amigdas.com

Rețetă pentru coacăze de gătit de iarnă, șterse cu zahăr

Cum să ștergeți coacăzul cu zahărCoacăzul este o boabă pe care trebuie să o consumăm în timpul iernii. Toți știu probabil că această boabe este bogată în vitamina "C", care este necesară pentru sistemul imunitar. Extrem de utile sunt alte substanțe care alcătuiesc această boabe comune. Există coacăze în coacăz care au proprietăți gelifiante, se numesc pectine. Poate că ați observat că, dacă cornurile sunt deshidratate cu zahăr și plecate, se transformă în jeleu? Pectinele ne ajută să scăpăm de colesterol inutil.

Toate aceste calitati utile de fructe de padure delicioase vom pastra pentru iarna pentru noi insine. Cum facem asta? Vom pregăti boabele fără gătit și vor fi perfect conservate!

Coacăz negru pentru iarnă, șterse cu zahăr, necesită o atitudine atentă, deoarece nu există nici un tratament termic al produsului. În piesa de prelucrat nu ar trebui să obțineți particule străine care vor provoca fermentarea, fructele de padure ar trebui să fie proaspete și curate. Respectați cu strictețe regulile de recoltare pentru iarnă a unui coacăz frecat și apoi un depozit de vitamine va fi întotdeauna la îndemână.

Etapele de preparare a boabelor șterse cu zahăr

  • Pregătit pentru prelucrarea coacăzei negre, se îndepărtează ușor de gunoi, crengi, frunze străine și clătiți fructele în apă curentă. Lăsați apa să se scurgă complet și fructele să se usuce în orice mod adecvat. Măsurăm cantitatea de fructe uscate și curate și zahăr, în proporție de 1/2. O parte din coacăz negru și două părți de zahăr, luăm în cazul în care depozităm coacăzul frezat cu zahăr la temperatura camerei. Pentru o metodă de păstrare la rece, proporția este diferită, aici poate fi salvat zahărul și se face un gol pentru iarna de la unul la unu.
  • Pentru conservarea cât mai completă a vitaminelor disponibile în boabele de coacăze negre într-un moment în care gospodinele nu aveau atâtea ajutoare în bucătărie, bunicile noastre au zdrobit fructele de pădure cu o zdrobire din lemn.
  • Tu și cu mine avem acum posibilitatea să alegem un amestecător, un mașină de măcinat cu carne sau o metodă veche, dovedită de bunicuță, să decidă pe cine să folosească. Amintiți-vă că din contactul cu partea metalică a vitaminei "C" se pierde.

Reteta de piure de boabe pentru inghetare

Coacăz pentru iarnăDacă aveți de gând să boabe amestec de îngheț, utilizați această rețetă pentru recoltarea coacăzului negru pentru iarnă:

  1. Luați fructele preparate amestecate cu zahăr 1/1
  2. Ștergeți (zdrobiți amestecul într-un piure)
  3. Apoi lăsați masa să se stabilească și să păstreze cu îndrăzneală rezerva de vitamine din piure de boabe în congelator. Păstrați într-o stare înghețată într-un recipient bine închis, astfel încât să nu se estompeze.

Pentru a stoca produsul într-o cameră de zahăr, trebuie să luați de două ori mai mult decât fructe de padure. Coacăzul negru frecat este îndoit în cutii sterile puțin suplimente, spațiul rămas este umplut cu zahăr (ca conservant). În două zile să ne soluționăm, amestecând ocazional. Înainte de dizolvarea completă a zahărului. Apoi, borcanele cu piesa de prelucrat sunt închise etanș cu caprine capron și le-a pus departe pentru depozitare.

O altă rețetă pentru pregătirea coacăzului negru pentru iarnă

Pentru această pregătire trebuie să gătiți siropul. În trei sute de mililitri de apă, se dizolvă 1200 de grame de zahăr, se fierbe și se toarna siropul prin tifon. Încă o dată aduceți siropul la fierbere și lăsați-l să se răcească puțin. Trecem printr-un kilogram de fructe de padure, umplem masa de fructe cu sirop fierbinte. Vom pregăti piureul de boabe, preparat conform acestei rețete, în borcane sterile. Și acum un truc, vom pune gem în borcane cu cani de pergament, înmuiate în alcool și pot fi înfășurate. Jam-ul va fi bine păstrat într-un loc răcoros.

Pentru piureul currant, puteți adăuga alte fructe de padure și fructe la discreția dumneavoastră. Poate fi fructe de padure de o cochilie de altă culoare: roșu, alb. Zmeură, afine, afine, cranberries, afine, coacăze. Potrivit pentru: orice grădină sau boabe sălbatice.

Din fructe puteți lua caise, prune, cireșe.

Coacăz negru, șters cu zahăr, o rețetă cu adăugarea altor ingrediente

Pregătiți un container de email sau plastic. Ștergeți cu zmeură alternativ zmeură și coacăze, adăugați la fiecare porție de zahăr din fructe de pădure pentru această rețetă.

  1. Pentru 500 de grame de coacăz
  2. 1 kg de zmeură
  3. 1300 gr. zahăr granulat

Rețetă pentru coacere cu zahărLăsați amestecul pentru o zi, două în frig. atunci cu atenție agitați masa mastită. Pregătit pentru a șterge amestecul de boabe, șterse cu zahăr, într-un recipient pregătit, depozit într-un loc răcoros.

În scopul de a bere piureul a fost o consistență blând, masă de bere măcinat este mai bine să treacă printr-o sită fină. Apoi pielea și semințele vor rămâne în tort. O astfel de pudră poate fi necesară pentru a alimenta copii mici. Pentru fabricarea spumelor, pentru colorarea cremelor sau pentru coacere.

Acest "gem rece" păstrează gustul de fructe de padure proaspete și aromatiză perfect alte produse, cofetărie, porridge, sosuri, deserturi și alte feluri de mâncare și băuturi preferate.

Băuturile cu fructe de pădure ras nu sunt doar gustoase, ci și utile și chiar au un efect curativ. Atunci când frigul sau gripa se agravează, este de obicei recomandabil să beți mult. Deci, dacă în loc de ceai bei o miere delicioasă dintr-un coacăz înnegrit, boala va fi mult mai ușoară și mai rapidă. Vitaminele conținute în această minunată boabe negre, vă vom ajuta să învingem virușii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătitCum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Rețete simple de gem de afine pentru iarnăRețete simple de gem de afine pentru iarnă
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Rețete de jeleu din coacăze negreRețete de jeleu din coacăze negre
Lingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătitLingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătit
Retete de sos de coacăze roșii pentru iarnăRetete de sos de coacăze roșii pentru iarnă
Rețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnăRețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnă
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Compote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familieCompote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familie
» » Rețetă pentru coacăze de gătit de iarnă, șterse cu zahăr
© 2021 amigdas.com