amigdas.com

Cum se taie firul manual

Cum se taie un filetPentru a tăia firul poate folosi o varietate de unelte, printre care selectăm robinetul. Se utilizează pentru a crea o suprafață filetată destinată să găzduiască un șurub, o știft, un șurub sau alt element de fixare. Costul relativ scăzut, ușurința utilizării a determinat răspândirea largă a sculei de mână în cauză. Să analizăm în detaliu cât de corect să tăiem firul cu un robinet la domiciliu.

Clasificarea robinetelor și domeniul lor de aplicare

Pentru răsucirea firelor pentru o perioadă suficient de lungă, s-au folosit mașini de strunjit sau de foraj. Ele sunt concepute pentru rotație piesa de prelucrat sau unealta. În aproape toate cazurile, mistria devine unealta de lucru.

Clasificarea unei astfel de scule este realizată pentru o serie de caracteristici diferite:

 1. Tipuri de robinetePrin metoda punerii în rotație se disting robinetele mașinilor sau mașinilor-manuale. O caracteristică specială a versiunii manuale a sculei poate fi numită prezența unui trunchi păstrat, care este potrivit pentru un suport cu două mânere. Datorită unui astfel de suport, puteți roti instrumentul și puteți decupa firul. În ceea ce privește varietatea utilajului în cauză, acesta este instalat în mandrina mașinilor diferite, poate avea o coadă de cele mai diverse forme și dimensiuni.
 2. Alocați robinetele universale și complete - pe baza caracteristicilor aplicației. O versiune universală are o parte de lucru, care este împărțită în mai multe secțiuni. Ele diferă una de cealaltă într-o formă geometrică, prima este concepută pentru prelucrare, a doua și următoarea - pentru a aduce suprafața într-o stare adecvată. Versiunea completă este concepută pentru utilizarea în etape a mai multor robinete. De obicei, un set de filetare din metal obișnuit este reprezentat de trei unelte, pentru prelucrarea aliajelor dure - cinci.
 3. Fir interiorClasificarea robinetelor se efectuează pe baza tipului de gaură tratat: plictisitor sau prin. Pentru a lucra cu găuri străpunse, se folosește un instrument cu vârf conic alungit, care este o continuare a piesei de lucru. O astfel de formă are adesea valori de scop universal. Dacă doriți să tăiați firul într-o gaură orb, atunci este folosit un instrument care are un vârf de tăiere asemănător unui frezat. Datorită acestei forme, este posibil să se trateze toată lungimea găurii.
 4. Instrumentul de tăiere a firului este, de asemenea, clasificat în funcție de tipul suprafeței de lucru. Un exemplu este șuruburile, canelurile drepte sau scurtate. La vânzare este posibilă satisfacerea variantei de execuție, care are și o suprafață combinată. Este potrivit pentru prelucrarea metalelor cu un indice de duritate redus. Pentru aliajele dure, se folosește o unealtă cu elemente de tăiere care sunt eșalonate.

Atingerea filetuluiDe regulă, oțelul de oțel de înaltă calitate este utilizat în fabricarea sculei. Poate rezista utilizării prelungite, nu se încălzește în timpul funcționării. Robinetele de înaltă calitate au o formă geometrică strictă, arată bine. Un instrument similar este adesea folosit pentru tăierea firelor metrice, dar există opțiuni pentru a face un inch. Forma bazei poate fi cilindrică sau conică.

Etapa pregătitoare

Pentru a se asigura că lucrările de filetare nu cauzează multe dificultăți, trebuie să se realizeze o pregătire atentă pentru o astfel de operațiune. Toate metodele aplicabile asociate cu cu filetarea filetului interior, prevede că în prealabil deja a fost primită gaura diametrului necesar. Puteți obține dimensiunea standard a firului atunci când creați o deschidere conform tabelului de potrivire. De exemplu, pentru un fir M10, este creat un orificiu de 8,5 mm în diametru.

De multe ori există o situație în care este necesar să se obțină un fir de mărime nestandard. În acest caz, diametrul necesar al găurii este calculat conform formulei universale. Calculele se fac după cum urmează:

 1. Se studiază marcarea instrumentului utilizat. Este necesar să se acorde atenție tipului de fir care urmează a fi tăiat, pasului și diametrului.
 2. Determinați diametrul dorit când utilizați robinetul M5X0.75 după cum urmează: 5-0,75 = 5,25 mm.

Apucând manualCel mai simplu mod de a face acest lucru este dacă aveți nevoie să obțineți un fir standard, deoarece toate informațiile necesare pot fi preluate din diferite tabele ale documentelor de reglementare.

Pentru a obține o gaură de calitate, trebuie să selectați burghiul corect. La găurire, se recomandă folosirea unui echipament care să împiedice apariția unor erori în timpul funcționării. Atunci când alegeți un burghiu, merită să vă amintiți că ar trebui să aibă o ascuțire de înaltă calitate. Experții recomandă alegerea unghiului de ascuțire, în funcție de duritatea materialului prelucrat. Cu o creștere a indicelui de duritate Unghiul recomandat de ascuțire crește, de asemenea, dar nu trebuie să depășească 140 de grade.

