amigdas.com

Rețeta pentru gem de zmeură "pyatiminutka" și gem de zmeură

Blocați-vă de zmeură pentru iarnăDrajetele, gemul de zmeura si lămâia sunt primele produse de neînlocuit folosite de oameni pentru răceli. Și dacă miere și lămâie pot fi cumpărate pe piață sau în magazin, zmeura va trebui să fie gătită de unul singur. Mulți oameni își amintesc de proprietatea utilă a acestui gem miracol din copilărie, dar nu toată lumea știe cum să gătească. Acest gem este de asemenea utilizat în scopuri preventive. În compoziția gemului de zmeură există fitonicide, care sunt incluse în multe medicamente antipiretice și antiinflamatoare.

Proprietăți utile ale zmeurii

Zmeura de zmeură poate înlocui recepția unui medicament, cum ar fi acidul acetilsalicilic. Din acest motiv, riscul de a obține un ulcer gastric sau gastrită este semnificativ redus. Vitaminele E, A, PP și B2, care sunt conținute în zmeură dau pielea feței o culoare sănătoasă, pielea corpului este făcută elastică, responsabilă de ton. Din această cauză, în popor, delicatețea de zmeură se numește elixirul tineretului.

Compoziția acestui gem conține fier, care are un efect benefic asupra dezvoltării și formării celulelor, iar cuprul - este un antidepresiv excelent, păstrează o culoare bogată de păr și le conferă strălucire. Din cauza unor astfel de proprietăți utile de gem de zmeură, se recomandă includerea acesteia în dieta persoanelor care lucrează într-un mediu stresant. Poate că din cauza unor astfel de proprietăți excelente, gospodinele bune încearcă să cumpere cât mai multă delicatese pentru iarnă.

Reteta clasica pentru gem purpuriu

Folosind această rețetă, orice amantă poate pregăti în mod corespunzător o gustare și un tratament gros. De obicei, gemul este folosit pentru a prajit pâine prăjită, pentru coacere, servi-o pentru ceai sau pentru a pregăti din ea o varietate de băuturi.

Pentru a pregăti gemul pentru această rețetă aveți nevoie de aceste produse:

 1. Apă - 230 ml;
 2. Zahăr - 1 kg;
 3. Zmeură - 800 g.

Metoda de preparare:

 • Cum să gătești gem de zmeurăÎndepărtați zmeura într-un vas potrivit pentru dvs. și umpleți-l cu zahăr. Turnați apa și trimiteți vasele cu masă purpurie în sobă. Se aduce la fierbere și se amestecă, se fierbe timp de 15 minute. În timpul gătirii, nu uitați de faptul că spuma trebuie îndepărtată. În caz contrar, din cauza aceasta poate acru masa.
 • Lasati zmeura sa se raceasca. Este nevoie de aproximativ o oră. Pentru a elimina semințele de zmeură, este necesar să treceți blocajul răcit printr-o sită (la discreția gazdei).
 • Din nou, puneți zmeura răcește masa pe foc și gătiți încă 1 oră. Nu uitați să vă lăsați în cale.
 • Verificați blocajul pentru pregătire. Pentru a face acest lucru, trebuie să puneți o masă mică pe o farfurie (farfurie) și să vedeți dacă masa se răspândește sau nu. Dacă gemul păstrează forma, atunci este gata.
 • Dacă gemul nu este pregătit, trimiteți vasele cu el la foc și gătiți până când este gătit. În timpul gătitului este necesar să intervină și să monitorizați în mod constant disponibilitatea de dulceață de zmeură.
 • Amestecați jamul preparat pe cutii (sterilizați-le în avans) și rostogoliți-le. Trageți cutiile laminate în jos și puneți-le într-o îmbrăcăminte caldă (blană, pătura, strat, etc.). Permiteți blocajul să se răcească complet.
 • A se păstra într-un loc întunecos. Timpul de depozitare este de 2-3 ani.

Scurgeți din zmeură cinci minute

Rețeta pentru o zmeură de cinci minute este foarte populară printre oameni datorită proprietăților sale benefice. Un astfel de gem foarte buna pentru raceli. Pregatirea gemului pe aceasta reteta va ajuta sa economisiti timp amanta.

Pentru a obține 4 litri de produs finit conform rețetei pentru un blocaj de cinci minute, veți avea nevoie de:

 1. Zahăr - 1,2 kg;
 2. Zmeură (boabe pure fără frunze și pediceli) - 2,4 kg.

Această rețetă este numită și "gem de zmeură 2: 1" din cauza raportului dintre zmeură și zahăr.

Procesul de gătit include următorii pași:

 • Prepararea zmeurii. Îndepărtați crenguțe, frunze, tulpini. Spălați-l nu este necesar.
 • Transferați zmeura în recipientul de blocaj în straturi, fiecare cu zahăr.
 • Dați zmeură pentru a infuza timp de aproximativ 3 până la 4 ore, astfel încât să înceapă sucul.
 • După acest timp, amestecați masa și puneți-o pe sobă. După ce fierbe zmeura, gătiți-l timp de încă 5 până la 7 minute.
 • Nu uitați să interferați cu masa. Trebuie să faceți acest lucru foarte atent, deoarece fructele de zmeură își pot pierde forma. În timpul gătirii, asigurați-vă că nu se produce o spumă.

