amigdas.com

Reteta pentru gătitul de cătină proaspătă de mare pentru iarnă

Cum de a salva un hogweed pentru iarnaNu vrei să mă îmbolnăvesc în răcelile de iarnă și infecții virale, sau si mai ales copiii tăi nu le place să folosească antivirale și antimicrobiene pastile, poțiuni și medicamente, atunci ai nevoie pentru a face recoltarea de fructe de pădure miere de vindecare, cătină. catina vindecă, întinerește, imbunatateste sistemul imunitar si, astfel, Sandthorn Berry plăcerea delicioasă cu aciditate suculent și aromă de prospețime pădure.

Catelul de mare este planta sălbatică, îi place să crească tufișuri întregi pe malurile râurilor, golfurilor și lacurilor, prin care uneori este imposibil să treacă prin ele. Ramurile catelului de mare au spini ascutiti, cum ar fi palmieri, iar arborii si arborii rasucite cu o inaltime de la unu la sase metri creeaza in natura un adevarat gard viu. Cătină albă - un copac dioecious este împărțit în indivizi feminini și masculi care se apropie și se polenizează reciproc cu ajutorul vântului, astfel încât să apară fructe de mare de cătină.

Unele varietăți de cătină-de-mare sunt cultivate și bine stabilite și cresc în livezi și grădini de grădină printre grădinari. Catelul de mare are un sistem stabil de rădăcină de suprafață și chiar rezistă înghețurilor din Siberia până la minus 50 de grade Celsius. Vă puteți imagina cât de greu acordat natura - acest arbust nepretențios-arbore cu frunze în formă de degete subțiri de culoare gri-albăstrui și portocaliu acru-dulce sau acru, fructe de padure rosii sau galbene, care sunt lipite la firul ghimpată de pe toate laturile.

La mare rădăcini cătină, ramuri, frunze și boabe sunt cătină - agent medicinal naturale cel mai valoros, care poate fi preparat din tincturi alcoolice, decocturi, pulberi, ulei de cătină. Se prepară ca și pentru vindecarea măști de frumusețe a pielii și a părului și de mare boabe de cătină tratează preparate: vindecare sucuri, gem, gem, marmeladă, fructe confiate, preforme confiate pentru iarnă, băuturi din fructe, bomboane, fructe de pădure și uscate pentru prepararea berii sub formă de ceai. La sfârșitul verii și toamnei, boabele coapte sunt îndepărtate din ramură foarte atentă, astfel încât să nu prick și zdrobi fructe de padure. Recoltarea este colectată și acum este timpul să recoltăm cele mai valoroase fructe de padure solare pentru iarnă.

Oferim retete pentru pregatirea de blanuri pentru iarna gemului miraculos din catina.

Prima rețetă pentru gemul din fructe de padure proaspete fără tratament termic

Consumul produsului:

 1. fructe proaspete de cătină - 1 kg,
 2. zahăr granulat - 1,5 kilograme.

Tehnologia de pregătire a gemului pe o rețetă:

 1. pregătirea materiilor prime
 2. prepararea sticlarilor
 3. gem de gătit
 4. pre-ambalare
 5. depozitare

Blocuri din capot pentru iarnăDeci, sa incepem sa pregatim un minunat gem usturoi, util pentru iarna, in care vor fi pastrate toate vitaminele, microelementele si substantele active cu acizi organici. O zi este recomandată adulților pentru nu mai mult de 5 linguri de elixir de cătină, iar copiilor li se permite să preia șase ani nu mai mult de 1 lingură. Gemul de cătină de mare este un produs cu conținut ridicat de calorii, care poate provoca, de asemenea, reacții alergice în cazul intoleranței individuale.

1 etapă. Pregătirea materiilor prime prin prescripție medicală

Luăm fructe de pădure proaspete de fructe de pădure și le culegem cu grijă din gunoaie, fructe rafinate și mucegăite. Bomboanele cu grijă, pentru a nu fi suprimate, ar trebui să fie spălate în apă curentă și apoi transferate într-o santină. Lăsați-l de la cinci la zece minute, lăsând excesul de apă să iasă din fructe de padure, astfel încât să devină mai uscate.

2 etape. Pregătirea articolelor din sticlă

Am selectat borcane de sticlă pentru un volum mic, este mai bine pentru acest fit 0.5-1.0 litri. Containerele mele sunt în apă caldă cu un detergent și descărcăm apă curentă. Borcanele din sticlă curată trebuie să fie sterilizate pentru câteva minute de apă clocotită timp de 10-15 minute.

