amigdas.com

Fish barbs: specii, îngrijire, reproducere

Forma acvariului de peștePeștele de pește sau în mod diferit barbele aparțin familiei Karpov. În sălbăticie, pot fi găsite mai multe zeci de specii de pești. Habitatul gândacilor este Africa și Asia de sud-est. Acești reprezentanți ai lumii subacvatice sunt foarte activi și au o dimensiune de 50 până la 300 mm în lungime.

Caracteristici generale

Pestele preferă apă cu un curent puternic. Muchiile sunt foarte populare printre fanii peștilor de acvariu. În aceste scopuri, mormântul a fost prins în rezervoare naturale sau retras în mod artificial pe fermele piscicole. Dintre toate speciile acestor pești există și rase derivate din metoda de selecție. Reprezentanții mari ai acestei specii sunt rare.

Toți reprezentanții barbecu au un aparat Weber, datorită căruia peștele are o ureche minunată. Aceste pești sunt o achiziție reușită în scopul divorțului. Pentru ca acestea să se înmulțească și să trăiască o viață întreagă, este necesar să cunoaștem particularitățile îngrijirii și întreținerii acestor pești.

Caracteristici ale aspectului și comportamentului

Descrierea barbilorMulți cred că aceasta este o specie de pește, are un caracter prietenos, dar aceasta este o eroare profundă. Dacă există vecini indezirați lângă ghimpi, ei își vor exprima nemulțumirea sub forma agresiunii. Dacă peștii învecinați în același rezervor cu marmură trebuie să aibă o dimensiune și un caracter diferit, atunci nu pot fi evitate problemele. Această specie poate distruge vecinii mai puțin activi și mai mici. Uneori apar certuri și conflicte chiar și în interiorul pachetului.

Proprietarii de acvarii sunt plini de caracterul jucăuș și de activitatea lor înaltă. Peștii caută mereu ceva și se joacă unii cu alții.

Îngrijirea mrejei nu necesită mult efort, deci această specie este potrivită pentru cei care au decis prima dată să înceapă peștele. Specii mari de ghimpe în rezervoare pot dăuna aceluiași pește mare prin mușcătura aripioarelor. Aripile de gur gigant, goldfish, cichlide pot suferi de barbs.

Mai mult de 15 tipuri de barbs sunt potrivite pentru întreținerea acvariului. Toate speciile arată ca peștii cu un corp fizic extins și o coadă sub forma a două lame. Grebla are, de asemenea, antene situate deasupra maxilarului superior. Femelele și masculii diferă în mărime. Reprezentanții femeii sunt mai mari și au și un abdomen rotund mare. Bărbați de dimensiuni mai mici, dar atrage atenția asupra culorii lor mai vii. Datorită temperamentului rapid al peștilor, barbii sunt cel mai bine plasați în acvariile spațioase, cu plante dens plantați. Acest tip de pește este foarte avantajos pentru acvariu, prin colectarea restului de mâncare din fund.

Îngrijire și

Pentru a menține ghimpii de acvariu de dimensiuni mici, trebuie să cumpărați un container volumul nu mai puțin de 50 de litri. Barbelul se poate adapta cu ușurință la diferite temperaturi și poate supraviețui chiar și la 18 grade. Temperatura cea mai confortabilă pentru acest tip de pește este de 21-25 grade. Aciditatea la care conținutul de barbs este acceptabil este de 6,5-7,7 pH, iar duritatea apei nu trebuie să depășească 10 unități.

În cazul barbilor, se preferă apă veche și un curent mare, care se poate realiza cu ajutorul unei pompe într-un acvariu. Pentru ca peștele să fie sănătos și să nu moară, este necesar să se instaleze filtre de apă, precum și să se prevadă aerarea. O dată pe săptămână, ar trebui să schimbați apa într-o cantitate de 20% din volumul total în stare proaspătă. Dacă un barbetă de pește plutește lângă suprafața apei, este un semn că nu există suficient oxigen în apă și trebuie să schimbați urgent apa.

Mustăciile de dimensiuni mici trăiesc sub formă de turme de 5-7 pești. Într-un pește de acvariu, un grătar poate trăi până la 5 ani. Specii mai mari, cum ar fi aruliu, osteiforme și altele - sunt capabile de o viață mai lungă de până la 10 ani. În acest caz, peștii pot trăi singuri și în perechi. Atunci când alegeți o specie de pește, ar trebui să fie luate în seamă acest lucru depinde de dimensiune și de îngrijire. Peștele mai mic, cu atât este mai ușor să îl conțin.

acvariu

Grătare de peșteSolul pentru acest tip de pește este mai bine să alegeți sub formă de pietriș sau nisip de culoare închisă. Un astfel de sol vă va permite să vă bucurați de toată frumusețea acestui pește, deoarece pe un fundal întunecat, strălucirea barbilor este cea mai vizibilă.

