amigdas.com

Irigator pentru cavitatea orală: tipuri și descriere

Ce dispozitive sunt irigatoareleUn astfel de dispozitiv, cum ar fi dispozitivul de irigare a gurii, începe să se bucure de popularitate crescândă, cum să îl folosească în mod corect și care dintre ele să aleagă mai bine, va fi descris în acest articol. În mod regulat, pentru a face o curățare de înaltă calitate a dinților la domiciliu este dificilă, mai ales atunci când purtați coroane sau structuri ortodontice.

Cu toate acestea, acest lucru nu este doar un dispozitiv staționar, există, de exemplu, dispozitive portabile, sunt convenabile să le iați în timpul călătoriilor de afaceri sau de călătorie.

Irigator: ce este?

Acest dispozitiv pentru curățarea dinților în ultimii zece ani a devenit destul de popular, Din ce în ce mai mulți oameni îl cumpără pentru utilizarea zilnică. Doar calitatea îngrijirii orale la domiciliu în detrimentul acesteia este aproape de ceea ce puteți obține în cabinetul dentistului, ca rezultat, se obține o economie bugetară bună.

Irigatorul cavității orale face posibilă eliminarea plăcii de două ori, spre deosebire de utilizarea unei periuțe de dinți simple. În plus, circulația sanguină se îmbunătățește, gingiile primesc masaj, toată membrana mucoasă este curățată.

Irigatorul constă dintr-un container special în care este turnat lichid, este inclus un compresor, un set de duze și este inclus și un mâner. Se efectuează curățarea dinților cu apă sub presiune, însă stomatologii recomandă utilizarea de balsamuri și soluții special concepute.

Principalul avantaj al irigatoarelor

Înainte de a vă decide să cumpărați, trebuie să înțelegeți clar de ce aveți nevoie de un irigator special pentru dvs. Acest dispozitiv poate fi atât preventiv, cât și curativ, ținând cont de configurația atașamentelor. Acordați atenție tuturor avantajelor pe care le are acest dispozitiv:

 • Dezavantaje ale dispozitivelorCalitatea îngrijirii orale se îmbunătățește semnificativ, aceasta poate fi comparată cu îngrijirea profesională;
 • O persoană primește protecție împotriva unor boli dentare obișnuite cum ar fi parodontita, gingivita, carii;
 • Glandele salivare încep să funcționeze mai bine, este important să se creeze o microfloră normală în cavitatea bucală;
 • organismele patogene sunt eliminate din zone inaccesibile - irigator oral nu numai curata buzunarele gingivale, dar spațiile interdentare și suprafețele sub proteze, implanturi, acolade;
 • Pentru gingii, acest masaj accelerează semnificativ metabolismul, îmbunătățește microcirculația țesuturilor și regenerarea în general.

Contraindicații pentru utilizare

Cu toate avantajele sale asupra stării gurii, dispozitivul pentru curățarea dinților cu apă are anumite contraindicații.Motivele pentru refuzul de utilizare includ următoarele:

 • Proceduri chirurgicale dentare recente;
 • Prezența anumitor boli ale sistemului cardiovascular, incluzând inima, precum și couperoza - o boală a vaselor fragile;
 • Parodontită ascuțită;
 • Instalarea recentă a implanturilor.

Dar aici pentru fumătorii inveterați, bolnavi de diabet, femeile însărcinate irigatoare pentru dinți - este doar un lucru de neînlocuit.

Specii de irigatori

Până în prezent, au fost fabricate mai multe modele de bază, fiecare dintre ele are avantajele sale:

 • Cum sa alegi irigatorulPortabil. Datorită bateriei încorporate, este posibil să utilizați echipamentul în orice condiții, dimensiuni compacte, care vă permit să-l luați cu dvs. pe drum. Există dispozitive care pot fi comparate în mărime cu o periuță de dinți, din dezavantaje - un volum mic de recipiente pentru lichide și un preț ridicat;
 • Staționare. Acest irigator al cavității orale are dimensiuni mari și operează din rețeaua electrică. Publicul țintă poate fi diferit pentru utilizarea individuală sau familială. Dispozitivele de primul tip sunt mai bugetare și sunt caracterizate de mai puține duze;
 • Pat. Aceste dispozitive sunt utilizate pentru țesuturi moi pentru copii, nu le răniți, deoarece acestea funcționează într-un mod sparing;
 • Un dispozitiv care funcționează direct de la alimentarea cu apă. Cu ajutorul adaptorului este fixat pe macara, reglarea capului este efectuată automat. Principalul dezavantaj - nu puteți utiliza soluții speciale, iar apa trebuie să fie de bună calitate.

Tipuri de duze

Debitul creat de sistemul de irigare al gurii diferă în funcție de duza aleasă pentru procedură. Selectând un anumit model, ar trebui acordată preferință mai multor opțiuni, de exemplu, unul - pentru masajul gingiilor, cel de-al doilea - pentru sistemele ortodontice (brațele).

