amigdas.com

Care sol pentru acvariu și plante este mai bun - specia și alegerea potrivită

Grund nutritiv în acvariuCalitatea apei, sănătatea peștilor, aspectul acvariului și creșterea bună a plantelor depind direct de solul acvariului. Dar nu toată lumea înțelege cum funcționează o astfel de umplutură și ce fel de material există. De aceea multi incepatori de acvaristi pot folosi materiale improvizate sau deloc nu acopera fundul unui rezervor artificial. Este important să știți că solul adecvat pentru acvariu este un filtru biologic puternic și nu poate fi înlocuit de altceva.

Cerințe privind solul pentru acvariu

Deoarece acvarii sunt o imitație un iaz natural, pești și plante, este necesar să se creeze condiții apropiate de naturale. Ar trebui să știți că solul din acvariu îndeplinește funcții importante:

 • servește drept bază pentru fixarea plantelor;
 • este habitatul nu numai al peștilor, ci și al altor organisme;
 • îndeplinește un rol biologic;
 • este un "depozit" natural al caviarului.

În soluția de umplere corectă numeroase bacterii benefice care se descompun la substanțe minerale simple resturile de excremente de furaje și pești. Ca urmare a acestei acțiuni, apa este purificată din nitrați și amoniac, nu are miros și turbiditate. Dar asemenea bacterii apar și trăiesc și se înmulțesc numai în soluri cu anumite proprietăți.

Cerințe pentru solul acvariului:

 1. Pământ de nisip pentru acvariuMaterialul trebuie să aibă o suprafață poroasă. În aceste pori, bacteriile se formează și trăiesc.
 2. Dimensiunea particulelor ar trebui să aibă o dimensiune de trei până la cinci milimetri. Pietrele sau alte materiale mai mari de șapte milimetri nu vor funcționa, deoarece este dificil să se rotească din greu. Ca urmare, în scădere între produsele alimentare nu vor fi disponibile pentru locuitorii din rezervor va începe să putrezească și să devină un habitat planarians - viermi fel de neplăcut. Particulele prea mici, de exemplu, nisipul, tortul și încetează să "respire". Într-un astfel de strat se formează metan și hidrogen sulfurat, care sunt substanțe foarte toxice.
 3. Solul pentru acvariu ar trebui să fie bine rotunjit. Pietricelele cu unghi ascuțit sunt puternic crăpate, iar colțurile lor ascuțite pot dăuna locuitorilor rezervorului. Okatannye particule sunt sigure pentru pești și în mod dens unul pentru celălalt nu aderă, astfel încât nu există fenomene stagnante între ele.
 4. Particulele ar trebui să aibă aproximativ aceeași dimensiune. Dacă pietricelele sunt amestecate cu nisip, atunci între ele spațiul va umple particule mici, ceea ce va duce la fenomene stagnante.
 5. Solul pentru acvariu nu ar trebui să fie prea ușor. Se recomandă alegerea umpluturilor cu cuarț, granit sau bazalt. Ele sunt convenabile și ușor de sifonizat, precum și ele vor păstra mai bine planta.

Deoarece solul din acvariu este necesar nu numai, pentru a planta plante, atunci când o alegeți, trebuie să urmați toate regulile de mai sus și preferințele dvs.

Care grund este mai bun pentru acvariu?

Magazinele de acvariu oferă o varietate de substraturi, dintre care puteți alege opțiunea potrivită pentru iazul artificial.

Pietricele pentru acvariu

Pietrele rotunjite mici pot fi folosite în ecosistemele închise și în rezervoarele de apă dulce. Pebbles nu durează pește și va păstra plantele bine. Poate fi de două tipuri:

 1. Peștele de mare se adună pe coaste și este un sol natural. Este potrivit pentru reproducerea peștilor de apă dulce și a creveților.
 2. Pietrișul dur este extras pe pantele fluviului. Este o particulă mare cu un diametru de cinci până la treizeci de milimetri. În iaz este pus ca fundație. Nu se recomandă utilizarea soiurilor care emit amoniac și amoniac.

Avantajele solului de acvariu sub formă de pietricele includ:

 • naturalitatea materialului;
 • nu va afecta locuitorii de jos ai rezervorului;
 • nu crește duritatea și compoziția apei.