Plante în acvariu este necesar să se planteze una lângă cealaltă, cu excepția centrului containerului, care va fi utilizat pentru înotul activ. Grămezii de acvariu folosesc plantele ca adăposturi. Trebuie avut în vedere faptul că barbatul olandez de acvariu se va răspândi rapid, distrugând toate plantele și le-a săpat împreună cu rădăcina.

Deoarece plantele sunt ideale pentru:

 • Elodea.
 • Cripte.
 • Anubiile rigide.
 • Vallisneria.
 • Javanese și Moss Thai.
 • Moss fontainalis.
 • Brădișuri.
 • Nayas
 • Peristilistul.

Astfel de plante vor fi un adăpost excelent pentru pești, iar verdeața plutitoare va crea o umbră de lumina strălucitoare care se tem de frică.

Aceste pești sunt foarte activi, astfel încât acvariul trebuie acoperit cu un capac. Este necesar să se exercite un control atent în timpul hrănirii peștilor, deoarece nervurii agitați pot sări și cad pe podea. În funcție de mărimea acvariului, trebuie să alegeți și tipul de pește.

Tipuri de ghimpi:

 • Soiuri de barbiSpeciile mici. Lungimea acestor pești nu depășește 50 mm. Printre acestea se numără: galbenul, ciorchinii dungi de cireșe, peștele Schubert, margelele roz și oligolepis. Pentru a menține aceste specii potrivite pentru un mic acvariu cu o lungime de aproximativ 500 mm și un volum de 100 de litri.
 • Vederea din mijloc. Lungimea corpului unui astfel de pește este de 70-80 mm și pentru ele este necesar să alegeți un acvariu mai mare. Această specie include: ghimpi sumatrani, auriu, foc, ghimpi negri, precum și tablete și alte pești.
 • Vedere mare. Îngrijirea acestor ghimpi este mai dificilă, dar este răsplătită de o natură și o prietenie plăcută, spre deosebire de micile specii ale acestor pești.

Descrierea celor mai populare specii

 • Barbus este Sumatranul. Acest reprezentant al mănunchiului are un corp în formă de plat, decorat cu benzi negre verticale. Adulți în dimensiune ajunge la 70 mm. Bărbații de sex feminin se pot distinge prin raze de coadă, vopsite în culoarea roșie. Femela se distinge prin dimensiunea sa mai mare și abdomenul rotunjit. Acest tip de barbs este cel mai popular pentru păstrarea casei.
 • Albino are un corp de aur frumos, cu dungi alb-lăcustă. Ia descendenții acestor pești este destul de dificilă, pentru că se înmulțește mult mai rău decât o grămadă obișnuită.
 • Negru rubin. În mărime, este similar cu grătarul din Sumatran, dar dungile sunt vizibile numai la o vârstă fragedă. În timp, dungile dispar și adultul devine complet închis la culoare.
 • Mutant - cel mai valoros pește, cu un aspect frumos. Este rasă rău. Peștele are o culoare verde închis, fără dungi. Pe aripioarele dorsale și pelvine există margini roșii.
 • Un barbot de foc, sau altfel un cononius. Această specie este ușor de identificat pe scară largă. Lungimea acestor pești ajunge la 8 cm. Masculii de la femei diferă în culoarea lor caracteristică. Reprezentanții sexului feminin sunt argintiu, iar bărbații sunt roșu-roz. Au o capacitate mare de reproducere în captivitate.
 • Scarlet barbs. Acest nume a fost dat peștelui printr-o bandă roșie largă care împarte corpul în jumătate. Acest reprezentant al lumii subacvatice se înmulțește perfect în captivitate și este cel mai modest în comparație cu alte specii.

Sursă de alimentare

Fețe de hrănireMustangele aparțin peștelui omnivor, astfel încât dieta lor poate include alimente vii sub formă de molii, cyclops și daphnia, precum și alimente congelate și uscate.

Dacă doriți, puteți oferi o hrană specializată, prezentată sub formă de granule sau tablete. În dieta unui adult este necesar să se includă alimente de origine vegetală, în caz contrar mormântul va distruge toată vegetația plantelor acvatice. În aceste scopuri, puteți da bucăți de castraveți, dovlecei, salată sau frunze de spanac. Pentru a efectua hrănirea este necesar nu mai des de 2 ori pe zi și porțiuni mici pentru a exclude supraalimentarea. Păstrăvii de pește de acvariu sunt foarte apreciați de a mânca, astfel încât să nu existe supraalimentare, este necesar să se aranjeze o dată pe săptămână pentru zilele de descărcare.

