amigdas.com

Descrierea și tipurile de plăci din aliaj dur pentru unelte de strunjire

Varietăți de aliajePlăcile cu plăcuțe cu înclinare pentru unelte de strunjire sunt folosite pentru a crește productivitatea muncii efectuate de echipamentele de prelucrare a metalelor. Astfel de lucruri fac posibilă utilizarea mai convenabilă a sculei, acestea sunt structuri detașabile și pot fi ușor înlocuite cu spargere sau deteriorare. Pentru utilizarea instrumentelor interschimbabile, incisivii cu partea de tăiere și suportul nu sunt adecvați.

Avantajele utilizării plăcilor de cotitură

Plăcile pentru tăietoare sau pentru tăietoare sunt realizate pe baza diferitelor tipuri de aliaje dure. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece vă va permite să armați un set mare de elemente de tăiere care vor procesa semifabricate din diferite elemente.

Și utilizarea de dispozitive detașabile pentru rotirea sculei de tăiere poate fi numit cu încredere o soluție rentabilă din punct de vedere economic, pentru că, dacă se întâmplă să deterioreze sau să poarte nu va trebui să schimbe întreaga tăiere în întregime, numai porțiunea sa de tăiere. Cel mai bine este să utilizați o unealtă echipată cu plăci din aliaj dur, care pot fi înlocuite, atunci când este necesară automatizarea proceselor tehnologice. Acest lucru este deosebit de important pentru producția de produse mici și mijlocii a diferitelor produse.

Produsele tip carbid, care se pun pe unelte de strunjire, au un șir de avantaje:

 • Domeniul de aplicareele sunt mai ieftine decât tăietoare întregi;
 • Este posibilă înlocuirea foarte rapidă a elementului de tăiere cu carbură cu unul nou;
 • plăcile pe bază de aliaje dure sunt foarte fiabile chiar și în condiții de utilizare grele;
 • dacă este necesar, astfel de părți de tăiere înlocuibile pot fi reglate;
 • toate modelele de date existente ale elementelor de tăiere pentru tăietori sunt unificate, astfel încât puteți selecta cu ușurință opțiunea potrivită pentru un anumit tip de procesare, precum și gradul material al piesei prelucrate.

Iar utilizarea inserțiilor de carbură înlocuibile, echipate cu o fixare mecanică, poate crește semnificativ durata de viață a suportului pentru strung și, de asemenea, nu este nevoie să ascuțiți și să lipiți piesa de tăiere. În plus, în condițiile de aplicare a acestui instrument, temperatura și forța de tăiere pot fi reduse la 40%. Aliajele solide au astfel de proprietăți încât pot fi utilizate pentru fabricarea plăcilor și cu ajutorul lor este posibilă prelucrarea metalelor în condițiile schimbării condițiilor de tăiere.

În prezent, se produc diferite tipuri de produse din carbură. Cerințele pentru fiecare tip sunt prescrise în standardele de stat. Acestea sunt prezentate mai jos:

 • Cum se utilizează o placă de întoarcereGOST 19086-80 - implică caracteristicile suporturilor și plăcuțelor de tăiere, precum și a spărgătorilor;
 • GOST 19042-80 - prescrie cerințele pentru forma, clasificarea, precum și pentru desemnarea plăcilor de tip înlocuibil pe bază de materiale de carbură;
 • GOST 25395-90 - reglementează producția de inserții de carbură de mai multe tipuri, acestea fiind fixate pe suportul sculei prin lipire. Acest lucru se aplică elementelor care sunt conectate prin atingerea la uneltele unui revolver, prin orificiu sau tip plictisitor.

Opțiunile de clasificare a produselor

Carcasele inserate din carburi montate pe sculă sunt clasificate în funcție de anumiți parametri:

 • Cum se utilizează aliajul?tipul sculei - uneltele de strunjire sunt îndoite, în formă, detașabile, scoring, plictisitoare și altele. Pentru fiecare dintre aceste tipuri va necesita o formă diferită de profil, care se formează în faza de producție a plăcii cu lamă;
 • materialul de producție - proprietățile materialelor din carbură variază în funcție de cantitatea de titan, de tungsten și de alte materiale care sunt prezente în ele. plăci interșanjabile pot fi făcute și pe baza ceramică, caz în care acestea sunt utilizate în principal pentru procesarea refratore, și totuși acestea sunt relevante în cazurile în care este necesar pentru a face o continuă finisare sau finisarea pieselor metalice;
 • mărimea - în funcție de mărimea piesei de prelucrat care este prelucrată, trebuie selectată o inserție de carbură cu parametrii geometrici necesari cu ajutorul unui strung. Pentru un instrument de strunjire, indiferent de tipul acestuia, sunt selectate produsele parametrilor corespunzători;
 • valoarea colțului din spate - acest parametru este determinat de marca produsului, depinde de cât de curată va fi prelucrată piesa metalică. Și cu cât este mai mult unghiul de spate, cu atât mai curat va fi tratamentul de suprafață. Plăcile cu colțuri din spate mari sunt utilizate în principal pentru transformarea metalelor moi;
 • clasa de precizie - în prezent producătorii produc plăci de 5 astfel de clase. Cu ajutorul lor, este posibil să se prelucreze produse cu toleranțe diferite în funcție de parametrii geometrici ai piesei de prelucrat.

