amigdas.com

Chinchillas: îngrijire și întreținere la domiciliu

ChinchillaSincilile active și amuzante, la prima vedere, arată ca niște șoareci mari, dar aceste animale nu au nimic de-a face cu. Chinchillasul a devenit popular pentru întreținerea la domiciliu datorită nemulțumirii, prieteniei, ingeniozității și frumuseții sale. Ei au ochi frumoși și groși, strălucitori, frumoși, dând pe blană albastră.

Animalele de companie sunt foarte curate, se obisnuiesc repede cu oamenii si sunt foarte energic.

Home chinchilla - descrierea animalului

Chinchilă la îndemânăÎn natură, animalele trăiesc în munții din America de Sud, în vestul Argentinei și în nordul Chile. Ca gauri, folosesc crăpături de rocă, din care sunt selectate noaptea. Ele pot pătrunde chiar și în cele mai înguste fante, deoarece întregul lor schelet este capabil să se micsoreze vertical.

Natura a acordat chinchilla-urilor definitive apariție:

 • lungimea corpului de la douăzeci până la patruzeci de centimetri;
 • urechi mari, datorită cărora animalele pot captura sunete la distanță și știu despre apropierea de pericol;
 • antena-vibrissa, cu care animalele sunt capabile să recunoască și să recunoască distanța față de obiecte;
 • labe lungi posterioare, care sunt mai lungi decât cele din față aproximativ două ori;
 • o membrană în urechi, care închide canalele urechii în timpul îmbăierii;
 • gros, mătăsos și blană de blană de aproximativ patru centimetri lungime.

Sacalgul rotundLuând chinchila pentru întreținere, în casă este necesar știți că are o vedere slabă, așa că animalul de companie poate fi timid și nervos.

Orient în spațiu, ajută mustața și să audă dușmanul - urechile.

În spatele chinchillei acasă urmează cu grijă aveți grijă ca animalul să nu fie bolnav.

Problema este că aceste animale au fost studiate puțin, deci nu fiecare medic veterinar va putea să înțeleagă ce este bolnav și ce să facă.

Cum să ai grijă de chinchilla la domiciliu

Căci animalele din casă au crescut bine, s-au dezvoltat și s-au înmulțit, ar trebui să li se ofere toate condițiile necesare pentru întreținere.

Temperatura aerului

Două chinchillaPăstrați animalele la o temperatură a aerului cuprinsă între +10 și +25 grade. Casa nu ar trebui să fie prea udă. Umiditatea optimă a aerului pentru rozătoare - nu mai mult de 60%.

Dacă țineți un animal de companie când mai mult decât temperaturile ridicate, apoi blana lui va fi scurtă și slabă, și el însuși superficial. Când sunt crescute la temperaturi sub +12 grade, animalele se dovedesc a fi mari, iar capacul de lână se distinge prin părul lung și densitatea. Excesul de frig sau de căldură poate duce chiar la moartea animalului.

Două chinchilla pe mâiniNu se recomandă păstrarea multor rozătoare într-o singură cușcă.

Când sunt aglomerate, umiditatea aerului și creșterea temperaturii, iar conținutul de oxigen scade.

Condițiile de circulație și recreere a animalelor se deteriorează, ca urmare a pierderii apetitului și a creșterii și dezvoltării lente.

Modul luminos

Cage pentru chinchillaDeoarece toate chinchillale sunt active noaptea, lumina și lumina zilei pentru ele nu sunt deosebit de importante. Cu toate acestea, pentru vitalitate și dezvoltare fizică, ei încă mai au nevoie de lumină. Nu contează dacă este natural sau artificial. Prin urmare, puteți porniți lumini dim, care vor crea un iluminat crepuscular.

Băile de soare sunt necesare pentru animale, dar pentru o perioadă scurtă de timp. Ele pot fi plasate pentru o perioadă scurtă de timp sub lumina directă a soarelui, dar pentru ca ziua să fie rece. Scoateți la aer curat o cușcă cu animale de companie și asigurați-vă băi de soare este recomandată în sezonul cald.

Dacă în casă există lumină puternică, ar trebui să fie îndoită. În caz contrar, animalele vor rămâne în adăposturile lor. În lumină puternică, chinchilele se simt inconfortabil, își pierd apetitul și sunt întrerupte funcții vitale. În cazul în care camera primește lumina directă a soarelui, atunci ferestrele trebuie să fie perdelate. Lumina directă a soarelui și curenții pot duce la boli ale animalelor de companie.

