amigdas.com

Herniationul coloanei vertebrale lombare: simptome, tratament

Hernia lombarăColoana vertebrală este o parte destul de vulnerabilă a corpului în care, în prezența patologiei, poate fi detectată o hernie a regiunii lombare. Acest lucru se datorează stresului crescut pe partea inferioară a spatelui, dar, de asemenea, această stare poate provoca vătămări, sarcină statică, greutăți de ridicare și alte cauze.

Impulsul la debutul bolii se dezvoltă ruptura inelului fibros disc intervertebral. Acest lucru conduce la faptul că partea sa de gelatină iese și pune presiune asupra terminațiilor nervoase ale coloanei vertebrale. Ei sunt responsabili de simptomele durerii care nu le permit să-și mențină activitatea, uneori totul poate ajunge la un anumit grad de dizabilitate.

Dar odată cu detectarea în timp util a patologiei, puteți restaura discul și vindeca complet boala. Dificultatea constă în faptul că, în cele mai multe cazuri, aceasta poate fi detectată numai în etapele târzii și, de această dată, persoana este deja puternic tulburată de dureri acute în partea inferioară a spatelui care dă în picior. Tratamentul acestei afecțiuni este obligatoriu, altfel va duce la o limitare a mobilității. Unul dintre efectele adverse ale acestei afecțiuni poate fi o încălcare a urinării și a tulburării scaunului, o scădere a libidoului și a potenței. Dacă hernia se rup, poate să apară o paralizie completă a unuia sau ambelor membre inferioare.

Cauzele unui disc intervertebral herniat

În principiu, hernia intervertebrală a coloanei vertebrale lombosacrale se datorează dezvoltării osteocondrozei. Această boală poate fi cauzată de diverși factori, dintre care cele mai frecvente sunt accidentul vascular cerebral și căderea. Astfel de pacienți sunt mult mai frecvenți decât cei care suferă de boală ca urmare a tulburărilor trofice.

Printre alte motive care pot provoca dezvoltarea herniilor intervertebrale ale spatelui inferior, merită subliniat:

 • scolioză;
 • curbări secundare;
 • patologia structurii extremităților inferioare și pelvisului.

În unele cazuri, această boală este rezultatul leziunilor structurale ale spinii în tumori, sifilis, tuberculoză, precum și anomalii congenitale în structura vertebrelor.

Simptomele unei hernie a coloanei vertebrale lombare

Simptomele discurilor herniate ale coloanei vertebrale lombare sunt direct legate de starea vertebrelor, care, exercitând presiune asupra corpului gelatinos, provoacă deplasarea acestuia și apare ulterior ruperea membranei fibroase a discului, care se termină cu ieșirea în spațiul interstițial. Acest proces include mai multe etape:

 • Cum se manifestă lacerarea lombarăProlapsul. În această etapă, discul este deplasat la distanța minimă. De obicei, dacă nu există deformări externe, acesta se întoarce în locul său original.
 • Proeminenta. Discul continuă să se miște, dar corpurile vertebrelor îl împiedică să se miște mult.
 • Extrudare și sechestrare. În acest stadiu, nucleul se deplasează spre exterior, unde se află între vertebrele în poziție agățată. La sfârșit, capsula se sparge, determinând scurgerea conținutului.

La majoritatea pacienților, diagnosticul de hernie lombară este plasat în zona limitată la 4 și 5 vertebre, ceea ce confirmă diagnosticul cu simptome caracteristice. Pacientul se plânge de dureri de agravare periodice în partea inferioara a spatelui, dureri în fese si partea superioara a picioarelor, solduri si picioare.

Pentru discurile herniate ale coloanei vertebrale lombare următoarele simptome sunt tipice:

 • slăbirea reflexelor în zona gleznei;
 • lamență, mersul "spanking", care, în unele cazuri, poate duce la o pierdere completă a mișcării;
 • amorțeală, în unele cazuri însoțite de arsuri pe tălpile picioarelor;
 • transpirație crescută, mulți pacienți experimentează efectul pielii de marmură;
 • funcționarea necorespunzătoare a organelor pelvine, ceea ce duce la manifestări precum incontinența fecalelor, urină, scăderea potenței.

Tratamentul medicamentos al discurilor hernizate ale coloanei vertebrale lombare

Pentru a elimina rapid simptomele herniilor vertebrale ale coloanei vertebrale lombare, trebuie să utilizați medicamente. Împreună cu medicamente care pot elimina simptomele inflamării și durerii, lista de medicamente recomandate pentru utilizare include agenți care influențează pozitiv procesele de recuperare sau mecanismele de dezvoltare a bolii.

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Ca rezultat al aportului lor, activitatea enzimei care apare în focarul inflamator este suprimată, ceea ce provoacă disconfort dureros. Aceste medicamente ajută la reducerea sensibilității nervoase și intensității inflamației, creșterea fluidității sângelui.