Pestele mănâncă aproximativ 3 minute, după care restul de mâncare ajunge la fund. Pentru a asigura puritatea acvariului, unde trăiesc peștii, este necesar să curățați fundul în timp de alimentele neconsumate.

Barburs compatibil cu alte pești

Dacă proprietarul acvariului intenționează să populeze mai mult de o specie de pește, ar trebui să știți compatibilitatea barbilor cu alți reprezentanți ai lumii subacvatice. Barbusii ca vecinii sunt activi, agitați așa cum sunt. Acești pești includ: botsiyu, tetras mari, Gurov, clovni, și Sword, care poate sta în picioare pentru ei înșiși și se inteleg bine cu ghimpi de acvariu. Nu pot exista barbusi cu finfish lungi in acelasi acvariu. Aurul, precum și rudele lor, se pot răni și pot suferi dinții din bare. Pescarii mici nu se potrivesc, de exemplu: guppii, șanțuri, neoane, somn, minori, spini și coridoare.

Reproducerea barbilor

Acești pești se înmulțesc perfect în captivitate. Gradul de maturitate sexuală atinge vârsta de un an. Pentru ca răsadul să fie un acvariu excelent de sticlă cu un volum de aproximativ 20 de litri. Pentru a organiza un loc de reproducere a barbei aveți nevoie de:

 1. Se toarnă, într-un acvariu pregătit, apa din rezervorul în care se află bârnații.
 2. Adăugați 1/3 din apă la acvariu pentru reproducere.
 3. Puneți pe fundul acvariului kabomba sau peristawistnik, care va servi ca un substrat în timpul reproducerii.
 4. La o înălțime de 20 mm de la bază, se poate amplasa o grilă de separare.

Locul de reproducere este gata. Pentru reproducere, puteți utiliza, de asemenea, un acvariu comun, dar trebuie să vă asigurați că are destule plante pentru adăposturi. Dacă ridicați temporar temperatura apei în acvariu la 28 de grade, acest lucru va stimula barbii să se reproducă.

Înainte de a începe reproducerea femelele și bărbații trebuie să fie separați unul de celălalt timp de 14 zile, efectuând în acest moment hranirea alimentelor sub formă de organisme vii. Abdomenul complet al femelei este un semn sigur că este gata pentru reproducere.

Dimineața, reproducerea trebuie expusă la lumina soarelui, deci este de dorit să instalați un recipient pentru reproducere într-un loc însorit. În timpul nopții, ar trebui să fugi câteva zgârieturi în spaimă. În timpul unei perioade de reproducere, femela poate reproduce până la 400 de ouă.

După aruncarea de caviar, cuplul îndrăgostit ar trebui mutat înapoi la acvariul comun. Acest lucru se face astfel încât peștele să nu poată distruge ouăle. Ouăle se pot dovedi moarte, sunt ușor de identificat prin schimbarea culorii. După un timp, devin alb. Ouăle vii pot fi greu de văzut, deoarece sunt foarte mici și transparente.

Fry începe să se hrănească într-o zi în timp ce temperatura în acvariu ar trebui să fie de 25-26 grade. Larvele de incubație se atașează la pereții rezervorului de reproducere sau la frunzele plantelor. La începutul dezvoltării lor, copiii se află într-o stare staționară, dar aceasta este considerată normă. În 4 zile, după ce prăjiți prajitul va înota pentru prima căutare de hrană. Prima hrană ideală pentru copii va fi rotifers, precum și infusoria. Când copiii cresc puțin și devin mai puternici, pot fi deja hrăniți cu crustacee mici. După ce perioada de prăjire ar trebui sortată după dimensiune, altfel reprezentanții mai mari vor mânca pe cei mici.

Boli ale barbilor

Ca toate organismele vii, grătarul de acvariu este predispus la boli. Majoritatea peștilor se îmbolnăvesc datorită îngrijirii necorespunzătoare și creării unor condiții inacceptabile de existență. O cauză frecventă a bolilor de pește este o încălcare a regimului și a calității alimentației.

Ce pot bolna?Peștii sunt mai des observate:

 • Bolile infecțioase.
 • Boli ale tractului gastro-intestinal.
 • Albii.

Boala poate fi eliminată dacă simptomele sunt detectate la timp și se consultă cu un specialist în scopul tratamentului adecvat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Peștele macrou este diferit de macrouPeștele macrou este diferit de macrou
Care este cel mai rapid pește din lume?Care este cel mai rapid pește din lume?
Lista numelor celor mai populare pești roșiiLista numelor celor mai populare pești roșii
Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!
» » Fish barbs: specii, îngrijire, reproducere
© 2021 amigdas.com