amigdas.com

Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire

Mollies de peștePește molliesia, poate, este unul dintre cei mai frumosi locuitori ai acvariului. Acesta este un pește foarte iubitor de pace, vivipar, a cărui întreținere și îngrijire nu prezintă dificultăți, ceea ce îl face să fie locuitorul dorit al oricărui acvariu.

Fanii afacerii de acvariu au dat nume diferite peștelui: molul negru, mollitatea neagră, molii negri de catifea.

Acvariu mololyia pește

Habitat în natură

În natură, habitatul Mollies este apele Americii, Columbiei și Mexicului. Black-catifea molii în natură nu există. Acest tip de pește este rezultatul unei lungi și dureroase lucrări de crescători. Culoarea neagră a peștelui a apărut datorită traversării artificiale a specimenelor într-un număr de generații. Mulți oameni de știință până acum susțin despre ce specii au servit ca progenitor al negrilor Mollies. În literatura de specialitate se găsesc informații că, la începutul secolului trecut, oamenii de știință au reușit să scoată în evidență forma pătată de pește. Și un deceniu mai târziu, ca urmare a muncii oamenilor de știință ai crescătorilor, a apărut o frumusețe - Mollies de catifea neagră.

Descrierea și caracteristicile

Desigur negruCel mai valoros dintre toate exemplarele sunt Mollies culoare neconditionata negru. Chiar și ochii lor ar trebui să fie absolut negri, fără o umbră gri. Culoarea negru-catifea presupune asta nici o scară pe corp ar trebui chiar să strălucească.

Mărimea peștilor de acvariu este mică. Dacă natura Mollies crește până la 12 centimetri, atunci specimenele de acvariu sunt de unu și jumătate mai mici. Bărbații, ca și în natură, diferă de dimensiunea femelelor. Sunt mult mai mici.

Acvariu negru Mollies sunt nerăbdători. Dar ele încă mai necesită condiții speciale de detenție. De exemplu, nu le place apa rece. Pentru starea lor confortabilă, este necesară o temperatură de cel puțin 21 de grade. Dacă majoritatea locuitorilor din acvariu preferă apă moale, pentru mai mulți molii de catifea neagră este preferabilă mai multă apă tare. Dacă există o lipsă de oxigen în acvariu, negrul Molliesia nu este bine tolerat. Și ceea ce este important, nu le place apa acru, instabilă. Prin urmare, acvariștii începători ar trebui să respecte recomandările profesioniștilor cu experiență, iar conținutul de frumusețe neagră va aduce o mulțime de plăcere.

Mollies: conținut și îngrijire

Pentru o pereche de adulți de Mollies negru, sunt necesare 10 litri de apă. Temperatura în acvariu trebuie menținută la 24-26 grade.

Acvariu cu peșteDeoarece molii - școală de pește, este recomandabil să păstrați în acvariu cinci femele mici și patru bărbați. Este necesar să faceți în mod constant aerarea apei, altfel va trebui să schimbați apă în acvariu un sfert de săptămână. Dacă aerarea este efectuată în mod constant - apa trebuie înlocuită de două ori pe lună cu aproximativ un sfert.

Catifea neagră Mollies este foarte iubită de lumina soarelui. Prin urmare, este foarte important să amplasați acvariul mai aproape de razele soarelui, ceea ce va lumina acvariul pentru multe ore pe zi. Lumina artificială ar trebui să fie plasată pe partea de sus.

În cazul în care Mollies catifea neagră sunt ținute într-un acvariu separat, foarte este bine să adăugați sare de mare din calculul a 5 grame pe litru de apă. Puteți, desigur, să faceți cu sare de masă, deși acest lucru este ceva mai rău pentru pești. Sarea previne unele dintre bolile care sunt caracteristice pentru magnificul pește de acvariu al molilor.

Black Molliesia se hrănește atât cu alimente uscate, cât și cu alimente vii, dar asta se întâmplă preferă să nu mănânce. Prin urmare, trebuie să monitorizați cu atenție rația molilor. Și, cel mai important, aceste pești sunt iubitori mari de alimente vegetale. Prin urmare, la dieta normală ar trebui să se adauge frunze fine de păpădie sau salata dezghețată. Sau puteți cumpăra alge speciale de filamentos.

Creșterea și hrănirea prăjiturilor

O pereche de moliiToți cei care doresc să reproducă molii de catifea neagră în acvariile domestice trebuie să-și amintească că acesta este un pește vivipar. Cu grijă, poate aduce până la o sută de pui la fiecare patruzeci de zile. Atât timp, sarcina durează pentru femele.

Pesele par negre ca părinții lor. Uneori pot apărea indivizi gri, care este mai aproape de culoarea naturală. Dar, de-a lungul timpului, vor deveni și negri, doar ochii pot rămâne gri și vor fi distinși pe un fundal negru.

