amigdas.com

Metode de sterilizare a cutiilor goale și umplute într-un cuptor cu microunde

Metode de sterilizare a cutiilor goale și umplute într-un cuptor cu microundeÎn țara noastră este destul de dificil să întâlniți o familie care nu ar face niciodată recoltarea pentru iarnă. Menținerea însăși este un proces destul de intens, dar din anumite motive pregătirea termică a recipientului provoacă de obicei cele mai mari probleme. Și dacă mai devreme, punerea în aplicare a întregii proceduri a durat mult timp și efort, atunci posibilitatea de sterilizare a cutiilor în cuptorul cu microunde a facilitat foarte mult această lucrare.

Necesitatea sterilizării canistrelor

Sterilizarea cutiilor într-un cuptor cu microundeImportanța acestei proceduri se datorează în primul rând necesității decontaminării ambalajului. Chiar dacă este bine spălată, aceasta nu înseamnă că toate microorganismele și macroorganismele prezente în ea au murit. Și deși sunt în sine inofensive, dar produsele din activitatea lor de viață sunt toxice pentru oameni și pot duce la otrăvire. Cel mai mare pericol pentru sănătate este în sine botulotoxina, care este produsă de bacterii care se află în spațiul aerian.

În plus, în clostridiile vii și din sol, care sunt cauza botulismului. Dacă se utilizează apă potabilă de proastă calitate sau se apropie necinstit sterilizarea ambalajelor, riscul de prindere a acestei boli crește.

Avantajele și dezavantajele metodei

Din fericire pentru gospodinele moderne, tehnologia se dezvoltă într-un ritm rapid, făcând astfel munca multă și monotonă mult mai ușoară. Cu toate acestea, sterilizarea în cuptorul cu microunde are plusurile și minusurile. Avantajele acestei metode includ:

 • economii semnificative de timp;
 • Capacitatea de a procesa simultan mai multe recipiente, dacă au o dimensiune mică;
 • conservarea unui microclimat plăcut în cameră din cauza lipsei de umiditate, care crește odată cu sterilizarea în mod tradițional;
 • expunerea dublă la microorganisme dăunătoare din cauza tratamentului simultan cu undele cu aburi și microunde.

Această metodă de procesare nu este lipsită de dezavantaje. Poate fi utilizat numai pentru recipiente de sticlă. Capacele metalice trebuie să fie sterilizate separat. Volumul canistrelor sterilizate nu poate depăși 3 litri. De asemenea, în procesul de lucru pot exista costuri suplimentare pentru energia electrică.

Pregătirea tancurilor

Înainte de a vă da seama cum să sterilizeze cutii într-un cuptor cu microunde, trebuie să le pregătiți în mod corespunzător. Acest lucru se face la fel, indiferent de metoda planificată de a steriliza ambalajul. Iată o secvență aproximativă de acțiuni:

 1. Cum în microunde să sterilizeze băncileMai întâi, verificați cu atenție fiecare container pentru fisuri sau chipsuri. Dacă utilizați un recipient cu deteriorări, acesta poate exploda fie în timpul sterilizării și umplerea acestuia cu produsul finit, fie în timpul depozitării.
 2. Clătiți bine vasele. Este recomandat să nu folosiți sodiu, detergenți aromatizați în acest scop. Apoi, clătiți cutia cu apă de la robinet.
 3. Înainte de tratarea termică, recipientul trebuie să fie uscat pentru a vă asigura că pe acesta nu sunt pete murdare.

Dezinfectarea cu abur

Esența acestei metode este că lichidul este turnat în sticla preparată. Când este încălzit, devine un abur, care procesează, de asemenea, pereții vesela. Prin același principiu, de exemplu, sterilizarea are loc pe ciocul de ceainic. Recomandări pentru procedură:

 1. Cum se sterilizează borcanele într-un cuptor cu microundeSe toarnă în fiecare borcan aproximativ 2-3 centimetri de apă, trebuie să fie filtrat în mod necesar, altfel pe pereții vaselor, după evaporarea lichidului va rămâne o placă neplăcută.
 2. Așezați recipientul într-un cuptor cu microunde astfel încât acesta să nu intre în contact cu pereții dispozitivului însuși. La un moment dat, puteți procesa până la cinci cutii de o jumătate de litru sau câte trei litri.
 3. Setați puterea la 700-800 wați. Timpul de sterilizare depinde de volumul containerului utilizat, ce este mai mult, cu cât ar trebui să fie mai mult procesată. De exemplu, pentru volumul tare de o jumătate de litru este suficient două sau trei minute. O perioadă de trei litri poate dura până la șase minute. Pentru a înțelege cât durează, este suficient să vezi dacă apa se fierbe.
 4. După terminarea sterilizării, recipientul de sticlă trebuie luat cu ambele mâini cu mâini sau prosoape uscate. Aceasta este o condiție prealabilă, deoarece dacă sunt ude, atunci datorită unei căderi puternice de temperatură, recipientul se poate sparge. Din același motiv, nu ar trebui să luați banca pentru gât.
 5. Mâncile sterilizate trebuie așezate pe un prosop curat și uscat. Lăsați apa rămasă. Este de dorit să se utilizeze imediat recipientul în scopul propus. Dacă nu se poate face acest lucru, întoarceți-l cu capul în jos. De asemenea, este important să rețineți că în borcanul încălzit piesa trebuie așezată la cald, iar la răcire - rece, astfel puteți evita o scădere bruscă a temperaturii.

