amigdas.com

Sudarea video a țevilor din polipropilenă

Cum și ce este lipirea țevilorDeseori în procesul de construcție sau reparare, sarcina este de a instala sau de a înlocui conducta. Recent, țevile de oțel au scăzut în fundal, iar locul lor este ocupat de materiale din substanțe polimerice. Dacă există o dorință și capacitatea de a efectua lucrările de pe conductele de legătură cu mâinile, fără ajutorul profesioniștilor, aveți nevoie pentru a înțelege ceea ce de sudură țevi din polipropilenă (sau lipire, cu alte cuvinte). Dacă faceți întreaga procedură corectă și corectă, atunci conducta creată va servi cu ușurință câteva decenii, fără a necesita îngrijire sau reparații speciale.

De ce sa alegeti polipropilena?

Care este motivul pentru care materialul a devenit atât de popular? De ce mai mult de jumătate din conductele fabricate de industria noastră sunt fabricate din polipropilenă? Răspunsul este simplu: cu acest material nu este dificil să lucrezi, servește de mulți ani și are o largă accesibilitate. De asemenea, polipropilena nu este corodată, deci poate fi utilizată atât pentru crearea unui sistem de alimentare cu apă, cât și pentru crearea unei conducte de gaz. În plus, arată destul de elegant, se potrivește bine în multe interioare.

Uneltele necesare pentru muncă

Ce instrumente trebuie să folosescDacă doriți să obțineți cea mai bună conexiune, este bine, bineînțeles, să cumpărați dispozitiv special pentru sudare - fier de lipit pentru țevi de polipropilenă (sau așa cum se mai numește și fier). Cu un astfel de instrument nu este foarte dificil să lucrezi, astfel încât toată lumea să poată învăța să o facă. De obicei costă de la zece la paisprezece mii. Cu toate acestea, dacă lucrați cu materiale din polipropilenă o singură dată, atunci fierul de lipit poate fi închiriat pentru o perioadă de timp. Din fericire, multe companii de asamblare oferă acest serviciu. Dar dacă este planificată utilizarea frecventă, este mai bine să cumpărați un astfel de instrument de sudură.

Foarte adesea fierul de lipit este vândut complet cu duze Teflon de diferite mărimi. Acest lucru este foarte convenabil, mai ales dacă doriți să sudați țevi de diferite diametre. În plus față de fierul de lipit și momeli, ar trebui să achiziționați următoarele instrumente suplimentare:

 • un tăietor special pentru țevi de polipropilenă (adesea este la fel ca și duzele, vine cu un fier de lipit);
 • aparat de ras pentru curățarea stratului de armare (dacă țevile sunt armate);
 • accesorii;
 • line;
 • mijloace pentru degresare;
 • ruleta;
 • cuțitul trebuie să fie ascuțit;
 • marcator (sau creion);
 • zdrențe;
 • fișier;
 • zona.

Opțiuni de sudare pentru țevi din polipropilenă

Opțiunile de sudură a țevilorExistă mai multe moduri, cum să sudați conductele, fiecare opțiune depinde de diametrul pe care îl are conducta. Pentru a obține un rezultat calitativ, merită să alegeți o metodă în funcție de mărimea materialelor.

 1. îmbinare. Această metodă este utilizată atunci când țevile cu o grosime a peretelui mai mare de patru milimetri și un diametru mai mare de cincizeci trebuie să fie unite până la capăt. Această opțiune nu este de obicei folosită în construcții private. Această metodă este afișată în videoclip.
 2. clopot cu gura. Această opțiune este potrivită pentru țevi de polipropilenă cu un diametru de patruzeci de milimetri. În acest caz, avem nevoie de un aparat special pentru sudare cu un dispozitiv de centrare și duze de dimensiuni adecvate.
 3. șei brazare. Aceasta este, de asemenea, o versiune a articulației cap la cap. Această metodă implică atașarea unei prize speciale la tubul de polipropilenă la un unghi de 90 grade. Se taie o gaură prin această șa și se atașează oa doua țeavă. Rezultatul este un design în formă de T, care este foarte vizibil pe videoclipul prezentat.

Pregătirea pentru muncă

Având în vedere o teorie simplă, puteți se angajeze în munca practică. Încă de la început este necesar să curățați și să degresați suprafețele pentru a se potrivi cu țevile. Este necesar să se verifice produsele înșiși pentru prezența deșeurilor: există abateri, crăpături, ovale sau diferite grosimi ale pereților.

Merită acordată o atenție deosebită: este necesar ca diametrul fitingului să fie mai mic decât diametrul exterior al țevii. Atunci când ansamblul conector este asamblat fără lipire, acesta este un indicator luminos al unui defect al armăturii sau țevii. Dacă fitingul are un fir, trebuie verificat cu atenție.

În prealabil, este necesar să se taie țevi de lungime necesară cu ajutorul unui tăietor special. Principalul lucru este că tăierea este perpendiculară pe conducta însăși. Dacă produsul este întărit, apoi folosind aparatul de ras, suprafața este curățată sub aterizare. În etapele următoare, lucrul cu țevi armate va fi același ca și cu conductele obișnuite. Este, de asemenea, posibil să se prelucreze partea de țeavă care servește drept joncțiune de sus, astfel încât atunci când este conectată la fiting nu este îndoită. Bineînțeles, ar trebui să scăpați de pelerinele cu un cuțit, dacă acestea sunt disponibile.

