amigdas.com

Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna

Delicios delicios de coacăzeCoacăz negru - una dintre cele mai unice din punct de vedere al utilității fructelor de pădure, răspândită în Rusia. Acestea sunt primele tufărițe de boabe, care au început să fie cultivate în ținuturile Pskov și Novgorod în secolul al XI-lea. Tufele de coacăze au fost transplantate din pădure în zonele din jurul mănăstirilor, iar boabele au fost folosite în medicină.

Se știe că malurile râului Moskva din păduri au crescut gros păstrăvurile sălbatice de coacăze negre, de aceea râul a fost numit Smorodinovka. În epoca noastră, aproape nimeni nu va merge în pădure. Există o mulțime de soiuri de acest arbust, acesta crește în întreaga Rusia, dar acum la site-urile de țară și în fermele de fructe de pădure.

"Smorod" - în limba rusă veche înseamnă "miros puternic". Într-adevăr, mirosul parfumat al fructelor și frunzelor acestei plante nu poate fi confundat cu nimic. Gustul strălucitor al fructelor fructe de padure coapte negre, aromate, permite folosirea lor în gătit pentru a face sucuri, compoturi, dulceturi, dulceturi, sosuri pentru diferite feluri de mâncare. Frunzele acestui arbust sunt folosite în prepararea ceaiului parfumat, diverse marinate pentru legume.

Dar, în plus față de calitățile excelente de gust, coacăze are multe proprietăți utile, permițându-i să-l folosească pentru prevenirea unui număr de boli. Planta este o sursă naturală de microelemente, minerale și vitamine.

Coacăz negru

Fiecare gospodină este capabilă să pregătească această minune-fructe de pădure pentru utilizare ulterioară, pentru a trata rudele și prietenii lor cu o gustoasă și utilă tratat toată iarna lung.

Blocurile sunt unul dintre cele mai preferate deserturi de casă din Rusia. Acestea sunt perfect conservate și păstrează aroma, gustul și proprietățile unice de vindecare ale boabelor pentru o lungă perioadă de timp.

Atunci când pregătiți blocajele și blocajele de coacăze negre pentru orice rețetă, este de dorit urmați câteva reguli comune:

 • Gem de la coacăz pentru iarnă- boabele de coacăze negre conțin vitamina C, deci au un gust dulce și acru. Pentru prepararea biletelor din coacăz necesită o cantitate crescută de zahăr granulat.
 • - boabele de coacăze negre atunci când sunt umplute cu nisip de zahăr dau sucul încet. Timpul de preparare a boabelor pentru gătit necesită mai mult.
 • - pentru prepararea deserturilor din coacăz ar trebui să fie utilizate smaltul sau oțel inoxidabil, cupru și aluminiu bazine și tigăi nu sunt potrivite, acestea se oxidează rapid, iar produsele de coacere pierd proprietăți utile.
 • - Vasele de gătit trebuie să aibă un fund gros și, de preferință, să fie lată.

Reteta pentru a face gem de coacăze negre pentru iarnă (clasic)

Această rețetă simplă este verificată de timp și de mulți specialiști culinare.

Produse necesare:

 • Fructe de coacăze negre - două kilograme
 • Zahăr de zahăr - un kilogram

Fructe de coacăze proaspăt culese ar trebui să fie curățate de frunze și crengi, clătite cu apă rece, uscate pe un prosop de lenjerie. Bomboane pregătite să adoarmă cu zahăr și să treacă printr-o mașină de măcinat cu carne sau să mănânce un blender. Amestecul rezultat se toarnă într-un recipient pentru gatit, se pune foc și se aduce rapid la fierbere. Apoi, reduceți căldura, îndepărtați spuma, lăsați să fiarbă timp de zece sau cincisprezece minute.

Îndepărtați gemul de la căldură, lăsați să se răcească zece sau douăsprezece ore. Apoi puneți focul, fierbeți timp de 15 sau 20 de minute, condamnați, repetați din nou procesul. Preparată în acest mod, gemul fierbinte este descompus în borcane de sticlă pre-sterilizate, care sunt imediat etanșate cu capace.

Reteta pentru prepararea gemului din coacăze negre cu apă

Jam pe această rețetă este foarte delicat și dens.

