amigdas.com

Prepararea compotului din feijoa

Cum să gătești compotFeijoa este o boabe verde parfumată, cu un gust foarte dificil de descris. Seamănă cu un amestec de kiwi, căpșuni și ananas. Astăzi fructele feijoa câștigă popularitate, iar din ce în ce mai multe gospodine folosesc boabe pentru capodoperele lor culinare. Unul dintre ele este un compot de feijoa, variații de rețete care au fost inventate deja foarte mult.

Descrierea plantei feijoa

Feijoa este un arbust veșnic verde din familia Myrtov. Această plantă subtropicală provine din America de Sud (regiunile muntoase din Argentina, Columbia, Uruguay, Brazilia).

Caracteristicile bucșei și distribuția ei

Cum se prepară un compot pentru iarnăPlantații europeni a fost descoperit la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Numele a fost dat în onoarea navigatorului portughez-pionier al plantei - João da Silva Feijo.

În Europa, arbustul a fost adus abia la sfârșitul secolului al XIX-lea. În 1900, planta a fost cultivată pe coasta Mării Negre.

Până în prezent, arbuști sunt răspândite aproape în întreaga lume. Se găsește în SUA, Australia, Noua Zeelandă, pe toată coasta mediteraneană, în Caucaz.

Fructe - fructe de padure mari si suculente de 3-4 cm lungime (uneori pana la 7 centimetri). Greutate în medie - 30-50 de grame (mare poate fi de până la 120 de grame). Celuloză este parfumată, de culoare deschisă (carne brună - un semn de putrefacție a fructului), dulce și acru.

Beneficiile fructelor

Cum să gătești compot din feijoaBoabele de feijoa sunt foarte utile pentru corpul uman. Acestea conțin vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, C, PP, și multe macro- utile și microelemente (potasiu, sodiu, calciu, iod, etc.). Apropo, în fructele feijoa, conținutul de iod este mai mare decât în ​​fructele de mare. În plus, ele conțin acizi utili și uleiuri esențiale. Fetusul este recomandat pentru utilizarea cu beriberi, gastrită, ateroscleroză, guta, pielonefrită și alte boli. Boabele sunt excelente pentru a preveni răcelile și gripa.

Feijoa este utilizat pe scară largă în gătit. Fructele sunt consumate proaspete, conservate (dulceturi, dulcețuri, compoturi), folosite ca umplutură pentru coacere, ca un condiment pentru salate.

Rețete de compot din feijoa

Bomboanele feijoa sunt delicioase și proaspete. Dar compotul lor se dovedește excelent.

Reteta clasica

Fructele pentru compot sunt cele mai potrivite pentru cele mici, de preferință nu foarte coapte (puteți lua chiar și puțin subperformat). Apoi, fructe de padure dau complet gustul compot.

Ingredientele pentru un borcan de trei litri vor avea nevoie de acestea:

 • 600 de grame de fructe feijoa mijlocii;
 • 200 grame de zahăr;
 • 2,5 litri de apă.

Utilizarea feijoaFructele trebuie spalate bine cu apa. Pielea nu este necesară pentru tăiere, este destul de comestibilă și conține multe substanțe utile. Sfaturile ar trebui să fie tăiate (literalmente foarte sfaturi, este recomandabil să nu ajungă la semințe). Banca trebuie aruncată cu apă fiartă de trei ori.

Apa din cratiță este adusă la fiert, se adaugă zahăr. Fruțul este pus în cutie și totul este umplut cu sirop. Alternativ, boabele pot fierbe câteva minute într-o cratiță, trageți-o afară și puneți-o într-un borcan. Siropul nu se adaugă la gât cu aproximativ un centimetru. Capacul trebuie să fie fiert timp de cel puțin zece minute. Banca este strânsă cu un capac și așezată sub pătură într-un loc întunecat timp de câteva zile.

După răcire, pătratul este scos și compotul este stocat. Băutura poate fi beat după doar două săptămâni după poftă de mâncare (desigur, înainte de a bea nici un ban, dar compot poate să nu aibă timp să fiarbă, și, prin urmare, va fi mai mult ca o apa îndulcită convențional).

Alternativ, când se adaugă zahăr în apă, puteți acoperi puțin acid citric (aproximativ 1-2 grame). Apoi compotul va păstra un gust proaspăt pentru o perioadă lungă de timp. Dar este important să nu exagerați, deoarece fructul conține deja o mulțime de acid și, dacă îl vărsați, veți obține o băutură prea acidă.

