amigdas.com

Crap (laskir): descrierea peștilor și caracteristicile prinderii

Crap (lasquire)Redfin sau lasquire

trăiește în Marea Neagră și Azov. De câteva ori se găsește în alte mări calde. Acest pește are mai multe diferențe semnificative față de omologul său de apă dulce în ceea ce privește aspectul și modul de viață. Laskir este foarte timid și arătat, poate fi chiar speriat de o umbră pe apă. Prin urmare, capturarea acestui pește marin mic are și unele caracteristici semnificative.

apariție

Crapul de mare are un aspect caracteristic. Are un corp alungit, oarecum presat pe laturi. Culoarea corpului este galben, mai ușoară pe abdomen, cu o nuanță argintie. Culoarea spătarului este oarecum mai întunecată, are deversuri de aur. O caracteristică distinctivă a laserei este un punct întunecat în apropierea aripii caudale.

Puteți învăța acest pește nu numai de pelerina caudală, ci și de dinții caracteristici. Este localizat în gură în mai multe rânduri. Primul rând este alcătuit din incisivi foarte largi, iar în spatele lor crește dinții de mestecat.

Dimensiunea acestui pește de mare nu este prea mare. Cele mai mari persoane nu mai sunt niciodată mai lungi de 30 cm. Greutatea acestor pești este de asemenea mică - nu mai mult de 1 kilogram. Cu toate acestea, uneori puteți întâlni "gigantii" Mării Negre care cântăresc până la un kilogram și jumătate.

Pentru a proteja împotriva prădătorilor, lascianul are o armă excelentă. În zona finelor anale există câteva raze ascuțite. Pescarii din Marea Neagra nu numesc deloc acest tip de crap crucian un pește. Când scoateți un pește prins de cârlig, nu uitați de această caracteristică, deoarece aripioarele caudale pot fi foarte dureroase.

Stilul de viață și obiceiurile

Stilul de viață și obiceiurileDe cele mai multe ori, lasternul trăiește în apele calde ale Mării Negre și Azov, este rar întâlnit în bazinul mediteranean. De obicei, peștii înoate în apropierea coastei, preferă să se ascundă în zonele stâncoase cu fundul dur.

În timpul calmului prelungit, se pot întâlni puțuri mari de pește și la o distanță considerabilă de țărm în largul mării. Cu toate acestea, aceasta este mai degrabă o excepție, deoarece, de obicei, cruciul este sedentar și nu reacționează nici măcar la schimbările de temperatură ambiantă.

De asemenea, el caută hrana în habitatele sale, fără a se depărta de țărmurile stâncoase. Dacă populația acestei specii de pești marine este de dimensiuni considerabile, ea poate consuma totul în jurul său, lăsând doar un fund piatră. Dieta lascar include:

 1. Caviar de diferite tipuri de pește, inclusiv a lor.
 2. Diatomeele.
 3. Hidroizii și bureți.
 4. Crustacee mici.

Născut, tineri crap pentru o lungă perioadă de timp să rămână diviziune asexuată de către persoane de ambele sexe are loc câțiva ani mai târziu, cu toate acestea, unele persoane sunt hermafrodite până la sfârșitul vieții sale.

La vârsta de un an, secetă este deja capabilă de reproducere. Pentru reproducere, peștii nu trebuie să călătorească pe distanțe semnificative, deoarece zonele cu fundul de piatră sunt excelente pentru acest lucru. Peștele se reproduce la o distanță scurtă de țărm, adâncimea de reproducere este de aproximativ 3-5 metri. În acest moment, peștii formează perechi. Ei nu construiesc cuiburi, deoarece ouăle sunt ferm atașate de fundul tare stâncos.

Descrierea aspectuluiProcesul de reproducere continuă în timpul sezonului cald. Femelele de crap crucian de mare sunt foarte prolifice. O femeie poate roi până la 500 de mii de ouă. Numărul ouălor depinde de mărimea peștilor - cu cât lungimea corpului este mai lungă, cu atât fertilitatea este mai mare. Caviarul de caviar are o culoare roșu-portocalie caracteristică. În apele limpe ale zonelor de coastă, ouăle sunt ușor vizibile, motiv pentru care devin adesea pradă pentru prădători.

Imediat ce a fost așezat caviarul, o pereche de crochete se dezintegrează imediat. Laskiri nu au niciodată grijă de descendenții lor. După un timp, prăjitura apare din caviar. În primele luni de viață, ei nu merg de la locul lor de naștere. Pestii nou-nascuti se hranesc cu alge. Acești copii cresc foarte încet, astfel că devin adesea o pradă ușoară pentru locuitorii mari de pradă.

Unde prind lazir?