Până în prezent, irigatoarele pentru cavitatea bucală au astfel de momeli:

 • clasic;
 • Parodontologic, în care există un vârf subțire, care face posibilă curățarea buzelor dentogingivă calitativ;
 • Ortodontic cu peri mici;
 • Cu o turbină mini - pentru a trece într-un flux spiralat drept;
 • Pentru a scăpa de placă - cu trei smocuri de țesături;
 • O lingură specială pentru curățarea limbii.

Criterii de selecție

Folosirea IrigatoruluiÎn primul rând, când vă decideți să cumpărați un irigator pentru cavitatea orală, care este mai bine să ridicați, spuneți medicului dentist. Înainte de cumpărare, consultați un specialist, acesta va oferi recomandări privind tipul de dispozitiv necesar, în special despre anumite atașări.

Dacă nu aveți o familie mare și frecvent mergeți într-o călătorie de afaceri, atunci irigatorul trebuie să fie cumpărat portabil, independent, ușor de transportat, care funcționează pe baterie sau pe baterii.

Ori de câte ori aparatul va funcționa în mod constant de un număr mare de persoane, este mai bine să rămâneți pe dispozitiv cu atașamente personale și un volum mare de rezervor de lichide.

Atunci când se ia o decizie, este necesar să se țină seama de acești parametri:

 • Versatilitate. De exemplu, când utilizați deja o perie electrică, este posibil ca dispozitivul selectat să nu aibă caracteristici avansate;
 • Preț - pentru familie există dispozitive bugetare;
 • Experiență operațională. Pentru începători, un model automat este cel mai potrivit, cu funcții suplimentare minime;
 • Prezența momelilor. Pentru pacienții cu boli dentare, trebuie să aveți adăugări speciale.

Cele mai bune irigatoare

Într-o mare varietate de consumatori adesea se întreabă, cum sa alegi irigatorul cavitatii bucale, care vor fi cele mai convenabile și eficiente în utilizare. Trebuie să țineți cont de o mulțime de parametri, dar astăzi puteți identifica un număr de producători care merită un feedback pozitiv.

B-Well

Criterii de alegere a irigatoruluiCompania dată face mai degrabă produse bugetare care au ergonomie și comoditate de funcționare. De exemplu, un dispozitiv de drum excelent B-Well cu 911. Cu un jet de apă, acest dispozitiv îndepărtează resturile alimentare din spațiile interdentare, este foarte util atunci când poartă structuri ortodontice și diverse file.

Pentru a curăța dinții, acest dispozitiv are 3 moduri de funcționare. Dispozitivul este convenabil pentru a face o călătorie, principiul de funcționare este destul de simplu - o cheie pentru oprirea și pornirea, celelalte moduri de comutare.

Donfeel

Linia acestor produse se caracterizează prin versatilitatea și versatilitatea, compania fabricând atât produse staționare, cât și produse portabile. Cu toate acestea, cel mai interesant este irigatorul Donfeel sau 820 m:

 • Set de duze - lingura de linguriță pentru curățarea limbii, două duze standard, trei duze parodontale;
 • Preț accesibil, cu o calitate excelentă a construcției. Sârmă convenabilă, există un rezervor de lichid capacitiv;
 • Prevenirea și tratamentul bolilor nazofaringiene cauzate de spray-spray.

Acest model este recomandat de către otolaryngologists și dentiști, deoarece permite cea mai bună calitate pentru a produce terapie complexă și pentru a elimina placa.

Oral-B

Produse moderne staționare Oral-B Professional CareOxyJet MD 20 se caracterizează printr-un design deliberat și printr-o mai mare ergonomie în contrast cu variantele de producție din trecut. Cu atât mai mult este necesar să se sublinieze indispensabilitatea dispozitivului în lupta împotriva anumitor boli dentare: gingivită, parodontită, halitoză. Ea funcționează pe baza fluidelor medicinale sau a apei filtrate destinate acestor proceduri.

Aquajet

Principalele caracteristici ale tuturor produselor de la acest producător sunt standard - multifuncționalitate, un set de patru duze, accesibilitate și compactitate. De exemplu, puteți lua unul dintre cele mai populare instrumente ale acestui producător Aquajet LD A7. În plus față de funcțiile de bază, se confruntă, de asemenea, superb cu hidromasajul gingiilor, activând circulația sângelui. Consumatorii notează durabilitatea și costurile accesibile.

Panasonic

Dispozitiv compact EW-1211 echipat cu o baterie cu un timp de lucru lung, fără reîncărcare - până la 14 zile, este destul de convenabil pentru excursii lungi și excursii. Setul conține 2 duze interschimbabile, un efect excelent de curățare fiind realizat prin intermediul a trei moduri de alimentare cu apă, simultan cu pulsația și intrarea de aer.

