amigdas.com

Plăci pentru alinierea dinților: placă ortodontică

Plăci pentru dinți de nivelareAnomaliile dentare și muscatura incorectă sunt o problemă care poate fi ciudată la orice vârstă. În același timp, stomatologia oferă o varietate de soluții pentru corectarea acestor defecte. O placă pentru alinierea dinților este populară. Corectează poziția dintelui și asigură un efect de durată și durată.

Plăci pentru alinierea dinților: opțiuni, avantaje și dezavantaje

Nu fiecare persoană, prin natură, are frumos și important chiar dinți. Dar cerințele pentru aspect sunt prea mari, deci trebuie să rezolvați urgent problema cu curbura dinților. Există o cale de ieșire în acest caz. Corectați poziția greșită sau neregulile dentiției, eventual cu utilizarea plăcilor ortodontice speciale.

O mușcătură incorectă - este urât și, de asemenea, problematică. Astfel de defecte pot fi prevenite cu ușurință prin purtarea unei plăci speciale. Până în prezent, stomatologii oferă o varietate de modele care pot purta absolut totul indiferent de vârstă. În plus, există modele care nu sunt nici măcar vizibile atunci când îl purtați. Plăcile pentru dinți sunt împărțite în două tipuri principale - sunt produse detașabile și nedemontabile.

Platte pentru dinți: detașabilă

Construcția detașabilă este o construcție mică. Este fabricat din plastic de înaltă calitate. Nu are elemente chimice dăunătoare în compoziția sa. Prin urmare, un astfel de model nu reprezintă un pericol pentru oameni. Plăcile plăcuțelor sunt fixate cu ajutorul unor cârlige metalice. Cârligele au goluri diferite și astfel de plăci sunt ghidate de curbura dinților și de gradul de defecte.

În plăci, șuruburi sau arcuri speciale sunt înșurubate pe dinți. Acestea vă permit să fixați structura mai rigid. Astfel, plăcile sunt uzate când este necesară o corecție mică.

Placă pentru dinți: design fix

Construcție fixăO structură nedemontabilă poate fi utilizată pentru a aplatiza suprafața exterioară a dinților. Deoarece orice suport care nu este detașabil este un sistem de încuietori. Fiecare dintre ele are un arc metalic, care este tras împreună în direcția dorită. Prin această metodă, o astfel de placă poate fi instalată la orice vârstă.

Placa ortodontică poate regla orice decalaj între dinți. Și, de asemenea, rezolva parțial problema de deformare complexă a danturii. De câțiva ani este necesar să purtați astfel de produse. Până când a venit timpul pentru eliminarea definitivă a unui astfel de proiect.

O astfel de placă pe dinți se face individual. Prin urmare, înainte de instalarea designului la pacientul din scaunul dentar, medicul efectuează o examinare cu raze X a danturii.

Dupa aceasta, turnarile sunt prelevate din dantura iar modelele de tencuieli se fac pe baza lor. După aceea, se face o placă specială pentru turnări. Baza plăcii de pe dinți repetă conturul. Instalați un astfel de design, probabil pe dinții copilului. Dar, în acest caz, aveți nevoie de o monitorizare constantă a dentistului.

Plăci pentru alinierea dinților: opțiuni

Până în prezent, există mai multe modele de modele care au funcția lor pentru dinți. lua în considerare principal dintre ele.

 1. Plăci cu un singur lobOdnochelyustnye cele care au o bază de placă și șuruburi. Principiul lor se bazează pe faptul că în procesul de răsucire se formează presiuni.
 2. Structuri cu un proces în formă de mână. Ele pot fi folosite pentru dinți individuali și defectele lor. Ele sunt purtate într-un mod simplu și convenabil.
 3. Activatorul Andreza-Gojpla. Are în componență două părți de legătură. Astfel, poate afecta dinții curbați cu o zonă combinată. El poate corecta doar câteva anomalii.
 4. Aparatul lui Frenkel. Acest dispozitiv are o structură complexă și conține scuturi și pelote.

Pentru a elimina complet defectele dentiției, trebuie să consultați un specialist în acest domeniu. Numai aceasta vă va ajuta să determinați ce model de placă vă va potrivi.

Avantajele și dezavantajele plăcilor dinților

Există multe metode de aliniere a danturii. Dar, înainte de a instala designul, trebuie să vă familiarizați cu principalele argumente pro și contra.

Avantajele acestui design asupra dinților includ.

