amigdas.com

Scottish Fold pisoi: conținut și îngrijire

Scottish pisicuțăapariție Scottish fold

(Scottish Fold) datează din 1961, când în timpul unei vizite la o fermă a avut loc o întâlnire a unui pisoi cu urechi strâmbe și a primilor săi proprietari. În zilele noastre există două ramuri ale rasei: Scottish Straight (proprietarul urechilor drepte) și Scottish Fold (deținători de urechi suspendate).

Dacă locuința este alimentată cu reprezentantul acestei sau acelei sucursale, acest lucru este un noroc incredibil.

Având o față fermecătoare și o blană de blană de pluș, aceste pisoi au un temperament minunat calm și ademenitor. Cum să ai grijă de abia tocmai ați ajuns în casa unui cămin minunat, să ne uităm la exemplul unui pisoi pliat.

Caracteristicile rasei

Grijă de pisoiul Scottish FoldDe la naștere, toți scoțienii sunt proprietarii de urechi drepte. Achiziționarea formei finale are loc atunci când pisicul atinge 2,5-3 luni. Această rasă este comparabilă cu exteriorul britanicului, motiv pentru care este deseori confuz.

Diferențe semnificative unul față de celălalt sunt în caractere. Britanicii au un temperament mai independent și arogant, în timp ce adevăratul scoțian este în mod particular compatibil, afectuos, combinat cu un caracter uniform.

Dar, uneori, mai ales dacă există britanici în familie, pisicile cu o înălțime mică pot avea, de asemenea, un caracter îndrăgostit de libertate și se străduiesc să obțină independență.

Scoții au o minte incredibilă, ceea ce facilitează învățarea ușoară. În plus, pisicuta scoțiană nu este un susținător al pagubelor materiale, care anulează aspectul perdelelor zdrențuite, vase sparte și mobilier zgâriat.

Copilăria pliere se deosebește prin dimensionalitate și grad. Când te gândești la dobândirea unui scotoman, ar trebui să știi că au un caracter sociabil și foarte îndrăgit de atenția față de persoana lor. Dacă într-o casă nouă animalul este destinat să rămână adesea singur, este mai bine să luați un reprezentant al unei alte rase. Puteți obține, de asemenea, două friabile la o dată, atunci nu vor avea timp pentru plictiseală.

Diferența unică a lui Scot față de ceilalți reprezentanți ai felinelor este incapacitatea lui de a mina. În schimb, el face sunete mai mult ca o scârțâie. Și, de asemenea, aceste pisici sunt în măsură să se miște numai pe picioarele din spate și să stea pe ele. Scottish Fold pisoi sunt iubitorii de somn pe spate, care provoacă un atac de sensibilitate, și nu numai la copii.

Achiziționarea unei pisici scoțiene

Grijă de o pisică scoțianăPuteți cumpăra o pisică umedă și când aplicați un anunț pentru vânzarea ei. Cu toate acestea, deoarece scoțianul este un reprezentant al unei rase scumpe, o garanție poate fi obținută numai într-o grădiniță specializată. aici:

 • este atașat pisoiul unui arbore genealogic;
 • în detalii va spune cine este părinții copilului;
 • să furnizeze recomandări complete privind îngrijirea și condițiile de păstrare a crustelor;
 • dacă este necesar, vă va ajuta telefonic.

Pregătirea unei case pentru apariția unui scotan

Pregătirea unei case pentru apariția unei pisici scoțieneCel mai bine este să te uiți la copil între două sau, mai bine, trei luni.

În această perioadă, apariția majorității caracteristicilor externe ale rasei a fost deja finalizată.

Pisoii la această vârstă sunt deja suficient de independenți pentru a începe viața separat de mama.

Pentru a crea o miez de confort în noile condiții, trebuie să întrebați în prealabil crescătorul cu privire la hrana și alte preferințe, să aflați numele umpluturii pentru toaletă, obișnuit pentru frișcă și să vă familiarizați cu programul de hrănire.

Înainte de a muta pisicile, stocați pe următoarele elemente:

 • canapea moale sau o cabană specială pentru pisici;
 • crăticioară pentru hrănire și băut;
 • tavă cu un stoc de umpluturi pentru el;
 • recomandat minim de medicamente de uz veterinar;
 • și obligatorie jucării.