Pentru ameliorarea durerii rapidă, se recomandă să utilizați diclofenac, lornoxicamul, Ibuprofen, indometacin. În această listă, este permisă includerea meloxicamului, care, atunci când este administrat la majoritatea pacienților, nu are efecte secundare.

Mijloace de îmbunătățire a mișcării sângelui și a limfei. Aceste medicamente trebuie neapărat incluse în programul de tratament al unui disc intervertebral herniated din coloana lombară. Efectul lor pozitiv este capacitatea de a reduce umflarea și de a crește fluxul sanguin în zona afectată. Astfel de proprietăți au o acțiune, pentoxifilină și berliție.

Medicamente care afectează mușchii, cresc tonusul lor sau relaxante musculare. În această listă de medicamente pot fi incluse tetrazepam, midokalm, tizanidină.

Hondoprotektory. Ajutați la restabilirea cartilajului normal. Experții recomandă utilizarea următoarelor medicamente - complexul Hondrolon, arthron. Pentru a elimina complet simptomele durerii, trebuie să urmați un tratament de durată de la o săptămână până la o lună sau mai mult.

Mijloace de aplicare topică. Adică diferite unguente, geluri și comprese. Medicii recomanda folosirea pentru a elimina durerea severa. Efectul pozitiv este furnizat datorită prezenței dimexidei și novocainului în compoziție. Dacă a existat o încălcare a segmentelor, este posibil să se ajute la restabilirea lucrării cu o blocadă de novoceină cu corticosteroizi.

Îndepărtarea chirurgicală

Utilizați această metodă numai dacă este imposibil să ajutați pacientul în moduri conservative. Acest complex, cel puțin în cazul exacerbării bolii, atunci când hernie intervertebral începe să afecteze funcția vieții umane.

Baza pentru îndepărtarea unei hernie lombarul coloanei vertebrale poate servi ca următoarele caracteristici:

 • Tratamentul unei herniiCompresia rădăcinii nervoase, însoțită de disfuncția organelor urogenitale și cu pareza piciorului.
 • Sindromul de durere, din cauza căruia mușchii erau prea slabi sau care nu pot fi influențați de medicamentele moderne.
 • Probleme ale sferei genitourinare cauzate de comprimarea nervilor în coloana vertebrală.

Metode de înlăturare a herniei

Specialiștii disting mai multe tipuri de operații pentru a elimina un disc intervertebral herniat de coloană lombară.

Cea mai obișnuită metodă de îndepărtare a herniei este o discectomie, care continuă să fie popular datorită eficacității sale. Cu toate acestea, în timpul eliminării herniei în acest fel, există leziuni semnificative, precum și pierderi mari de sânge.

Dar pentru astăzi sunt disponibile mai multe metode de economisire a herniei discului intervertebral din regiunea lombară:

 • Operație endoscopică. Esența este că, prin efectuarea manipulărilor necesare, faceți o mică tăiere. Prin această metodă, corpul este aplicat mai puțin daunelor, perioada de reabilitare după operație durează minim.
 • Vaporizarea laserului. Aceasta implică expunerea la laser a unei cantități excesive de substanță a nucleului discului. Singurul dezavantaj al acestei metode este riscul reapariției bolii.
 • Microdiskectomy. Această operație nu durează mai mult de o oră, iar esența ei este de a crea o tăietură mică fără a răni mușchii.

Gimnastica terapeutică

Ce exerciții are de-a face cu herniaSă se gândească la utilizarea exercițiilor terapeutice este doar după Toate semnele de comprimare a nervilor au fost eliminate, și nu va fi nici o durere pe picior. Instructorul trebuie să efectueze un program special pentru fiecare pacient, în care trunchiul trunchiului, întoarcerea netedă și rotația trebuie să fie în mod necesar prezente. Aceste exerciții ar trebui să contribuie la întărirea musculaturii spatelui, ca rezultat al unui schelet muscular strâns, care interferează cu deplasarea discului.

Puteți efectua exerciții speciale în poziția predispusă la nivelul abdomenului, lateral sau spate, luând o poziție în picioare, cu accent pe suprafața verticală. Fixarea poziției alese, realizarea trunchiului, rotațiilor și ascensoarelor, îndepărtarea membrelor.

Dar trebuie să fii atent cu activitatea fizică, pentru că dacă este prea mare, poate duceți la o decalare chiar mai mare a discului. În timpul executării complexelor de exerciții, pacientul trebuie în mod constant să fie observat de un specialist în terapia exercițiilor.

Există tipuri separate de exerciții care ajută la tragerea coloanei vertebrale pe axa longitudinală. Aceasta duce la lărgirea spațiilor dintre vertebre, ca urmare a faptului că discul tinde să-și asume poziția inițială. Cea mai ușoară modalitate de a efectua acest exercițiu este prin agățarea unui bar, dar este mai preferabil să vizitați o piscină echipată cu aparate speciale. Pentru a menține activitatea este necesară în timpul tracțiunii, în acest scop ar trebui folosite instrumente speciale.

