amigdas.com

Cicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratate

Căpușe la câiniAcarienii reprezintă un pericol nu numai pentru oameni, ci și pentru animale. Cel mai adesea câinii lor suferă de mușcături, deoarece proprietarii de pisici, mai ales pisicile pedigree, își eliberează rar animalele de companie pe stradă.

Această insectă carnivoră este un parazit al descărcării de gât a artropodei, care provoacă sânge, deși se poate hrăni și cu pielea, cu secreția de piele și cu limfa. El este purtătorul de boli diferite. Nu toate tipurile de acarieni (și există câteva mii dintre ei) sunt periculoase, doar câteva cauzează rău reală.

Tipuri de căpușe, cel mai adesea câini paraziți

Cel mai adesea pe câini parazitizează următoarele specii de insecte:

 • Cum să rezolvați mușcăturile de căpușepădure (acestea sunt destul de mari, ele pot fi văzute cu gol animalele atac glazom- din travy- ridicat mușcăturile lor sunt deosebit de periculoase, deoarece pot infecta piroplasmoza animal);
 • mancarime (insecte foarte mici, a le vedea cu ochiul liber nevozmozhno- afectează în principal urechile și urechea rakoviny- animalul se simte mâncărime constantă pe piele apar roseata si fisuri la zgârierea constantă);
 • subcutanată (aproape fiecare animal este un purtător al acestor insecte, dar pagubele pe care le pot face numai în cazul în care câinii sistemul imunitar slăbit sunt insecte foarte mici, a le vedea cu ochiul liber este imposibil, doar la microscop).

Un anumit pericol poate fi ardei argazici - o specie destul de rară în condițiile climatice. Insectul este foarte mare, corpul său poate ajunge la o dimensiune de 3 cm (deși poate să arate diferit înainte și după hrănire). Dacă o astfel de insectă mușcă un câine, apoi tratați imediat rana și duceți animalul la veterinar. Astfel de insecte pot fi purtători de boli periculoase, cum ar fi tifoid, encefalită, ciumă, borrelioză și altele.

Cel mai inofensiv dintre toate tipurile de căpușe, clesti de par, poate duce la dezvoltarea heiletellaelozei sau a "mătcii fără stomac". Boala ca întreg este inofensivă. Este ușor să o rezolvați acasă, tratând animalul cu mijloace acaricide. Dacă starea este neglijată, prezența acestei insecte poate duce la chelie a animalului sau la apariția unei infecții secundare.

Dog acarian - un fenomen nu este rar, deci nu este necesar să vă faceți griji în special, principalul lucru este să "identificați" simptomele în timp și să începeți tratamentul

Simptomele de mușcături de diferite tipuri de căpușe la câini

Diferite tipuri de căpușe - simptome diferite.

Simptome care se dezvoltă după mușcătura unui acarien păducel la câini

Pentru a înțelege că câinele a fost mușcat de un tick ixodid este foarte dificil. Este posibil ca animalul să nu reacționeze la mușcături, să scuture insectele și să nu arate pentru prima dată niciun semn de anxietate. În plus, o mușcătură poate să nu ducă la consecințe. În cazul cel mai grav, pirolipsmoza începe să se dezvolte la câini. Simptomele acestei boli sunt după cum urmează:

 • Cum să ajuți un câine cu o mușcătură de căpușeAnimalul încetează să mai fie activ, devine lent și apatic;
 • câinele refuză mâncarea, treptat, apetitul dispare complet;
 • câine crește temperatura, în unele cazuri, până la +40 de grade;
 • urina câinelui este vopsită în culoarea roșie, din cărămizi roșii.

Piproplasmoza câinilor necesită tratament rapid și sistemic. Dacă se declanșează situația, pot fi afectate rinichii, ficatul și SNC ale animalului.

