amigdas.com

Cum se construiește un iepure cu mâinile tale: informațiile de care ai nevoie

Caracteristici ale iepuriiPentru a cultiva iepurii, trebuie să aveți o mulțime de răbdare și, de asemenea, să le studiați datele fiziologice. Fără aceste abilități nu va fi posibil să se obțină rezultate grave.

Când vine iarnă, iepurii se vor simți mai bine în zonele special amenajate cu încălzire. Astfel de locuri sunt numite iepuri.

Pentru a produce iepuri de reproducere la domiciliu, un hambar de tip cadru se va desprinde. Deci, cum să faceți un iepure?

Caracterizarea iepurilor

Iepurele poate fi făcut din mâini proprii. Pentru ca iepurii să se simtă bine și să nu sufere, să crească și să se înmulțească repede, trebuie să creeze o atmosferă bună. Acestea sunt foarte exigente, deoarece condițiile de detenție slabe nu se vor potrivi pentru ei, deoarece iepurii se vor îmbolnăvi de multe ori. Pentru a evita acest lucru, Este necesar să se respecte anumite condiții la iepure.

  1. Materiale si unelte pentru constructiiTemperatura optimă pentru iepuri este de 14 sau 16 grade Celsius. Temperatura în cameră este determinată în locul în care există cel mai îndepărtat spațiu de la încălzitoare. Supraîncălzirea sau răcirea vor afecta negativ starea de sănătate a iepurilor. Dacă există o scădere a temperaturii, atunci va trebui să utilizați o cantitate mult mai mare de hrană, iar acest lucru este foarte neprofitabil. O crestere sau o scadere a temperaturii nu este atat de rau pentru animale ca picaturi puternice. Toate acestea spun că este necesar să se încălzească bine iepurele. În interior trebuie instalat un bun sistem de încălzire și aer condiționat. Este mai bine să se utilizeze tehnologia wireframe atunci când se construiește rabbit și, de asemenea, să se aibă grijă de izolarea sa cu vată minerală. Trebuie să acordați o atenție deosebită izolației podelei și tavanului. Materialul de acoperiș poate fi fără izolație, dar trebuie să fie bine protejat de umiditate. Cu mare atenție trebuie să tratați izolația tavanului. Opțiunea cea mai ieftină este argila extinsă, care poate fi turnată în tavan. Și de sus va trebui să aplicați un strat decent de lut, care este amestecat cu paie. Când lutul se usucă, îl puteți presăra cu frunze. Acest lucru va servi drept izolare suplimentară.
  2. Iepurii sunt foarte exigenți la umiditate. Și trebuie să o mențineți în 60 sau 75%. Este necesar să se evite apariția curenților. Structura cadrului va ajuta la rezolvarea acestei probleme, deoarece, dacă construcția se face corect, proiectele din cameră vor fi absente. Dar în interiorul iepurii trebuie să fie instalată ventilație, deoarece iepurii au nevoie de aer proaspăt. De asemenea, trebuie să se acorde atenție eliminării gazelor care pot fi eliberate din produsele sedimentului de iepure. Mișcarea aerului din încăpere ar trebui să fie mai mare de 0,3 m / s. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți o gaură de alimentare, care este închisă de un grătar în mișcare. Sistemul trebuie amplasat în apropierea podelei din colțul rabinelor, iar țevile de evacuare pot fi în apropierea tavanului într-o altă parte a iepurii. Grila mobilă va asigura viteza necesară a aerului în funcție de condițiile meteorologice. În cazul în care ventilația naturală este într-o cantitate mică, atunci conducta de evacuare și alimentare trebuie să pună un ventilator special, care să poată regla viteza de rotație a lamei.
  3. Este necesar să aveți grijă de ieșirea regulată a iepurelui. Curățarea trebuie făcută cel puțin de două sau trei ori pe săptămână. Depinde de cât de mult va fi un miros neplăcut înăuntru. Pentru a asigura alocarea unei cantități mai mici de amoniac, este necesar să se aranjeze fecalele de curățare a iepurilor, astfel încât urina și fecalele să nu fie combinate. Dacă colecția se duce pe paleți speciali, ceea ce se află sub cuști, atunci trebuie să facă o prejudecată. Dacă deșeurile sunt colectate într-un jgheab, acestea trebuie făcute astfel încât urina să pătrundă în jgheabul inferior, care este separat de o rețea. Aceasta este o sarcină destul de dificilă, deoarece grila este adesea înfundată. Pentru ca totul să funcționeze așa cum ar trebui, este foarte des necesară curățarea grilei.
  4. Care sunt cerințele pentru iepuriDe asemenea, trebuie să se înțeleagă că setul de greutate și densitate a blănurilor depinde de lumina din rabinărie, precum și de durata zilei ușoare. Iepurele sunt cele mai active în timpul perioadelor de amurg, precum și pe timp de noapte. Chiar nu le place iluminarea puternică. Nivelul necesar de iluminare a camerei pentru iepuri adulți este de 50 sau 70 de lux. Pentru iepurii tineri care se află încă în îngrășare - 25 sau 30 de lux. Durata orelor de zi este de 16 sau 18 ore și, prin urmare, în timpul iernii este necesar să se ilumineze, dar nu foarte luminos. Pentru ca lumina să fie confortabilă la curățarea și menținerea iepurii, trebuie instalate becuri suplimentare, dar trebuie conectate la al doilea comutator. O altă opțiune bună este setarea controlului luminozității. Acesta poate fi instalat în locul unui comutator convențional și va permite schimbarea iluminatului.