 1. Abilitatea de a le purta pentru o anumită perioadă și după ei pentru a trage. De aceea purtarea lor este convenabilă în orice moment în timpul periajului dinților și chiar în timp ce mănânci.
 2. Placă ortodonticăUșor de curățat. Îngrijirea plăcilor pentru dinți este o plăcere. Cu simpla părăsire a copiilor.
 3. Nu necesită intervenție chirurgicală a ortodontului. Spre deosebire de alte metode de corectare a mușcăturii și de neregularități ale danturii, placa nu necesită o monitorizare constantă a medicului. Toate aspectele legate de îngrijirea lor o persoană poate prelua.
 4. Prețul scăzut al produsului. Spre deosebire de alte opțiuni, placa ortodontică este ieftină.

Pentru dezavantajele desenelor și modelelor este necesar să se raporteze următoarele puncte.

 1. Monitorizarea constantă a părinților pentru modul în care copilul fixează produsul pe dinți. De la fixarea corectă va depinde de eficacitatea metodei prezentate de nivelare a danturii și de corectare a ocluziunii.
 2. În cazul în care fotografiați un design, nu uitați să îl reintroduceți. În caz contrar, astfel de acțiuni vor duce la încetinirea procesului de aliniere.
 3. Domeniul plăcilor este limitat. Construcția nu poate fi schimbată. Trebuie să fie într-o situație permanentă.

Astfel, înainte de a începe să purtați un model de aliniere a dinților, merită analizat avantajele și dezavantajele acestora. Astfel, după ce am studiat feedback-ul consumatorului, precum și recomandările unui specialist, să instalați unul sau altul.

Placă contraindicațională pentru alinierea dinților

Există o serie de categoric "nu" la alinierea dinților cu ajutorul plăcilor. Vom lua cunoștință de ele în detaliu.

 • Nu puneți desene pe dinți când apar leziuni carioase;
 • cu boli respiratorii;
 • dacă există reacții alergice la compoziția plăcii și a componentelor sale;
 • Nu le puneți cu procese inflamatorii ale cavității bucale, și anume parodonțiu.

Plăci pe dinți pentru copii

Plăci pentru dințiDestul de des părinții din cabinetul dentistului pun o întrebare: care sunt cele mai bune bretele sau plăci pentru un copil? Răspunsul poate fi ambiguu, deoarece totul depinde de cazul specific. Placile de fațadă pun copii, numai în cazul în care există o încălcare clară a mușcăturii.

Muscatura in copilarie pentru a se alinia mult mai usor decat cea a unui adult. Dinții din copilărie au un grad ridicat de mobilitate, astfel încât plăcuța este o opțiune ideală. Purtarea de bretele în copilărie nu este recomandată datorită faptului că scheletul este format. Prin urmare, atunci când sunt instalate dispozitivele de prindere, acestea pot fi rupte.

În copilărie este posibilă instalarea unei plăci speciale din material plastic. Este o structură detașabilă, care este purtată nu mai mult de douăsprezece ore pe zi. Noaptea îl puteți împușca și o instalați din nou în timpul zilei. În mai multe cazuri, sa observat că această metodă nu aliniază exact dentiția, ci doar o ține în poziția dorită.

Procesul de instalare a unei plăci ortodonice pentru un copil

În funcție de vârsta copilului, de caracteristicile sale individuale, designul este selectat individual. Înainte de a pune placa, trebuie să treci o serie de anchete complexe.

 • diagnosticarea dentiției;
 • verificarea corectitudinii ocluziei;
 • a face un model pentru un cast;
 • Plasarea unei plăci pe dinți pentru un copil;
 • evaluarea eficacității sale.

Numai după ce pacientul este mulțumit că designul este bun pentru el, acesta va fi realizat într-un laborator dentar special. Designul este utilizat pentru întreaga cursă de tratament.

Se utilizează un dispozitiv gata pentru întreaga perioadă de tratament. Principala cerință este corespondența plăcii cu relieful gingiei, contururi. Și încă un lucru este instalarea cu succes a plăcii.

Cum să purtați plăci copiilor?

În prima zi de purtare a designului un copil se poate plânge de durere și disconfort. Dar aceste manifestări vor dispărea în curând. În plus, este important să respectați anumite reguli care vă vor ajuta să vă obișnuiți cu bebelușul.

