amigdas.com

Făcând o mașină de frezat cu mâinile tale

Mașină de frezatMasina de frezat - un dispozitiv pentru prelucrarea produselor din diferite materiale, în special lemn și metal. Echipamentul este vândut gata, precum și poate fi realizat independent.

Despre ceea ce este necesar pentru acest lucru, veți afla în materialul de mai jos. De asemenea, vom afla, prin ce principiu funcționează un astfel de agregat, și ce va fi necesar pentru a se pregăti pentru auto-adunare.

Concepte generale și principiu de lucru

Prin aceste mașini se înțelege un grup de dispozitive pentru prelucrarea lemnului sau a metalelor cu un tăietor. Freză de frezat în sine este atașată la tamburul mașinii și se rotește, în timp ce piesa de prelucrat atașată la masă efectuează o mișcare de alimentare care poate fi curbată sau dreaptă. Metoda de control a mașinii poate fi de mai multe tipuri:

 • prin sistemul CNC;
 • manual;
 • în modul automat.

Descrierea lucrării mașinii de frezatMișcarea de alimentare a dispozitivului este relativă la mișcarea morii și a piesei de prelucrat. Mișcările auxiliare ale mașinii sunt necesare pentru pregătirea procesului de tăiere. Astfel de mișcări sunt asociate cu ajustarea și reglarea echipamentelor, precum și cu gestionarea, atașarea și eliberarea piesei și a sculei. De asemenea, scula trebuie să fie adusă în contact cu suprafețele care trebuie tratate și cu priza.

Masina-unelte pentru lemn și metal din gospodărie este un lucru foarte util. Acesta poate fi găsit pe vânzare, dar costul echipamentului este destul de ridicat. Și pentru a economisi bani, puteți asambla singur echipamentul, ceea ce va necesita cunoștințe și abilități speciale.

Cum se face o mașină-uneltă pe un copac

Mașinile pe bază de lemn pot fi aplicate în moduri diferite atât pentru o singură sarcină, cât și pentru mai multe la un moment dat. Cu toate acestea, indiferent cât de profesionist este echipamentul, numărul de pași de prelucrare va fi limitat, deoarece în unele modele piesa de prelucrat este staționară, în timp ce în altele aceasta face mișcare rotativă și translațională.

Cu mâinile, o mașină de frezat pentru lemn este făcută cu ajutorul unui burghiu. Pe profilul oțelului, atașați fusul de găurit electric cu piesa de prelucrat. Pe partea opusă, instalați o clemă sau o bobină în mișcare. Prelucrarea se face cu ajutorul dispozitivelor de tăiat manual. Deci, puteți face detalii simple despre o formă rotundă.

Proiectarea și fabricarea dispozitivelor

Masina de frezat pentru prelucrarea lemnuluiMașina de frezat prelucrează piesa de prelucrat, care este alimentată la freza cu traiectoria necesară sau este atașată rigid. Freză de frezat arată ca un burghiu în design-ul său: este instrument de tăiere. Cu toate acestea, spre deosebire de burghiu, este echipat cu muchii de tăiere de pe toate laturile.

Acest lucru vă permite să procesați copacul în mai multe planuri deodată. Gestionarea morii este de trei tipuri:

 • automată;
 • semi-automate;
 • manuală.

Masina de frezat include astfel de componente:

 • de masă;
 • forța paralelă;
 • un aspirator care elimină chips-urile;
 • ax;
 • Patul;
 • alimentator de sanie.

Pentru fabricarea unității pentru lemn sunt necesare materiale destul de simple și necostisitoare, în special:

 • foi de plăci aglomerate;
 • placaj laminat.

Dimensiunea mesei pentru lucrare va depinde direct de spațiul disponibil în atelier. Procesul arată astfel:

 • Luăm o foaie de placaj și o împărțim în funcție de desen cu un ferăstrău circular;
 • cadru și blat - acesta este un design all-in-one, ar trebui să se facă mai întâi. Instrumentul principal de tăiere este un dispozitiv de tăiere manual, care poate fi folosit chiar dacă opritorul de ghidare este rupt în el;
 • Frezarea manuală trebuie să fie fixată strict perpendicular pe partea superioară a mesei;
 • Foița de frezare este realizată cu ajutorul unui dispozitiv obișnuit;
 • pot fi necesare dispozitive suplimentare de casă pentru a reduce timpul și efortul de a schimba unghiul și adâncimea;
 • facem o oprire paralelă, care va ajuta direcționarea părții la marginea de tăiere strict în funcție de unghiul dat.