Preparate în conformitate cu această rețetă, puneți masa în borcane (pre-sterilizate). Rulați borcanele, întoarceți-le și înfășurați până când gemul se răcește complet.

Rețeta pentru un blocaj de cinci minute cu adăugarea de apă

Pentru a pregăti gemul pentru această rețetă, veți avea nevoie de:

 1. 3 kg de zmeură;
 2. 3 kg de zahăr;
 3. 2 cesti de apa.

Mod de preparare:

 • Reguli pentru gatitDu-te și clăti zmeura. Într-o cratiță pentru 1 litru de apă, se toarnă 1 lingură de sare și se adună zmeură. Am dat fructe de padure sa stea timp de 15 minute si sa se scurga apa. Dupa ce apa curge, clatiti zmeura de cateva ori.
 • În acest moment, preparați siropul. În vasele smalțate se toarnă apă și se toarnă zahărul. Așteptați până când zahărul este complet dizolvat și scufundați zmeura în siropul preparat.
 • După fierberea masei roșii, gătiți-o timp de 5 minute.
 • Permiteți gemului să gătească puțin și gătiți încă 5 minute. Această procedură trebuie efectuată de 3 ori.
 • Pregătiți borcanele. Pentru aceasta, spălați-le și sterilizați-le.
 • În băncile pregătite în avans, împrăștiați gemul și rotiți-l.

Rețeta pentru gem de o zmeură de cinci minute

Această rețetă este unică pentru că Zaharul este folosit mult mai putin decat in alte retete. Acest lucru ajută fructele să-și mențină gustul deosebit. Dulceața se va simți numai în sirop.

Pentru a pregăti gemul pentru această rețetă, veți avea nevoie de:

 1. 2 kg de zmeură (pură);
 2. 1 kg de zahăr.

Metoda de pregătire pentru această rețetă:

 • Cu grijă, sortim zmeura, separându-l de tulpini și frunze suplimentare;
 • În vasele emailate se pune un strat de fructe de padure și se umple cu zahăr;
 • Răspândim următorul strat de fructe de pădure și turnați din nou;
 • Realizăm această procedură până când ingredientele se epuizează;
 • Lasati masa de zmeura si lasa sucul sa alerge;
 • Când zmeura lasă sucul și zahărul dizolvat - pune capacitatea noastră pe un foc slab și așteptați ca gemul să fiarbă;
 • Gatiți după fierbere timp de încă 5 minute. Procedând astfel, nu uitați să vă asigurați că nu există spumă (dacă apare, scoateți-o).
 • Am pus gemul fierbinte în borcane pre-sterilizate și le-am înfundat cu capace. Rotiți-o, împachetați-o și lăsați-o să se răcească.

Sfaturi pentru gospodinele de a nota

 1. Cum să gătești gem de zmeurăTrebuie să alegeți fructe de pădure în ziua când veți face gem. Vremea ar trebui să fie însorită. Fiindcă în ploaie boabele vor bea apă și vor fi mai puțin dulci.
 2. Dacă gemul sau gemul nu este procrastinat, încercați să îndepărtați maxim spuma din acesta în timpul gătitului.
 3. Pentru a vă asigura că boabele nu își pierd forma și proprietățile cel puțin o dată la 5 minute, scoateți vasele cu masa din foc.
 4. Este mai bine să folosiți un vas de mică adâncime pentru gătit, dar o farfurie largă. Deci, mai rapid va fierbe excesul de lichid, iar boabele vor economisi mai multe vitamine.
 5. Dacă brusc gemul tău a început să se învoiască, recipește-l. Desigur, nu veți salva forma de fructe de padure, dar produsul nu va fi transferat în zadar.
 6. Pentru a verifica dacă delicatețea este gata, urmați sfatul: blocajele gata de pe plăcuță nu se vor scurge, iar fructele de mămăligă sunt distribuite uniform în întregul amestec și nu vor pluti în sus.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarnaCum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarna
Cum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețeteCum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețete
Raspberry tree tarusa: plantare și îngrijireRaspberry tree tarusa: plantare și îngrijire
Zmeură frunze în timpul sarcinii înainte de naștere: compoziția și beneficiileZmeură frunze în timpul sarcinii înainte de naștere: compoziția și beneficiile
De ce vis zmeura si colecta-l? Are aspectul fructelor de padure?De ce vis zmeura si colecta-l? Are aspectul fructelor de padure?
Eficiența Borjomi cu lapte în lupta împotriva tusei, proporții corecteEficiența Borjomi cu lapte în lupta împotriva tusei, proporții corecte
Cum se prepară gemul de la caprăCum se prepară gemul de la capră
Zmeie de gem și ceai pentru răceală și gripaZmeie de gem și ceai pentru răceală și gripa
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Cum să fertilizeze zmeura în primăvară, în special panglica de zmeură înainte de înflorireCum să fertilizeze zmeura în primăvară, în special panglica de zmeură înainte de înflorire
» » Rețeta pentru gem de zmeură "pyatiminutka" și gem de zmeură
© 2021 amigdas.com