amigdas.com

Unelte de strunjire pentru metal: soiuri și scopuri

Cutter ParametersExperții care folosesc adesea unelte de cotitură și oameni care furnizează aceste părți ale întreprinderii sunt conștienți de soiurile și caracteristicile existente ale acestor dispozitive. Acei maeștri care nu au întâlnit niciodată acest instrument în trecut, găsesc dificil să se ocupe de el.

Caracteristici tehnice

Orice tăietor pentru un strung pentru metal are două componente:

 • Element de lucru, cu care este procesată suprafața metalică.
 • Suportul, care permite fixarea dispozitivului pe strung.

Piesa de prelucrat constă în tăierea marginilor și a mai multor planuri. Unghiul de ascuțire a muchiilor depinde de natura prelucrării și de materialul din care sunt fabricate piesele. Suportul poate fi dreptunghiular și pătrat în formă:

Prin proiectare, toți tăietoarele de strung sunt împărțite în următoarele soiuri:

 • Cum să alegeți unelte de tăiereDispozitive drepte - în care elementul de lucru și suportul sunt montate pe una sau două perechi de axe paralele.
 • Instrumente indoite pentru metal.
 • Îndoit - cu un astfel de dispozitiv, elementul de lucru este îndoit de axa suportului.
 • Desenată - lățimea suportului acestui dispozitiv este mai mare decât lățimea elementului de lucru.

Clasificarea uneltelor de strunjire

Producția și separarea acestor părți pentru tipurile individuale apare conform unui GOST special. Acest document afirmă că există următoarele categorii de instrumente:

 • Cum să utilizați incisiviiAparate întregi care sunt fabricate în întregime din aliaj de oțel aliat. Și, de asemenea, există părți din oțel de scule, dar acestea sunt rare.
 • Incisoare cu inserție de carbură sudată. Un astfel de instrument este considerat cel mai popular.
 • Cuttere echipate cu plăci detașabile din aliaj dur, fixate pe elementul de lucru cu cleme și șuruburi.

Cuttere pentru metal diferă și direcția mișcării de alimentare în timpul funcționării. Deci, se disting următoarele tipuri:

 • Instrumente stânga - când lucrați, aceste tăietoare sunt alimentate de la stânga la dreapta. Dacă puneți palma stângă pe acest dispozitiv, atunci planul de tăiere va fi lângă degetul mare.
 • Dreapta-la-stânga se caracterizează prin incisivi drepți.

Instrument de trecere direct și îndoit

Straight through Cutterele sunt adesea folosite pentru prelucrarea suprafețelor exterioare ale pieselor cilindrice.

Există două mari dimensiuni titularii acestui instrument:

Incuietori de strângere

 • Pătrat - 25 × 25 mm (conceput pentru tipuri speciale de lucru).
 • Dreptunghi - 25 × 16 mm.

Straight îndoit Produsele sunt utilizate pentru tratarea suprafețelor finale. În plus, acest instrument vă permite să trageți calitativ șoferii și să efectuați multe alte lucrări. Acest suport poate avea dimensiuni diferite. Cerințele impuse acestui instrument sunt reglementate în GOST 18877-73.

Cu încăpățânare, scor și tăiere

împingere Dispozitivele pot fi realizate cu un element de lucru îndoit sau absolut drept. Acest instrument poate manipula miezuri cilindrice din aliaje metalice. În plus, el este cel mai popular dintre mulți specialiști.

apariție scoring tăietor este similar cu un tăietor, cu toate acestea, primul instrument are o inserție triunghiulară de tăiere făcut dintr-un aliaj de metal dur.

tăiat O varietate de instrumente este considerată cea mai comună. Aceste tăietoare sunt folosite pentru a tăia materialul la un unghi de 90 de grade. Și, cu ajutorul lor, tot felul de caneluri sunt realizate pe suprafața pieselor metalice. Nu este greu să afli că ai un instrument de tip cut-off în mâna ta. O caracteristică caracteristică a acestui dispozitiv este un picior subțire pe care este lipită o placă de carbură.

Există și alte tipuri:

 • pentru tăierea firelor interne și externe;
 • pentru prelucrarea orificiilor și orificiilor.

Există tot felul de incisivi de strung caracteristicile sale și sunt concepute pentru diferite tipuri de procesare.

Structuri prefabricate

Utilizarea sculelor de tăiat metalReferindu-se la tipurile de instrumente pentru prelucrarea metalelor, trebuie remarcat tăietoare care au o structură prefabricată. Acest instrument este considerat universal, deoarece poate pune aproape orice placă. De exemplu, prin fixarea diferitelor tipuri de lame de tăiere într-un singur suport, puteți realiza un instrument pentru lucrul cu polizoare metalice în diferite unghiuri și cu diferite nivele de productivitate.

În cele mai multe cazuri, aceste tipuri de incisivi sunt folosite pe mașini echipate cu CNC sau pentru găurirea prin găuri orizontale, conturul de strunjire de înaltă precizie și alte lucrări.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sunt strunguri pentru metalCum sunt strunguri pentru metal
Clasificarea mașinilor de strunjit și frezat pentru metal cu cncClasificarea mașinilor de strunjit și frezat pentru metal cu cnc
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Strunguri automate și mașini semiautomateStrunguri automate și mașini semiautomate
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Cutter drept: clasificarea speciilorCutter drept: clasificarea speciilor
Șurub de strângere: elemente, aplicații, avantajeȘurub de strângere: elemente, aplicații, avantaje
Bench strung: tipuri, caracteristici și beneficiiBench strung: tipuri, caracteristici și beneficii
Strung pentru strung: structura și utilizareaStrung pentru strung: structura și utilizarea
Strunguri pentru mașină: principalele tipuri și domeniul de aplicareStrunguri pentru mașină: principalele tipuri și domeniul de aplicare
» » Unelte de strunjire pentru metal: soiuri și scopuri
© 2021 amigdas.com