Domenii de aplicare

Un astfel de mod simplu și ieftin în ceea ce privește costul dispozitivului este utilizat în principal în atelierele de mici dimensiuni. Prin intermediul unei astfel de mașini se efectuează următoarele operații:

 • canelurile sunt scoase;
 • un sfert este eliminat;
 • forarea se face;
 • creează adâncimea și adâncimea formei dorite.

De exemplu, pentru a instala fitinguri pentru mobilier, canelura trebuie să aibă o formă și o profunzime precise. Măcinarea vă permite să obțineți anumiți parametri rapid și ușor, ceea ce este foarte important pentru producția în masă. Cel mai convenabil și obișnuit este o mașină de șlefuit de suprafață, care se poate face și pe cont propriu și poate economisi bani pentru echiparea atelierului său la domiciliu.

Fabricarea de echipamente pentru prelucrarea metalelor

O mașină de mână cu masă de mână de tip manual este utilizată pentru prelucrarea metalelor și poate fi utilizată chiar și pentru nevoile gospodăriei. Lucrările la fabricare nu vor fi dificile pentru un profesionist. Va trebui să lucrați:

 • motor electric cu un anumit nivel de putere;
 • de masă;
 • ghid.

Unitate electrică

Dacă intenționați să faceți o mașină de mână mică de dimensiuni mici, portabile sau de masă, cu un CNC pe cont propriu, unitatea va trebui să primească o atenție deosebită

Indicatorul cheie este al său nivelul de putere. După cum este corect, dispozitivele fabricate în mod automat realizează o prelevare superficială a unor semifabricate pe bază de metale.

Masina de prelucrare a metalelor cu dimensiuni reduse CNCMotorul intern poate lucra pentru muncă putere de aproximativ 500 de wați. Dar unitatea bazată pe CNC poate să se blocheze periodic și nu va fi justificată din punctul de vedere al investiției în bani și timp.

Opțiunea optimă este un dispozitiv manual de dimensiuni mici cu un motor de ordinul a 1100 de wați. Cu o putere de 1-2 kW, se poate folosi orice tip de freză. Preformele metalice vor fi produse în modul obișnuit. Pentru o mașină de frezat metalică cu CNC, atât un motor electric staționar, cât și unul care a fost utilizat anterior în sculele electrice de mână, de exemplu:

 • în mașina de frezat manual;
 • în bulgară;
 • în mașină.

De asemenea, atunci când creați o astfel de mașină, un factor important este numărul de revoluții. Cu cât este mai mult această cifră, cu atât mai curată și mai uniformă va fi tăierea. Dacă motorul utilizat este proiectat să funcționeze pe o rețea de 220 V, atunci nu va exista probleme cu operația.

Dacă mașina dvs. va fi echipată cu un motor asincron trifazat, conexiunea va avea loc cu orientare spre un circuit special. Are un algoritm de conectare "stea-delta". Datorită acestui fapt, motorul va porni fără probleme și va oferi cea mai mare putere posibilă.

Luați în considerare faptul că, dacă un motor trifazat este conectat la o rețea monofazată, acesta va pierde până la jumătate din eficiența sa

Crearea unui ascensor pentru router

Ascensorul de reglare pentru o mașină de sine stătătoare poate fi asamblat pe baza unor foi de placaj gros simplu. Designul trebuie să fie în întregime atașat la capacul desktopului, însă mașina în sine nu trebuie să fie echipată cu curele sau scripeți.

Pentru a pune un tăietor de frezat pe o mașină de birou pentru metal, trebuie să vă îndreptați direct la arborele motorului mobil. Unitatea trebuie să poată roti la viteză mare. Următoarele detalii sunt necesare pentru ansamblul liftului:

 • transportul;
 • corpul;
 • șurub de fixare;
 • glisante culisante;
 • Axă filetată.

Lift pentru router cu propriile mâiniCând axa se mișcă, căruciorul cu motorul se va deplasa în sus sau în jos în direcția sa. Sunt necesare deplasări pentru lucrările ghidurilor limitatoarelor. Cu un șurub de fixare, căruciorul este atașat pentru fixarea sigură și imobile când este expus la o anumită înălțime.

Construcția va fi ținută de corpul purtător, iar suporturile sale vor fi pe capacul inferior al bancului. În timp ce lucrați cu atenție asigurați-vă că motorul și căruciorul, în timp ce se află în carcasă, nu se îndoaie. Datorită bobinării, proba de metal poate fi neuniformă.

Că lucrarea a fost cât se poate de convenabilă, se recomandă echiparea ascensorului cu unelte. O pârghie verticală rotativă poate fi plasată nu de la marginea superioară, ci din lateral.