celulele

Cel mai simplu mod de a păstra iepurii este crearea de celule sub un baldachin în spațiul deschis. Dar această opțiune poate fi aplicată numai în regiunile unde ierni blânde. Acest tip de conținut se practică la începutul reproducerii iepurilor, când nu există încă experiență. Dar oameni mai avansați și mai experimentați care se ocupă de reproducere, apoi sfătuiesc să construiască un iepure. Problema este că în timpul iernii numărul de iepuri poate scădea considerabil, iar consumul de furaje va crește foarte mult, ceea ce va duce la o mare pierdere de bani.

Acest lucru sugerează că este cel mai profitabil să construiți un iepure cu încălzire internă. Lucruri complet diferite sunt vara, deoarece iepurii se vor simți mai bine în aerul proaspăt. Aceasta se va manifesta printr-o creștere mai rapidă. Și, de asemenea, în aer liber, nu trebuie să vă gândiți la reglementarea calității aerului. Prin urmare, este mai bine să faceți atât un baldachin special conceput pentru iepuri, cât și un iepure închis.

Celulele sunt mai bine să facă o greutate mică, astfel încât acestea să poată fi ușor transferate. Apoi, în vara, va fi ușor să se organizeze o locuință pentru iepuri în aer liber, iar toamna, când vor veni răcoarea, iepurii vor trebui să fie aduse la iepure. Iar momentul când animalele vor fi în aer liber, pot fi folosite pentru repararea și dezinfectarea camerei iepurelui.

Dimensiunile necesare

  1. Materiale pentru iepuriDimensiunea celulelor va depinde de rasa de iepure. Cu cat sunt mai mari iepurii, cu atat mai mult spatiu vor necesita. În medie, înălțimea celulei este de 500 sau 700 mm. Capacul poate avea un design diferit.
  2. Adâncimea celulei este de 50 sau 70 cm.
  3. Determinarea lățimii este mult mai dificilă, deoarece pentru femei și bărbați se fac diferite mărimi.

În celule este mai bine să se oprească maternitatea, acesta trebuie să fie închis și să aibă o dimensiune mică. În acest loc, iepurele poate aranja un cuib bun. Dacă nu există nici un uter, dimensiunile celulelor vor fi aceleași.

