amigdas.com

Descrierea și caracteristicile releului 9

Releu 9 al releului 9Releul Rouse 9 este unul dintre cele mai populare produse naționale. Realizată în 1957, ea continuă să fie utilizată în echipamente civile și militare.

Acum se poate achiziționa la magazinele de electricieni și electronică, precum și pe piețele radio. În acest articol vom analiza ce este acest releu și principalele sale trăsături.

Descrierea produsului

Descrierea produsului releu releu 9Acest releu este un dispozitiv cu două poziții și un dispozitiv stabil. Două contacte de comutare împreună cu ruloul formează un releu alimentat de cc.

Scopul principal este comutarea circuitelor electrice atât AC cât și DC.

Ras 9 este făcută de materiale de înaltă calitate în conformitate cu GOST 16121-79 și condițiile tehnice ale întreprinderii. În partea de sus a dispozitivului sunt parametrii nominali ai produsului și schema de conectare în diverse mecanisme. Se calculează pentru o rezistență de izolație de aproximativ 100 MΩ și o greutate mai mică de 20 de grame. Puterea este de 0,5 wați, timpul de preluare și eliberare este de 5 milisecunde.

Condiții de funcționare

Astfel de elemente importante necesită respectarea condițiilor de operare relevante, care includ:

 1. Condiții de funcționare a releului 9Nu mai mult de 3 zile la o umiditate relativă de 98% și o temperatură de 35 de grade. Re-staționarea este posibilă după ce ați găsit dispozitivul timp de cel puțin 12 ore într-o climă standard. Starea RV la 220 V în condițiile indicate mai sus este reglementată de două zile.
 2. Poate rezista presiunii atmosferice în intervalul de la 666 la 103740 Pascal.
 3. Rezistă între 100 și 300 de mii de cicluri cu sarcini diferite.
 4. Produsul rezistă la o tensiune de test de 500 volți.

Respectarea condițiilor de mai sus vă permite să lucrați releul mult timp și fără înlocuiri frecvente. de asemenea este important izolarea bună a produsului și ridicarea încărcăturii, optimă pentru funcționarea releului.

Construcția releului

Dispozitivul are un design standard pentru astfel de modele. Sistemul magnetic este reprezentat sub forma unei bobine în formă de o formă de supapă. Dimensiunile componentelor:

 • Descrierea dispozitivului releului releului 9diametrul miezurilor este de 3 și jumătate de milimetru;
 • lungime - 15 milimetri;
 • grosimea este de un milimetru și jumătate;
 • lățime - 10 milimetri.

Ancora într-o astfel de construcție este suspendată pe axă, pe laterale sunt două pârghii alungite cu cutii izolatoare la capăt.

Contactele fixe au forma unui cilindru și sunt sudate la capetele interioare ale știfturilor de ieșire. Materiale de fabricare a acestora din argint. Contactele mobile sunt conectate la arcurile mobile presate dintr-un capăt într-un pantof plastic, care este atașat la carcasa releului.

Obrajii bobinelor sunt din fibră de sticlă. Bobina este realizată din sârmă izolată termic rezistentă de marca PETV. Izolat de miez de trei straturi de bandă fluoroplastică. Pentru a fixa releul în centru este instalat un șurub. Protecția constă dintr-un capac cilindric din aluminiu, care are o margine arsă pe bază.

Specificații tehnice

Caracteristicile dispozitivului depind de modificarea acestuia. Parametrii principali sunt:

 • Descrierea caracteristicilor tehnice ale releului 9Material de contact - aur sau argint de 999 de teste.
 • Rezistența la înfășurare este de la 30 la 3500 ohmi.
 • Curentul de funcționare este de până la 110 milliamperi, debitul fiind de până la 25 milliampe.
 • Rezistența contactului electric nu depășește 1,5 ohmi.

Parametrii rămași pot fi găsiți în pașaportul dispozitivului, care se găsește pe partea superioară a releului sau în manualul de instrucțiuni. Acolo puteți afla cum să le conectați corespunzător și pentru ce desene sau modele este potrivit.

Pașaportul tehnic al dispozitivului foarte important, deoarece cu ajutorul acestuia puteți afla toate informațiile necesare pentru funcționarea corectă și pe termen lung a structurii.

Achiziționarea de resturi

Caracteristicile achiziționării de fier vechi pe releul releului 9Recent, achiziționarea de produse similare la prețuri ridicate a devenit obișnuită. Achiziția se desfășoară în orice cantitate - de la cel mai nou la cel de mâna a doua. Furnizorii au cooperat cu serviciile vamale și poștale din Rusia de peste 7 ani.

Cu toate acestea, nu toate releele sunt adecvate pentru vânzare pe resturi. Se vor potrivi aici numai anumite modele cu pașapoartele relevante. Acestea indică anul de producție, seria și caracteristicile specifice. Pentru releul acestei modificări există pașapoarte comune și separate, marcate cu marcajul corespunzător.

Cea mai bună opțiune este un releu, fabricate înainte de ianuarie 1982. Acestea conțin 0,16 grame de platină sau aur, care au o valoare considerabilă. Numerele pașapoartelor 201 și 202 plus 207 și 208, precum și 213 și 215 până la 218. Acestea sunt cele mai valoroase și bine vândute pe piețele respective.

Releul 9 este un produs unic. În ciuda vîrstei sale, ea continuă să servească regulat în diferite modele electrice. În plus, este bine cumpărat și a crescut caracteristicile tehnice. Datorită bunei lucrări sub sarcini mari este util chiar și în construcții foarte complexe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să verificați regulatorul releului de tensiune al generatoruluiCum să verificați regulatorul releului de tensiune al generatorului
Releele 22: caracteristici și prețReleele 22: caracteristici și preț
Simboluri grafice și literale în circuitele electriceSimboluri grafice și literale în circuitele electrice
Criterii pentru alegerea unui regulator de tensiune de 220V pentru casaCriterii pentru alegerea unui regulator de tensiune de 220V pentru casa
Principiul funcționării circuitului de conectare a starterului electromagnetic 380вPrincipiul funcționării circuitului de conectare a starterului electromagnetic 380в
Principiile de funcționare și circuitul unui releu electromagneticPrincipiile de funcționare și circuitul unui releu electromagnetic
Schema de comutare a comutatorului în 2 pozițiiSchema de comutare a comutatorului în 2 poziții
Dispozitivul și reglarea comutatorului de presiune al acumulatoruluiDispozitivul și reglarea comutatorului de presiune al acumulatorului
Releu de comandă a fazelor: schema de conectare a sistemuluiReleu de comandă a fazelor: schema de conectare a sistemului
Dispozitive de protecție împotriva supratensiunilor 220V pentru casaDispozitive de protecție împotriva supratensiunilor 220V pentru casa
» » Descrierea și caracteristicile releului 9
© 2021 amigdas.com