Compote de mere și feijoa

O băutură pură din feijoa se obține cu un gust destul de bogat. Dacă doriți să faceți o băutură răcoritoare, puteți face compot cu mere. Această rețetă din articolul nostru va consta din două secțiuni: prima parte va descrie rețeta pentru răsucire, a doua - pentru utilizarea băuturii după gătit.

Dacă doriți să faceți compot pentru conservare, apoi de la calcularea unui borcan de trei litri, veți avea nevoie de:

 • 350 de grame de feijoa;
 • 350 de grame de mere;
 • 2,5 litri de apă;
 • 1-2 grame de acid citric (opțional);
 • 1-2 pahare de zahăr (în funcție de preferințe).

Cum se utilizează feijoaFeijoa și merele trebuie spălate bine sub apă. Merele sunt tăiate cu lobule (nu scoateți coaja). Fructele de feijoa pot fi lăsate întregi (numai sfaturile tăiate), iar tu poți tăia în jumătate.

Apa este adusă la fierbere, se varsă zahăr și acid citric. Apoi, într-o tavă cu apă timp de câteva minute, a dat fructe. După două minute, sunt scoase din apă fiartă și puse într-un borcan. Siropul este adus la fiert și turnat într-un borcan de apă fiartă, care este căptușită de trei ori, care este curbată cu un capac fiert. Banca este învelită într-un prosop (pătură) și plasată într-un loc întunecat timp de câteva zile, după care compotul poate fi depozitat într-un dulap.

Acest compot poate fi preparat pentru a bea imediat după preparare. Proporțiile de fructe se pot face aproape orice, în funcție de preferințele personale. Dimensiuni standard:

 • Caracteristicile preparării băuturilor200 de grame de feijoa;
 • 2-3 litri de apă;
 • 200 de grame de zahăr.

Puteți prepara compot atât în ​​multivark, cât și într-o cratiță. Dacă compotul este preparat într-un multivark, modul "supa" este setat și se pregătește o oră. Pentru oala de pe sobă trebuie să te uiți. Dar timpul de gătit este aproximativ același (poate puțin mai puțin - 40-50 de minute). Compotatul finit ar trebui să aibă grijă să bea câteva ore.

Compot de feijoa cu rodie

Această băutură este foarte pictată. Pentru a vă pregăti, veți avea nevoie de:

 • 300 de grame de feijoa;
 • un pahar de semințe de rodie;
 • 10-20 de grame de petale roz;
 • 3 litri de apă;
 • 2 cesti de zahar.

Ce băuturi sunt făcute din feijoaFeijoa trebuie curățată, tăiată. În trei răsărite cu apă fiartă, se pune fructul, totul este umplut cu apă clocotită. După zece minute, siropul este drenat înapoi în tigaie, se adaugă zahăr. Apoi, petalele roz cad în borcane de fructe, totul se toarnă cu sirop fierbinte și se curbează cu un capac fiert. Banca trebuie să fie întoarsă cu capul în jos, înfășurată într-o pătură și lăsată într-un loc întunecat pentru câteva zile să se răcească. Apoi îl puteți trimite la carcasă pentru stocare.

Compoturile gata trebuie depozitate într-un loc răcoros, întunecat. Perioada de valabilitate - nu mai mult de un an. Apoi, băutura nu va fi atât de proaspătă și gustoasă. La prepararea proporțiilor, feijoa poate fi schimbată, făcând compotul mai mult sau mai puțin concentrat. La fel cu zahărul: puteți adăuga mai mult, puteți mai puțin (la gust).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când liliacul obișnuit începe să înfloreascăCând liliacul obișnuit începe să înflorească
Guava fructe: proprietăți utile, contraindicații, deoarece există guavaGuava fructe: proprietăți utile, contraindicații, deoarece există guava
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Caracteristicile soiurilor de verde și violet de busuiocCaracteristicile soiurilor de verde și violet de busuioc
Cum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelateCum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelate
Rețete delicioase de compot din gutuiRețete delicioase de compot din gutui
Rețete de compot pentru fructele de iarnăRețete de compot pentru fructele de iarnă
Cum se prepară compotul de fructeCum se prepară compotul de fructe
» » Prepararea compotului din feijoa
© 2021 amigdas.com