Alegerea și dotarea casei pentru chinchilla

O mulțime de timp de îngrijire pentru chinchilla la domiciliu nu va necesita. Mai întâi de toate, ar trebui să aleagă o cușcă convenabilă și să o echipeze necesar articole:

 1. Hrănire, întreținere, îngrijire a chinchililorRozătoarele acestei specii sunt animale mobile, așadar locuința lor ar trebui să fie spațioasă. Pentru un animal de companie, este aleasă o celulă cu lungimea și lățimea de 50x50 cm.
 2. Chinchilla, cum ar fi urcarea pe tije și sărituri, astfel încât înălțimea cuștii este mai mare, cu atât mai bine. Alegeți o casă recomandată cu o înălțime de cel puțin 80 cm.
 3. În interiorul cuștii ar trebui instalată o casă de lemn și rafturi. Casa este spațioasă, cu un acoperiș plat orizontal, dar fără podea. Fixați-l pe pereții celulei sau a podelei nu este recomandat. Dacă animalul se ascunde în el, atunci va fi dificil să ieșiți din casa fixă.
 4. Alimentatorul este selectat sub forma unui castron larg, care este fixat deasupra raftului.
 5. Chinchillasul iubesc fânul, deci pentru el pune o capacitate separată. Că animalele nu iau fânul de la locuința lor, este mai bine să folosești un fag special. Trebuie întotdeauna să fie umplut cu fân.
 6. Un bol pentru un animal trebuie să aibă un volum de cel puțin o sută de mililitri. Se recomandă folosirea băuturilor de mamelon sub formă de recipiente închise cu o burete. Ele trebuie să fie întotdeauna apă curată și proaspătă. Bușonul de băut canin mobil sub formă de pahar poate răsturna cu ușurință, iar podeaua din cușcă va fi întotdeauna umedă. Din rezervoare cu mamelon, apa curge direct în gură către animale și nu este vărsată pe podea. Pentru rozătoare, este mai bine să folosiți apă îmbuteliată sau filtrată. Ar trebui schimbat de două ori pe zi.
 7. Toți rozătoarele doresc să înoate în nisip, pentru care au pus recipiente speciale cu laturi înalte, cu un volum de aproximativ zece litri. Nisipul este folosit special, destinat pasarilor nepotrivite. O baie de nisip ar trebui să fie pusă într-o cușcă în fiecare zi timp de aproximativ 15-20 de minute. Pentru baie, animalele de companie vor avea nevoie de aproximativ doi centimetri de nisip, în care se adaugă fungistol sau sulf ca agenți preventivi pentru diferite boli.
 8. Unde sunt găsite chinchilele?Podeaua celulei este acoperită cu umplutură de lemn sau rumeguș. Nu ar trebui să aibă alți aditivi aromatizanți care să provoace alergii la animale. Ziarele și hârtia ca așternut nu ar trebui folosite în niciun caz.
 9. Toate chinchilele sunt foarte inteligente și ușor de obișnuit cu toaleta. Pentru ei, puteți pune o tavă specială cu rumeguș sau umplutură. Dar înainte de aceasta, așternutul va trebui să fie scos din cușcă, astfel încât animalul de companie să poată înțelege locul unde ar trebui să facă față nevoilor sale naturale. Tava ar trebui să fie destul de mare, astfel încât chinchilă se poate încadra în siguranță în ea. Puteți folosi tăvile pentru pisici fără bare.
 10. Cage ar trebui să fie echipat cu ramuri și piatră de cretă pentru punctul de dinți, care pot fi cumpărate la magazinele de animale de companie. O astfel de piatră și ramuri vor distrage animalele de companie din punctul de dinți și vor deteriora casa și tijele din cușcă.
 11. Dacă dimensiunea celulei permite, atunci este posibilă instalarea țevilor și suspendarea unui hamac.
 12. Ca jucării, animalele pot primi coji de nuc și cuburi de lemn, pe care le vor mesteca cu bucurie.
 13. Pentru exerciții, chinchillale pot fi dotate cu roți de rulare, care trebuie să fie în mod necesar complete. Dacă roțile sunt cu tije, atunci animalul mic poate deteriora ușor piciorul.

O celulă cu chinchilla la domiciliu este instalată afară din curenți și încălzitoare. Locul nu ar trebui să fie accesibil și casa nu ar trebui să fie expusă la lumina directă a soarelui. În fiecare săptămână, în cușcă ar trebui să fie o curățare completă, și o dată pe lună dezinfectare a celulei in sine, toate rafturi, casa, alimentare și de băut.

Grijă de blană

Sweet ChinchillessÎntregul corp de chinchilla este acoperit cu blană moale, care trebuie tratată. Altfel, va deveni plictisitor și urât. Animalele de companie își înmoaie blana și se spală, dar au nevoie de ajutor. Animalele de baie nu pot fi apă, deoarece se vor usca mult timp și se vor răci.

De aceea, în fiecare zi în cușcă scurt timpul este setat cu un recipient de nisip. Contactul prelungit cu nisipul poate usca pielea animalului și, din acest motiv, nu se recomandă părăsirea băii timp îndelungat într-o locuință cu animale de companie.