Pregătirea mașinii de sudat. Pentru a începe, ar trebui să fie pus într-un loc convenabil și garantat în mod corespunzător. Mai mult, este posibil să puneți atașamente de dimensiuni adecvate și să le fixați cu șuruburi. Doar după toate acestea puteți conecta la electricitate. Apoi, trebuie să așteptați până când instrumentul se încălzește (cel mai adesea se întâmplă în decurs de zece minute) și indicatorul confirmă disponibilitatea acestuia. Este necesar să curățați duzele cu cârpe.

În cazul în care instalația va trebui să fie efectuate într-un loc strâmt, de exemplu, pe tavan, trebuie să vă gândiți imediat despre ce să facă cu fierul de lipit după încălzirea pieselor de legătură - pentru că mâinile tale nu sunt gratuite. În acest caz, este mai bine să aveți un asistent care să țină mașina de sudat. Dar dacă nu există una, atunci puteți pregăti un cârlig convenabil.

Sudarea țevilor din polipropilenă

Cum să lipiți singur o țeavăEste demn de remarcat, încă de la început, lucrarea ar trebui să se desfășoare fără probleme, în mod clar, fără agitație. Dacă o persoană nu a mai făcut niciodată așa ceva, atunci, pentru început, merită practic să înțelegem totul și să câștigăm încredere.

Este necesar să se respecte conductele de bază regula de lipit din polipropilenă: mai întâi atașați mufa fitingului la duza, și apoi tubul, atunci ai nevoie pentru a începe numărătoarea inversă. Calculați timpul următoarele informații vă vor ajuta:

Diametru (mm)Lungimea secțiunii încălzite (mm)Durata expunerii în duza (sec)Expunerea în timpul conectării (sec)Îmbătrânire în timpul întăririi (min)
1612542
2014542
2515782
3216884
401811-1284
55201884

Punem urme pe conductă cu un marcator în piesa care urmează să fie topită și înfășurată în duză. După prima conexiune, este necesar să verificăm dacă sa dovedit calitativ. Dacă întreaga gaură este blocată prin fuziune, atunci este important să reduceți lungimea liniei plăgii cu o cantitate mică de milimetri. însuși procesul de sudare este efectuat după cum urmează:

 1. Sudarea țevilor din polipropilenăDacă planul necesită întoarcerea țevii, o altă armătură este sudată la celălalt capăt, ceea ce va ajuta la schimbarea direcției conductei. Dacă fitingul conține nervuri suplimentare, acestea trebuie notate. Dacă nu există astfel de coaste, atunci trebuie să fie lăsate urme pe țeavă sau pe piesa de montaj. Atunci când conectați țevi, puteți utiliza mărcile ca un ghid pentru a determina locația corectă a fitingului.
 2. După duza este bine încălzit, poate fi introdus în ea și o armătură de țeavă (numai în această ordine), și apoi, după o scurtă așteptare și trăgând detaliu ar trebui să le conecteze imediat. Faceți acest lucru rapid, cel mai important lucru este să nu uitați să aliniați colțurile în paralel și să le combinați cu mărcile pre-marcate. Este important ca toate acțiunile să se facă într-o anumită perioadă de timp, calculată și dată mai sus.
 3. Apoi, ar trebui să fixați piesele timp de jumătate de minut, moment în care nodul va deveni forma dorită. Principalul lucru nu este să expuneți piesele la rotație în jurul axei.
 4. Un nod are nevoie de ceva timp să se răcească. Răcirea ar trebui să aibă loc în condiții naturale, în nici un caz să nu folosiți în mod specific aer rece sau lichid.
 5. Dacă în timpul accidentului de sudură au apărut o eroare (piese slab îmbinate sau îndoite), trebuie să tăiați nodul și să instalați unul nou în locul acestuia. Când inelul topit a intrat în jurul punctului de conectare după muncă, înseamnă că totul sa făcut corect.

După ce lipirea nu a răcit încă duză trebuie să ștergeți cu zdrențe, ameliorarea murdăriei și a polipropilenei topite.

Controlul calității prin sudură

La sudarea articole din polipropilenă cu diametru mic sau părți de supraîncălzire în timpul funcționării poate apărea probabilitatea ca interiorul afluxului de tub format care, ulterior, nu va permite apei să se miște liber și rapid în timpul utilizării cu apă curentă. Prin urmare, este necesar să verificați conductele pentru această problemă. Este necesar loviți-vă la joncțiune, dacă aerul a trecut ușor și liber, atunci nu vă temeți - elementele sunt sudate împreună calitativ. De asemenea, puteți verifica calitatea conexiunii încercând să conduceți apă prin țeavă brodată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apăCum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apă
Lipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuriLipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuri
Fitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoareFitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoare
Parametrii tehnici, caracteristicile țevilor și fitingurilor din polipropilenăParametrii tehnici, caracteristicile țevilor și fitingurilor din polipropilenă
Montarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și videoMontarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și video
Cum să lipiți corect conductele de polipropilenă cu propriile mâiniCum să lipiți corect conductele de polipropilenă cu propriile mâini
Metode de montaj a țevilor din polipropilenă, videoMetode de montaj a țevilor din polipropilenă, video
Cum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâiniCum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâini
Instalarea țevilor de polipropilenă pentru alimentarea cu apă: fotografie și videoInstalarea țevilor de polipropilenă pentru alimentarea cu apă: fotografie și video
Masă de temperatură de lipire pentru țevi din polipropilenăMasă de temperatură de lipire pentru țevi din polipropilenă
» » Sudarea video a țevilor din polipropilenă
© 2021 amigdas.com