Cum se etichetează plăcile și cine le produce

La etichetarea structurilor cu vârf de carbură pentru uneltele de strunjire, se poate determina compoziția materialului de producție. În special, marcajul T15K6 înseamnă că produsul este produs pe baza aliajului de titan-tungsten-cobalt. Tungstenul în compoziția acestor aliaje este obligatoriu. În plus față de tungsten din aliaj ar trebui să fie în plus:

 • tantal;
 • cobalt;
 • titan și altele.

În compoziția unui astfel de aliaj, conform marcajului, carbură de titan este prezentă în cantitate de 15 procente, respectiv cobalt în cantitate de 6 procente.

Cei mai renumiți producători ai acestui produs, folosite pentru fixarea mecanică pe tăietori, sunt:

 • Ceratizit (Luxemburg);
 • BDS-Machinen și Proxxon (Germania);
 • Tool-Service și Uzina de Țevi Novomoskovsk (Ucraina).

Reguli pentru selectarea produselor din carbură

Pentru a transforma munca de metal a fost foarte precisă și eficientă, trebuie să alegeți plăcile cât mai corect posibil, În plus, gama lor diferă foarte mult dimensiuni și forme. Este necesar să se ia în considerare, în măsura în care corespund parametrilor geometrici ai sculei de tăiere. Dacă nu se procedează astfel, va fi dificil să fixați dispozitivul pe strung.

Chiar și în selecție ar trebui să se țină cont de caracteristicile materialului pe baza căruia se fabrică piesa. Dispozitivele sunt fabricate din astfel de materii prime, în care toate metalele au un raport diferit, caracteristicile lor operaționale depind de acestea.

Deci, plăci de înlocuire bazate pe aliaje dure, sunt împărțite în două categorii principale:

 • cele care au o rezistență ridicată la șocuri, vibrații și alte solicitări mecanice;
 • Produse care tolerează căldură ridicată, care se ridică în timpul procesării lungi a semifabricatelor metalice.

Caracteristicile aliajelorConstrucțiile primei categorii sunt utilizate pentru prelucrarea la viteze mari, acestea fiind însoțite de sarcini mecanice ridicate, vibrații și șocuri. Un produs de tipul celui de-al doilea Când tratamentul implică îndepărtarea unui strat metalic mare.

Și atunci când alegeți aceste produse, luați în considerare influența și tipul prelucrării piesei. Fiecare dintre ele, realizată cu ajutorul unor incisivi pe care inserțiile de tăiere sunt fixate mecanic, asigură o anumită geometrie a zonei lor de lucru și a altor caracteristici.

Dacă este necesar să efectuați volum mare, combinându-l cu diferite operațiuni tehnologice, Este mai bine să vă armonizați cu un întreg set de plăci de schimb cu parametri tehnologici și geometrici diferiți.

După cum puteți vedea, calitatea lucrărilor efectuate cu ajutorul acestora depinde de modul în care alegeți corect un inserție din carbură. Cu toate acestea, este imposibil să se facă alegerea corectă, de multe ori înțelegerea vine numai cu experiență.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Robineți de carbură: cum să lipiți placheteleRobineți de carbură: cum să lipiți plachetele
Cum sunt strunguri pentru metalCum sunt strunguri pentru metal
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Decuparea metalelor și a foilor din aliaje diverseDecuparea metalelor și a foilor din aliaje diverse
Tipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelorTipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelor
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Cutter drept: clasificarea speciilorCutter drept: clasificarea speciilor
Șurub de strângere: elemente, aplicații, avantajeȘurub de strângere: elemente, aplicații, avantaje
Taierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicareTaierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicare
Planificator: tipurile și caracteristicile dispozitivelorPlanificator: tipurile și caracteristicile dispozitivelor
» » Descrierea și tipurile de plăci din aliaj dur pentru unelte de strunjire
© 2021 amigdas.com