Dacă există o încălcare a regimului de temperatură, este posibil să existe o încălcare în roșu. De exemplu, atunci când temperatura apei crește, prăjina poate apărea înainte de timp și acest lucru este nedorit. Determinați când începe aruncarea de prăjiți, puteți prin burta unei femei. Acesta provine dintr-o formă dreptunghiulară rotunjită. Pentru dezvoltarea corectă a prăjirii, alimentele trebuie să fie în principal daphnia vii.

Plăcut cartier

Pestele de acvariu din Mollies este negru de o natură destul de calmă. Asta este nu stilul de luptă, și, prin urmare, poate fi ținut în condiții de siguranță într-un acvariu cu astfel de pești precum:

  • platies;
  • zebrafish;
  • Platypus.

Dar, dacă există o dorință de a se angaja în reproducerea molilor de catifea neagră, va fi mai bine să cumpărați un acvariu separat cu tot echipamentul necesar.

Principalul lucru în întreținerea și îngrijirea corectă a Mollies este cunoașterea și experiența acumulată de specialiști de-a lungul multor ani. Dacă noii veniți respectă regulile, aceștia vor putea fi cu ușurință capabili să facă față acestui caz neobișnuit.

Consolidarea cunoștințelor

Înmulțirea MolliesÎn primul rând, trebuie să studiați caracteristicile generale ale speciei. De exemplu, "molii" sunt numele de pește de acvariu din genul Pecilia. Mulți crescători le numesc pur și simplu - molly. În prezent, molii de catifea neagră reprezintă forma cea mai comună. Și în natură, în Mollies, culoarea este galbenă. În general, culoarea barelor variază de la o populație la alta. Prin urmare, există și specimene de culoare galbenă și pătate.

Este cunoscut faptul că de la acvariștii secolului al XVIII-lea cu mare plăcere i-au păstrat un tip natural de molii. Yellow Molliesia a atras mulți fani ai afacerilor cu acvariu. Când crescătorii au fost crescuți în negru și catifea Mollies, au început să se răspândească cu o viteză incredibilă. Ei au fost iubiți pentru frumusețea lor exotică incredibilă, pentru o culoare mată ce seamănă cu catifea neagră.

Mollies iubesc spațiul, prin urmare, acvarii pentru întreținerea lor ar trebui să aibă un volum mai mare de 30 de litri, după ce toate peștii mici pot ajunge la dimensiuni suficient de mari. Peștele are nevoie în mod constant de apă curată, deci este necesar să se efectueze aerarea și filtrarea, adică să se curățe sifonul cu sol și, ocazional, să se înlocuiască o parte din apă.

Nu uitați de iluminare. Cu cât e mai lungă ziua luminoasă în acvariu la Mollies, cu atât mai bine. Este necesar să echipați acvariul cu diferite plante, pungi și adăposturi. Peștii sunt foarte îndrăgostiți de navigarea între ei și de algele răzuitoare. Molliesia înoată în stratul mediu de apă.

Nu suprapopulați acvariul, în caz contrar bărbații se încep reciproc urmărind acvariul. În ceea ce privește sarea, în cazul în care alți pești trăiesc cu molină, care nu le place apa sărată, este mai bine să nu o adăugați. Molliesesienii se vor descurca perfect fara ea, pentru ca se adapteaza perfect la apa proaspata.

negru molly bun venit orice hrană. Dar este necesar să se limiteze la o hrană pe zi pentru specimene adulte și de 3 ori pentru prăjituri. Peștii mănâncă orice fel de mâncare, inclusiv alimentele vegetale pentru o dietă completă și umple corpul cu fibre de pește. Spirulina perfect potrivită.

Bună vecinătate cu MollyPentru a reproduce urmașii Mollies de catifea neagră, este necesar să selectați specimene mature sexual. Ar trebui să fie mari, cu aripioare largi. Femelele ajung la maturitate până la jumătate de an, bărbații au doar vârsta de un an.

Fry se naste destul de mare si nu este greu sa-i hraneasca. Există alimente speciale în magazinele de animale de companie. Puteți să luați alimente pentru pești adulți și să-i rupeți în praf. În prima săptămână după apariția peștelui sunt foarte voroase, trebuie să fie hrănite de cinci ori pe zi. Pe măsură ce cresc, numărul de furaje ar trebui să scadă. Porțiunile nu ar trebui să fie mari, astfel încât prăjiturile să fie mâncate, iar acvariul nu este contaminat.

În concluzie

Mollieses are o natură blândă și trebuie să trăiască cu aceiași vecini liniștiți. În caz contrar, speciile agresive de pește le pot face rău. Împreună cu gupinii și pecilia enumerați, pot trăi împreună cu astfel de specii de pești:

  • Gourami;
  • Labe;
  • scalari.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Black-footed cichlasmaa reproducere și conținutulBlack-footed cichlasmaa reproducere și conținutul
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
» » Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
© 2021 amigdas.com