amigdas.com

Oțel deteriorat: caracteristici, istorie, domeniu de aplicare

Producția de oțel bulatExistă un număr mare de oțeluri diferite, care diferă nu numai prin compoziție, ci și prin structura internă. Un exemplu este bule de oțel. Atunci când este produsă, se folosește o tehnologie specială, datorită căreia se formează un efect optic neobișnuit, în funcție de structură, pe suprafața materialului. De mai multe decenii se utilizează la fabricarea lamelor și a altor arme reci.

Cum se produce acest material?

Ca materie primă în fabricarea buldozerului se poate folosi oțel obișnuit. Principala condiție este, că compoziția nu ar trebui să aibă o cantitate mare elemente de aliere. În plus, în timpul fabricării de cilindri sunt luați în considerare următoarele:

  1. Metalul foarte aliat nu permite producerea oțelului cu buclă.
  2. Sticla de aliaj de medie densitate este utilizată pentru a produce bulat de calitate slabă.

Oțelul Bulat poate fi fabricat utilizând 4 tehnologii principale:

  1. Cum se utilizează oțelul bulatFuziunea directă a grafitului sfărâmat și a minereului de fier. Această tehnologie este cea mai simplă performanță. Pentru a obține oțel de înaltă calitate în acest caz, este necesar să se utilizeze minereu cu un procent de metal de cel puțin 85%. Foarte des în natură există un minereu cu mult sulf, care este considerat o impuritate dăunătoare.
  2. Topirea fierului cu acces direct la cărbune. Această tehnologie asigură că nu numai carbonul pur, ci și oxizii diferiți intră în aliaj, care asigură structura necesară. O astfel de tehnologie este folosită astăzi extrem de rar, deoarece, împreună cu oxizii, substanțele care reduc semnificativ calitatea se încadrează în compoziție.
  3. Păcură materii prime pentru o perioadă lungă de timp fără a asigura accesul la aer. Această tehnologie este caracterizată de faptul că vă permite să obțineți un metal ieftin cu performanțe destul de ridicate. Oțelul, obținut prin această metodă, se numește un bulă formată. Aplicarea acestei metode este posibilă numai atunci când calculul exact al timpului de menținere la obzhoge, altfel compoziția este format mare cantitate de carbon, iar acest lucru determină o creștere a fragilității și ductilitate scădere.
  4. Fuziunea fierului fără impurități cu grafit în vid. Utilizarea acestei tehnologii poate îmbunătăți semnificativ calitatea metalului produs, dar costul echipamentului instalat este foarte ridicat. Datorită vidului, este exclusă posibilitatea de a intra în structura impurităților nocive și a aditivilor de oxid.

În condițiile domestice, metoda de prăjire a materiilor prime este adesea folosită pentru o perioadă lungă de timp fără asigurarea alimentării cu aer. Vă permite să obțineți un damașac de o calitate destul de înaltă. Fuziunea fontei pure cu grafitul se realizează în condiții industriale, deoarece apar dificultăți în instalarea echipamentului specializat.

Domeniul de aplicare

Articole din oțel inoxidabilCând au fost folosite arme extrem de reci pe câmpul de luptă, oțelul damasc a fost foarte apreciat. Numai războinicii bogați își puteau permite o lamă de astfel de materiale. Astăzi, damascul este utilizat în producția de lame de oțel rece, în principal colecționabile. Popularitatea oțelului damasc este asociată în primul rând cu un model destul de neobișnuit, care se obține pe suprafața metalului.

În alte domenii ale industriei Bulat nu a primit o aplicație largă. Acest lucru se datorează faptului că este semnificativ inferior compușilor dopați în practic toți indicatorii. În plus, complexitatea fabricării metalului crește costul.

Un pic de istorie

Inițial, producția de damasc a fost făcută de maeștri din India și Iran. Uneori după apariția acestui aliaj pe teritoriul Asiei Centrale a fost adus în Rusia pentru producția de oțel rece. Pentru a clasifica materiile prime prin calitatea sa au fost folosiți termeni diferiți: bulat roșu și albastru, fier roșu. Pentru prima dată, Uzina de la Zlatoust a fost înființată în Rusia.

Cum se utilizează corect oțelul cu buclăStudiul procesului a primit damasc a început să se angajeze în 1828 în numele Oficiului minier. Prin încercări și erori, după un timp de experimentare, metalurgiștii au reușit să obțină oțelul, eliberându-l sub formă de lingouri. Cu toate acestea, chiar și atunci, inginerii au stabilit că tehnologiile folosite pentru producerea bulatului nu sunt avansate tehnologic, iar materialul în sine nu merită investiția. În 1839, a fost produsă prima armă cu bule de la bulat, care a fost demonstrată în muzeele din Sankt Petersburg.

Astăzi, definiția bulbului este folosită ca nume colectiv pentru vâscos și solid aliaje de fier cu carbon. Pentru unele calități de performanță, metalul este similar cu fonta, dar se numește de obicei oțel. În fiecare an există mai puțini specialiști care știu cum să lucreze cu damascul. Unele organizații metalurgice de cercetare își desfășoară studiul pentru a identifica cele mai profitabile tehnologii de producție pentru acest tip de oțel.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Oțel 20x: marcare, caracteristici și aplicareOțel 20x: marcare, caracteristici și aplicare
Caracteristicile și aplicarea oțelului 9хсCaracteristicile și aplicarea oțelului 9хс
Temperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialuluiTemperatura de topire a fontei: caracteristici ale materialului
Oțel austenitic: caracteristici și caracteristiciOțel austenitic: caracteristici și caracteristici
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Oțel inoxidabil 40x13: caracteristic și aplicațieOțel inoxidabil 40x13: caracteristic și aplicație
Oțel pentru cuțite: caracteristici comparative ale aliajelor buneOțel pentru cuțite: caracteristici comparative ale aliajelor bune
Taierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicareTaierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicare
Caracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10тCaracteristicile și decodificarea oțelului de calitate 12x18n10т
Otel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicareOtel 45: Caracteristicile GOST si domeniul de aplicare
» » Oțel deteriorat: caracteristici, istorie, domeniu de aplicare
© 2021 amigdas.com