amigdas.com

Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire

Conținutul creveților de acvariuÎn acvariul acasă pot trăi nu numai o varietate de pești, dar și crustacee, de exemplu, creveți. Acest lucru este destul de neobișnuit, iar proprietarul unui astfel de acvariu va surprinde cu siguranță pe alții. Nu credeți că acest tip de creveți este similar cu cel marin, nu este așa. Crustaceele acvariu arată mult mai prezent, au o culoare neobișnuită a corpului și o formă. La toate celelalte crustacee de acvariu incredibil de rezidenți

lumea subacvatică. Nu necesită atenție specială și îngrijire specială. Recent, acvaristii incepatori si experimentati dobandesc aceste creaturi pentru a diversifica viata subacvatica a acvariului acasa.

Habitat și descriere

Creveți de acvariuÎn mediul natural, acest locuitor subacvatic în toate rezervoarele lumii, Atât sărate cât și proaspete. Dar aceste crustacee au specii care vin din diferite puncte ale lumii. De exemplu, viața roșie trăiește în râurile Venezuelei, fanul trăiește în Panama, Amano numai în Coreea și Japonia. De obicei, toți reprezentanții acestei specii sunt crescuți în Asia.

Crevetele de acvariu este un tip de artropod și un tip de crustacee. Crustaceea de acvariu diferă de cea din mare, în care prima are o maxilară. Cu ajutorul lor individul se mișcă și, de asemenea, apucă și menține mâncarea. În plus, acești indivizi au zece picioare și o coadă mare, puternică, care ajută să sări în caz de pericol.

Datorită mustașei, crustacea posedă un excelent simț al mirosului și a atingerii. Ochii individului se rotesc in ambele directii, ceea ce ajuta la a vedea totul in jurul lor si cand există un risc au timp să fugă într-un loc retras și, de asemenea, ajută la căutarea hranei.

Structura gurii este destul de complicată. Acest crustacean are trei fălci, cu care se freacă mâncarea. De asemenea, în aparatul oral include o maxilară, care vă permite să țineți rapid mâncarea. Pentru a vă deplasa pe teritoriu, precum și pentru a lua hrana, au și alte membre.

Dimensiunea unui individ adult depinde în mod direct de sex și varietate. Lungimea medie a corpului este cuprinsă între 3 și 8 centimetri.

A trăi într-un acvariu acasă

Cultivarea creveților de acvariuAceasta nu este o creatura atat de suparatoare incat proprietarul acvariului nu va observa alimentarea. Nu are nevoie de ceva special, ca de obicei pentru peștii de acvariu. Dar pentru ca animalele de companie din acvariu să fie întotdeauna colorate în culori vii și plăcute ochiului, este încă necesar să îndeplinim câteva condiții. Există, de asemenea, specii decorative de crustacee de acvariu, care sunt mai capricioase din punct de vedere al îngrijirii.

Volumul acvariului nu joacă un rol deosebit pentru creveți. Ele sunt bine stabilite atât într-un rezervor mic și unul mare. Pentru a avea o idee aproximativă despre rata de apă pe individ, încă mai oferim o formulă unică: un litru de apă per creveți. Dar aici trebuie să ia în considerare și mărimea individului. Dacă este mare, atunci apa va avea nevoie de până la 4 litri pe persoană.

Temperatura ideală a apei pentru creveți este de 17 până la 30 de grade. În principiu, în acest regim de temperatură, majoritatea peștilor de acvariu trăiesc. Puteți menține temperatura mai scăzută, dar în acest caz, creveții nu vor fi activi. În același timp, se demonstrează că salturile de temperatură reduc speranța de viață a animalelor de acvariu.

O condiție obligatorie în îngrijirea creveților de acvariu este înlocuirea regulată a unei părți a apei. Ar trebui să fie permanent, fără clor iar temperatura sa trebuie să fie la temperatura camerei.

Un criteriu și mai important al calității apei este absența cuprului, care va distruge locuitorii subacvatici. Rigiditatea ar trebui să fie destul de mare, deoarece acest lucru va ajuta animalele de companie să ia substanțele necesare din apă în timpul moult.

Aerarea și filtrarea apei sunt de importanță secundară. Puteți face fără ea deloc, dar dacă este posibilă purificarea apei și saturarea cu oxigen, atunci acest lucru este excelent.

Dacă creveții din acvariu nu sunt singuri și au vecini, de exemplu pești, atunci o astfel de lume subacvatică trebuie în mod necesar să fie dotată cu locuri unde animalul de companie se poate ascunde. De exemplu, pot fi plante vii sau alte adăposturi.

Alimente și furaje pentru creveți de acvariu

Cultivarea creveților de acvariu într-un acvariu acasăCreveți este un omnivor care îi place să mănânce pește pentru furaje și, de asemenea, se hrănește cu alimente uscate specializate. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci își vor găsi mâncarea proprie. Nu pentru nimic că creveții sunt numiți curățători. Ei vor strânge rămășițele de mâncare din partea de jos sau vor fi mâncați cu plante vii sau cu floare de alge pe pietrele acvariului.

