amigdas.com

Somon de pește în Rusia: râu sau mare?

În râurile din KareliaSalmonul de pește este cel mai delicios dintre somon și merită în consecință. În Rusia, a devenit disponibil pentru un consumator în masă acum câțiva ani, când un flux de pește relativ ieftin din Norvegia a fost turnat în țară. După introducerea sancțiunilor, prețul pentru această specie a crescut din creșterea prețurilor la dolar, dar totuși oamenii o cumpără la masa festivă.

Habitate și capturi

Reprezentanții acestei specii se găsesc în toate mările din Oceanul Atlantic de Nord. Somonul este un râu sau un pește de mare? Răspunsul la această întrebare este simplu. Aceasta este o viziune plină de viață, deoarece trăiește în mări și merge la gura râurilor pentru a da naștere. În plus, unele specii trăiesc în lacuri.

Mulți nu știu unde se află somonul în Rusia, deoarece au cumpărat numai produse norvegiene. Locuiește în lacurile Peninsulei Kola, precum și în Mării Barents și al Mării Albului și intră regulat în râuri pentru a da naștere. La coasta atlantică a SUA, această specie apare și ea. În unele țări, de exemplu, în Norvegia, este crescut în ferme speciale. E nevoie de mult timp și efort.

În timpul vikingilor, populația somonului era mare. Astăzi, numărul persoanelor care trăiesc în sălbăticie scade constant. De aceea, în majoritatea țărilor, captura este limitată de cote.

Cum arată somonul?

A distinge somonul de alți reprezentanți ai familiei somon este simplu. Ea are o torsiune elastică, comprimată din lateral, străpunsă de niște cântare mici. Culoarea cântarelor poate varia de la argintiu la albastru închis. Pe corp sunt mici pete rotunde. Gura este încadrată de oasele mari. Acest semn apare la persoanele care au ajuns la pubertate. În timpul reproducerii, femelele pot schimba culoarea în bronz cu pete purpurie emergente.

Somonul este unul dintre cele mai mari salmonide. Lungimea corpului ajunge uneori la un metru și jumătate, iar greutatea este de 40 de kilograme. La vânzare există cazuri, a căror greutate variază de la trei la șase kilograme.

Hrănirea peștilor depinde de vârsta lor. Fry mânca planctonul. Cu o creștere a dietei, se adaugă insecte mici și crustacee. Persoanele adulte mănâncă pește: hering, miel, șprot, hering baltic, capelin.

Salmon de peșteCa multe alte salmonide, să creeze acele râuri unde sa născut ea însăși. De regulă, indivizii sunt gata să dea urmașii până la vârsta de 6 ani. În septembrie, peștii de pești înotau în râuri și apoi se ridică în amonte. Somonul selectează locurile pentru reproducere cu un curent mic și rapid, cu o temperatură a apei de 0-3 grade. Pentru această specie, este important să aveți mici pietricele pe fund.

Femelele sapă o gaură în pietricele și plasează 6-20 mii de ouă, după care bărbatul trebuie să le fertilizeze. În medie, indivizii sunt la locul de reproducere nu mai mult de 14 zile. După aceasta, școli de pești coboară de-a lungul râurilor. O parte din pește moare fără a ajunge în mare. Peștii care se întorc în ocean nu mai merg la spawn.

Pătrunjelul începe să apară abia în februarie. Ei trăiesc în apă puțin adâncă până la 1 an. Apoi încep să coboare spre mare.

mâncare

Beneficiu și rău

Somonul este mâncat de mult timp. Oamenii de știință sunt sfătuiți să îl includă în mod regulat în dietă datorită acizilor grași omega-3, care au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular. În plus, conține fosfor, potasiu și următoarele vitamine:

  • A;
  • B12;
  • D;
  • H;

Lucru curios despre somonNu uitați de cantitatea mare de proteine, care este bine absorbit de corpul uman. În același timp, este vorba despre un aliment de mare calorie. Cei care doresc să piardă în greutate, ar trebui să mănânce mai rar, iar cei care sunt alergici la pește roșu - renunță complet. La persoanele care trăiesc în apă murdară se acumulează substanțe nocive și metale grele în organism.

preparare

Astăzi, pe rafturile de magazine, somonul este prezent în specii proaspete, congelate și sărate. Luați produsul refrigerat, deoarece păstrează mai bine vitaminele. Când alegeți, acordați atenție culorii. O culoare strălucitoare neobișnuită ar trebui să-i sperie pe cumpărător. El spune că în timpul cultivării, a fost adăugată în alimente o lumină specială a suplimentelor alimentare.

De la somon puteți găti multe feluri de mâncare. Cel mai simplu mod de ao coace în cuptor. Este necesar să curățați peștele și să tăiați în bucăți. Apoi, peștele trebuie pus pe o tavă de copt unsă și sare. Câteva amante, de asemenea, presărate carne cu suc de lamaie. Timpul de coacere nu este mai mare de 20 de minute. În caz contrar, somonul poate fi uscat.

Oamenii care urmăresc greutatea, pregătesc somonul pentru un cuplu. Pune bucățile de pește în paharul unui abur. Apoi se sare pește, se presară cu suc de lămâie și se presară cu marar. Pentru un cuplu, este gătit timp de douăzeci de minute.

Sandwich-urile din somon și brânza topită sunt populare în Rusia. Pâinea neagră trebuie să fie tăiată în bucăți mici și unsoarea cu brânză topită. Unele gospodine preferă brânza de brânză. Apoi, pe brânză pune bucăți de filet ușor sărată și câteva cârje de mărar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Râul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile saleRâul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile sale
Roz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitateRoz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitate
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Coho de pește roșu: habitat, beneficiu și răuCoho de pește roșu: habitat, beneficiu și rău
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
Nerka: ce este acest pește și care este utilizarea luiNerka: ce este acest pește și care este utilizarea lui
Descrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegateDescrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegate
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
» » Somon de pește în Rusia: râu sau mare?
© 2021 amigdas.com