Nu uitați să pregătiți huse de plastic, care ar trebui, de asemenea, să fie clătite în apă caldă cu un detergent și clătite în apă curentă. Apoi, pune în apă fierbinte nu fierbinte, astfel încât acestea să devină moale și flexibile.

Etapa 3. Preluarea jamurilor cu prescripție medicală

Înghițiți-vă de hinterlandCurățați boabe de cătină uscate de culoare galben-portocaliu ar trebui să peremyat bătător de mână, carne tocată sau mai bine pentru a sparge într-un procesor de alimente sau blender pana se omogenizeaza. În interiorul boabelor suculente există un os gustos, dens, fără gust, care poate fi mâncat înăuntru, dar mestecat bine, ca într-o grenadă.

Sfaturile: osul conține multe uleiuri și oligoelemente utile, dar nu este fibre digerate, deci în corpul uman nu se digeră, ci se umflă numai în tractul gastro-intestinal. Acesta absoarbe substanțe nocive, ca într-un burete, le scoate cu ei în afară. Căpșuni cu semințe de cătină, cu semințe, sunt curățate, vindecă și întineresc corpul, dar va fi mai bine dacă oasele sunt încă măcinate, deci va fi mult mai convenabil să consumați gem.

Obținut masa de catină de mare adormiți cu zahăr, și este mai bine să folosiți miere naturală lichidă și să amestecați totul cu atenție și îngrijire, astfel încât să nu existe bucăți și straturi de zahăr. Nisipul de zahăr ar trebui pus în gem în proporție, adică mai mult în greutate decât masa de boabe, în caz contrar, cătină-cătină, poate apoi în bancă să fermenteze. Conservele de cătină trebuie să se înmoaie, adică zahărul trebuie dizolvat. Este necesar să lăsați-l timp de aproximativ o oră într-un loc cald și apoi amestecați din nou.

Gemul proaspăt de gălbenuș cu rețetă pentru iarnă fără tratament termic este pregătit pentru ambalare.

A patra etapă. prescripție de ambalare

În borcane de sticlă sterilizate, cu tandrețe și grijă, puneți proaspeții mare-catelusa medicina folositoare-pastreaza.

De sus, în fiecare borcan de gem de catina, se toarnă un strat de "control" de zahăr cu cel puțin 0,8-1 centimetri, care va proteja gemul de souring și aspectul mucegaiului.

Borcane de sticlă cu gem de elixir de vindecare portocalie pot fi acum închise cu capace de plastic uscate.

5 etapă. Depozitare de prescripție

Vitamina elixir din cătinăGemul proaspăt de cătină poate fi îndepărtat pentru depozitarea pe termen lung pentru iarnă. Puteți să-l păstrați într-un loc răcoros (pivniță, pivniță) și chiar pe balcon sau în loggie. Gemul de cătină nu se teme de îngheț din cauza conținutului ridicat de zahăr. Se poate depozita elixir proaspăt de cătină în această formă până la doi ani.

Când deschideți borcanul cu blocaj, acesta trebuie închis din nou cu un capac din plastic și curățat deja în frigider și nu este recomandat pentru îngheț.

Un astfel de produs sub forma recoltării de cătină de mare pentru iarnă este foarte util pentru oameni, în special pentru persoanele în vârstă, care suferă de o lipsă de vitamine (beriberi), iar vitaminele chimice la acești oameni există o alergie. Este recomandat femeilor însărcinate să aibă un copil cu drepturi depline. Pentru a vindeca rănile și arsurile, pentru a îmbunătăți vederea și pentru a trata bolile oculare, dacă nu este legată de diabet, atunci nu puteți lua zahăr.

Cea de-a doua reteta de gem de la fructe de padure proaspata, cu tratamente termice pentru iarna

Consumul produsului:

 1. fructe de padure proaspete de cătină - 1,0 kg,
 2. zahăr granulat - 1,5 kilograme,
 3. apă - 1,2 litri.

Tehnologia de pregătire a gemului pe o rețetă:

 1. boabe pregătirea
 2. prepararea borcanelor de sticlă
 3. gătire gem de cătină de măsline în sirop
 4. pasteurizare
 5. depozitare pentru iarnă

A doua rețetă pentru prepararea gemului din fructe de padure proaspete pentru iarnă de cătină de mare diferă de prima rețetă prin modul de prelucrare a materiilor prime, este supusă tratării termice-pasteurizare.