Laskir Marea Neagră este foarte termofilă. Poate fi capturat numai în sezonul cald, când straturile superioare ale apei de mare se încălzesc bine. Locurile preferate de locuire ale crucii sunt roci submarine, dale, mari capcane. În astfel de locuri există o mulțime de alimente pentru pești - crustacee mici, moluște, alge. În condiții meteorologice bune, puteți prinde acest pește aproape non-stop:

 1. Seara, crucianul de la Marea Neagră începe să se comporte mai activ - în acest moment pe plaje există mult mai puțini oameni. La amurg, crapul de mare crucian este bine prins din dig.
 2. Când se cade noapte, peștele coboară la o adâncime de 5 metri. Laskir se mișcă, de obicei, în jamburi. În cazul în care începe muscatura, există toate șansele de a obține o bună captura în acest loc.
 3. Crapul măriiPuteți să prindeți un astfel de crucian în timpul zilei. Cu toate acestea, pentru a obține o bună captura, trebuie să găsiți locuri izolate liniștite, unde nimeni nu poate sperie un pește. În locurile de recreere în masă oamenii nu vor putea să se întâlnească cu școala de crap mare.
 4. Un loc bun în ceea ce privește capturarea lazerului din Marea Neagră poate fi o zonă maritimă în care curg râuri de munte.
 5. Este deosebit de bun acest pește după o furtună. În acest moment, apa devine tulbure și este posibil să prindă un pește mare cântărind mai mult de 500 de grame.
 6. Mingea activă începe cu puțin înainte ca furtuna să înceapă - peștele simte perfect schimbările meteorologice și mușcăturile în acest moment sunt minunate.

În mijlocul verii, crucianul începe să se comporte mult mai activ. Odată cu sosirea vremea rece, se duce la adâncime, unde așteaptă până în sezonul următor.

Puteți prinde acest pește în mai multe moduri - totul depinde de condițiile de pescuit. Pentru prinderea de pe digul de pescuit float tackle este cel mai bun. Dacă intenționați să vă prindeți de pe un țărm ușor înclinat, pescarii experimentați vă recomandă să folosiți unelte de fund.

Momeală și căile de prindere

Crapul este un prădător omnivor, iar momeala pentru prinderea acestuia poate fi foarte diversă:

 1. Mielii și creveții pot fi prinși chiar în locul unde este planificată pescuitul. Un astfel de pește de momeală va fi luat de bunăvoie și fără frică. Pentru a prinde creveți, aveți nevoie de o plasă cu celule mici. Un număr mare dintre această viață marină se află între capcanele și aproape de pirați.
 2. Momeală și căile de prinderePuteți prinde midii lângă pirați, deoarece aceste moluste se atașează adesea la partea subacvatică a digurilor și a pietrelor mari. Cochilia trebuie să fie împărțită și extrasă din ea.
 3. O planta buna poate fi, de asemenea, un crab pustnic. Este potrivit în special pentru capturarea unui lasquire mare, care îi place acest produs.
 4. Ca momeală este destul de posibil să folosiți un deormorm.
 5. Bucățile de pește proaspăt nu sunt rele.

Deoarece acest pește este de dimensiuni mici, nu este nevoie de o abordare deosebit de puternică pentru a prinde. Grosimea liniei pentru crapul crucian este de obicei luată nu mai mult de 0,15-0,2 mm.

Cârligele sunt cel mai bine să alegeți nr. 5-7 (conform standardelor naționale) și cu o antebraț alungită. Flota trebuie aleasă cât mai ușor posibil.

Trebuie să se fixeze uneltele astfel încât momeala să nu se găsească pe fundul fundului, ci să se afle în apă la 20 cm de suprafața de jos.

Pentru a vă asigura o bună captare, puteți pregăti un loc în prealabil, alimentând peștele cu ciuperci zdrobite de mai multe ori pe zi. Uneori poate dura până la 5 zile, însă o captură bogată va plăti mai mult decât timpul necesar. Treptat, turmele mici încep să înoate la locul de hrănire, iar seara se vor apropia mai multe exemplare mari. În timpul pescuitului este necesar să se comporte în tăcere, să nu facă mișcări ascuțite și să nu facă zgomot.

Carnea de crap crucian mare este folosită pe scară largă în gătit. Puteți să-l pregătiți într-o varietate de moduri - de la uscate și uscate, până la borș și tăițe. Acest produs este bogat în diferite vitamine și elemente minerale. La fel ca mulți pescari de mare, luscarul ocupă unul dintre locurile principale în conținutul și raportul dintre proteine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiescUnde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc
Pâlnia de pește: cum arată, unde trăiește și la ce se hrăneștePâlnia de pește: cum arată, unde trăiește și la ce se hrănește
Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Marea Neagră Brabulka: descrierea și utilizarea peștilorMarea Neagră Brabulka: descrierea și utilizarea peștilor
Descrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegateDescrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegate
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Câine de pește: descriere, specie, caracteristici ale nutrițieiCâine de pește: descriere, specie, caracteristici ale nutriției
Sea ruff: apariția, prinderea scorpionului de la Marea NeagrăSea ruff: apariția, prinderea scorpionului de la Marea Neagră
» » Crap (laskir): descrierea peștilor și caracteristicile prinderii
© 2021 amigdas.com