Pentru confortul deplasării în timpul deplasării și în timpul călătoriei, este necesar să aveți grijă de cumpărarea în avans a unui container confortabil și durabil. Atunci când alegeți, trebuie să verificați întotdeauna ușurința de blocare a ușii și fiabilitatea acesteia, precum și prezența orificiilor de ventilație, confortul și rezistența mânerului. Baza transportului ar trebui să fie destul de largă și stabilă.

În interior, acesta poate fi aranjat sub forma unui cuib moale și cald pentru relaxare. Pentru a reduce anxietatea la animale, mai ales la prima mișcare, puteți pune un cârlig în casa temporară, mirosind locul de domiciliu anterior. Aceasta va ajuta pisoiul să se calmeze.

Aranjamentul locuinței pisicii

Aranjamentul unei locuințe pentru o pisică scoțianăToți scoțienii aparțin unor mari sibariți. Ei sunt încântați să rămână în locuri izolate și calde. Ar trebui aleasă locația de reședință pentru un membru de familie nou-venit, având în vedere aceste preferințe.

Cel mai bine este să selectați una dintre cele mai confortabile colțuri ale apartamentului pentru coș. La înălțimea sezonului rece, scoțianul ar trebui să fie protejat de curenți și să-i pună un loc lângă dispozitivele de încălzire. Foarte pasionat de patul pliabil, plasat direct pe baterie.

Este important ca restul de crumbs să nu fie violate prin baterea ușilor și bâzâirea membrilor gospodăriei. Este optim dacă pisoiul este prevăzut cu locuința sa. Acolo, animalul se poate retrage sau, dacă se dorește, se urcă la nivelul mai sus și de acolo se va vedea cum se întâmplă. În cazul în care casa achiziționată nu este echipată cu o gheare de zgâriere, ar trebui să se facă de unul singur. Puteți cumpăra gata făcute, înfășurate în frânghii, dar, în practică, pisoii-Scotch dau preferință plăcilor obișnuite neplanificate.

Toți copiii sunt încântați de jucării. Și Scotty nu face excepție. Puteți să-i diversifici viața prin prinderea șoarecilor de blană, urmărirea după bilele de latex și pene de pandantiv sau alte jucării de ruj. Și pentru a împiedica copilul să intre în pericol, toate firele ar trebui să fie îndepărtate în locuri inaccesibile.

Dietul lui Scot

Scottish catty dietScottish ambele greve și falduri sunt proprietari de apetit excelent. În același timp, ei sunt nesiguri și cu entuziasm iau să mănânce orice mâncare.

Pentru pisoii crescătorii recomandă utilizarea unei hrane friabile echilibrate. Copiii în vârstă de până la 4 săptămâni trebuie hrăniți cu pateu, care este apoi înlocuit cu o alimentație uscată, când animalul atinge vârsta de 1 lună.

De preferat alegeți produse din categoriile premium și super premium. Cu un conținut minim de carbohidrați, ele sunt bogate în proteine ​​animale de grad înalt.

În plus, în complexe gata preparate există o cantitate necesară de taurină, vitamine și oligoelemente. Opțiunea ideală este tratamentul alternativ al animalului de companie cu alimente uscate și conserve.

Unul dintre boluri ar trebui să fie umplut constant cu apă curată, schimbând zilnic. Pentru a lapte un pui cu lapte nu urmează, poate provoca un stomac suparat scotch. Uneori, pentru hrănirea unui animal de companie, trebuie să folosiți grâu sau ovaz încolțit. Utilizarea ierburilor proaspete va ajuta la curățarea stomacului de bucăți de lână nedigerate.

De asemenea, foldurile scoțiene pot fi răsfățate cu orez și porridge de hrișcă, cele mai utile pentru pisici. A da ovine este contraindicată!

Pentru gătit, cel mai bine este să folosiți lapte și după pregătirea de al suplimenta cu iaurt, kefir, acidofilină, ryazhenka sau brânză de vaci. Porcuielile ar trebui să aibă o consistență foarte lichidă, mai ales dacă este gătită pentru hrănirea puiilor nou-născuți scoțieni.

