amigdas.com

Pancreatita la câini: cauze, simptome, tratament și prevenire

De ce apare pancreatita la câini?Tratamentul oricărei boli are succes atunci când o boală este detectată în stadiul inițial de dezvoltare, diagnosticul competent și complexul terapeutic individual ulterior. Dar amintiți-vă, mai mult decât proprietarul unui câine observă mai atent starea fizică și emoțională a animalului său de companie, cu atât mai mică este șansa de a dezvolta patologii.

Astăzi, în articolul nostru, vom vorbi despre una dintre cele mai periculoase boli ale câinilor - pancreatita. Dacă nu diagnosticați boala în timp și nu suferiți un curs de tratament, atunci sunt posibile consecințe foarte periculoase, care nu numai că pot provoca daune mari sănătății câinelui, ci și o pot lipsi de viață.

Pancreatita la câini: cauze

Cauza pancreatitei este una și identică în toate - este disfuncția pancreasului, care este cauzată de inflamație. Pancreatita la câini este însoțită de insuficiență pancreatică, care se manifestă în producția de enzime scăzute. Enzimele îndeplinesc o funcție vitală în corpul câinelui - digerând toate alimentele care intră în tractul gastro-intestinal.

Pancreasul poate deveni inflamat ca urmare a mai multor motive:

 • Principalul motiv dezvoltarea pancreatitei la câini este malnutriția. Prin natura, corpul câinelui este creat pentru a digera carnea sub formă brută, pentru că se produc aceste enzime speciale. Principalele greșeli alimentare ale proprietarilor de fuzzy se datorează faptului că își dau animalele de casă produse din cârnați, alimente supra-coapte, conserve, sărate, picante și dulci. În acest context, pancreasul începe să funcționeze defectuos. Enzimele destinate digestiei cărnii brute rămân neutilizate, dar sunt dezvoltate continuu.
 • Pancreatita la câini se poate dezvolta datorită microorganismelor dăunătoare care au intrat în corpul animalului împreună cu alimentele. Prin urmare, trebuie să monitorizați cu atenție calitatea și prospețimea produselor consumate de animalele de companie. Toate produsele trebuie să fie proaspete, fără prezența putregaiului. Este strict interzisă hrănirea celor patru picioare de pe suprafețe murdare și asigurați-vă că nu se aterizează în recipientul pentru gunoi. Microorganismele patogene care intră în organism împreună cu alimente contribuie la inflamația pancreasului și la bolile infecțioase ulterioare.
 • Cum de a determina pancreatita la câini - semneEchilibrat și bogat în nutriție, care include vitamine și minerale care contribuie la buna funcționare a animalului.
 • PBoala bolilor, care afectează negativ activitatea pancreasului. De exemplu: diabet, disfuncție sau patologie a vezicii biliare, rinichi și ficat, ulcer.
 • Bazat pe numeroase studii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că pancreatita are un trecut ereditar. Dezvoltarea acestei boli este condiționată de pudi pitici, spanieli de cocker, boxeri Yorkieri terieri.

Pancreatita la câini: simptome și tratament

Simptomele de pancreatită la câini

Pancreatita se poate manifesta în două forme. Forma acută a bolii este însoțită de simptome severe, precum și de durere severă. În acest caz, nu observați cum suferința animalului dvs. este pur și simplu imposibilă. Fără asistență de urgență în timpul unei exacerbări a pancreatitei nu se poate face.

Simptomele bolii includ:

 • Lipsa poftei de mâncare, este posibil și refuzul de a bea;
 • Animalul este învins de atacuri nesfârșite de vărsături, care se pot intensifica dacă animalul dorește să mănânce ceva;
 • Boala este însoțită de o încălcare a fermentației, și anume diareea;
 • Datorită tulburărilor la scaun și vărsături, animalul de companie își pierde rapid greutatea;
 • Deshidratarea corpului are loc. În acest lucru puteți vedea pentru dvs. prin verificarea membranelor mucoase ale cavității bucale a câinelui, acestea vor fi uscate;
 • Inflamația pielii, animalul care suferă de mâncărime gravă;
 • Creșterea temperaturii corpului, mai ales când dezvoltarea bolii a contribuit la microorganisme și bacterii dăunătoare.