Sticla mamă poate fi aranjată în mai multe moduri: în cușcă este instalat un cub din panouri de mărime corectă, în care se deschide o deschidere pentru trecere. Și, de asemenea, în timpul construcției puteți proteja imediat o parte a celulei. Care este dimensiunea maternității: 80 cm adâncime, 60 cm lățime, 40 înălțime. Pe partea de sus a celulei mamei este mai bine să instalați un mic raft pe care iepurele poate să iasă de pe urma puilor.

Sex în iepure

Cum de a construi un iepureÎntr-o cușcă sau iepure, ar trebui să fie întotdeauna foarte uscat. Acesta este motivul pentru care podeaua solidă nu este de obicei făcută, este mai bine să faceți o fisură. Cu cât mai multe lacune, cu atât mai bine. Desigur, totul ar trebui să fie în limitele rezonabile și iepurii nu ar trebui să cadă în găurile podelei. În cazul în care podeaua este făcută dintr-o bucată de lemn solidă, atunci trebuie făcută într-o înclinare spre peretele din spate. În podea, trebuie să instalați o rețea sau o rețea, prin care se va fuziona toată umiditatea, care se acumulează în timpul vieții iepurelui.

Desigur, lemnul trebuie să fie rezistent la umiditate. Cel mai bine ar fi dacă podeaua este dublă. Primul strat ar trebui să fie latticat, iar cel de-al doilea - solid. Dacă se decide instalarea acestui tip de pardoseală, atunci este necesar să se utilizeze benzi de lemn cu o lățime de 20 sau 25 mm, este necesar să le unghii cu un spațiu de 15 mm. Acest lucru va fi suficient pentru a se asigura că toate deșeurile vor ieși prin ele.

Și, de asemenea Podeaua poate fi făcută dintr-o plasă rigidă, din sârmă, care are celule mici. Nivelul inferior al podelei va fi un palet, este mai bine să-l faceți dintr-o piesă galvanizată. De asemenea, este necesar să se respecte părtinirea necesară, care se face, de obicei, în centrul celulei sau între două vecine. Centrul jgheabului trebuie localizat. La metal a durat mult, este mai bine să-l tratați cu ulei de in. Etajul inferior al pardoselii este cel mai bine făcut mobil, acesta fiind necesar pentru a fi convenabil să-l scoateți și să-l curățați.

Unii meseriași folosesc un strat plat ca fundul podelei. Dar acest lucru va cauza unele probleme cu organizarea fluxului. Acest lucru se datorează faptului că ardezia nu poate fi îndoită sau corectată dacă este necesar.

uşi

Ușile sunt făcute cu o plasă. Colectați cadrul din arbore, care apoi întinde plasa. Cuiele și șuruburile trebuie să fie răsucite, astfel încât partea lor ascuțită să nu fie în interiorul cuștii, deoarece acest lucru poate răni iepurele. Plasa trebuie să fie poziționată astfel încât să fie la același nivel în partea laterală a cuștii, deoarece iepurii pot călca prin ușă. De asemenea, este posibil să se utilizeze sudarea pentru fabricarea unui schelet din mai multe colțuri. Dati mai bine sa faci mai mult, pentru ca va fi mai usor sa servesti cusca. Încuietorile regulate sunt folosite ca constipație.

acoperiș

Caracteristici ale iepuriiPuteți acoperi cușca cu orice material ieftin. Trebuie doar să ne amintim că este imposibil să tolerați supraîncălzirea și hipotermia iepurilor. Și asta înseamnă că nu poți să luați nici o bucată de metal și să-l aruncați peste cusca. Prin urmare, este mai bine să folosiți materialul, care are o conductivitate termică scăzută. Puteți utiliza placaj sau OSB.

În cazul în care iepurii trăiesc într-o cușcă pe stradă fără baldachin, atunci acoperișul trebuie să fie echipat cu o protecție împotriva precipitațiilor. Și, de asemenea, puteți utiliza ardezie, de preferință val.