Pentru peștii jucăuși de fund puteți folosi pietricele mici Eco-primer Pebbles Relic # 1. Materialul de dimensiuni de la doi până la cinci centimetri este selectat prin calibrare, bine spălat și complet gata să adoarmă în iaz. Cu toate acestea, pentru a evita turbiditatea apei, se recomandă clătirea cu apă curentă. Avantajele produselor includ:

 • Posibilă utilizare pentru acvarii cu apă dulce și cu apă sărată;
 • siguranța și lipsa de toxicitate;
 • potrivită pentru toți locuitorii corpurilor de apă;
 • nu artificial colorat.

Pământ natural tratat

Este natural și neutru substrat din argilă coaptă. Are porozitate, care este bună pentru propagarea bacteriilor benefice. Claydite este sigur pentru pești, deoarece are o suprafață rotunjită. Este un absorbant natural, astfel că curăță bine deșeurile și excesele de îngrășăminte.

Avantajele argilei expandate:

 • Care grund este cel mai bun pentru acvariucomoditatea curățării acvariului;
 • structura poroasă;
 • suprafață netedă;
 • distrugerea surplusurilor de îngrășăminte și a substanțelor organice;
 • performanța funcției biologice;
 • neutralitatea chimică;
 • aspectul natural;
 • circulație excelentă.

Dezavantajele acestor materiale de umplutură sunt:

 1. Lightness. Această calitate nu permite plantarea unor specii de plante în ea.
 2. Lipsa componentelor nutriționale.

Pământ nutritiv

Pentru o bună creștere și reproducere, mulți Plantele de acvariu cu rădăcini au nevoie de un substrat nutritiv. Amestecurile nutriționale speciale vândute în magazinele de animale de companie conțin substanțe minerale și organice. Ele sunt utilizate împreună cu solurile neutre ca substrat.

Substratul nutritiv poate include bacterii vii utile, elemente poroase, îngrășăminte cu eliberare susținută sau granule solubile în apă instantanee.

Avantajele amestecurilor nutritive:

 • suprima formarea algelor;
 • stimularea creșterii plantelor;
 • îmbunătățirea activității biologice a bacteriilor benefice.

Deficiențele lor includ:

 • posibilitatea sourării straturilor inferioare;
 • pot fi utilizate numai împreună cu solul neutru.

Suportul de sol Depot

Pentru a stimula creșterea plantelor, un amestec bun de nutrienți este substratul Deponit, care conține o cantitate mare de substanțe organice și minerale. Acesta include util pentru plante, impurități cu durată lungă de acțiune și granule nutritive rapid dizolvate, microorganisme utile și elemente poroase utile.

Utilizați depotul trebuie să fie combinat cu soluri neutre. Utilizarea acestuia inhibă dezvoltarea și creșterea algelor, stimulează creșterea reprezentanților florei acvatice, asigură activitatea bacteriilor benefice.

Consul de Deponit este:

 • curgerea straturilor inferioare;
 • Posibilitatea utilizării numai a unor tipuri de soluri goale.

Nisip de putere special M (ADA)

Compoziția acestui tip de sol include elemente poroase, îngrășăminte minerale, turbă, microorganisme utile. Este un substrat nutritiv excelent pentru rezervoarele artificiale, care stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor. De asemenea, poate fi folosit ca bază de nutreț pentru creveți.

Avantajele puterii nisipului special M (ADA)

 • asigurarea unor condiții favorabile pentru creșterea plantelor;
 • garantarea circulației excelente;
 • furnizarea unei baze nutritive pentru bacterii;
 • posibilitatea utilizării cu conținut de creveți.

Dezavantajul unui astfel de produs este costul oarecum umflat.

Coral Crumb

Tipuri de sol pentru cariuPentru un rezervor de pseudo-apă, cea mai bună opțiune ar fi așchii de corali. Are o structură poroasă și este un produs prietenos cu mediul, care nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea peștilor și a altor vieți marine.

Majoritatea acvaristilor prefera sa foloseasca o crusta de culoare alba, care arata grozav in orice peisaj de apa si simuleaza fundul marii.

Dar nu puteți folosi chipsuri de corali în toate acvariile, deoarece face ca apa să fie mai rigidă. Acest lucru este cel mai potrivit pentru solurile de acvariu pentru cichlide.

Avantajele filtrului:

 • o structură poroasă în care se vor multiplica bacteriile benefice;
 • particule rotunjite;
 • aspect atractiv.

Consumul de crumb:

 • nu este potrivit pentru toate rezervoarele artificiale, deoarece crește duritatea apei;
 • se întunecă rapid și necesită o schimbare, altfel decorativitatea acvariului se pierde.