VES

Gândindu-se la ce agent de irigare să cumpere, principalii indicatori sunt raportul dintre calitate și preț. În acest sens, puteți sfătui dispozitivul vip003 din Ves, face posibilă îndepărtarea calitativă a plăcii, inclusiv curățarea buzelor parodontale, împrospătează respirația și nu permite apariția bolilor dentare.

Waterpik

Produsele acestei companii sunt foarte populare, deoarece se caracterizează prin fiabilitate și costuri reduse, disponibilitatea tuturor atasamentelor necesare și a multifuncționalității.

De exemplu, cu ajutorul Waterpik WP100 Ultra este ușor să eliminați placa dentară în zone greu accesibile, să efectuați masajul gingiilor, să preveniți inflamația și sângerările. Există un rezervor de apă mare și există 10 moduri de funcționare.

Caracteristicile aplicației

În ciuda ușurinței de utilizare, Irigatorul necesită respectarea anumitor reguli și atitudine atentă:

 • Cum sa alegi un irigatorDupă orice procedură, clătiți bine cu apă;
 • Porniți dispozitivul numai cu un lichid umplut, altfel se poate supraîncălzi;
 • Mișcarea jetului este obligatorie să apară la marginea dinților de pe gingie, astfel încât presiunea pe buzunarele gingivale va fi redusă la minimum;
 • Pentru igienă, este mai bine să utilizați preparate gata preparate. Iar când decideți să încercați un decoct de pregătire, atunci trebuie să o filtrați cu grijă;
 • Prezența podurilor și a structurilor ortodontice va necesita o prelucrare atentă a parcelelor din spatele lor, pentru care se utilizează duze speciale;
 • La prelucrarea maxilarului superior este necesar să vă aplecați înainte, altfel lichidul poate intra în gât;
 • În timpul bolilor mucoasei orale, efectul trebuie să devină moale, fără a se determina o presiune foarte mare.

Ce lichide?

Aceasta este una dintre principalele componente ale îngrijirii dentare cu ajutorul unui irigator. Dentiștii recomandă rareori folosirea apei obișnuite, deoarece trebuie să aibă o anumită compoziție chimică și să fie de o calitate excelentă.

Puteți distribui toate lichidele în două categorii - speciale și igienice. Acestea din urmă sunt utilizate zilnic, medicamentele din primul grup sunt utilizate pentru utilizarea în curs.

Formulările speciale conțin deja toate materialele necesare sunt, de asemenea, extrem de direcționale și de impact, de exemplu, anticarie și anti-inflamator, pentru dintii foarte sensibili formulări făcute corespunzătoare. O soluție de potasiu, fluor și calciu întărește smalțul, precum și formulele de albire sau hemostatice. Înainte de utilizare, citiți instrucțiunile.

Prețul irigatorilor

Care este particularitatea alegerii irigatoruluiCe este un irigator pentru cavitatea orală? Aceasta este o completare importantă a curățării zilnice a dinților, care trebuie aleasă ținând cont de eficacitatea, de respectarea nevoilor personale ale cumpărătorului și de calitatea asamblării. Și prețul dispozitivului va depinde de mulți factori, de la popularitatea brandului direct inclusiv, dar nu tot timpul, cu atât mai scump, cu atât mai bine.

Când decideți să utilizați dispozitivul numai în timpul instalării parantezelor, nu aveți nevoie de un dispozitiv multifuncțional și scump. Este destul de normal cu mai multe moduri și cu o duză standard. În ceea ce privește cifrele, se poate recomanda una dintre cele mai multe opțiuni bugetare - Donfeel, care costă aproximativ 2700 de ruble.

aparate Aquajet costă aproximativ 3700 de ruble. Cu toate acestea, dezavantajul este că va trebui să cumpărați duze suplimentare. Dar dispozitivul de la Waterpik poate costa aproximativ 6-8 mii de ruble.

Pe piață puteți vedea opțiuni mai scumpe pentru aceste dispozitive, dar acordați atenție nu numai prețului, cum ar fi, de exemplu, recenzii, disponibilitatea centrelor de service în orașul dvs., obligațiile de garanție de la producător.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Cum este și cum să vă albiți dinții?Cum este și cum să vă albiți dinții?
Ce periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriereCe periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriere
Ce fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici aleseCe fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici alese
Periuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dințiPeriuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dinți
Cum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturiCum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturi
Irigator de la compania waterpik (oralpeak) pentru cavitatea bucalăIrigator de la compania waterpik (oralpeak) pentru cavitatea bucală
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
Plăci pentru alinierea dinților: placă ortodonticăPlăci pentru alinierea dinților: placă ortodontică
» » Irigator pentru cavitatea orală: tipuri și descriere
© 2021 amigdas.com