Produsele:

 • Fructe de coacăz (negru) - două kg
 • Apă - 800 grame
 • Zahăr de zahăr - trei kilograme

Smorodinu curățat, curățat de pliante și crengi. Se pot lăsa cozi verzi pe fructe de padure, deoarece sunt perfect digerate și nu vor agrava gustul gemului.

Pentru a face coerența ofertei de gem, fructele se toarnă cu apă clocotită înainte de procesare (pentru două kilograme de coacăz, ia aproximativ un litru de apă și jumătate) timp de cinci sau zece minute, după turnarea apei. Coacății sunt măcinate într-un malaxor sau într-un măcinător de carne. Pentru a obține o consistență foarte ușoară, masa de sol poate fi trecută printr-o sită, dar acest lucru este opțional.

Apoi, pregătit boabe de piure, zahăr, apă. Totul este pus pe foc, adus la fierbere, în mod necesar îndepărtat complet spuma și apoi fierte la căldură scăzută. Este necesar să se asigure că coacăzul nu este ars. De îndată ce apar bule mici pe suprafața blocajei și spuma dispare, trebuie verificat: dacă picura răcită de gem de pe placă nu se răspândește, este gata. Produsul parfumat fierbinte se toarnă ușor în borcane spălate și sterilizate pre-preparate, care sunt imediat acoperite cu capace. Gem de coacăz pentru iarna este gata.

Retete pentru prepararea de dulceață de coacăze negre cu agenți de îngroșare

Cum să pregătiți un gem pentru iarnaCând pregătiți coacăzul pentru iarnă, puteți utiliza o varietate de agenți de îngroșare alimentară (amidon, gelatină, zhelix, pectină). Astfel de aditivi la prepararea gemului reduc timpul de tratament termic al fructelor de padure, permițându-vă astfel să economisiți mai multe vitamine și minerale în produsul finit.

Sunt disponibile rețete cu pectină.

Rețeta # 1

ingrediente:

 • Fructe de coacăze negre - 3 kilograme
 • Zahăr de zahăr - 2 kilograme
 • Pectină - două pliculețe de 20 de grame fiecare

Coacăzul negru este sortat, frunzele și crenguțele sunt îndepărtate și spălate.

Este foarte convenabil să se spele fructele sub un curent de apă rece, așezându-le într-un șuviu.

Când apa se scurge și coacăzul se usucă puțin, trebuie să fie bine tăiați într-un blender cu 700 de grame de zahăr granulat. Masa rezultată se toarnă într-un vas de gătit, se pune la căldură, se aduce la fierbere. Cu boabe de fierbere se îndepărtează spuma, se adaugă pectină și 1,3 kilograme de zahăr granulat.

Continuați să gătiți masa de boabe la căldură scăzută timp de încă 20-25 de minute. Apoi, gemul fierbinte se toarnă în borcane de sticlă pre-sterilizate și se încarcă cu capace.

Rețetă numărul 2 (foarte rapid)

ingrediente:

 • Boabele de coacăze negre - 1,5 kilograme
 • Pectină - 40 de grame
 • Nisip de zahăr - 2 kilograme

Curățați-vă pentru a sorta, îndepărtați pliante, ramuri, tăiați cozile, clătiți bine și uscați. Transferați boabele preparate la ustensile de gătit, apoi zdrobiți cu o pâine sau pistil până când se obține sucul, adăugați pectină. Apoi, recipientul cu piureul pus pe foc, aduc la fierbere. Într-o masă de fierbere se toarnă zahărul, se fierbe la foc mic până când zahărul se dizolvă. După aceea, fierbeți gemul timp de cinci minute la căldură mare, toarnă imediat în borcane de sticlă pre-sterilizate și acoperiti-le.

Retete pentru prepararea gemului de coacăze negre pentru iarnă folosind aparatele moderne de bucătărie

Multe gospodine moderne folosesc pentru gătit cu aparate de uz casnic, cu care puteți pregăti și legume, fructe și fructe de padure pentru iarnă.