Înainte de a folosi așchii de corali sub apă curgătoare sunt spălate bine din praf.

Grund negru pentru acvariu

Arată neobișnuit și subliniază frumusețea locuitorilor din rezervorul artificial umplutură negru. Poate fi folosit în acvariu mare sau mic. Dintre materialele negre potrivite:

 1. Cum să aibă grijă de solBazalt natural. Materialul va crea o ușurare ușoară și un câmp magnetic puternic. Datorită acestui fapt, hidrofitele submarine vor crește bine. Conține în acvariu cu bazalt natural poate nu numai pește, dar, de asemenea, creveți.
 2. Dark quartz. Piatra semiprețioasă este costisitoare, deci nu numai că poate aduce beneficii locuitorilor rezervorului, ci și accentuează prestigiul proprietarului.
 3. Shungite. Similar cărbunelui, materialul natural curăță bine apa, care devine limpede. Cu toate acestea, materialul a marcat margini și este adesea contrafăcut.

Nisip de acvariu

Nisipul de nisip nu este toxic, astfel încât este mai bine pentru peștii cu cântare subțiri și digestie sensibilă. Există mai multe tipuri de nisip pentru acvarii:

 1. Amestecul Kako în acvariu este mai bunNisipul de mare este colectat pe recifele de corali și nu este ambalat într-un recipient. Acest lucru vă permite să păstrați microorganismele utile.
 2. Apa râului este utilizată numai după ce este bine cernută. Pentru aceasta, se folosesc două site cu lățimi diferite de găuri.
 3. Albul aragonit este un material natural, care constă din fragmente de corali și moluște. Nu este potrivit pentru toată lumea deoarece crește duritatea apei.
 4. Nisipul negru este obținut din hematit, ilmenit, magnetit.

Cel mai ieftin este nisipul de cuarț, care se va potrivi tuturor tipurilor de pește și va îndeplini funcția unui filtru mecanic. Avantajele sale includ:

 • particulele nu au colțuri ascuțite;
 • culoarea luminii;
 • nu fracțiune prea mică.

Cu toate acestea, pentru a face sol nutritiv pentru plante, nisipul cuarț va trebui să fie suplimentat cu un îngrășământ sau un substrat special.

Este natural și în același timp neobișnuit uite nisip River Light de la producătorul UDeco. Această umplutură naturală are o culoare galben deschisă și poate decora orice iaz. Este în siguranță, nu mărește duritatea apei și este potrivit atât pentru pești, cât și pentru reptile.

Pământ artificial acvariu

Acest tip de umplutură este realizat prin tehnologie specială din particule de polimeri, sticlă sau plastic. În ceea ce privește apa, materialele artificiale au proprietăți neutre. Prin urmare, ele nu sunt nutritive și nu sunt adecvate pentru îmbunătățirea creșterii plantelor. Utilizați un grund artificial pentru a decora acvariile, amestecându-l cu un substrat nutritiv.

Transparent picături Marbles Barbus

Nisip de mare pentru un acvariuPietre multicolore sub formă de picături sunt din sticlă. Ele sunt rezistente la vopseaua de abraziune, neutre la echilibrul apei și absolut sigure. Potrivit pentru acvarii marine și dulci. Elementele de sticlă mari și strălucitoare vor adăuga sofisticarea chiar și unui iaz artificial artificial simplu.

Bile Aqua Marbles Barbus

Producătorul produce din elemente de sticlă albastră, rotunjite în formă de bile. Ele sunt sigure pentru locuitorii rezervorului, nu afectează compoziția chimică a apei și arată frumos cu orice culoare a solului nutritiv.

Cu amenajarea regatului subacvatic solul este un element important. Din calitatea sa depinde nu numai aspectul rezervorului artificial, ci și starea locuitorilor acvariului. Prin urmare, înainte de a alege un sol de acvariu, trebuie să vă familiarizați cu tipurile și cerințele sale pentru acest lucru.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rularea unui acvariu - cum să faceți acest lucru pentru prima datăRularea unui acvariu - cum să faceți acest lucru pentru prima dată
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
De ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditateDe ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditate
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Curățarea acvariului la domiciliuCurățarea acvariului la domiciliu
Filtru extern pentru acvariu cu mâinile taleFiltru extern pentru acvariu cu mâinile tale
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
» » Care sol pentru acvariu și plante este mai bun - specia și alegerea potrivită
© 2021 amigdas.com