se poate face doar într-un spital, numai medicul trebuie să efectueze manipularea. Masaj prostatic contraindicat cu:

 • prostatită bacteriană;
 • senzații de durere în zona prostatei;
 • hemoroizii și abcese;
 • urolitiaza;
 • boli oncologice.

Înainte de efectuarea procedurii, este recomandabil să consultați un specialist. Urologul va efectua examinarea și va stabili diagnosticul. Ca și în cazul bolilor descrise mai sus, masajul nu numai că nu poate ajuta, dar, de asemenea, doare. Cel mai important lucru este să știi cum să faci această procedură și cât de des să o faci.

Reguli de bază și pregătire pentru masaj

Regulile de masajÎnainte de a efectua singur procedura, este recomandabil să vedeți un tutorial de fotografie și video în care medicul descrie tehnologia în detaliu.

Desigur, condiția este pentru un bărbat trebuie să schimbi poziția, Deoarece prostata trebuie să fie călită din toate părțile. Posibilități care sunt recomandate la efectuarea unui masaj:

 • întinzându-se de partea lui, cu genunchii desfăcuți la piept;
 • genunchi-piept;
 • Bozeman.

Aceste poziții trebuie schimbate în timpul executării manipulării. În acest caz, părțile laterale ale prostatei vor fi călcate. În primul rând se efectuează mișcarea ușoară, se fac mai multe mișcări intensive. Cel mai bine este să efectuați un tratament acasă, în timp ce vă aflați în baie, aruncându-vă picioarele pe lateral. Prostatul în această poziție este mai ușor de masaj.

Masajul necesită anumite reguli:

 • este necesar să pregătiți corpul pentru masaj cu ajutorul loviturilor ușoare;
 • penisul la bărbați trebuie să fie curat, de asemenea, este necesar să se trateze bine anusul;
 • Înainte de un masaj, este mai bine să țineți o clismă caldă;
 • trebuie să găsiți poziția corectă;
 • Pentru masaj puteți folosi degetele, dar la început este necesar să le puneți un prezervativ sau mănuși. Nu puteți efectua un masaj de prostată cu unghii lungi, deoarece există un risc ridicat de traumatism al țesuturilor netede ale intestinului;
 • Pentru a masura glanda prostatica, trebuie sa aplicati un lubrifiant special pe baza de apa. Nu este recomandabil să se utilizeze jeleu din cauza conținutului crescut de grăsimi, precum și a cremelor cosmetice care pot provoca iritații;
 • Prostatul este în fața rectului, la câțiva centimetri de anus. Pentru a realiza stimularea, este necesar să vă bateți cu degetele și să începeți cu ușurință mișcări ușoare;
 • la primele sesiuni nu trebuie să apăsați puternic asupra prostatei, trebuie să evitați mângâierea. Când o persoană se obișnuiește cu această procedură, puteți începe să folosiți presiunea ușoară.

Tehnica de masaj cu degetul

De la primul deget pentru a intra în glanda prostatică este dificil, este necesar înainte de masaj pentru a câștiga experiență, consultați un tutorial video direct. Procesul poate fi îndeplinit de către soție soțului ei, deoarece pentru tine pentru a face masajul nu este întotdeauna convenabil. Stimularea cu prostatita este după cum urmează:

 • Tehnica de efectuare a masajuluiOmul, pe spate, își întinde picioarele.
 • Făcătorul pune pe prezervativ sau mănuși pe deget, tratează generos gaura anală a bărbatului cu un lubrifiant special, și lubretează de asemenea mijlocul sau degetul arătător al mâinii.
 • Ungeți degetul "de lucru" înfășurat ușor în anus. Glanda de prostată în această poziție a bărbatului este situată mai aproape de stomac, deasupra rectului. După ce a pus un deget, maserul va simți, cum se sprijină pe o formare fibroasă pineală, o prostată.
 • Masați glanda prostatică cu o ușoară lovitură ușoară, ținând cont de senzația omului. Atunci când nu există nici un disconfort, puteți trece la o presiune precaută. Degetul se mișcă de pe laturile glandei până la mijloc. Miscari exercitii sunt efectuate in directia deschiderii anale.
 • Finalizarea masajului apare dacă se eliberează aproximativ 4-6 picături de secreție. Acest proces durează mai mult de un minut și jumătate. Când lichidul este alb și transparent, totul este normal, incluziunile galbene indică o inflamație purulentă. Continuați să efectuați numai un masaj al prostatei în acest caz este interzis.

