amigdas.com

Fier galvanizat: tipuri și caracteristici, aplicație

Caracteristicile fierului galvanizatOamenii au învățat să proceseze metalul din vremuri îndepărtate. Fiecare deceniu au apărut noi îmbunătățiri în acest proces. Ca rezultat, calitatea fierului sa îmbunătățit: rezistența, elasticitatea, rezistența la deformare și rezistența crescută la condițiile meteorologice. Și cu câteva secole în urmă a apărut un fel nou - fier galvanizat. Acest tip de materie primă a fost obținut prin aplicarea aliajelor de zinc cu aluminiu sau plumb la suprafață. În prezent, galvanizarea devine principala și mai practică a prelucrării metalelor datorită rezistenței materialului și posibilității de utilizare a acestuia în domeniul umidității ridicate.

cerere

Cel mai frecvent facut din otel galvanizat sunt:

  • Colțul este un material ușor și durabil. În cea mai mare parte se utilizează pe fermele de păsări în rame de cadru pentru celule. Ca rezultat, designul are un timp de plumb crescut.
  • Țevi - rareori folosite în scopuri de producție.
  • Plasă de plasă - potrivită pentru ridicarea rapidă a unui gard mare datorită ușurinței, durabilității și ușurinței instalării.
  • Folosirea frunzelor - a avut o mare cerere în domeniul finisării instalațiilor de răcire mari, în industria militară și pentru lucrările de acoperișuri.

Produse din fier galvanizatExistă mii de opțiuni pentru acest tip de metal (industria alimentară, medicina, viața mică), dar nu are sens să enumerăm totul. Cele descrise mai sus reprezintă direcția principală în utilizarea galvanizării.

Dar acum ceva timp a început și îmbunătățirea acestui tip de material, care a dat o ordine și mai mare pentru produse. Dacă fierul de acoperiș galvanizat anterior a fost utilizat în principal în întreprinderi mari, acest material modernizat este disponibil pentru toată lumea. Cei mai mulți oameni care trăiesc în sectoarele private, au pus garduri din tablă zincată și acoperă acoperisul.

Tipuri de fier galvanizat

Foi din fier galvanizat în acest moment are multe marcaje și trăsături. Dar există doar două tipuri principale:

  • Placă netedă cu protecție din zinc-aluminiu - foi de greutate foarte slabe, dar foarte puternice și elastice, protejate de coroziunea exterioară. Pentru protecție suplimentară, puteți aplica un strat de vopsea. Nu se recomandă aplicarea smalțului, deoarece stratul superior va începe să se formeze împreună cu pulverizarea zincului.
  • Galvanizat cu un strat de protecție polimeric - acest tip de material este mult mai practic, deoarece nu necesită colorare și nici efecte pentru protecție. Pe partea de sus a zincului există un film de oxid, apoi totul este împământat și în final se aplică un strat de substanțe polimerice (poliester, acrilic sau plastisol).

Foi din fier galvanizatPracticitatea unui astfel de material constă în prelucrarea simplă (găurire, îndoire). O zonă mare este acoperită într-un timp foarte scurt. Placile acoperite cu polimeri au un aspect decorativ frumos și o durată de viață mai mare de zece ani. Rezistență la îngheț și ploaie torențială.

Calitatea negativă atunci când se utilizează galvanizarea în lucrările de acoperiș este că atunci când acoperirea este aproape întotdeauna trebuie să tăiați foile iar liniile de tăiere încep să se corodeze într-un timp scurt. Și, de asemenea, este posibilă o ușoară deformare, care duce la distrugerea stratului protector. Zgomotul - chiar și ploaia puțin adâncă va crea sunete puternice de tambur, deci este recomandat să folosiți panouri izolate fonic pentru decorarea interioară a casei. Vara, la temperaturi ridicate, metalul devine foarte cald.

Caracteristicile plăcilor galvanizate

Adesea, oțelul laminat la rece, cu un conținut crescut de carbon, este utilizat pentru materia primă. Calitatea acestei suprafețe este ștampilată GOST 16523-89, în care lățimea foii este de 710-1800 mm, iar grosimea este de 0,5-2,5 mm. Aceasta este dimensiunea standard a unei foi de fier galvanizat, obținută prin imersarea oțelului în zinc cu aluminiu.

Cea mai buna alegere acum este ondulatoare galvanizate, lungimea foii ajunge la zece metri și se numește o placă ondulată. Cresterea rezistentei unui astfel de material confera o margine de rigiditate. Acum, toate produsele laminate ondulate sunt produse cu un strat de protecție polimeric, ceea ce face posibilă uitarea prelucrării suplimentare a metalului pentru o lungă perioadă de timp. Datorită acestei caracteristici, acoperișul va arăta foarte frumos, iar vărsările de zăpadă vor fi mai ușor de accesat cu crawlere în timpul primăverii. Acest tip de galvanizare este mai puțin susceptibil de deformare de la factorii naturali superficiali și rezistă mult mai mult stresului decât versiunile anterioare ale foilor de acoperiș.

Există un alt tip de plăci ondulate - țiglă metalică, care are o formă mai plat, datorită unei coaste mai mici a rigidității. Dar caracteristicile fizice ale ceva inferior fratelui său, și chiar superior în frumusețea decorativă.

Aspecte mici în instalarea galvanizării

Caracteristicile plăcii ondulateLa instalarea plăcilor de fier galvanizate, integritatea polimerului de protecție și a stratului de zinc este distrusă. Prin urmare, se recomandă locurile în care materialul a fost tăiat și forat acoperiți cu un material de etanșare pentru metal și aplicați un strat de vopsea. În nici un caz nu ar trebui să utilizați smalțul - sub influența căderilor de temperatură, pur și simplu se desprinde, ceea ce va da libertatea de coroziune.

Trebuie reținut că foaia standard galvanizată este cel mai bine nitată cu o sudură de cusătură - aceasta va da o stabilitate suplimentară datorită conectării tuturor foilor între ele. Dar este preferabil să folosiți rulourile ondulate - mai puternice, mai frumoase și necesită mai puțin timp și efort.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este fierul: compoziția și conținutul de carbon din aliajCe este fierul: compoziția și conținutul de carbon din aliaj
Cum să alegeți tabla în funcție de scopCum să alegeți tabla în funcție de scop
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Tratamentul termic al metalelor și aliajelorTratamentul termic al metalelor și aliajelor
Bronz: compoziția aliajului, proprietățile și aplicareaBronz: compoziția aliajului, proprietățile și aplicarea
Producerea și utilizarea aliajului de cupru și zincProducerea și utilizarea aliajului de cupru și zinc
Punctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metaluluiPunctul de topire al zincului, proprietățile și aplicarea metalului
Galvanizarea la cald a structurilor metalice: tehnologia de galvanizareGalvanizarea la cald a structurilor metalice: tehnologia de galvanizare
Grilă pentru celulele de iepure: avantajele unei rețele metaliceGrilă pentru celulele de iepure: avantajele unei rețele metalice
Fier: proprietăți chimice și punctul de topireFier: proprietăți chimice și punctul de topire
» » Fier galvanizat: tipuri și caracteristici, aplicație
© 2021 amigdas.com