Echipament necesar

Thread atingând manual este posibilă numai dacă este disponibil următorul instrument:

 1. Echipament necesar pentru filetareUn burghiu electric care poate funcționa la turații reduse.
 2. Un burghiu de înaltă calitate al cărui diametru și unghiul de șlefuire sunt selectate în funcție de valorile tabelului sau calculate.
 3. Pentru a îndepărta de la marginile găurilor de șanfren, este necesară o găurire sau un burghiu cu diametru mare.
 4. Unu sau un set întreg (în funcție de tipul) de robineți de dimensiune corespunzătoare.
 5. Un suport de mână potrivit pentru instrumentul utilizat.
 6. Lăcătușilor în care se va realiza fixarea produsului. La atingere, un anumit strat de metal este îndepărtat, ceea ce este posibil numai atunci când se aplică o forță mare. Dacă piesa de prelucrat sau produsul finit este slab stabilită, calitatea procesării va fi scăzută.
 7. Miez și ciocan.
 8. Pentru a simplifica sarcina, se recomandă utilizarea uleiului de mașină pentru lubrifierea atât a sculei, cât și a suprafeței care trebuie tratată. Dacă nu utilizați ulei de mașină sau altă substanță cu proprietăți similare, procesul poate fi întârziat în mod semnificativ.
 9. Stofe.

După ce ați găsit tot ce este necesar, puteți continua lucrul direct.

Caracteristicile tehnologiei utilizate

Realizați activitatea în cauză o poți face singur în casă. Pentru aceasta trebuie să țineți cont de următoarele recomandări:

 1. Caracteristici filetareÎnainte de a crea o gaură, se recomandă realizarea unei caneluri mici, care să asigure apropierea corectă a burghiului. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza nucleul. La găurirea pe metal, se recomandă setarea vitezei reduse pe burghiu, ceea ce va permite obținerea unei calități ridicate a procesării. Înainte de găurire, este posibil să se prelucreze marginea de tăiere cu un compus special, care va face utilajul să intre mai ușor în metal.
 2. În momentul creării găurilor, burghiul cu burghiul trebuie poziționat strict perpendicular pe suprafața care trebuie tratată. În momentul utilizării robinetului, muchia de tăiere trebuie lubrifiată în mod constant cu uleiul de motor și, de asemenea, asigurați-vă că mașina este amplasată exact paralel cu axa găurii create.
 3. În aproape toate cazurile, șanțul este îndepărtat la intrarea orificiului, dimensiunea acestuia fiind de 0,5-1 mm. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un ghimp sau un burghiu cu diametru mai mare.
 4. Atunci când se utilizează un set de robinete, trebuie să porniți filarea filetului sub nr. 1. Direcția firului trebuie verificată strict la începutul lucrării, deoarece în viitor va fi practic imposibilă modificarea pantei instrumentului utilizat.
 5. Caracteristici filetarePentru a obține caneluri de calitate, se recomandă efectuarea a două rotații de-a lungul filetului și una în direcția opusă. Învârtirea inversă se face pentru a scoate chipsurile de la marginea de tăiere, datorită cărora cursa devine mai fină.
 6. După utilizarea instrumentului nr. 1, cel de-al doilea este instalat, după trecerea completă - a treia. Trebuie avut în vedere că, cu mare efort, este recomandat să se efectueze una sau mai multe rotiri în direcția opusă, datorită îndepărtării chipsurilor din zona de tăiere.

Nu se recomandă aplicarea unei mâneruri mari pe mâner datorită folosirii unei pârghii sau a unei chei de gaz. Nu uitați că robinetul poate exploda datorită încărcării mari, apoi îndepărtați restul în interiorul părții va fi destul de dificilă. ÎnDespre momentul în care maestrul ar trebui să simtă cum merge scula: cu ușurință sau cu mare efort. Forma muchiei de tăiere nu permite îndepărtarea așchiilor de pe piesa de lucru în momentul rotirii de-a lungul firului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mașină de găurit cu bază magneticăMașină de găurit cu bază magnetică
Clasificarea mașinilor de strunjit și frezat pentru metal cu cncClasificarea mașinilor de strunjit și frezat pentru metal cu cnc
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Tipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelorTipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelor
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Cutter drept: clasificarea speciilorCutter drept: clasificarea speciilor
Șurub de strângere: elemente, aplicații, avantajeȘurub de strângere: elemente, aplicații, avantaje
Aplicarea unui burghiu de forajAplicarea unui burghiu de foraj
Cum să deșurubați șurubul rupt fără a deteriora firulCum să deșurubați șurubul rupt fără a deteriora firul
Descrierea creării unui cârlig pentru legarea armăturii de propriile mâiniDescrierea creării unui cârlig pentru legarea armăturii de propriile mâini
» » Cum se taie firul manual
© 2021 amigdas.com