Simptomele scabiei la câini

Despre prezența mâncărimei, Se spune că acarienii au următoarele simptome:

 • câinele este prea entuziasmat, se mișcă constant, se mișcă foarte mult;
 • pe pielea câinelui apare o erupție roșie (de cele mai multe ori totul începe de la urechi, pielea de pe urechi devine roșie și fierbinte, apoi se acoperă cu o erupție cutanată, apoi cu răni și scabie);
 • în urechile câinelui poate apărea o placă groasă brună (rezultatul activității vitale a insectelor parazitare, precum și un amestec de sânge, sulf și piele moartă);
 • Lana poate începe să cadă în aglomerări mari, formând pete coapte.

O boală provocată de o acariană acută se numește otodectomie (scabie ureche). În cazuri deosebit de severe, câinele dezvoltă sarcoptoză (scabie mâncărime). Ca urmare, corpul animalului pot apărea ulcere, abcese, fistule, pielea poate deveni dură, pigmentarea se va schimba. Dacă începeți situația cu urechile, se poate dezvolta otită și chiar meningită. Acestea sunt patologii severe care pot duce chiar la moartea animalului.

Simptome care sugerează prezența unei căpușe subcutanate la câini

simptomatologia, vorbind despre prezența unei cecuri subcutanate, este după cum urmează:

 • mâncărime (și la început slab, apoi crescând treptat);
 • pierderea părului (de obicei, procesul începe cu botul, apoi se extinde pe tot corpul);
 • coagularea și schimbarea culorii pielii;
 • miros neplăcut de pe piele.

Acarienii subcutanat sunt agenți cauzatori ai unei astfel de boli ca demodecoză.

Care sunt simptomele după o mușcătură de căpușeExistă două forme ale acestei boli: focală (mai puțin periculoasă, cu auto-medicamente este încă posibilă) și generalizată (mai periculoasă, în care organele interne pot fi deja afectate - tratamentul acestei forme de boală este efectuat numai de către un medic veterinar).

Dacă insecta este activă pentru a dovedi singur, atunci animalul are probleme cu imunitatea, poate există un proces inflamator. Dacă diagnosticul și tratamentul nu sunt efectuate în timp util, organele interne pot suferi.

Este clar că acarienii acestor specii pot provoca un rău mare animalului. Se pune întrebarea cum să scăpăm de ele, precum și ce măsuri preventive ar trebui luate astfel încât să nu apară sau să se agațe de animal.

Cum să eliminați un acarian de pădure de la sine însuși atunci când este găsit

Pentru a salva un câine dintr-o muscatura de acarien pădure este destul de dificil. Mulți proprietari s-au confruntat cu problema îndepărtării de pe piele a unui animal deja "aspirat" de o insectă. Acest proces este destul de consumator de timp, principalul lucru nu este de a panica sau de a face mișcări inutile și abrupte.

Mai întâi trebuie să înțelegi, ce arata un acarian pe un caine. Și arată astfel:

 • Corpul insectelor este în poziție verticală deasupra pielii, iar corpul poate fi umflat cu sânge;
 • cap (cu suckers speciale) - sub piele.

Apoi, trebuie să efectuați următoarele manipulări.

 1. Imprastiati o capusa pe un caine cu vaselina sau crema, pentru a tăia accesul său la oxigen (unii experți spun că acest lucru este opțional, ca acarienilor în timpul activ „kormozhki“ și așa mai inactiv).
 2. Folosind un fir legat în jurul unui corp de insecte sau un dispozitiv tip pensetă special (puteți cumpăra la o farmacie), deșurubați cu atenție și cu atenție bifurcația.

Principalul lucru nu este să rupă corpul din cap în timpul procesului de răsucire. Capul insectei, lăsat în corpul câinelui, va duce în mod necesar la inflamație și la diverse complicații.

3. Tratați rana cu orice antiseptic (soluție de alcool, iod, peroxid de hidrogen).

Dacă vă este frică să efectuați singură procedura, atunci este mai bine să contactați clinica veterinară. Medicii vor efectua procedura rapid și fără durere pentru animalul tău de companie.