Forma cronică de pancreatită durează mult timp, simptomele sunt destul de neclară și, uneori, complet absente. Din această cauză, pot apărea patologii, deoarece pe întreaga durată a bolii există o distrugere lentă, dar sigură a pancreasului.

Simptomele includ:

 • Pierdere în greutate treptată pentru nici un motiv aparent, pentru că apetitul animalului de companie este excelent, nu există probleme cu scaunul și nu există vărsături;
 • Îmbrăcăminte de lână devine mai puțin atractivă. Haina devine plictisită, uneori poate începe să cadă;
 • Diagnosticul de pancreatită și tratamentul câinilorStructura fecalelor se poate schimba ușor - fie dezgheț cremoasă, fie obține un aspect mai dens;
 • Din când în când, dar câinele este îngrijorat în mod stabil prin balonare. Peretele anterior al abdomenului în timpul palpării trebuie să fie ferm și tensionat;
 • Stare periodică emoțională și fizică animalul de companie se schimba drastic. Câinele poate deveni mai somnoros, uneori pare nefericit, refuzând să meargă la o plimbare afară.

Apariția oricăruia dintre simptomele de mai sus indică faptul că trebuie să vizitați medicul veterinar cu un animal de companie, unde se va efectua diagnosticul și se va programa cursul tratamentului, pe baza caracteristicilor individuale ale pacientului.

Tratamentul pancreatitei la câini

Înainte de a începe tratamentul pancreatitei la un câine, acesta trebuie diagnosticat în timp util. Dacă apare suspiciunea, proprietarul trebuie să arate în mod necesar animalul de companie medicului veterinar. Înainte de punerea în aplicare a diagnosticare, animale de companie ar trebui să fie hrănite în conformitate cu dieta medicale prescrise, lătrat de câine cantități mari de apă potabilă și aburit terci (arsa), în apă, fără aditivi. Dacă, respectând o astfel de dietă, animalul continuă să vomite, atunci alimentele ar trebui eliminate complet, rația va consta din apă.

Pentru a auto-medicate, în acest caz, este strict interzis, droguri de medicamente ca selectate în mod incorect și metode populare pot exacerba numai situația. În cazul agravării unui atac acut de pancreatita, ar trebui să sunați la veterinar imediat, în caz contrar, organismul nu poate face față cu sarcina, deoarece sângele este aruncat o mare cantitate de toxine, care otravă pentru fiecare sistem de organe.

Un medic veterinar poate utiliza una dintre următoarele metode de diagnosticare a unei boli:

 1. biopsie;
 2. gastroscopie;
 3. Teste generale de sânge și urină;
 4. raze X;
 5. ultrasunete;
 6. Examinarea profundă a animalului, palparea cavității abdominale;
 7. Interogarea proprietarului unui câine despre manifestarea anumitor simptome.

Lista de analize și studii poate varia în funcție de evoluția bolii și de starea câinelui.

Tratamentul ulterior al animalului va depinde de forma cursului bolii, precum și de cauzele apariției acesteia.

Un câine are un pancreas - ce pot să fac?Dacă animalul depășește vărsăturile și diareea, medicul va prescrie mai întâi medicamente care vizează restabilirea echilibrului apă-sare și normalizarea scaunului. Atunci când aceste simptome se manifestă, la câini, deshidratarea apare în majoritatea cazurilor. Dacă animalul are sindroame dureroase, medicul prescrie antispastice. Se pot prescrie injecții intramusculare.

Înainte de medicul veterinar, sarcina principală este de a reduce producția de acid clorhidric în pancreas într-un timp scurt!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lorDe ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lor
Prietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de eiPrietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de ei
Cum suferă pancreasul: natura durerii și a simptomelor boliiCum suferă pancreasul: natura durerii și a simptomelor bolii
Pot să beau pancreatină în timpul sarcinii?Pot să beau pancreatină în timpul sarcinii?
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Durere în pancreas, simptomeDurere în pancreas, simptome
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Modificări difuze în parenchimul pancreasuluiModificări difuze în parenchimul pancreasului
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Simptomele unui atac al pancreasului și dezvoltarea unei pancreatiteSimptomele unui atac al pancreasului și dezvoltarea unei pancreatite
» » Pancreatita la câini: cauze, simptome, tratament și prevenire
© 2021 amigdas.com