amigdas.com

Masina de frezat verticala - unitate de taiere verticala metalica

Funcționarea mașinii de frezat verticalePrintre diferitele mașini-unelte, mașinile de frezat reprezintă o parte semnificativă a volumului de echipamente de tăiere a metalelor, inclusiv cele cu comandă numerică a programelor. Principalul avantaj al mașinii

se detectează atunci când se prelucrează piesele formate. Aici este indispensabilă și nici o altă persoană nu poate concura cu ea. Mașina de frezat funcționează mai liniștit, fără lovituri și răsturnări, așa cum se întâmplă în cazul mașinilor de rabotat și de încovoiere, ca urmare a faptului că toate mecanismele durează mai mult.

Dar indiferent de demnitate, ele vor fi pierdute, dacă nu veți învăța cum să manipulați corespunzător echipamentul și să-i folosiți toate capabilitățile.

Mașinile de frezat, în funcție de funcțiile efectuate, au următoarele tipuri:

 • vertical;
 • orizontal;
 • foraj;
 • masă și masă cu CNC;
 • universală;
 • universală;
 • Mașini CNC și centre de prelucrare CNC.

Caracteristicile mașinilor de frezat verticale

Cum sa alegi masini industrialeMașina de frezat vertical este numită astfel deoarece axul pe care sunt atașate dispozitivele de fixare a piesei de prelucrat sau piesa de prelucrat este amplasat vertical în zona de lucru a mesei. Acesta a fost unul dintre primele echipamente utilizate în prelucrarea produselor din metal. Ele sunt folosite pentru prelucrarea pieselor grele și mari și au o rigiditate crescută, care asigură precizia prelucrării.

Mașina are tăietori de capăt, capăt, cilindric și în formă, astfel încât să poată efectua diverse operații de frezare. Lucrările de forare pot fi executate pe ea. Puteți efectua plictisirea și oprirea găurilor, tăierea canelurilor, dinților, cadrelor, roților dințate, colțurilor.

Echipamentul funcționează cu diferite tipuri de metale și aliaje, precum și cu materiale plastice.

Masina de frezat verticala are doua tipuri:

 1. Mașina fără consola.
 2. Mașină cu o consolă.

Parametrii mașiniiMașina fără consolă are o masă situată pe un cadru staționar și se numește creastă. Se mișcă în direcția transversală și longitudinală. Din consola superioară, mașina este controlată și, cu ajutorul sistemelor hidraulice, se reglează axul numeric. Mișcarea precisă a mesei se datorează încetinirii alimentării cu turații. Ciclul semi-automatizat, pe care mecanismele pot funcționa, asigură un accident vascular cerebral rapid și o oprire în poziția necesară.

Diferența dintre mașini și consola de la modele fără consola este în prezența unei console în mișcare, pe care se află masa și diapozitivul. Masa se deplasează orizontal de-a lungul ghidurilor consolei. Consola în sine se mișcă în trei direcții perpendiculare. Cutia de alimentare este montată pe ea.

De la depunerea desktop-ului depinde de viteza de procesare și de dimensiunile maxime ale pieselor.

Capacități tehnice

Deoarece mașina are un aranjament vertical al componentelor, este necesar să se cunoască și să se țină seama de înălțimea modelului, de dimensiunile acestuia. Puteți evalua capacitățile tehnice ale structurii răspunzând la următoarele întrebări:

 1. Care este puterea centralei electrice?
 2. Există un sistem de răcire?
 3. Ce tip de management: manual sau electronic?
 4. Câte viteze de comutare există?
 5. Cum puteți caracteriza cursul mesei?
 6. Câte revoluții are capul de ax?
 7. Care este limitarea piesei de prelucrat prin masă și dimensiuni?

Puteți răspunde la toate aceste întrebări examinând pașaportul tehnic al modelului. Aceasta va face alegerea potrivita.

Modele moderne

Cum să lucrați cu mașinaÎntreprinderile industriale moderne folosesc pe scară largă echipamente de înaltă precizie cu control numeric al programelor, cu toate acestea, este imposibil să ne imaginăm o întreprindere fără echipamente controlate mecanic. Deși mecanic poate fi numit condiționat, deoarece aproape toate elementele lucrării de proiectare de la unitățile electrice. Acționările mecanice ale mesei și arborelui au rămas cu dublarea sarcinii de valoare numerică constantă a transmisiei electrice.

La producătorii de mașini-unelte de frezat verticale produse, modelele au caracteristici la fel de recunoscute.

Principalul dezavantaj al tuturor modelelor poate fi considerat un cost ridicat și o perioadă limitată de operare. În plus, este dificil să găsiți un specialist care să remedieze problema în cazul în care furnizorul nu asigură întreținerea ulterioară după vânzarea produsului.

Următoarele modele se aplică mașinilor de frezat verticale: 6М12П, 6Р12Б, 6С12, 6Н12, 6Р12, 6Т12. Acestea au găsit o largă aplicație nu numai în fostele republici sovietice, ci și exportate cu succes în străinătate. Acesta este un echipament de încredere, de înaltă calitate, care nu necesită o atenție deosebită. Plantele moderne îmbunătățesc sistematic proiectarea echipamentului și, dacă este posibil, măresc viteza de tăiere. Din an în an capacitățile tehnologice ale diferitelor modele se îmbunătățesc.

