amigdas.com

Acumulator pentru șurubelniță makita

Șurubelnița MakitaTipul de alimentare al bateriei permite instrumentului să funcționeze mult timp fără a interacționa cu rețeaua electrică. Această tehnologie este de asemenea folosită pentru diferite tipuri de șurubelnițe. Bateria corect selectată va optimiza funcționarea dispozitivului și va prelungi durata de viață.

Tipuri de baterii

Pentru o șurubelniță, ar putea fi selectat baterie de unul din trei tipuri:

 • nichel-cadmiu (NiCd);
 • nichel-metal hidrură (NiMH);
 • litiu-ion (Li-Ion).

Modelele de primul tip sunt mari. Acestea se caracterizează printr-un cost scăzut și o funcționare neîntreruptă la temperaturi negative și pozitive. Încarcă astfel de dispozitive un număr mare de ori, dar din cauza efectului de memorie, acestea trebuie să fie stocate într-o formă complet descărcată. Încărcați după descărcare.

Efectul de memorie se numește scăderea capacității bateriei, ceea ce reduce durata utilizarea dispozitivului între procedurile de încărcare. Indicatorul încărcării rămase este fixat de baterie și, după încărcare, va consuma energie până la acest nivel. Prin urmare, este important să descărcați complet capacitatea bateriei în timp ce lucrați cu instrumentul.

NiMH bateriile au o greutate redusă și sunt ecologice. Sunt capabili să lucreze mult timp fără reîncărcare suplimentară. Modelele de acest tip sunt, de asemenea, echipate cu un efect de memorie, dar nu au un efect prea mare asupra performanțelor bateriei. Un dezavantaj semnificativ al acestei linii de baterii este intoleranța la temperaturile negative. Când indicatorul de pe termometru scade la minus 2 grade, bateria își pierde treptat încărcarea. Păstrați un instrument cu acest tip de energie necesar într-o încăpere caldă, descărcând complet bateria.

Bateriile tip litiu-ion au apărut în 1991 și au devenit cea mai populară și convenabilă sursă de energie. Efectul de memorie este complet absent, bateriile au o capacitate mare și poate lungi păstrați taxa. Greutatea bateriei este aproape jumătate din cea a analogilor. Încărcarea poate fi efectuată în orice moment de la baterie. Modelele de șurubelnițe pentru uz profesional sunt cel mai adesea echipate cu acest tip de baterie.

Caracteristici principale

Alegerea tipului de hranăAtunci când alegeți o baterie, trebuie să fiți atenți la o serie de caracteristici:

 • capacitatea bateriei;
 • viteza de încărcare;
 • tensiune.

Capacitatea bateriei, măsurată în ore de amperi, depinde de timpul de funcționare al dispozitivului fără încărcare suplimentară. Sculele de uz casnic au o capacitate de 1,3-2 A / h, iar modelele profesionale - mai mult de 2 A / h.

Un timp de încărcare scurt vă permite să măriți ritmul de lucru cu instrumentul. Aparatele de uz casnic necostisitoare sunt taxate 2-12 ore. Pentru modelele profesionale mai scumpe, este nevoie de 0,5-1 ore pentru încărcare. Reaprovizionarea rapidă a energiei este asigurată de bateriile cu litiu și dispozitivele de încărcare cu impulsuri.

Bateria poate avea o tensiune de 3-36 volți. Cu același cuplu, tensiunea sculei poate varia. Bateriile cu de înaltă tensiune mențineți puterea maximă de funcționare a dispozitivului pentru o perioadă mai lungă de timp până la momentul scaderii încărcării.

Caracteristici de selectare a bateriei

Cum sa faci o alegereAlegerea tipului de baterie depinde de domeniul de aplicare al instrumentului. Dacă se folosește în producție, atunci următoarele caracteristici vor avea cea mai mare valoare:

 • operațiune fără probleme pentru o perioadă lungă de timp;
 • Imunitatea la temperaturi și condiții meteorologice;
 • încărcare rapidă;
 • modestia.