Atunci când alegeți un aliment natural ca principal, acesta trebuie suplimentat cu vitamine adecvate pentru rasă. Dieta pisicilor poate fi variată cu pește fiert sau răsfățat cu carne. Unii preferă feluri de mâncare și paine.

Hrănirea hranei de pe masă, tratată în special sub formă de oase de pui, dulciuri și produse afumate, este strict interzisă!

Respectarea procedurilor de igienă

Ca și în cazul oricăror copii, scoțianii au nevoie de îngrijire regulată, care include prelucrarea capacului de lână, îngrijirea ochilor, urechilor și ghearelor. Pentru a respecta aceste proceduri, bebelușul trebuie să fie obișnuit imediat după plasarea acestuia în noul apartament.

 • Principalul lucru în îngrijire pentru pisoi îndoit este îngrijirea urechilor lui. Ele sunt recunoscute ca cartea de vizită și o fac fermecător și unic. Urechile îndoite necesită o atenție deosebită și îngrijire atentă, deoarece acestea pot conține surprize neplăcute, cum ar fi acarienii. Procedurile de eliminare a plăcii acumulate ar trebui efectuate săptămânal. În acest scop, sunt permise numai un tampon de bumbac și o loțiune specială. Tratamentul urechilor trebuie făcut cu atenție, fără a se penetra în canalele urechii. Dacă există o secreție sau o acoperire a urechilor cu cruste în combinație cu mâncărime, mâncarea trebuie să fie luată de urgență la medicul veterinar. Cel mai probabil, problema va fi rezolvată prin tratamentul pe termen lung cu utilizarea de medicamente speciale și o igienă mai atentă.
 • Să aibă grijă de ochi ar trebui să fie discuri wadded în combinație cu un dezinfectant special. Apariția (supurație), creșterea lacrimă, însoțită de mâncărime, sunt un motiv bun pentru a vizita un specialist. Cu privire la problemele animalului de companie care au apărut în organele de viziune, puteți afla prin frecare crescută cu laba din bot, frecvent scuturarea capului. Ele sunt dovezi ale deteriorării membranei mucoase a infecției, găsirea în ochii a unui obiect străin sau a unui prejudiciu.
 • Pentru îngrijire în spatele capacului de lână pisicuta trebuie sa fie obisnuita imediat din momentul justificarii sale in apartament. Pentru a acoperi animalul de companie nu a pierdut din vedere, ar trebui să fie în mod regulat (de cel puțin 2 ori pe săptămână) pentru a face pieptene. În timpul molotării, un scallop special poate fi combinat cu utilizarea mănușilor de silicon. Ea face o treabă excelentă de colectare a excesului de mătase. Dacă, după o plimbare, miezul a revenit puternic pete, trebuie să fie scăldat. Un scotan poate fi spălat numai cu șampoane speciale. Utilizarea umană a detergenților este contraindicată, poate duce la manifestarea reacțiilor alergice grave sau la dezechilibrul metabolismului de grăsime al pielii, care se va manifesta prin apariția matreții. Nu expuneți copilul la proceduri prea frecvente de apă.
 • Grijă de gheare constă în tonsurarea lor periodică cu clește specială. Tăierea trebuie făcută numai la vârful ghearei. Dacă tăietura a fost mai mult decât necesară, gheara afectată trebuie tratată cu peroxid de hidrogen. Unii proprietari preferă să elimine complet ghearele de la animalele de companie. Proprietarii scoțianilor nu recomandă acest lucru. Utilizarea capacelor de silicon ar trebui să fie aruncată.
 • dantură Pisoiul nu are nevoie de îngrijire specială. Mai ales dacă hrănirea este efectuată în principal de alimente uscate. Granulele groase reușesc perfect să facă față plăcii și întăririi gingiilor. Îndepărtarea tartrului în timpul formării acestuia este prezentată numai adulților.

Obișnuiți-vă cu tava

Învățând pisoiul în tavăDacă, înainte de mutare, pisoiul a trăit cu amelioratorul, miezul este, de regulă, deja cunoscut, despre un loc special rezervat pentru toaletă. În noua casă, ar trebui să fie familiarizat cu locația tăvii. O atenție deosebită trebuie acordată umplerii toaletei. În primul rând, merită să rămânem la alegerea aceleiași mărci care a fost folosită în casa veche.