 1. Se recomandă ca adaptarea să fie îndepărtată sau scoasă din noapte pentru corecția unei ocluzii.
 2. Cum să purtați o farfurieTrebuie să ai grijă de plăci. Prezența unei plăci pe structura care trebuie curățată zilnic poate să se acumuleze și să conducă la dezvoltarea proceselor inflamatorii în cavitatea bucală.
 3. Pentru a curăța dinții, un copil ar trebui să aibă o farfurie. Dar, în același timp, plăcuța trebuie curățată în continuare cu soluții speciale.
 4. Dacă găsiți o formațiune sub forma unei pietre, atunci trebuie să fie îndepărtată cu ajutorul aparatului. Pentru a face acest lucru, trebuie să contactați un specialist în acest domeniu. În acest caz, placa trebuie sterilizată. Și, de asemenea, ar trebui să fie lăsat într-un pahar cu un detergent.
 5. Este recomandat să faceți fotografii în timpul meselor.
 6. Copiilor nu li se recomandă să utilizeze apă de gură în timpul șosetelor.

Prețul plăcilor pentru copii și instalarea

Prețul plăcii pentru alinierea dinților unui copil începe de la zece mii de ruble. Dar acest parametru este condiționat, deoarece, în analiza finală, aceasta va depinde de calitatea materialului din care este făcut și de alți parametri care ar trebui luați în considerare.

La Moscova plăcile sunt făcute de mai multe ori mai scumpe. De regulă, prețul unei plăci este de la paisprezece mii de ruble. În același timp, costul nu include examinarea cu raze X și examinarea de către un medic. Instalația în sine este în valoare de cel puțin o mie, însă în clinici private, serviciul de instalare a unei plăci pentru dinți include întreaga gamă de servicii:

 • diagnostic și examinare specializată de către un specialist;
 • curățarea gurii;
 • Examinări cu raze X;
 • realizarea turnărilor;
 • plăcuța de instalare.

Alinierea cu plăci: recomandări pentru îngrijire

Deoarece metalul întărit este utilizat în fabricarea plăcilor, o placă elastică care nu respectă regulile de bază pentru îngrijirea structurii va duce la o defecțiune a dispozitivului în ansamblu. Experții recomandă efectuarea zilnică a unor măsuri preventive.

 1. Protecția zilnică orală. După fiecare masă, copilul trebuie să clătească gura cu soluții speciale pe care dentistul le va numi. Și, de asemenea, periați dinții de două ori pe zi. În caz contrar, smalțul va fi deteriorat de bacterii patogene, ceea ce duce la formarea de carii.
 2. Înainte de a mânca se recomandă scoaterea plăcilor.
 3. Recomandat pentru structuri detașabile geluri speciale pentru curățarea profundă a structurii. Părinții trebuie să curățe structura o dată pe săptămână și zilnic cu un gel special. În același timp, se recomandă curățarea structurii cu o periuță de dinți obișnuită. Ar trebui să fie luată cu o perie moale, altfel este prea târziu pentru a deteriora structura.
 4. Plăci ortopedicePlăci ortopedice în timpul nopții trebuie să turnați o soluție specială. În acest caz, această procedură se efectuează o dată pe săptămână. În cazul în care piatra formată pe placă nu poate fi îndepărtată cu o soluție, veți avea nevoie de o curățare hardware. Pentru al menține, trebuie să contactați un specialist.
 5. În cazul în care structura constă în șuruburi, atunci cel mai bun curat decât uleiul vegetal nu există. Este necesar să scurgeți uleiul pe șurub și să îl rotiți în sensul acelor de ceasornic și înapoi. După aceasta, scoateți plăcile noaptea nu este recomandată. În caz contrar, efectul terapeutic este pierdut.
 6. Copilul îndepărtează și pune dispozitivul în mod independent și este necesar să îl urmăriți.
 7. Înainte de a efectua sporturi de contact și înot, construcția trebuie eliminată. În această versiune, purtați-l în permanență.
 8. Vizitați întotdeauna un dentist, dacă există probleme de sănătate sau dacă copilul dvs. simte disconfort în timpul purtării structurii.

În cazul respectării principalelor recomandări și a purtării corecte a plăcii ortodontice, nu ar trebui să apară probleme cu dinții de nivelare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentițieiCare sunt alveolele din gură, efectul lor asupra dentiției
Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?
Ce este tomografia computerizată a dinților și cum este efectuată?Ce este tomografia computerizată a dinților și cum este efectuată?
» » Plăci pentru alinierea dinților: placă ortodontică
© 2021 amigdas.com