Dacă creveții nu au vecini, atunci trebuie să li se dea creveți speciale pentru creveți, care pot fi cumpărate absolut în orice magazin zoologic. Dar pentru ei, mâncarea fină de pește este perfectă. Mulți proprietari de astfel de animale de companie le hrănesc cu macaroane și legume fierte.

Merită să fii atent cu mâncarea, deoarece creveții suprasaturați devin leneși și se opresc în mișcare, în timp ce încetează să curățe acvariul. În general, se recomandă să le hrăniți numai o dată pe săptămână și acest lucru va fi suficient pentru ca aceștia să se simtă normali și să trăiască, deoarece alimentele uscate specializate conțin toate substanțele necesare pentru dezvoltarea normală a corpului creveților.

Cartierul și conținutul cu alte animale de companie

Crevetii sunt vecini minunati! Sunt foarte calmi, prietenoși și, din cea mai mare parte a vieții lor, se ascund în adăpost, din păcate, pești mari poate să le mănânce. Pur și simplu, creveții nu pot împiedica pe cineva din acvariu, dar are destui inamici. Prin urmare, trebuie să selectați cu atenție vecinii pentru ei.

Vecinii ideali vor fi:

  • guppy;
  • neon;
  • zebrafish.

În principiu, orice pește mic care nu poate înghiți creveți va face. Melcii se cunosc de asemenea cu crustaceele mici. În ceea ce privește cichlidii, spadasinii și barbierii, acest conținut de vecinătate este periculos!

Potrivit acvariștilor experimentați, într-un acvariu echipat corespunzător, în care există numeroase locuri izolate, este posibil să se conțină crustacee și barbii și să nu vă fie frică de consecințe.

Reproducere și reproducere

Creșterea creveților de acvariu este foarte realistă, dar numai într-un acvariu izolat de pești. În caz contrar, viitorul descendent va deveni pur și simplu o cină pentru pești. Este, de asemenea, recomandat să se folosească la reproducere, creveți fără fază larvară. Deoarece numai acest tip de creveți nou-născuți este ca un adult și este capabil să se hrănească cu alimente uscate. Acest lucru este incredibil de convenabil, deoarece îi privează pe ameliorator de multe eforturi de îngrijire.

Boli ale crustaceelor, prevenirea și tratamentul

Ca toți locuitorii din acvariu, creveții sunt predispuși la boli. Iar cea mai frecventa cauza sunt paraziții diferiți. De regulă, aceștia trăiesc pe carapacele persoanelor fizice, precum și în mușchi și branhii. În boala severă, ele pot afecta chiar și inima. Dar, din păcate, nu va fi posibil să salvați animalul de companie și acesta va muri pur și simplu.

Chiar si in toate conditiile, apa curata si parametrii perfecti, nimeni nu este imuna de faptul ca animalele se imbolnavesc de boli fungice. Se pare că aceasta este o boală inofensivă, dar poate duce la moartea indivizilor. Ciuperca pur si simplu suge nutrienti din organism si o otraveste.

De asemenea, acvariile de creveți sunt susceptibile la boli virale, care practic nu pot fi tratate.

Fie ca atare, un individ bolnav trebuie întotdeauna să se izoleze de la alții. Și în timp ce apa din acvariu ar trebui înlocuită complet. Puteți contacta un specialist pentru sfaturi.

Fapte despre creveți și caracteristici de conținut

Acești mici locuitori completează ansamblul general al acvariului cu dinamismul și neobișnuința lui. Proprietarii acestor animale de companie trebuie să cunoască mai multe fapte care trebuie luate în considerare.

  1. Caracteristicile conținutului creveților pentru acvariuCreveții pot sări cu ușurință din acvariu, dar fără apă vor muri după câteva minute, deci acvariul trebuie să aibă în mod necesar un capac.
  2. Creșteți molozul și, în același timp, aruncați armura. Înainte de formarea unei noi cochilii, individul este lipsit de apărare, prin urmare, de regulă, ele se ascund tot timpul. Vechea cochilie nu este necesară pentru a ieși din apă, creveții pe care îi regalează și își umple corpul cu substanțele potrivite, de exemplu carbonatul.
  3. Crevetele din acvariu sunt capabile de regenerarea membrelor.
  4. Pot fi păstrate într-un singur acvariu specii de creveți dwarf cu pește binevoitor. Dar chiar și ei pot mânca crustacee. Prin urmare, alegerea proprietarului acvariului.
  5. Creveii mari de acvariu pot mușca pești de pește și chiar mănâncă gupiri mici. O persoană cu o înălțime de 16 centimetri va sapa pământul și va scoate plantele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Acvariu melc ampulyarya - o descriere a molușteiAcvariu melc ampulyarya - o descriere a moluștei
» » Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
© 2021 amigdas.com