Și așa, ia în considerare procesul de gătit mai atent și în detaliu.

 • 1 etapă. Ca și în prima rețetă, se selectează boabele de cătină albă, al meu și se lasă uscate.
 • 2 etape. Noi pregătim borcanele de sticlă exact în același mod și nu vom mai sta pe acest proces.
 • Etapa 3. Pregătirea gemului din fructe de pădure de cătină pe bază de rețetă constă în mai multe etape:

- curat boabe de cătină, care sunt într-o strecurătoare pentru sticla de apă în exces, atunci este necesar, cu strecurătoare mai mică în apă clocotită timp de 2-3 minute, opărire;

-pregătim sirop de zahăr, iar pentru acest zahăr se amestecă cu apă într-o cratiță și se amestecă cu o lingură gătim într-un foc liniștit timp de 3 minute:

-Amestecurile de boabe moi de cătină moale sunt turnate într-o cratiță cu sirop de zahăr fierbinte și se amestecă cu o lingură de lemn;

-aducem fructe de padure in sirop pe un foc linistit până la 60 de grade Celsius și scoateți amestecul fără a aduce amestecul la fierbere, pentru a păstra toate substanțele utile și acizii din acesta. Se obțin boabe întregi de cătină, ca și în coaja de zahăr.

Pasteurizarea prin prescripție

Cum să închideți o bancă într-o cutieAm pus elixirul portocaliu dulce de portocale în borcane curate sterilizate și le acoperim cu capace sterilizate cu cauciuc de etanșare din cauciuc.

Apoi, preparate borcane cu gem de catargă de mare, gatite simple gătite, pus într-o tigaie, pe fundul căreia este necesar pentru a pune un prosop de bucătărie, îndoite în mai multe straturi. Un astfel de strat moale va împiedica împingerea borcanelor de sticlă atunci când acestea intră în contact cu fundul tăvii.

Într-o cratiță se toarnă apă caldă pe umerii cutiilor și se aduce la fierbere, fierbere timp de 15-20 de minute, în funcție de volumul borcanelor de sticlă. Acest proces se numește pasteurizare, când o masă de boabe sau de legume este încălzită la 100 de grade Celsius în timp ce se află într-un recipient de sticlă, acesta fiind autoclava de la domiciliu pe gaz sau pe sobă electrică.

Opriți focul și scoateți borcanele de sticlă acoperite cu capace metalice. Rotiți capacele cu benzi de cauciuc pe borcane de sticlă cu o mașină specială strâns pentru iarnă.

depozitare

Depozitarea preparată conform rețetei de gem de cătină recomandat pentru iarnă într-un loc rece și, de asemenea, la temperatura camerei într-o cameră uscată (camera de depozitare, un dulap de bucătărie), pentru un blocaj ușor a trecut de tratament termic - procesul de pasteurizare.

Crusin, preparat sub formă de preparate pentru gemul cătină de iarna - un desert frumos și delicios pentru adulți și copii, precum și un gust picant dulce-acru este perfect pentru preparate din carne caldă. Un astfel de gem terapeutic valoroasă din cătină poate fi plantat în apă fiartă și băut în loc de limonadă în vreme caldă - veți obține un excelent cocktail de vitamine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Secretele de catina fragile, alder, frangula alnusSecretele de catina fragile, alder, frangula alnus
Cultivarea și utilizarea cătină-de-mareCultivarea și utilizarea cătină-de-mare
Catelusul cu zahăr pentru iarnă fără gătit - rețete de gătitCatelusul cu zahăr pentru iarnă fără gătit - rețete de gătit
Rețete din cătină: compot și alte băuturiRețete din cătină: compot și alte băuturi
Rețete pentru compot din cătină pentru iarnăRețete pentru compot din cătină pentru iarnă
Rețete de compot pentru fructele de iarnăRețete de compot pentru fructele de iarnă
Compote de la rândul său pentru rețete de iarnăCompote de la rândul său pentru rețete de iarnă
Cum să gătești un compot de boabe congelate sau fructeCum să gătești un compot de boabe congelate sau fructe
Moduri și rețete pentru prepararea gemului din cătină pentru iarnăModuri și rețete pentru prepararea gemului din cătină pentru iarnă
Rețetă pentru coacăze de gătit de iarnă, șterse cu zahărRețetă pentru coacăze de gătit de iarnă, șterse cu zahăr
» » Reteta pentru gătitul de cătină proaspătă de mare pentru iarnă
© 2021 amigdas.com