Sennik, bănci de băut, alimentatoare

Construcția băutorilor ar trebui să fie astfel încât să poată fi ușor demontate, deoarece acestea trebuie îndepărtate adesea pentru curățare, precum și înlocuirea apei. În acest scop, sunt adesea folosite tăvi, sub care sunt realizate benzi metalice ca un anumit scaun, care este fixat pe ușa sau pe perete, care este aproape de ușă.

Există o altă opțiune pentru a face băutori. Este destul de ieftin. Puteți utiliza marginea unei țevi de canalizare cu diametrul de 100 mm. Înălțimea trebuie să fie de 80 sau 100 mm. În interiorul inelului se află o sticlă tăiată de doi litri. Flaconul trebuie tăiat în același timp cu suportul pentru pahare, dar este necesar să lăsați o bandă de 2 cm lățime de 3 cm lățime și 5 cm lungime de 7 cm. Acest lucru este necesar pentru scoaterea ușoară a sticlei.

Este de dorit să instalați Sennikov între două celule, asigurând căzura pereților adiacenți sub forma literei V. Această metodă este foarte convenabilă pentru construcție. Opțiunea pentru celulele de iepure la bărbați, precum și a tinerilor:

  • unul dintre pereți este alcătuit dintr-o latură, o placă de placaj este atașată la ea sau un scut, care a fost zdrobit din lamele;
  • atunci ar trebui fixată în poziția necesară cu ajutorul unui cârlig sau a unui fir.

Cum de a construi un iepureSunt făcuți alimentatori din ceea ce este la îndemână. Cineva face tăvi din plastic și metal, alții sunt din lemn. Materiale pentru cadru și pereți Cadrul iepurelui este realizat dintr-o rază de lemn sau un profil de susținere din oțel zincat. Mai puțin frecvent este un cadru sudat dintr-o țeavă. Structurile metalice, desigur, sunt cele mai fiabile, dar sunt foarte grele. Cel mai adesea ele sunt utilizate dacă este planificată o instalare staționară de iepure (iepure).

Celulele care sunt fabricate manual de pe profil sunt cele mai ușoare, dar în acest caz alegerea materialului este foarte limitată. Grea nu poate fi folosită. Dacă utilizați un bar, nu există întrebări privind greutatea, dar apare o problemă - iepurii pot mesteca cu ușurință lemnul. Acesta este motivul pentru care celulele sunt făcute astfel încât să fie cât mai puține colțuri proeminente în interior. Acest lucru se datorează faptului că iepurii nu pot mușca o suprafață plană.

Pereți de celule de iepure pot fi realizate din materiale complet diferite: placaj, lamele din lemn, OSB. De obicei, alegerea materialelor este redusă la ceea ce este disponibil pe site. Cele mai problematice locuri pot fi învins de staniu și, de asemenea, acoperite cu o grilă. Acest lucru nu va permite iepurilor să strică lemnul. Există, de asemenea, celule care sunt realizate în întregime din plasă. Dar acest lucru este mai potrivit pentru tinerii în îngrășare.

După cum puteți vedea, iepurii de reproducție necesită anumite abilități, dar puteți învăța totul și faceți-o singură. Este necesar să examinați cu atenție toate condițiile de detenție înainte de a începe să le reproduceți. Dar, cu diligența necesară, puteți stăpâni în curând totul și puteți rezolva această problemă. Am dat seama cum să construim un iepure cu mâinile noastre. Mult noroc!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Vaccinări pentru iepuri: ce și când să facețiVaccinări pentru iepuri: ce și când să faceți
Cum se face o cușcă pentru iepuri cu mâinile taleCum se face o cușcă pentru iepuri cu mâinile tale
» » Cum se construiește un iepure cu mâinile tale: informațiile de care ai nevoie
© 2021 amigdas.com