amigdas.com

Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive

Stepa pisica - ce fel de animal este asta?Pisica de stepă sau de stepă este un subspecii de pisică sălbatică, care a apărut cu aproximativ 130 de mii de ani în urmă, cu mult înainte de apariția omului. Până de curând sa crezut că pisicile de stepă cu aproximativ 10 mii de ani în urmă au domesticat pe egipteni. Această specie este progenitorul pisicilor noastre domestice.

Dar studii recente ale oamenilor de știință au arătat că egiptenii nu au fost primii care au domesticat pisicile. Oamenii de stiinta au descoperit ca primele pisici au fost domesticite de locuitorii zonei, unde astazi se afla Israelul modern, Libanul, Siria si Irakul. A fost în această zonă unde omul nomad a decis să se stabilească și agricultura a apărut acolo.

Un pic de istorie

Această zonă se numește leagănul civilizației. Prima înmormântare a unui bărbat și a pisicii sale este datată aproximativ 7500 ani BC. Iar descoperirile arheologice de pe teritoriul vechii Egipt datează din anul 2000 î.Hr. Prin urmare, oamenii de știință au ajuns la concluzia că pisicile vechiului Egipt "au dat" leagănul civilizației.

Stepa pisică - fotografii rare în naturăȘi nu numai Egiptului Antic, ci întregii lumi:

  • Acestea au fost contrabandă de către fenicieni și vândute grecilor ca vânători de fin pentru șoareci și șobolani;
  • în țările europene au fost cumpărate pentru sume uriașe pentru daruri persoanelor înalte;
  • pisicile au fost, de asemenea, apreciate cu drag în Rusia.

apariție

În ciuda faptului că pisica de stepă este un subspecii unei pisici pădure sălbatice, ele au diferențe. Pisica de stepă are o dimensiune mai mică decât o pisică din pădure sălbatică și o haină mai scurtă. Culoarea lânii individuale Această specie are o nuanță de nisip sau cenușiu. Coada este acoperită cu dungi întunecate și pete, precum partea superioară a corpului, care permite pisicii de stepă să rămână neobservate. Aceste mamifere au un corp inalt, puternic, cu un fizic muscular. Greutatea medie este de aproximativ cinci kilograme. Picioarele sunt puternice și puternice.

Pisicile de stepă sunt capabile să deseneze complet ghearele în tampoanele labelor, astfel încât să ajungă în tăcere până la prada. Pe un bot mic, ușor alungit, ochii mari în formă de migdal sunt proeminenți. Culoarea ochilor este în principal galben-galben.

habitat

Habitatul acestei specii este destul de larg. În ciuda numelui primit, pisica de stepă preferă foișele de nisip lângă mlaștini și rezervoare. Aceștia trăiesc în Asia Centrală și Centrală, se găsesc în Transcaucazia și Kazahstan. Acestea se găsesc în nordul Indiei și chiar pe insulele mediteraneene. În Rusia urmele acestei specii pot fi găsite în regiunea Astrakhan. Pisicile de stepă se găsesc adesea în apropierea locuințelor umane, în căutare de șoareci și șobolani. Această specie evită locuri acoperite de zăpadă, deoarece nu este adaptată pentru a obține alimente și a vâna în zăpadă adâncă. În ciuda numelui său, pisica de stepă evită zona deschisă și păstrează în păduri. Nu este frică de apă, dacă este necesar, poate chiar înota un mic lac sau râu.

comportament

Ce arata o pisica de stepa (pisica reperata)Pisica de stepă este un prădător. El mănâncă șoareci, șobolani, veverițe de pământ, carcase. Nu disprețuiți și păsările, insectele și amfibienii. Datorită ghearelor ascuțite pisica este alpinism frumos, care ii permite sa manance oua din cuiburile de pasari. Vânătoarea de pisică de stepă se desfășoară în cea mai mare parte pe timp de noapte și la amurg. Ziua este petrecută în burrows. Vânătoare de stepă pisici în diferite moduri:

  • Pisica se poate strecura până la prada cât mai aproape posibil și ataca cu un salt precis;
  • sau păzește prada lor mult timp în găuri, până când rozătoarea apare pe suprafață.