Bărbașul puternic murdar este curățat cu un pieptene sau un prosop umed.

Regimul zilei

Chinchilla pe ușăAtunci când se menține și se îngrijește de chinchilla, trebuie avut în vedere acest lucru noapte Animale care se ascund în cabane în timpul zilei și dorm. Prin urmare, este mai bine să nu le deranjeze în acest moment al zilei. Pentru a juca cu animalul de companie este posibil seara, cu abordarea de amurg.

Nu se recomandă așezarea unei cuști cu chinchilla în dormitor sau în apropierea patului. În caz contrar, viața de noapte activă a animalelor nu vă va lăsa să dormiți.

Ce să hrăniți cu chinchila

Ce să hrăniți cu chinchilaÎn dieta zilnică a animalelor de companie ar trebui să includă mâncarea principală sub formă de granule presate pe bază de plante, fân și cereale. Selectați pelete în magazinul de animale de companie, după producătorii bine-cunoscuți. În compoziția lor nu ar trebui să existe conservanți, drojdie și sare. persoane adulte este necesar o zi două linguri de mâncare. În mod constant, prin mâncare nu trebuie să mintă, după ce animalul a mâncat, rămășițele sunt îndepărtate.

cereale chinchilla poate fi administrat zilnic, timp de o linte linguriță, porumb, hrisca, ovaz sau amestecuri de cereale 5. Aproximativ o treime dintr-o linguriță de semințe de in poate fi dat unui animal de companie, care îi place foarte mult acestei delicatețe.

nadă

Chinchilla dietaEste foarte important să oferiți chinchilla nadă, care este bogat în vitamine și alte substanțe benefice. Ele sunt necesare pentru dezvoltarea normală a animalelor de companie, a dinților sănătoși și a blănurilor frumoase. Nivelele pot fi cumpărate la un magazin de animale de companie și adăugate la o treime dintr-o linguriță în alimentele principale.

Dar le puteți face independent, să se usuce pentru a colectat departe de autostrăzi crengi și frunze de pomi fructiferi, fructe, lucerna, urzica, frunze de mentă și rădăcină de păpădie, menta, lamaie balsam, frunze de echinacea, mușețel, pătlagină. Puteți da chinchilla fructe uscate, frunze de ceai verde și struguri, semințe de dovleac. Pregătiți mai multe opțiuni pentru alimente complementare, puteți da diferite în fiecare zi.

Corpul de chinchille pentru o cantitate mare de glucoză nu este calculat, deci nu este recomandat să supraviețuiți alimentele dulci.

Caracteristici de conținut de chinchilla

Rozătoarele din această specie necesită o atitudine specială, astfel că, atunci când sunt ținute acasă, nu se recomandă:

 1. Porți un animal de companie pe stradă.
 2. Efectuați o plimbare în jurul apartamentului nesupravegheat.
 3. Să se scalde în apă, periculoasă pentru chinchile.
 4. Hrăniți plantele și dați iarbă proaspătă.
 5. Utilizați un ham pentru dihori.
 6. Luați în mâinile unui animal de companie care nu este obișnuit cu acest lucru. Animalele sunt foarte predispuse la stres, în timpul cărora își pot pierde blănurile. Pentru a obișnui cu mâinile chinchilla trebuie să fie din copilărie.
 7. Vorbiți cu voce tare, strigați sau mutați în mod activ sau jucați lângă casă. Acest lucru poate provoca frică la animale. Prin urmare, animalele de companie ar trebui protejate de copii mici, activi.

Chinchilla mănâncăCondițiile nefavorabile constante și tensiunile frecvente pot afecta starea de sănătate a animalului, provoacă căderea părului, apariția bolilor de piele și perturbarea organelor interne.

Chinchilele au nevoie de îngrijire adecvată, alimente de calitate, atenție și îngrijire. Toate acestea vor fi suficiente pentru ca animalul să devină activ și sănătos.

Sub rezerva respectării din toate regulile privind îngrijirea, întreținerea și hrănirea chinchillaselor vii acasă de mai mult de zece ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cage pentru chinchilla: dimensiunea optimă, cum se faceCage pentru chinchilla: dimensiunea optimă, cum se face
Câți ani pot să trăiască chinchillas acasă?Câți ani pot să trăiască chinchillas acasă?
Baie de chinchilla: sfaturi pentru alegerea de nisip de calitateBaie de chinchilla: sfaturi pentru alegerea de nisip de calitate
Cât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliuCât de mulți ani trăiesc chinchilla la domiciliu
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Cage pentru chinchilla de mâini propriiCage pentru chinchilla de mâini proprii
Magazin de ferestre pentru chinchillaMagazin de ferestre pentru chinchilla
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Cuprinsul de bomboane la domiciliuCuprinsul de bomboane la domiciliu
» » Chinchillas: îngrijire și întreținere la domiciliu
© 2021 amigdas.com