amigdas.com

Informații interesante despre păstrăv - pește-turtă dulce

Păstrăvul de peștePăstrăvul este peștele familiei de somon. Există mai multe subspecii - lac, pasaj și curs de apă. Pârâul și lacul sunt numiți păstrăv. Adică de pește, ceea ce duce o viață sedentară în lacuri și fluxuri - un păstrăv, o specie care nu este dispus să pună cu monotonia existenței - un păstrăv brun. Cu toate acestea, păstrăvul care trăiește într-un râu poate merge bine într-o excursie la mare. În acest caz, ea devine deja o casă.

Păstrăvul de pește - păstrăvul călător

Diversitatea formelor naturale de păstrăvi depinde de condițiile de mediu ale habitatului. Astăzi, se remarcă șase subspecii acestui pește, cinci dintre acestea se găsesc pe teritoriul CSI.

Diferența dintre păstrăv și păstrăv

În general, acesta este un fel: păstrăvul este numit păstrăv, păstrăv - păstrăv. De mult timp această întrebare era foarte controversată. Anterior, au fost considerate specii diferite și chiar și acum nu au scăpat complet de această confuzie. Faptul este că păstrăvul de păstrăvi, care trăiește în lacuri (adică stilul de viață sedentar), de obicei mai mic decât porțile. Dar se întâmplă că în aceste lacuri peștele poate ajunge la dimensiuni considerabile, iar oamenii de știință se gândesc la identificarea unei noi specii.

Păstrăvul de peșteÎn plus, așa cum au arătat studii pe teren, forma sedentară a peștilor se poate transforma într-un pasaj. Ca un exemplu, următorul fapt: în Noua Zeelandă a fost introdus fāntānel (de exemplu, stabilit ..), dar, după ceva timp, ea a aclimatizate cu succes, nu numai în râurile și lacurile din Noua Zeelandă, dar, de asemenea, a venit la mare, în cazul în care este acum cu succes trăiește și reproduce. Se pare că forma pârâului a devenit o trecere, sau păstrăv păstrăv brun devin. Prin urmare, astăzi ele sunt considerate o specie.

apariție

Mărimea individului depinde de subspecii. Cel mai adesea lungimea sa - de la treizeci la șaptezeci de centimetri, și greutatea - de la unu la cinci kilograme. Există subspecii mai lungi de un metru și cântăresc până la douăzeci și cinci de kilograme.

Forma și culoarea corpului variază de asemenea foarte mult. În diferite localități există copii de diferite culori și forme. În culoare, ele pot fi fie foarte ușoare sau aproape negre, și în formă sunt înguste și alungite, scurte și groase. Cele mai multe salmonide au multe pete de culoare închisă pe corp. Păstrăvul de pădure nu face excepție, așa că uneori se numește: pești pestriți sau păstrăvi.

Pentru reproducerea femelelor se scot trei-patru mii de ouă destul de mari (până la o jumătate de centimetru). Acestea se năpustesc în râuri, după care se întorc în mare pentru a se afla în permanență. Acesta este singurul dintre toate tipurile de somon care poate da naștere nu o singură dată, ci mai multe. La urma urmei, somonul obișnuit după sacrificare, de regulă, dispare. Și păstrăvul brun, deși slăbit, dar, după un timp, își recapătă puterea și poate să se dezvolte mai departe.

Se hrănește în principal cu nevertebrate mici sau cu pești mici (mină, miel, hering).

habitate

Păstrăvul de peșteApare aproape în întreaga lume. Astăzi se află în cursurile montane din Spania, Franța, Italia. Se găsește și în râurile mici din munții Atlas (Maroc, Algeria, Tunisia). Aclimatizată în Lumea Nouă, precum și în Australia și Oceania. Locuiește în lacurile și râurile nordice ale Rusiei, aflate în izvoarele Eufratului și Amu Darya.

Cu toate acestea, în Rusia, în ultimul secol, populația sa a scăzut într-o asemenea măsură încât chiar și la începutul secolului al XX-lea speciile au trebuit să fie introduse în Cartea Roșie a Rusiei. Motivul declinului populației a fost pescuitul necontrolat, precum și construcția digurilor și despăduririle. Și numai după adoptarea măsurilor de mediu numărul persoanelor a început să crească din nou.

Nutriție Fapte

Peștele are multe proprietăți utile pentru corpul uman, deci este utilizat în mod activ în gătit. Unii experți consideră că valoarea nutrițională a păstrăvului este mai mare decât cea a cărnii. În plus, este mai ușor absorbită de corpul uman.

În ciuda numeroaselor straturi de grăsime din organism, nu este deloc grăsime, dar nu dă drumul somonului la gust. Carnea ei este bogată în vitamine și minerale utile și o sută de grame de produs reprezintă aproximativ o sută de calorii.

Modalități de pregătire

O bună gazdă în rezervă are întotdeauna mai multe moduri de a găti pește, iar aici, în acest sens, se deschide un spațiu larg deschis pentru invenții culinare. O delicatesă foarte populară - păstrăv sărat. Pentru sărare, veți avea nevoie de:

  • Păstrăvul de peștepești de mărime medie;
  • sare grosieră;
  • zahăr;
  • condimente (piper, frunze de dafin, ierburi);
  • lamaie.

Procesul de decapare este simplu. Peștele trebuie spălat, curățat și, dacă este posibil, îndepărtat oasele mari, apoi clătit din nou în apă rece. Un amestec de sare și zahăr două-la-unu pentru a grat pește din interior. Aici puteți adăuga condimente. Zahăr și sare în aceeași proporție ar trebui să fie presărat și în afara și presărat cu suc de lamaie. După aceasta, peștele este înfășurat într-o cârpă, așezat într-un castron (nemetalic) și plasat în frigider. După 2-3 zile, vasul este gata. Poate fi folosit ca un fel de fel de mâncare, ca aperitiv sau ca aditiv la salate.

Kumzhu poate fi, de asemenea, pregătit pe o scuipat. Rețeta este destul de simplă. Peștele este tăiat în bucăți, presărat cu sare și piper la gust și filetat pe o scuipătoare. Se prăjește până se gătește pe cărbune sau în cuptor. Puteți servi cu ceapa verde.

Există, de asemenea, o rețetă pentru păstrăvul fiert. Pentru gătit veți avea nevoie de:

  • carcase mari de pește;
  • morcovi;
  • ceapa;
  • sare și condimente.

Peștele este tăiat în bucăți, umplut cu apă sărată și pus pe foc mic. Apoi se adaugă legume și condimente în bulion. După o jumătate de oră, vasul va fi gata. Păstorul fiert este foarte gustos. Serviți cu o garnitură de cartofi sau ciuperci și decorați-vă cu verdele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Cum să săruri păstrăv acasă: rețete și sfaturiCum să săruri păstrăv acasă: rețete și sfaturi
Descrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegateDescrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegate
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Care este diferența dintre somon și somon: descriere și pregătireCare este diferența dintre somon și somon: descriere și pregătire
Caracteristici de pescuit păstrăv în timpul iernii de gheațăCaracteristici de pescuit păstrăv în timpul iernii de gheață
Supă de pește: trei rețete de supă de pește din cap și coadăSupă de pește: trei rețete de supă de pește din cap și coadă
Un pescuit de neuitat într-un sat de pescuitUn pescuit de neuitat într-un sat de pescuit
Păstrăvul de mare: caracteristici, proprietăți și pregătirePăstrăvul de mare: caracteristici, proprietăți și pregătire
» » Informații interesante despre păstrăv - pește-turtă dulce
© 2021 amigdas.com