amigdas.com

Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre

Coada de coacăze negreCoacăzul negru este una dintre cele mai cultivate plante pe parcele private. Gospodarii prefera aceasta planta datorita nemernici. În plus, această boabe de grădină delicioasă este o întreagă depozit de substanțe utile, atât de necesare pentru corpul uman. Frunzele bushului sunt parte integrantă a oricărei marinade. Sucurile aromatice aromate se îndreaptă spre prepararea compoturilor de coacăze negre.

Calități utile de coacăze negre

Compot de coacăze negre - rețeteGospodinele grijulii, făcând spații libere pentru iarnă, nu ocolește această plantă a familiei monosepice Gooseberry. Dimpotrivă, îl depozitează în cantități mari sub formă de gem și băuturi și îngheață fructe de padure.

În sezonul rece, compotul va oferi familiei dvs. vitamina C foarte necesară. La prepararea compotului se folosesc numai fructe coapte care îmbogățesc băutura cu componente biologice active. În ciuda faptului că, atunci când pregătește băutura, fructele de fructe neagră sunt tratate termic, băutura oferă încă o cantitate destul de decentă de vitamine către consumator.

Pregătirea compotului pentru iarnă

Compotul din coacăz negru previne apariția diabetului zaharat, restabilește funcționalitatea tractului gastrointestinal, normalizează conținutul de glucoză în sânge, promovează metabolismul normal.

La prepararea compotului de coacăz negru, rețeta este utilizată în funcție de gusturile dvs.. Pentru o familie mare, ca recipient pentru o băutură, este mai bine să se utilizeze cutii de 3 litri, care au fost supuse tratamentului termic înainte de utilizare. Pentru a pregăti o băutură simplă de coacăze pentru iarnă va fi necesară (pentru trei litri de produs):

  • Crizanele de fructe selectate și spălate - 500 g.
  • Zahăr - 0,5-1 sticlă (la gust).
  • Primăvară sau apă filtrată.

Procesul de a face compot este simplu, ca toate ingenios. În cutia pregătită, se pun pădurile de coacăz ¼, apoi se toarnă cantitatea necesară de zahăr și se toarnă totul cu apă abură abruptă. Băncile trebuie să fie înfășurate cu capace fierbinți, să răsturnați containerul și să îl acoperiți cu o pătură caldă pentru o zi. După răcirea compotului gătit, îl scoatem în locul de depozitare.

Din aceste ingrediente se prepară o altă variantă de compot din coacăze.

Rețeta este diferită prin faptul că zahărul și apa fiartă sunt adăugate nu separat, ci deja preparat sirop. Pentru prepararea siropului, cantitatea necesară de zahăr este turnată în apă clocotită și fiartă până se dizolvă complet. Generația mai în vârstă consideră că umplerea boabelor cu sirop gata este cea mai bună soluție pentru pregătirea compotului pentru perioada de iarnă.

Fructe congelate

Compot de coacăze negre - rețete pentru iarnăStrângerea recoltei de fructe de pădure, stăpânii încep să se întrebe cum să le păstreze până în iarna, astfel încât fructele să nu-și piardă calitățile utile. Soluția la această problemă este înghețarea rapidă. În cazul înghețării rapide a boabelor de grădină, toate substanțele utile sunt pe deplin conservate.

Este important să selectați fructele coapte congelate pentru îngheț, după ce le-ați curățat anterior de frunze și crengi. Gătit în sezonul de iarnă, compotul de coacăz negru congelate, în calitățile sale, nu inferior la o băutură de fructe de padure proaspete și compot conserve.

Pregătiți un compot de fructe congelate nu este dificil. Încercați să nu folosiți feluri de mâncare din aluminiu, deoarece acizii din fruct vor reacționa cu metalul, iar substanțele nocive vor fi în băutură. Și, de asemenea, fructele pot pierde o mulțime de minerale și vitamine.

Pentru a pregăti trei litri de băutură, veți avea nevoie de:

  • 200 de grame de zahăr (cantitatea este selectată pentru gust);
  • O jumătate de kilogram de fructe congelate.
  • 3 litri de apă purificată sau de primăvară.

Se toarnă cratița cu apă și se toarnă zahărul acolo. De îndată ce apa se fierbe, puneți boabe fierte în ea (nu este necesar să se dezghețe, astfel încât fructele să nu piardă sucul). Aduceți totul la fierbere și reduceți flacăra. La căldură scăzută, ar trebui să fierbeți băutura timp de 5-7 minute, apoi opriți aragazul și lăsați produsul să se infuzeze timp de o jumătate de oră. În acest timp, produsul va absorbi pe deplin vitaminele și aroma fructelor congelate.

Puteți bea băutura în formă fierbinte și rece, în funcție de gusturile consumatorului. Din fructe de padure congelate puteți prepara băuturi pe tot parcursul anului.

La prepararea băuturilor pe bază de vitamine din fructele congelate, cornurile se adaugă mere, zmeură și alte fructe, dând compotului un gust unic.

Compot de coacăze negre - rețete pentru iarnă, cu coacăzeUtilizarea coacăzului negru în timpul iernii sub formă de băuturi și gem va întări imunitatea. Având proprietăți de restaurare, produsul din acest boabe va fi util pentru persoanele care au suferit operația. Dar, de asemenea, această boabe este folosit pentru a crește transpirația, decât pentru a reduce temperatura ridicată a corpului în timpul răcelii. Enumerați proprietățile utile ale acestei plante pot fi infinite, nu e de mirare că aceste fructe de pădure sunt folosite în medicina populară pentru prevenirea și tratarea multor boli.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paieRețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
Retete pentru un delicios compot de afineRetete pentru un delicios compot de afine
Rețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnăRețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnă
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Cum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelateCum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelate
» » Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
© 2021 amigdas.com