amigdas.com

Locuitorul acvariului de apă dulce - pești mici

Peștii minori din acvariuUnul dintre cei mai educați pești, care sunt potriviți pentru întreținerea chiar și în micul acvariu, sunt minori. Unele condiții speciale pe care acești locuitori subacvatici nu le cer, în timp ce ei arată strălucitori și atrag ochii cu mișcările lor.

Aquarium Fish Minor: descriere

Minorul are un alt nume - roșu (sângeros) tetra sau tetra syrpas. Acest lucru este determinat de culoarea roșu strălucitor a corpului acestui pește de acvariu. Numele științific: callistus și hifesobrikon, peștele se referă la familia lui haracin. Minorii arată astfel:

  • Suport dorsal de culoare neagră, cu fringing alb.
  • Anal - culoarea corpului cu o margine neagra.
  • Pe părțile laterale ale corpului, în apropierea capacului de grilă, sunt vizibile pete negre.
  • Femeile sunt mai mari decât bărbații, dar mai puțin viu colorate.
  • Dimensiunea maximă la care crește peștele este de 5 centimetri.

Acest tip de pește de acvariu iubitor de pace, absolut lipsit de agresivitate. Trebuie să existe cel puțin 4 persoane în turmă, cu cât mai multe rude din jurul minorului, cu atât simte mai confortabil, având posibilitatea de a conduce un mod natural de viață. În condiții bune, peștii pot trăi până la 6 ani.

Patria lor este Brazilia și America de Sud. În natură, minorii cum ar fi iazuri liniștite cu apă stătătoare: iazuri mici, iazuri, înverzite cu vegetație. Tetrisul sângeros preferă să locuiască în straturile inferioare și mijlocii ale apei.

Condiții de detenție

Tipul de aranjament al unui tetra tetra este cel mai potrivit pentru un acvariu din specia "padure tropicala". Când se calculează volumul, se procedează la faptul că fiecare pește de acvariu trebuie să aibă 10 litri de apă - astfel de condiții sunt ideale. Potrivit și acvariu pentru 30-40 de litri, dar încercați să nu o suprapopulați.

De sus ar trebui să existe o alunecare sau un capac. Pescarii Haratsinovye sunt renumiți pentru săriturile lor. Este minunat dacă există plante vii în acvariu. Plantarea ar trebui planificată astfel încât să existe spațiu pentru înot. Puteți planta cryptocoryn, echinodorus, muscavă Javanese și, de asemenea, lăsați plantele plutitoare acvatice: riccia, rață. În partea de jos este de dorit să puneți snagul fiert. Primerul este preferabil culorii închise.

Apa pentru apă pentru minori trebuie să îndeplinească următorii parametri:

  • Temperatura constantă este de 22-26 ° C, uneori este permisă o reducere pe termen scurt.
  • Aciditatea este de 6,8-7.
  • Rigiditatea este de 4-8.

pești miciNecesită funcționarea constantă a filtrului și compresorul. Apa se schimbă săptămânal cu 1/5 din volumul total din acvariu. În apa murdară, conținutul de nitrați depășește norma și peștele începe să dureze. Lumina este destul de medie. Rețineți că lumina este necesară nu numai pentru pești, ci și pentru plante. La vânzare se vând acvarii, echipate cu huse, care au deja o lampă încorporată. Dacă nu există niciun capac, plasați lângă el o lampă de masă, care trebuie pornită timp de 10-12 ore pe zi.

hrănire

În sălbăticie, tetras sângeroși captează diverse insecte de pe suprafața apei, iar racii mici de apă dulce se duc la mâncare. În sălbăticie, dieta lor depinde de sezon. În condițiile acvariului, minorii pot primi o varietate de alimente. Ei mănâncă de bună voie toate felurile de mâncare: legume, vii, uscate.

Alimente uscate oferta din când în când. Poate fi fulgi și granule de mărime potrivită. Deoarece peștii sunt destul de mici, furajele mari sunt prea dure pentru ei. Baza dietei ar trebui să fie o hrană vie: viermi de sânge, daphnia, ciclopi, artemia, insecte mici. Dintre plantele potrivite: salată, frunze de păpădie, roșu, spanac. Verzui se toacă fin și se toarnă cu apă fiartă.

care depune icre

Pește Minor în AcvariuPentru reproducerea minorilor va fi necesară pregătirea terenului de reproducere. În acest scop este adecvat un acvariu separat cu un volum de 10-20 litri. În partea de jos se află o grilă de separare, această măsură de protecție va ajuta la menținerea ouălor de la consumarea propriilor părinți. Lumina trebuie să fie dezactivată. Nu trebuie să fie așezate fundul până la fund, dar vor fi necesare plante de acvariu în timpul reproducerii. Alegerea ar trebui oprită pe speciile cu coadă lungă, cu frunze mici.

Apa trebuie să fie proaspătă sau torfovannaya (preparată din apă proaspătă, cu adaos de bulion de turbă concentrat, timp de 1-4 săptămâni), cu temperatura de 24-28 ° C, se toarnă la un nivel de 10-15 centimetri.

Alegerea producătorilor

Cu o săptămână înainte de plantarea icrelor, un grup de pești selectați pentru împerechere este plantat în recipiente separate, separând bărbații de femele. Peștii sunt hrăniți din abundență. Pentru a da naștere, minorii sunt așezați în seara, eliberând tot peștele în locurile de reproducere.

Reproducerea poate începe în dimineața următoare și poate dura mai multe zile. Fiecare femeie are 200-300 de ouă care cad la fund și aderă la plantele acvatice. După aceasta, părinții sunt plantați, iar în timpul reproducerii, aerarea și nivelul de iluminare sunt reduse.

De asemenea, se întâmplă ca peștele să refuze să se reproducă. Să-i hrănești toate zilele de ședere în spawning nu ar trebui să fie. În cazul în care nu a avut loc apariția icrelor, după câteva zile, peștii sunt reintroduse în acvariu comun.

Grijă de prăjituri

Dacă caviarul este amânat în siguranță, După 1-2 zile, descendenții au ieșit deja din ea. Înghețați înot începe numai pentru 3-5 zile, și înainte de a atârna doar pe pereții de reproducere și tulpini de plante. Când bâjbâitul a înotat, începe să-l hrănească. Pentru hrană bebelușii sunt potriviți: nauplii Cyclops, rotifers, infusoria, nematode mici, gălbenuș fiert răzuit.

Deoarece există un volum mic în spawner și nu există filtrare, apa se murdărește destul de repede. La fiecare câteva zile, o mică schimbare este făcută de ea. În acest fel. crește treptat și rigiditatea acesteia. Puii adulți și întăriți sunt eliberați într-un acvariu comun. La vârsta de 8-10 luni, acesta este deja destul de adult, gata să continue genul.

Peste școală, minori interesant de urmărit. Doctorii compară o astfel de ocupație cu meditația - contemplationul calmează nervii și reduce presiunea, pune persoana într-o armonie filosofică pașnică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Blotnotnistaya sortare - pește de acvariuBlotnotnistaya sortare - pește de acvariu
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestoraConținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijireBlack Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariuAcvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
» » Locuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
© 2021 amigdas.com