Reteta pentru productia de gem de coacaze pentru iarna in multivarkul № 1

Produsele:

 • - fructe de padure negre - 2 kilograme
 • - Zahăr - 2,5 kilograme
 • - Apă - 200 grame
 • - Acid citric - 0,5 linguriță

Reteta pentru prepararea gemuluiCoacăzurile sunt curățate, curățate de frunze și crenguțe, clătite bine cu apă curentă, uscate. Puneți boabele într-o ceașcă de multivark și frământați cu tocilă sau mortar.

Se adaugă apa, zahărul, acidul citric în piureul de fructe de padure rezultat. Se amestecă tot amestecul și se execută "Stingerea" timp de o oră și jumătate. Gemul de coacăză este împrăștiat fierbinte în borcane de sticlă pre-sterilizate și acoperit cu capace.

Reteta pentru pregatirea gemului de coacaze pentru iarna in multivarkul № 2

ingrediente:

 • - Boabe de coacăze negre - oală de 1 litru
 • - Zahăr de nisip - cinci pahare

Tăiați boabele, decojiți frunzele, crenguțele, clătiți, uscați și mănâncați cu un blender sau cu un mașină de tocat carnea. Masa de coacon rezultată ar trebui să fie ștersă printr-o sită și introdusă într-o ceașcă multicarchetă cu zahăr. Închideți multivarkerul cu capacul și fixați-l în mod "Quenching" timp de 20 de minute. Gemul preparat din boabe se răspândește fierbinte în borcane sterilizate preparate și bine înțesate.

Rețete de dulceață de coacăze negre cu aditivi

Gemul foarte gustos din coacăzul negru poate fi gătit cu adăugarea diferitelor fructe de pădure, fructe și chiar mirodenii.

Rețetă pentru gem de mure cu scorțișoară și ghimbir

Produsele:

 • - fructe de padure negre - doua kilograme
 • - zahăr - două kilograme
 • - Scorțișoară (pulbere) - o linguriță
 • - Ghimbir (rădăcină) - cincizeci de grame

Coacere de coacere, curățați de pliante și crenguțe, clătiți sub un curent de apă curentă, uscați.

Grind fructe de padure într-un blender sau pistil, pune masa rezultată, împreună cu zahăr într-un vas de gătit de gem și pune pe foc mic. Când zahărul este complet dizolvat, adăugați focul și fierbeți amestecul de boabe timp de aproximativ zece minute. După aceasta, adăugați scorțișoară și ghimbir fin tocată și fierbeți timp de încă cincisprezece minute. Pregătită pentru a turna blocajele fierbinți în borcane și plută sterilizate.

Reteta de gem de coacăze negre cu portocaliu

Un set de produse necesare:

 • - fructe de padure negre - doua kilograme
 • - Zahăr de nisip - două kilograme și jumătate
 • - Portocale - o jumătate de kilogram

Gem de coacăzCàrbunelui prelucrat conform descrierii anterioare. Grind fructe de padure într-un blender sau folosind un polizor de carne, acoperiti cu zahar si puneti focul. Portocalele sunt decojite. Curățați coaja, tăiați pulpa cu un măcinător de carne. După 15 minute de gătit în gem adăugați portocale zdrobite împreună cu crusta. Se fierbe amestecul timp de încă douăzeci de minute. Gemul fierbinte gata preparat se toarnă în borcane de sticlă pre-sterilizate și se acoperă cu capace.

Deci, există multe modalități de pregătire a gemului de coacăze - alegeți orice, bucătar cu dragoste și plăcere.

Bon apetit!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătitGem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Rețete de jeleu din coacăze negreRețete de jeleu din coacăze negre
Îngrijirea precoce a coacăzului negru în primăvarăÎngrijirea precoce a coacăzului negru în primăvară
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Compote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familieCompote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familie
Rețete de jeleu și alte preparate din coacăze negre pentru iarnăRețete de jeleu și alte preparate din coacăze negre pentru iarnă
Rețetă pentru coacăze de gătit de iarnă, șterse cu zahărRețetă pentru coacăze de gătit de iarnă, șterse cu zahăr
Castraveți cu coacăz roșu pentru utilizare ulterioară fără sterilizare, rețetăCastraveți cu coacăz roșu pentru utilizare ulterioară fără sterilizare, rețetă
Coacăz roșu, piure cu zahăr pentru iarnăCoacăz roșu, piure cu zahăr pentru iarnă
» » Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
© 2021 amigdas.com