amigdas.com

Chinook pește: unde locuiește și ce este util

Ce este ChinookChinook este un pește mare aparținând familiei de salmonide. Poate câștiga multă greutate. Se află în apele Oceanului Pacific și în râuri. Distribuită în Rusia (Kamchatka, Kuriles, bazinul râului Amur, Anadyr), British Columbia, SUA. Chinook are proprietăți sănătoase. Este delicios și este un produs excelent pentru pregătirea diferitelor feluri de mâncare la restaurant. Un caviar este mare și este considerat o delicatesă.

Chinook pește: descriere

Chavichu este numit și regele regal, principele și roșu ("regele somonului" sau "prințul somonului"). Distingeți-l de alți reprezentanți ai salmonidelor este posibil prin semne externe. Are un cap mare și un corp care seamănă cu un torpil. Spatele este întunecat cu o tentă verzui, iar părțile cu burta sunt argintii. O caracteristică distinctivă a acestui pește sunt pete mici de culoare închisă pe laterale și aripioare, o bandă pe tranziția spre cap. Lungimea persoanei poate ajunge la 2 metri, greutatea poate ajunge până la 60 kg. În medie, puteți prinde un pește care cântărește 12 kg.

În Rusia, este posibil să capturați până la 400 de tone de pește regal pe an. Dar în SUA acest indicator este depășit de mai multe ori.

Renunțarea și hrănirea persoanelor

Cum să prindă chuvvychuÎn timpul procesului de reproducere, chinook devine o culoare mai strălucitoare. Toți reprezentanții familiei de somoni își schimbă aspectul. Corpul obține o nuanță roșu-maro, spatele devine negru și benzile transversale de pe spate dispar. Proporțiile corpului nu se schimbă, dar există o curbură a fălcilor la bărbați și apariția dinților în pești de ambele sexe.

În comparație cu alte salmonide, culoarea conjugală a chinook-ului nu arată atât de strălucitoare și expresivă. Persoanele tinere de dimensiuni mici pot fi confundate cu coho somon.

În cazul în care individul intră în râuri, se poate depăși până la 4 mii km. Căutarea unui teren de reproducere adecvat pentru pești începe în luna mai. Reproducerea se efectuează din iunie până în august. Femelele au o gaură în pietricele, ouă în amonte, unde sunt fertilizate de bărbați. După aceea, el navighează spre cuibul pregătit. Mai târziu, gaura este umplută, dar prăjiturile sunt în interior timp de aproximativ șase luni. La un moment dat, chinook poate amâna până la 14 mii de ouă.

Tinerii trăiesc în apă proaspătă în primii 2 ani, apoi merg la ocean sau la mare și numai după 5 ani se întorc în râuri. Înainte de a ieși, intră în turme. Se hrănesc cu larve de insecte, cu pești mici și crustacee mici. Și în adâncurile oceanului și oceanului mănâncă calmar, crustacee planctonice, cefalopode, krill și, de asemenea, pești mici.

Persoanele adulte care se duc la hrănire, nu mai mănâncă. Ei folosesc rezervele acumulate în ocean, dar la început ei păstrează un reflex aprins.

Prinderea Chinooks: caracteristici

Descrierea peștilorA prinde un astfel de pește nu este ușor. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți viteză mare, o momeală bună și să aveți experiență în pescuit. Pescuitul pentru chinook nu este doar o oportunitate de a îmbunătăți sănătatea, ci și de a câștiga bani. Costul depinde de achiziția sa (proaspătă, ușor sărată sau congelată), perioada din an și zona în care este vândută. În medie, un kilogram de fileu costă 650-750 de ruble.

Peștele are valoare alimentară și valoare industrială în stadiul de abordare la gura înainte de reproducere, deoarece nu a fost încă epuizat de o mișcare lungă în amonte de-a lungul râului împotriva curentului. Dar captura în acest stadiu la scară industrială sau braconajul este interzisă pentru a păstra populația indivizilor. Chinook este un pește destul de prudent și viclean, alege locuri de parcare greu accesibile pentru pescuit.

Nu este recomandat să prindă chinook în fermele pentru reproducerea somonului, deoarece conținutul de substanțe nocive în individul crescut în acest mod este mult mai mare decât în ​​cazul rudelor sale din mediul natural.

Astăzi, există multe modalități de a mări captura. Una dintre aceste opțiuni este activatorul de mușcături, care atrage peștii de la distanțe lungi, afectează apetitul și comportamentul lor cu ajutorul feromonilor. Acestea sunt substanțe naturale biologic active, care disting organismele vii, inclusiv peștii.

Proprietăți utile și contraindicații

În funcție de vârsta și sexul peștilor, compoziția chimică a cărnii variază. De asemenea, depinde de habitat, nutriție și timpul capturii.

Peștele regal este bogat în următoarele elemente utile:

  • Proteine.