Capac pentru dispozitiv

 1. Materialul pentru capacul dispozitivului poate fi placajul cu o grosime de 19 milimetri. Lungimea unui astfel de capac ar trebui să fie de 0,6 m, iar lățimea - 0, 5 m. Și pentru ca o mașină de frezat metalică să funcționeze mai bine, trebuie să faci masa cât mai durabilă posibil.
 2. În acest scop, realizați o garnitură de 2 mm pe bază de textolit. Pentru a face acest lucru, tăiați o foaie de aceeași dimensiune ca prima pe baza de placaj.
 3. Amintiți-vă că în timpul tăierii capacul și orientat spre alocațiile dimensionale sunt adăugate la 2,5 cm. Pentru aceasta, am pus un strat subțire de adeziv pe suprafața PCB și partea superioară a capacelor de placaj. De la marginea placajului se retrage cu 0,3 cm și se lipeste textolitul. Atunci când suprafețele sunt atașate, apoi mergeți de-a lungul lor cu o rolă de cauciuc.
 4. Acoperiți mașina de frezat cu propriile mâiniAm pus acest echipament și piesa de prelucrat pe o mașină de tăiat sau pe un ferăstrău circular, astfel încât marginea foii de placaj să fie presată strâns la opritor.
 5. Apoi, de la marginea spatelui, se retrage cu 6 mm și se tăie placajul și căptușeala texolit folosind o singură lamă. Apoi rotiți piesa de prelucrat și, de asemenea, treceți de pe partea opusă.
 6. Marginile prelucrate sunt deplasate la capătul final și tăiate astfel încât plăcuța are forma dorită. Din placa de placaj, am tăiat suprapunerile laterale și longitudinale orientate spre dimensiuni strict fixate.
 7. Lățimea suprapunerii longitudinale este de 0,4 cm, presupunând o lungime de 70 cm. Un capac lateral va avea o lățime de 0,6 cm și o lungime de 60 cm, respectiv.

Acum facem piese auxiliare pentru a lipi bine curelele de margine. Totul se face în următoarea ordine:

 • Luați patru piese de placaj cu dimensiunea de 10 cm;
 • în fiecare dintre ele decupăm sloturile de 5 cm cu 5 cm;
 • fixați-le cu cleme în toate colțurile capacului finit;
 • lipiți, atașați căptușeala și fixați-o cu cleme.

Setarea opririi

 1. Buzunarul și căptușeala trebuie apăsate pe partea auxiliară finită, apoi trebuie lipite pe marginea superioară a capacului. Prin canelurile făcute în avans, analizați dacă suprapunerea căptușelii a fost corectă în colțuri.
 2. Apoi, așezați dispozitivul de tăiere cu disc de 19 mm pe dispozitivul de masă de tip cut-off. Cu un capac de lemn de 25 cm înălțime, atașați opritorul.
 3. Cutterul și accentul trebuie să fie setate astfel încât să poată fi selectate limbile care trebuie introduse în curelele de margine. Setările ar trebui să fie aproape perfecte. Pentru antrenamente, puteți utiliza tunderea veche.
 4. Stem pentru mașina de frezat cu mâinile taleCapacul este presat ferm de opritor prin partea acoperită inițial cu textolit. Apoi selectați toate grămada de pe plăcile de margine plasate pe lateral.
 5. O mașină de frezat metalică, precum și o sculă, vor fi necesare pentru a ajuta la instalarea unui profil metalic. Pentru a face acest lucru, într-un segment, indiferent de mărimea lui, tăiați diblul cu un disc de tăiere.
 6. Apoi, asigurați-vă că cursorul merge la opritorul de colț. Dacă, în condiții normale de joc, va fi ușor să se miște, apoi în copertă, se taie un canal de aceeași dimensiune și se pune placajul în sus.

Deci, am analizat care sunt mașinile de frezat pentru prelucrarea metalelor sau a lemnului, precum și principiul muncii lor. Acum le puteți construi acasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Masina de debitat cu laser pentru lemn si placajMasina de debitat cu laser pentru lemn si placaj
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mese rotative pentru mașini de frezatMese rotative pentru mașini de frezat
Freze pentru freze de frezat manualFreze pentru freze de frezat manual
Masina de frezat macara rt0700cx2Masina de frezat macara rt0700cx2
Cum să faci o masă de frezat și o mașină cu mâinile taleCum să faci o masă de frezat și o mașină cu mâinile tale
Efectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâiniEfectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâini
Realizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lorRealizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lor
Crearea unei mașini cnc cu mâinile taleCrearea unei mașini cnc cu mâinile tale
» » Făcând o mașină de frezat cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com