Mijloacele medicinii tradiționale în tratamentul herniei intervertebrale

Remedii populare pentru repararea hernieiO practică populară este tratamentul herniei intervertebrale a regiunii lombare cu ajutorul unor remedii folclorice. Cel mai adesea folosit preparate fortificatoare pe bază de fructe și ierburi, bogate în anumite vitamine și microelemente. Luați aceste fonduri înainte de a mânca. Când zona problematică este prevăzută cu substanțe active, organismul are posibilități suplimentare de restabilire a structurii țesutului deteriorat.

Retete pentru tratamentul herniei

Decocarea scoarței de aspen

Acest remediu sa dovedit a elimina semnele unei herni intervertebrale. Pentru aceasta, luați 20 g scoarță mărunțită, adăugați 200 ml apă și fierbeți timp de 1 oră. Luați o supă de 4 ori pe zi timp de 30 de grame.

Tinctura de drupe

Pentru a pregăti preparatul, luați o lingură de frunze de plante, acestea sunt turnate în 200 ml de apă clocotită. Apoi, amestecul trebuie lăsat să stea timp de 4 ore. Soluția filtrată este consumată în conformitate cu următoarea schemă - de trei ori pe zi pentru 250 g înainte de micul dejun, prânz și cină.

Tinctura sabrei

Utilizați produsul finit, care înainte de utilizare este diluat cu apă și luat de 3 ori pe zi înainte de mese. Pentru a pregăti medicamentul, trebuie să luați un litru de alcool de 40% și jumătate de ceașcă de sabie. Poate fi folosit pentru ameliorarea simptomelor durerii prin frecare cu unguente în piele sau prin comprimare.

Gel bazat pe unguent

Zona afectată poate fi tratată după procedurile de apă. Pentru prepararea produsului aveți nevoie de 0,5 kg de rădăcini uscate, 70 g de rășină de pin, 300 g de alcool 40% și 350 g de grăsime de porc. În primul rând, este necesar să se macină rădăcina, apoi se amestecă cu grăsime topită și se pune pe o farfurie în care se fierbe timp de 30 minute la căldură scăzută. După aceea, amestecul trebuie să fie pus guma topită, amestecați totul, menținând aceeași temperatură, după 10 minute, trebuie să adăugați vodcă. Continuând să se agite timp de încă 10 minute, amestecul este îndepărtat de pe placă. Acum poate fi folosit pentru tratament.

concluzie

Hernia pe lombar și tratamentul săuHernia coloanei vertebrale necesită o atenție deosebită, deoarece afectează activitatea întregului organism. În absența unor măsuri adecvate, boala poate perturba modul obișnuit de viață, astfel încât atunci când prima apariție a simptomelor neplăcute în coloana vertebrală ar trebui să înceapă imediat să acționeze. Pentru a face acest lucru, ar trebui să faceți imediat o programare cu un specialist care poate prescrie un medicament eficient pentru hernie intervertebral. Cu toate acestea, acesta poate fi combinat și cu tratamentul cu medicamentele folclorice. Amintiți-vă că toți pașii pentru tratament trebuie aprobați de medicul curant.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este aceasta - coloana lombară a coloanei vertebrale?Ce este aceasta - coloana lombară a coloanei vertebrale?
Care este hernia intervertebrală a regiunii toracice, simptomele și tratamentul acesteiaCare este hernia intervertebrală a regiunii toracice, simptomele și tratamentul acesteia
Ce este dorsopatia coloanei vertebrale cervicale?Ce este dorsopatia coloanei vertebrale cervicale?
Ce este spondilolisteza coloanei vertebrale lombosacrale?Ce este spondilolisteza coloanei vertebrale lombosacrale?
Specificitatea tratamentului herniei intervertebrale a regiunii lombare fără intervenție…Specificitatea tratamentului herniei intervertebrale a regiunii lombare fără intervenție…
Yoga în tratamentul herniei coloanei vertebrale lombosacraleYoga în tratamentul herniei coloanei vertebrale lombosacrale
Hernia herniată: tratament, semne și simptomeHernia herniată: tratament, semne și simptome
Protruzia discului 14 15: cauze și simptome, metode de tratamentProtruzia discului 14 15: cauze și simptome, metode de tratament
Simptomele deplasării vertebrelor în coloana lombarăSimptomele deplasării vertebrelor în coloana lombară
Simptomele și tratamentul osteocondrozei lombare a coloanei vertebraleSimptomele și tratamentul osteocondrozei lombare a coloanei vertebrale
» » Herniationul coloanei vertebrale lombare: simptome, tratament
© 2021 amigdas.com