Acestea conțin aproximativ 20 de grame la 100 de grame. Mananca 0,5 kg de "somon princiar" - norma zilnica de proteine ​​pe zi, necesare pentru o persoana. Conținutul caloric al peștilor este mic (150 kcal).

  • Grăsimi.

În orice pește conține o cantitate mare de grăsimi sănătoase. Acizii grași, de exemplu, Omega-3, sunt necesari pentru om, deoarece nu sunt sintetizați în organism. Ele pot fi obținute numai prin alimente. Datorită acestor substanțe, funcționarea normală a creierului, a inimii, a activității nervoase și multe alte funcții sunt asigurate.

  • Eicosapentaenoic și acizi docosahexaenoici.

Acești acizi susțin sistemele imune și cardiovasculare, protejează împotriva multor boli, asigură funcționarea normală a sistemului nervos, analizele de ochi, elimină toxinele și altele. Datorită acestor substanțe, chinook este un preventiv puternic, un atac de cord de avertizare, accident vascular cerebral, aritmie, ateroscleroză, demență.

  • Tryptofan (găsit în orice pește).

Este un aminoacid care se transformă în organism în serotonină (un hormon al bucuriei). El crește starea de spirit și se luptă cu depresia.

  • Vitamine (A, B, C, E, K) și minerale (cupru, seleniu, zinc, fier, mangan, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu).

Iar caviarul ajută la întărirea țesutului osos, reduce riscul formării cheagurilor de sânge, îmbunătățește vederea și stimulează circulația sanguină.

Contraindicații:

  1. alergic la somonul sau la somon chinook;
  2. cu precauție ar trebui să fie utilizate de femeile gravide și de cei care suferă de astfel de boli, cum ar fi bolile pancreatice, tractul gastro-intestinal, colita cronică sau enteritis, deoarece carnea de pește roșu este suficient de grasă;
  3. Peștele mai în vârstă, cu atât mai multe substanțe nocive acumulate în el.

Chinook în gătit

Cum să pescuiască chuvichuChinook este un pește roșu, carnea este roșie, are gust de somon, dar este mult mai apreciat. Gurmatorii nu sunt de acord că este mai delicios - chinook somon sau somon. Gustul lor este foarte aproape. Dar chinook conține mai puțin grăsime și depășește în mod semnificativ gustul majorității somonului. Cu pregătirea corectă a chinooks, somonul poate fi mult mai delicios.

Caviarul nu este mai puțin valoros. Are o dimensiune mare de ouă, care poate ajunge la un diametru de 6 mm. Gustul chinook este ușor amar. În ziua este de dorit să mănânci nu mai mult de 5 lingurițe. Sodiul conținut în caviarul sărat întârzie apa, prin urmare, utilizarea constantă în cantități mari va duce la o întrerupere a metabolismului.

Mâncăruri valoroase de la chinooks sărate sunt, de asemenea, populare. Pentru a face acest lucru, utilizați congelare de șoc, ceea ce maximizează stocarea substanțelor utile. Peștele imediat tăiat, eviscerat și înghețat. De asemenea, peștele este marinat, afumat, uscat, gătit pe grătar etc. Este ușor de pregătit.

Trebuie remarcat faptul că chimvalele din magazin pot forja și vinde omologii mai scumpi. Gustul nu poate înțelege diferența, dar valoarea nutrițională va fi diferită.

Reteta pentru prepararea chinchilei prajite

Cum arată un peșteMai întâi trebuie să scăpați de cântare, să tăiați carcasa de creastă, să scoateți interiorul. Tăiați fileurile de pește în bucăți mici, sare și turnați jumătate din sucul de lămâie, presărați cu condimente. Apoi, peștele este marinat în frigider. Se prăjește ceapa într-o tigaie. Apoi adăugați hrișcă, adăugați apă (în raport de 1 la 3) și gătiți la foc mediu. Scoateți peștele murat din frigider. Chinookul roșu este prăjit într-o tigaie din două părți în ulei vegetal.

Pe placă se suprapune hrișcă fină, pește și verde conservă mazăre ca ornament.

Chinook este considerat un produs valoros, substanțele utile îl fac de neînlocuit. Un astfel de produs trebuie să fie în mod necesar prezent în nutriția umană.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Râul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile saleRâul și păstrăvul de mare. Unde se află și caracteristicile sale
Unde trăiesc peștele chinook și, de asemenea, pentru că oamenii o iubesc!Unde trăiesc peștele chinook și, de asemenea, pentru că oamenii o iubesc!
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Coho de pește roșu: habitat, beneficiu și răuCoho de pește roșu: habitat, beneficiu și rău
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
Nerka: ce este acest pește și care este utilizarea luiNerka: ce este acest pește și care este utilizarea lui
Descrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegateDescrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegate
Somon de pește în Rusia: râu sau mare?Somon de pește în Rusia: râu sau mare?
» » Chinook pește: unde locuiește și ce este util
© 2021 amigdas.com