Metoda uscată

O caracteristică a acestei metode este faptul că recipientul nu intră în contact direct cu apa. În același timp, este expus simultan la un efect dublu: aburul și grinzile cuptorului cu microunde. Se efectuează după cum urmează:

 1. Puneți un pahar de apă filtrată în centrul cuptorului cu microunde. Nu umpleți-o până la margine, altfel se va vărsa pe placa rotativă când fierbe.
 2. Așezați borcanele în jurul sticlei și porniți cuptorul timp de aproximativ cinci minute. Puterea ar trebui să fie de aproximativ 750 de wați.
 3. După ce recipientele sunt sterilizate, trebuie să fie obținute cu bastoane uscate și așezate pe un prosop curat. Nu uitați să vă asigurați că nu există o scădere puternică a temperaturii.

Procesarea vaselor umplutura

Într-un cuptor cu microunde, puteți procesa cutiile nu numai goale, ci și umplute cu blancuri. În același timp, nu contează ce rol este: ciupercile sărate, salatele, compoturile sau castraveții murate. Deoarece nu există prea mult timp pentru tratamentul termic, produsul finit nu își va pierde calitățile:

 1. Cum să sterilizeze băncileUmpleți rezervoarele cu muraturi preparate la aproximativ 2/3 din volumul lor și puneți-le în cuptorul cu microunde. Dacă recipientul este complet umplut, conținutul se va fierbe pe placa rotativă la fierbere. Băncile nu ar trebui să se atingă reciproc în același timp.
 2. Porniți aparatul la putere maximă și setați cronometrul timp de 3 minute. După terminarea cuptorului cu microunde, nu deschideți ușa timp de aproximativ cinci minute.
 3. Îndepărtați cu grijă cutiile cu ambele mâini, folosind un prosop uscat sau un prosop de bucătărie și puneți-l pe o suprafață curată. Umpleți recipientul cu o marinadă fiartă sau cu apă (în funcție de rețetă) și acoperiți cu capace sterilizate.

Acum, că știi cum să sterilizați borcanele în cuptorul cu microunde la fel de gol și umplut, procesul de conserve nu va mai părea atât de mult timp și monoton, iar apartamentul dvs. nu va semăna cu o cameră de aburi. Dacă observați corect toate tehnicile de siguranță și respectați cu exactitate toate instrucțiunile, pregătirea recipientului pentru blancuri nu va face prea mult efort și timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot steriliza cutiile acasă?Cum pot steriliza cutiile acasă?
Cum sunt sterilizate sticlele pentru copii pentru nou-născuțiCum sunt sterilizate sticlele pentru copii pentru nou-născuți
Cum și în ce să sterilizeze sticle pentru nou-născuțiCum și în ce să sterilizeze sticle pentru nou-născuți
Cât de repede și eficient curățați microundele din interiorCât de repede și eficient curățați microundele din interior
Cum să curăț un cuptor cu microunde în cinci minuteCum să curăț un cuptor cu microunde în cinci minute
Pepene verzi pentru iarnă - rețete conservate fără sterilizare?Pepene verzi pentru iarnă - rețete conservate fără sterilizare?
Caracteristicile sterilizării cutiilor la domiciliuCaracteristicile sterilizării cutiilor la domiciliu
Care ar trebui să fie consumul de energie al cuptorului cu microundeCare ar trebui să fie consumul de energie al cuptorului cu microunde
Sterilizarea cutiilor cu bilete, pasteurizarea în cuptorSterilizarea cutiilor cu bilete, pasteurizarea în cuptor
Semifabricate pentru iarnă: piper bulgar umplut cu legumeSemifabricate pentru iarnă: piper bulgar umplut cu legume
» » Metode de sterilizare a cutiilor goale și umplute într-un cuptor cu microunde
© 2021 amigdas.com