Cum să scapi de acariu scabie la câini

În cazul unei infecții cu acnee de mâncărime, dacă numai urechile sunt afectate, puteți încerca să vă vindecați singur animalul.

 1. Cu atenție (folosind discuri de vată exclusivă), curățați urechile de pe acoperirea brună. Nu utilizați crema, doar puțină loțiune sau apă caldă curată.
 2. Tratați auriculele cu mijloace speciale, cum ar fi Front Line, Aurikan sau Otovedin.

Dacă infecția s-a răspândit pe întreg corpul animalului, este mai bine să consultați un specialist. Cel mai probabil, el va prescrie o terapie speciala cu antibiotice.

important. Asigurați-vă că izolați câinele bolnav de alte animale, dacă sunt în casă. Insectele din această specie migrează rapid dintr-un animal în altul.

Cum sa scapi de bifarea subcutanata la caini

După cum sa menționat deja mai sus, bifarea subcutanată este activată numai dacă câinele are probleme cu imunitatea. Vizita la un medic este inevitabilă. Medicul veterinar va prescrie o terapie imuno-restaurativă pentru animal. Și, de asemenea, medicul veterinar va numi:

 • Cum să scapi de căpușetratamentul animalului cu șampoane speciale și produse cum ar fi "Ode decton", "Amitrazină", ​​"Ivermectin" (procedura de tratament se va repeta de mai multe ori, intervalul fiind de o săptămână);
 • medicamente pentru a sprijini activitatea ficatului, cum ar fi "Heptral";
 • O dietă specială (hrană specială pentru câini, concepută special pentru animalele care suferă de boli ale pielii sau sunt predispuse la alergii).

important. De-a lungul întregului tratament, medicul veterinar trebuie să efectueze în mod regulat o tăietură specială din diferite părți ale corpului câinelui pentru a verifica o bifă.

profilaxie

Pentru a proteja animalul său de companie de la insecte, ar trebui să efectueze în mod regulat o varietate de măsuri preventive:

 • Pentru a trata animalul cu acarecide de acarieni de câine, purtând gulere speciale;
 • urmați contactul animalului (evitați contactul cu pacienții infectați cu acarieni, câini);
 • Verificați periodic urechile (pentru apariția unei plăci de culoare brună), curățați-le;
 • de mai multe ori pe an pentru a spăla câinele cu șampoane speciale pe bază de gudron.

În orice caz, dacă câinele este mușcat de o căpușă sau există suspiciuni că câinele are scabie sau specii subcutanate ale acestor insecte, este recomandabil să consultați un specialist. El va efectua diagnostice competente, va stabili adevărata cauză a anxietății animalului și va conduce terapia. Draw cu circulația nu merită, acarienii câinilor se reproduc foarte repede, mai ales după ce au lovit într-un mediu favorabil pentru acest lucru. Tratamentul în timp util - gaj de o viață lungă și fericită a animalului tău.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliuCum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliu
Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câiniInstrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câini
Drops inspector pentru cererile de câini de instruire pentru pisici și câiniDrops inspector pentru cererile de câini de instruire pentru pisici și câini
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Acarianul acarian la câini, tratamentul acarienilorAcarianul acarian la câini, tratamentul acarienilor
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Advantix pentru câini Instrucțiuni de utilizare: picăturiAdvantix pentru câini Instrucțiuni de utilizare: picături
Picturi pentru pisici din purici: principalele tipuri și descrieriPicturi pentru pisici din purici: principalele tipuri și descrieri
Utilizarea unguentului aversectin pentru tratamentul pisicilor și pisicilorUtilizarea unguentului aversectin pentru tratamentul pisicilor și pisicilor
Cele mai bune picături și spray-uri pentru căpușe pentru câiniCele mai bune picături și spray-uri pentru căpușe pentru câini
» » Cicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratate
© 2021 amigdas.com