Atunci când se ciocnesc cu prădători mai mari, o pisică de stepă se ascunde, de obicei, în coroane sau muște de copaci densi. În cazul în care, cu toate acestea, Nu puteam scăpa, pisica ridică părul "la capăt" și arcuiește spatele cu un arc, încercând astfel să intimideze adversarul. În timpul atacului, pisica cade pe spate și bate cu gheare ascuțite.

Masculii acestei specii duc o viață solitară. Bărbații își păzesc cu gelozie teritoriul de la invazie. Femelele se stabilesc nu departe de bărbați și, dacă este necesar, se pot uni cu un bărbat pentru a alunga străini.

Din ianuarie până în martie, se constată că pisicile și pisicile părăsesc descendenții. Mai mulți bărbați pot avea grijă de o femeie. Femela alege întotdeauna cel mai mare și mai sănătos bărbat. După împerechere, bărbatul nu are nici o parte în îngrijirea puilor. Sarcina într-o pisică de stepă durează aproximativ două luni. O femeie sănătoasă are de obicei trei copii. Femeile tinere au de obicei un pisoi, iar pisicile mature au până la șase pui. Pentru retragerea puilor, femela găsește o urdă abandonată de vulpe, porcupină sau badger.

Stepa pisică - o specie rară, enumerată în Cartea RoșieLocuința de pisici de stepă este aranjată pur și simplu - este o mișcare directă, care se termină într-un capăt mort în 100-150 centimetri. Femeia extinde impasul și face așternutul de iarbă uscată. Pisoii, la fel ca la pisicile domestice, se nasc neputinciosi si orbi. Instinctul matern pisica de stepă este foarte dezvoltată, astfel încât descendența pe care nu o aruncă niciodată. În primele câteva luni sunt complet dependente de îngrijirea pisicii. În 10-14 zile după naștere, pisoii deschid ochii și canalele auditive.

Femea hrănește pisoi cu lapte timp de aproximativ două luni, apoi începe treptat să se obișnuiască cu alimentele din carne. Mai întâi, aduce pisoi moarte pisoiilor, apoi jumătate morți și, în final, vii, prin urmare treptat învață puii să vâneze. Trei luni după naștere, puii încep să părăsească gaura și să meargă la vânătoare cu femela. În decurs de o jumătate de an, femeia are grijă de descendenți, apoi pisoii încep o viață independentă. Un an mai târziu, femelele sunt pregătite pentru sezonul de împerechere. Bărbații încep să se înmulțească în doi ani.

Caracteristici speciale

Ca orice alt animal, pisica de stepă are propriile caracteristici. De exemplu, blana de pisici de stepă este densă și nu foarte lungă și, spre deosebire de pisicile forestiere, a căror blană crește mai mult în timpul iernii, această proprietate nu există în haina de pisică de stepă. În timpul iernii, când pisicile nu au suficientă mâncare, ele pot apărea în apropierea satelor umane și a păsărilor de curte.

Durata de viață a acestor pisici în sălbăticie este scăzută - de la cinci la șase ani. În grădinile zoologice, pisicile de stepă trăiesc mult mai mult - între zece și doisprezece ani. Pentru om, această specie este neîncrezătoare și întâlniri cu o persoană evită. Pisicile de stepă sunt animale foarte liniștite - chiar și în locuri unde sunt dens populate, nu este ușor să le auziți. Acum, populația de pisici de stepă se micșorează rapid datorită pierderii habitatelor obișnuite pentru ei. Aceste animale încearcă să se salveze de la dispariție și să salveze populația în sălbăticie. Această specie este menționată în Cartea Roșie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Pisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisipPisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisip
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Pisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europenePisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europene
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Caracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă catCaracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă cat
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
» » Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
© 2021 amigdas.com