Cea mai bună alegere pentru astfel de sarcini poate fi o baterie de nichel-cadmiu. El se arată bine atunci când lucrează cu echipamente la putere mare. Achiziționând o baterie de rezervă, puteți continua să lucrați până când bateria este descărcată complet fără întrerupere.

Un instrument electric de uz casnic se caracterizează prin folosirea ocazională. O alegere durabilă și fiabilă poate fi și o baterie de nichel-cadmiu. Pentru a evita dificultăți suplimentare cu descărcare completă și pregătirea pentru baterii, puteți achiziționa un model litiu-ion pentru uz casnic. Această opțiune este potrivită pentru șurubelnițe cu putere medie și joasă. Bateriile tip Li-Ion au o capacitate mare, pot fi încărcate la orice nivel al bateriei, au o greutate mică și o dimensiune modestă.

În ceea ce privește valoarea celor mai moderne modele de buget sunt dispozitive pe baza de nichel-cadmiu, NiMH în locul al doilea, și elemente litiu-ion va costa mai scump decât altele.

Modele populare de baterii pentru șurubelnița Makita

Cum sa alegi dupa pretFără fir Surubelnite Makita, fabricate în Japonia, s-au stabilit ca un produse fiabile și de înaltă calitate, care combină cele mai recente tehnologii și cel mai bun pret. Universalitatea instrumentelor Makita le permite să le aplicăm pentru nevoile industriale și interne. Pentru această marcă de șurubelnițe, se produce un număr de baterii.

 • Modelul cubic Makita 1202 192536-4 este alegerea optimă pentru preț și calitate. Bateria aparține tipului de nichel-cadmiu, are o tensiune de 12 V, o capacitate de 2 A / h, cântărește 0,7 kg. Dispozitivul are forma unui suport. Prețul este de 9 mii de ruble.
 • Modelul Makita P. A. 09 193977-7 are o tensiune de 9,6 V, capacitate - 1,3 A / h. Baterie sub formă de cleme, tip Ni-Cd. Se cântărește dispozitivul de 0,5 kg. Prețul este de 2700 de ruble.
 • Makita 1435 193060-0 se referă la hidrura de nichel metalic tip baterii. Tensiunea aparatului este de 14,4 V, capacitatea bateriei este de 2,8 A / h, greutatea este de 0,8 kg. Prețul este de 5200 de ruble.
 • Aparatul Makita 1234 193100-4 tip NiMh are o tensiune de 12 V, capacitate - 2,5 A / h. Greutatea bateriei este de 0,7 kg. Prețul este de 6400 de ruble.
 • Bateria Li-ion Makita B. L. 1013 194550-6 are o tensiune de 10,8 V, cântărește 0,2 kg. Bateria are o capacitate de 1,3 A / h. O caracteristică distinctivă a bateriei este o carcasă de amortizare din material durabil. Prețul dispozitivului este de 2500 r.
 • Makita BL 1430 194065-3 are o capacitate de 3 A / h, tensiune de 14,4 V, are forma unui cursor. Tip - Li-Ion, greutatea dispozitivului - 0,6 kg. Prețul este de 7 mii de ruble.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcareCum să verificați bateria mașinii: capacitate și încărcare
Cum să încărcați bateria mașinii cu un încărcătorCum să încărcați bateria mașinii cu un încărcător
Cum să încărcați bateria mașinii. Recomandări pentru utilizare și selecțieCum să încărcați bateria mașinii. Recomandări pentru utilizare și selecție
Cum să încărcați corect bateriile litiu-ionCum să încărcați corect bateriile litiu-ion
Cum să reparați o baterie cu șurubelnițăCum să reparați o baterie cu șurubelniță
Cum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru și nu numaiCum să verificați capacitatea bateriei cu un multimetru și nu numai
Cum să verificați încărcarea unei baterii auto cu un multimetruCum să verificați încărcarea unei baterii auto cu un multimetru
Scheme de încărcare pentru bateria autoScheme de încărcare pentru bateria auto
Încărcarea corectă a bateriei telefonuluiÎncărcarea corectă a bateriei telefonului
Ce șurubelniță să alegeți pentru munca casnicăCe șurubelniță să alegeți pentru munca casnică
» » Acumulator pentru șurubelniță makita
© 2021 amigdas.com