Cel mai preferabil este umplerea toaletei cu gel de siliciu, popular pentru pisoii scoțieni din cauza sunetelor frenetice emise de el. În plus, el se ocupă cu îndepărtarea mirosurilor. Puteți folosi granule din rumeguș pentru a umple tava, dar acestea au nevoie de actualizare frecventă.

În cazul în care copilul nu este familiarizat cu datoria de a vizita toaleta pisicii, ar trebui să începeți imediat să educați pisicul, în timp ce acesta nu are rădăcină de obiceiul de a face față nevoii acolo unde trebuie.

Tava trebuie plasată într-un loc ușor accesibil, ascuns de ochii curioși. Multe pisici sunt distrași neplăcut atunci când vizitează toaleta. Pentru a plasa tava, puteți folosi baia, toaleta sau cămară, unde ușa ar trebui să fie deschisă în mod constant.

Dacă pisoiul refuză categoric să viziteze tava, ar trebui să vă gândiți la schimbarea producătorului materialului de umplutură sau la alegerea altui loc pentru a se potrivi.

Scotty se pliază

Inoculări pentru plierea scoțianăSingura problemă cu lopulul de scoțian, care se manifestă în primele săptămâni, este "coada greu". Semnele caracteristice ale mutației genei sunt sigiliile pe coadă, provocând senzații dureroase la animal. În cazuri deosebit de grave, este posibil ca paralizia sau chiar moartea să fie posibilă. Restul de Scotty este posedat de o sănătate excelentă și imunitate stabilă.

Pentru a combate bolile, animalul de companie, începând cu copilăria, ar trebui să primească un set de anumite vaccinări. Vizitarea unui medic veterinar pentru vaccinare este prezentată doar unui pui absolut sănătos.

În plus, la o vârstă de o lună, pentru a preveni un animal de companie, ar trebui să începeți să oferiți o specialitate suspensie anthelmintică. Este posibil să recurgeți la asistență pentru prepararea unor copii similare în acest scop. Cu toate acestea, este important să nu se depășească doza, poate duce la otrăviri grave. Cursul de tratament trebuie repetat după fiecare patru luni.

După efectuarea tuturor procedurilor prescrise, un animal de companie poate fi trimis pentru vaccinare.

 • Prima inoculare a pisicilor trebuie efectuată după atingerea vârstei de trei luni. De obicei, la această vârstă puneți un vaccin complex (polivalent) cu acțiunea îndreptată împotriva mai multor boli simultan. Revaccinarea trebuie efectuată după trei săptămâni. Vaccinarea se face anual.
 • Pisicile în vârstă de 3-6 luni sunt vaccinate împotriva vaccinului cu epilă.
 • Scottish fold la vârsta de 1 an ar trebui să fie vaccinate împotriva rabiei.

Informațiile despre toate vaccinările efectuate în ordine cronologică trebuie înscrise în pașaportul veterinar.

Descendenți ai scoților

Descendenți ai pisicilor scoțieneDacă scopul este de a dobândi un scotch urmasi, acest lucru trebuie abordat cu atenție. În nici un caz pisica și pisica nu pot fi încrucișate dacă ambele posedă urechi curbate. Poți să creezi o pereche numai din pliuri scoțiene, una dintre ele fiind una uriașă, iar cealaltă este proprietarul urechilor normale.

La naștere, urechile tuturor pisicilor scoțiene au aspectul obișnuit și numai în ziua 18 pot determina pliul de creta pe care au arătat-o.

Oricine este, vor rămâne pryamuhimi. Singurul dezavantaj al acestei situații este incapacitatea de a deveni participant la concursuri și expoziții.

Cu toate acestea, acest lucru nu afectează natura excelentă a animalului de companie. Scottish fold cu urechi drepte este ideal pentru cei care doresc să-și însușească un prieten care să-și poată da dragostea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Scottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasăScottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasă
American curl, descriere și descriereAmerican curl, descriere și descriere
Pisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continutPisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continut
Cum să hrăniți o pisică scoțianăCum să hrăniți o pisică scoțiană
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
» » Scottish Fold pisoi: conținut și îngrijire
© 2021 amigdas.com