Producători de mașini-unelte

Ce mașini sunt mai buneUnul dintre cei mai renumiți producători de strunguri este societatea pe acțiuni TRENS (Slovacia). Particularitatea acestei companii este fabricarea de echipamente de procesare de înaltă calitate și de înaltă precizie. La cererea clientului, producătorul poate modifica proiectarea mașinii. Echipamentul este disponibil pentru întreținere și operare.

Lider al producătorilor europeni de mașini de tăiat metale, inclusiv frezarea verticală, este planta TAJMAC - ZPS (Republica Cehă). Planta are propriul turnător, care dă întreprinderii independență față de factorii externi. Calitatea prelucrării și caracteristicile tehnologice ridicate ale echipamentelor fabricate fac posibilă utilizarea produselor produse de uzină nu numai în construcția de mașini, ci și în ingineria rachetelor, în domeniul energetic, al întreprinderilor de aviație.

Fabrica de mașini-unelte Lipetsk produce mașini de frezat de producție rusească. Avantajul acestei întreprinderi relativ tinere este acela că fabrică independent noduri de echipamente, ceea ce reduce semnificativ costurile fără a reduce calitatea.

Îngrijirea mașinii

Numai cei care cunosc structura tuturor mecanismelor și modul în care operează pot servi corespunzător echipamentul. Principalele mecanisme care trebuie studiate sunt:

 • conduce;
 • axul și lagărele sale;
 • o cutie de viteze și reprize;
 • de masă;
 • un cap separator;
 • accesorii și adaptări.

Cum să lucrați pe o mașină de frezatUna dintre condițiile de bază care garantează o întreținere corectă a echipamentului este lubrifierea și curățarea corectă a locului de muncă.

Toate mecanismele trebuie să fie reglate pentru o funcționare fără probleme, ceea ce înseamnă că acestea trebuie să funcționeze fără oprire și slăbire. Nu supraîncărcați, deoarece acest lucru va afecta funcționarea mașinii. Rezultatul lucrării este influențat de fixarea morii și piesei de prelucrat. Nu este permisă rotirea frezei în direcția opusă. Dinții ei vor fi zdrobiți și ea va deveni inutilizabilă.

Nu așezați obiecte pe masă. Chipsurile care se formează pe masă trebuie îndepărtate frecvent, deoarece nu numai că interferează cu munca fabricii, ci și umple spațiile dintre dinți, mărind frecarea și consumul de energie.

Este necesar să se monitorizeze evacuarea lichidelor reziduale în rezervor, deoarece dacă lichidul este vărsat haotic, se poate amesteca cu uleiul și poate reduce calitatea lubrifiantului. După lucru, echipamentul trebuie șters cu o cârpă uscată.

Nu lăsați aparatul nesupravegheat în timpul funcționării.

Măsuri de siguranță la locul de muncă

Mașini moderneDeoarece mașina de frezat verde însăși este lentă, majoritatea leziunilor se datorează pătrunderii degetelor sub dinții tăietorului. Prin urmare, este strict interzisă îndepărtarea mănușilor de mână cu mâna, curățarea dinților tăietorului trebuie făcută cu o perie specială.

Cauza accidentului poate fi pătrunderea chipsurilor în ochi. Pentru a evita acest lucru, trebuie să folosiți întotdeauna ochelari de protecție atunci când lucrați.

Hainele speciale nu trebuie să fie prea ferme și să se potrivească corpului. Deoarece capetele hainei care se încurcă pot cădea sub mecanismele rotative și pot cauza răni corporale.

Este posibil să vă răniți prin manipularea neatentă a pieselor prelucrate. Părțile grele, care cad, pot provoca rănirea picioarelor sau a mâinilor.

Defecțiunea aparatelor electrice și manipularea necorespunzătoare pot provoca șocuri electrice.

Pentru a elimina posibilitatea de a cădea atunci când conduceți pe o podea alunecoasă, trebuie să lucrați în pantofi speciali.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Clasificarea mașinilor de strunjit și frezat pentru metal cu cncClasificarea mașinilor de strunjit și frezat pentru metal cu cnc
Echipamente moderne pentru gravarea pe metalEchipamente moderne pentru gravarea pe metal
Mese rotative pentru mașini de frezatMese rotative pentru mașini de frezat
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Masina de frezat macara rt0700cx2Masina de frezat macara rt0700cx2
Efectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâiniEfectuați o mașină de frezat pe un copac cu propriile mâini
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
Făcând o mașină de frezat cu mâinile taleFăcând o mașină de frezat cu mâinile tale
Crearea unei mașini cnc cu mâinile taleCrearea unei mașini cnc cu mâinile tale
Mașină de gravat gravat cu controlMașină de gravat gravat cu control
» » Masina de frezat verticala - unitate de taiere verticala metalica
© 2021 amigdas.com