amigdas.com

Structura inimii în pește și caracteristicile sale, cât de multe camere în ea

Structura inimii în peșteÎn ciuda faptului că peștii aparțin ființelor cu sânge rece, ei au, de asemenea, o inimă în corpurile lor. Este necesar ca aceștia să aibă aceleași funcții ca și inima umană, adică funcția sa principală este să asigure circulația sângelui prin vase.

Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului și nu numai a omului, ci și a animalelor. Peștii nu fac excepție, deși aparțin creaturilor cu sânge rece.

Inima de pește

Prin ele însele, acest organ reprezintă un sac mic, care îndeplinește funcția de bază în organism - adică prin contracție îndeplinește funcția de pompare a sângelui în întregul corp.

Mărimea inimii acestor păsări de apă direct depinde de dimensiunea lor. Astfel, cu cât mărimea peștilor este mai mare, cu atât este mai important acest organ important. Prin urmare, un astfel de parametru ca dimensiunea inimii cu un pumn pentru pește este absolut inadecvat. Ved oamenii foarte mici pot avea un astfel de organ la fel de mic ca cativa centimetri. Cei mai mari reprezentanți ai acestei specii pot avea acest organ de până la treizeci de centimetri în dimensiune. Astfel de pești includ:

  • Sturionul;
  • știucă;
  • somn;
  • crap și altele asemenea.

Locul inimii de pește

Unde este inima peștilorUnii oameni se întreabă: câte inimi au peștele? Desigur, există un răspuns corect la aceasta - această inimă. Multe gospodine nu știu nici măcar că pot detecta cu ușurință acest organ important în pește când îl curăță.

Deci unde se află? Este foarte simplu. Ca o persoană sau orice alt animal, el se află în aceste creaturi cu sânge rece, situate în fața peritoneului. Pentru a fi mai precis, amplasarea sa este chiar sub branhii. Pe fiecare parte a lui, ca o persoană, există coaste care îl protejează.

Structura inimii locuitorilor cu rezervoare cu sânge rece

Deoarece peștii trăiesc în apă, pentru viața lor sunt necesare branhii. În acest sens, structura inimii lor are diferențe față de structura acestui organ în rândul locuitorilor terestre ai planetei. Dacă îl evaluezi pur exterior, atunci are o asemănare cu corpul uman. Un mic sac roșu, cu un mic sac roșu palid în partea de jos - acesta este acest organ.

Inima de pește constă doar din două camere, adică are două camere. Aceasta este principala caracteristică a structurii sale. Componentele sale sunt ventriculul și atriul, care se află în imediata vecinătate. Anume, ele sunt situate una deasupra celeilalte. Ventriculul camerei este ușor sub atriu și poate fi distins printr-o nuanță mai deschisă. În pește, inima constă din țesut muscular, având în vedere faptul că acesta îndeplinește rolul unei pompe, adică se micsorează în mod constant.

În ventriculul inimii de pește sunt găsite diferențele în structura miocardului. Este general acceptat faptul că miocardul peștilor este mai specific și este reprezentat de un țesut cardiac omogen, care este permeabil în mod uniform cu trabecule și capilare. Diametrul fibrelor musculare din pește este mai mic decât cel al peștilor cu sânge cald și este de aproximativ 6-7 microni. Aceste valori sunt jumătate față de alte animale, de exemplu, cu miocardul unui câine. Un astfel de miocard are un nume - spongios.

Circulația sângelui în pești

Inima locuitorilor cu rezervoare cu sânge rece este legată de gât cu ajutorul arterelor. Și ele, la rândul lor, sunt situate pe ambele părți ale principalei artere abdominale. Această arteră este numită și aorta abdominală. Trebuie remarcat faptul că, în plus față de aceste vase, venele subțiri care duc la atriu se extind prin corpul unor astfel de păsări de apă. Sângele curge prin aceste vene.

În pești, sângele este saturat cu dioxid de carbon. Acest gaz este procesat într-un mod special.

  • Camere de inimă în peșteMai întâi trece prin venele și merge la inimă;
  • apoi, cu ajutorul atriului, este pompat prin artere în branhii;
  • în branhii este o mulțime de capilare, datorită cărora transporta rapid sângele, care a pompat atrial;
  • În branhii, dioxidul de carbon se schimbă în oxigen.

Rezultă că apa în care trăiesc peștii trebuie saturată cu oxigen.

Acest proces de circulație a sângelui continuă. Sânge saturat cu oxigen, se deplasează mai departe de-a lungul corpului și intră în aorta principală, situată deasupra creastei. Din această arteră, o mulțime de capilare se dispersează în laturi. Ei circulă sânge.

Având în vedere acest lucru, se pare că în corpul de pește există o înlocuire constantă a sângelui. Sângele arterial, care are o bogată nuanță roșiatică, se schimbă în sânge venos, care este aparent mai întunecat.

Prin venele, sângele este îndreptat spre atrium și de acolo merge în a doua cameră. Apoi se deplasează la gâtuire cu ajutorul aortei abdominale. Din aceasta puteți vedea că inima peștelui face o mulțime de tăieturi, care continuă tot timpul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mătarul lui Adam. De ce sunt bărbații mai mult decât femeile și de ce este nevoie?Mătarul lui Adam. De ce sunt bărbații mai mult decât femeile și de ce este nevoie?
Cum se calculează coeficientul de deferență pentru identificarea boliiCum se calculează coeficientul de deferență pentru identificarea bolii
Câte camere există în inima păsărilorCâte camere există în inima păsărilor
Boala cardiacă congenitală la un copil: simptomatologie și tratamentBoala cardiacă congenitală la un copil: simptomatologie și tratament
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Ce amfibieni au o inima cu trei camere?Ce amfibieni au o inima cu trei camere?
Rata de inimă la copii este normală după vârstăRata de inimă la copii este normală după vârstă
Defectul septului interventricular la nou-născuțiDefectul septului interventricular la nou-născuți
Coardă suplimentară în inima unui copilCoardă suplimentară în inima unui copil
Necesară și utilă pentru organismul uman, vitamina DNecesară și utilă pentru organismul uman, vitamina D
» » Structura inimii în pește și caracteristicile sale, cât de multe camere în ea
© 2021 amigdas.com