După toate manipulările trebuie să vizitați toaleta, pentru a goli vezica. Astfel, există un "material rezidual", microorganisme și reziduuri ale activității lor vitale. O prostată perturbată va da, pentru o anumită perioadă de timp, informații despre ea însăși, probabil o ușoară senzație de arsură în uretra. În unele cazuri, există complicații temporare de urinare. În mod normal, acest lucru ar trebui să treacă repede. Când senzațiile neplăcute, durerea și rez rămâne pentru o lungă perioadă de timp, se intensifică, masajul trebuie oprit și consultat cu medicul.

Frecvența procedurii și durata

La începutul cursului, intensitatea mișcărilor de masaj trebuie să fie mică și, eventual, să crească. Destul de popular este această schemă:

 • La primele sesiuni, degetul curează ușor părțile din dreapta și din stânga ale glandei prostatei.
 • În timp, zona centrală a prostatei este acoperită.
 • Cu fiecare procedură, activitatea stimulului crește și trece la presiune.

În timpul unui masaj de prostatită cronică se efectuează cursuri de 10-15 proceduri. Sesiunile trebuie efectuate cel puțin o zi mai târziu, stimularea prostatei în fiecare zi are o eficacitate mai bună. O procedură durează aproximativ 1,5 minute. Cursul de masaj ar trebui repetat. La sfârșitul primului curs - o pauză de câteva săptămâni, după ce procesul este reînnoit. În timpul cursului corect există efecte pozitive:

 • apropierea devine mai strălucitoare, durata contactului sexual crește, potența se îmbunătățește;
 • microorganismele patogene părăsesc corpul;
 • dacă a existat o abstinență lungă, un prost stagnat iese din prostată.

Cum să faci un masaj de prostată acasă?

Masați glanda prostaticăDacă nu există nimeni care să încredințeze această procedură complicată, atunci puteți să o faceți singur. Cea mai bună opțiune - într-o baie caldă. În timpul unui masaj independent, este necesar să vă culcați în apă, să tratați degetul "de lucru" cu un lubrifiant special, începeți în anus. După ce ați determinat prostata, masați-o, luând în considerare senzațiile dumneavoastră. Nu ar trebui să existe durere. Schema acțiunilor ulterioare este similară cu metoda de implementare descrisă mai sus.

Îți poți face un vârtej de prostată. De ce va fi nevoie de pere de cauciuc. Procedura este precedată de o clismă caldă și după 12-17 minute în intestin este necesară Introduceți până la 600 ml de infuzii de flori de musetel, sau o compoziție slabă de permanganat de potasiu. Lichidul trebuie să provoace o urgenta de a fuma. Este necesar să o păstrați în aproximativ o jumătate de oră. În acest moment, musculatura începe contracțiile active și relaxare.

Simultan cu masajul glandei prostate se poate efectua un masaj al testiculelor și veziculelor seminale, ceea ce va ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui în aceste organe și la reducerea durerii în prostatita cronică. Dar amintiți-vă că în sine masajul prostatei nu poate ajuta la recuperarea din prostatita cronică, acesta este doar un mijloc de prevenire. Dar îmbunătățește foarte mult rezultatul tratamentului medical.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pregătirea pentru biopsie a prostateiPregătirea pentru biopsie a prostatei
Exerciții fizice cu prostatită și adenom de prostatăExerciții fizice cu prostatită și adenom de prostată
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analizăPregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
Ecografia prostatei la bărbați: cum se procedează corectEcografia prostatei la bărbați: cum se procedează corect
Pregătirea pentru studiul prostatei (ultrasunete)Pregătirea pentru studiul prostatei (ultrasunete)
Primele semne de prostatită la bărbați și tratamentul boliiPrimele semne de prostatită la bărbați și tratamentul bolii
Tratamentul adenomului de prostată la bărbați cu medicamente: o listăTratamentul adenomului de prostată la bărbați cu medicamente: o listă
Cauzele prostatitei computerizate: principalele simptome și tratamentCauzele prostatitei computerizate: principalele simptome și tratament
» » Cum se face un masaj de prostată cu degetul: o descriere și un tutorial video
© 2021 amigdas.com