amigdas.com

Icoane în casă: care este cel mai bine să stea peste ușa din față

Icoanele ortodoxe sunt cele mai adesea plasate înIcoanele creștine nu sunt relicve obișnuite. Bisericile ortodoxe sunt acum în fiecare casă. Cineva îi cumpără ca un tribut adus modului, în unele familii merg de la o generație la alta. Din cele mai vechi timpuri, creștinii au creat un iconostas, care a fost întotdeauna într-un loc proeminent. Bogățiile au avut mai mult decât cei săraci. Dar toată lumea a respectat tradițiile creștine și le-a tratat cu mare respect.

Bisericile ortodoxe nu sunt amulete, de dragul decorării nu ar trebui instalate. Mulți dobândesc icoane pur și simplu din superstițiile obișnuite, crezând că sunt automat incluse în apărarea casei și a locuitorilor ei. Credincioșii sunt ghidați de alte lucruri atunci când aleg fețele sfinților.

Imaginea ortodoxă este deseori atârnă pe pereți, la capul patului, deasupra ușii din față, folosindu-le ca un instrument pentru a proteja împotriva oamenilor necinstiți. Fața sfântă umple casa cu energie luminoasă.

Se crede că imaginea selectată are un impact imens asupra celor care trăiesc în casă. Sapa sfinților dă o dispoziție și o liniște specială.

Plasarea icoanelor la domiciliu

Regulile stricte de plasare, desigur, nu. Există câteva recomandări ale preoților despre acest lucru:

  • Icoana de deasupra ușii vă protejează casa de problemele și spiritele rele.Imaginea unui sfânt se găsește cel mai adesea în partea de est a apartamentului, așa că era obișnuit să te rogi din cele mai vechi timpuri. Dar, dacă dintr-un anumit motiv nu funcționează, este permisă suspendarea icoanei lângă ușa din față și deasupra capului patului.
  • Dacă pentru locurile sacre un unghi, mai întâi de toate, să ai grijă de puritatea ei. Curatarea la timp ar trebui să fie un ritual. Prin urmare, un astfel de unghi se face numai în condițiile în care proprietarul ajunge.
  • Spațiul cu pictograma trebuie șters de toate fotografiile și talismani. Articolele casnice, jucăriile, cosmeticele sunt curățate. Ascundeți chiar și imaginile pe subiecte biblice din cauza irelevanței găsirii lângă relicvă.
  • Adesea, împreună cu icoane creștine, fotografii ale călugărilor decedați și bătrânii. Prin toate canoanele, este absolut inacceptabil. Imaginea sfinților și a vieții pământești, reflectate în fotografie, sunt incompatibile. Astfel de fotografii trebuie păstrate separat de fața transformată și atârnate în alte locuri.
  • Dacă există mai multe icoane, nu este necesar să le păstrați pe raft. Cel mai bine este să atârnați pe pereți, observând compoziția și simetria, astfel încât să nu existe nici un sentiment de neplăcere.
  • Deasupra mesei de masă aveți nevoie de icoana Salvatorului, după toate, după ce a primit mâncare, conform tradiției, "Tatăl nostru" este citit. Da, iar masa pregătită este sfințită prin rugăciune. O varianta de plasare a "Cinei Trecute" este posibila.
  • În grădiniță puteți închide un altar cu fața Îngerului Păzitor sau sfântul patron al copilului.

Ierarhia plasării icoanelor

Icoanele Maicii Domnului și ale Mântuitorului sunt considerate cele mai importante, ele sunt în mod necesar prezente în casă.Condiția obligatorie a casei ortodoxe este de a avea fețe Mama și Mântuitorul lui Dumnezeu. Întotdeauna au aparținut locului principal. În iconografia ortodoxă există o varietate de opțiuni pentru imaginea Domnului Isus Hristos, Pentru rugăciune, icoana Domnului Atotputernic este de preferat. Și printre numeroasele fețe ale Maicii Domnului alegeți Vladimirskaya, Yaroslavl, Kazan, Smolensk. Deasupra acestor două icoane se poate plasa doar una - "Sfânta Treime".

Unii cred în mod eronat că aceste altare trebuie să fie în mod obligatoriu atârnate de ceilalți. Făcând acest lucru nu este necesar. Ele pot fi plasate pe un plan cu restul, cel mai important - nu mai mic, care este considerat indecent în canoanele creștinismului.

Pe părțile laterale ale pictogramelor principale pune personal. Dacă nu există, atunci plasați fețele sfinților care sunt respectați în familie. Cel mai adesea este icoana Sfântului Nicolae Wonderworker, cel mai venerat sfânt din Rusia. Ei se adresează lui în toate problemele interne, este considerat a fi apărătorul tuturor celor răzbunători nemeritat.

Depozitarea icoanelor

Kyoto este o cutie speciala care protejeaza icoana de efectele timpului si prafului.Pentru stocarea icoanelor, se achiziționează dulapuri speciale - cutii, care protejează împotriva deteriorării, prafului, scăderilor de temperatură și umidității. Un păcat este manipularea nepăsătoare a relicvelor. Nu le lacati, acoperiți-le cu soluții speciale, frecați ceva. Cu această atitudine inactivă, microporele prin care icoanele respirau pot fi înfundate. Și compoziția, care împiedică schimbul de aer, otrăvește altarul ortodox.

Dacă, la urma urmei, sa întâmplat o nenorocire a icoanei consacrate și nu se dă la refacere, să-l arunci este strict interzis. Puteți să vă îndreptați altarul la biserică, unde va găsi ultimul său refugiu printre icoanele care au servit.

Iconul este o conversație cu Dumnezeu

Icoanele moderne pot să nu pară foarte bogate, oamenii credincioși că nu le pasă.Auto-selecția icoanelor ar trebui să se bazeze pe gânduri pure, dorința de a se ruga. Aspectul fiecărui altar din casă va fi condiționat temerile interne și credința că va ajuta și îl protejează de rău. Icoanele antice de lux, cumpărate pentru distracția vanității lor și dorința lor de a impresiona pe alții, nu vor deveni un ajutor pe o cale spinoasă.

Nu vă bazați pe un număr mare de sanctuare. Este important pentru atitudinea unei persoane față de aceasta. Fața venerată din casă poate fi una, la care se întind inima membrilor gospodăriei. Iconul este o conversație cu Dumnezeu. Vă ajută să faceți rugăciuni, dând o iluminare specială, ceea ce nu poate fi realizat prin alegerea pur și simplu a fețelor frumoase pe care le doriți. O abordare nesistematică nu va fi niciodată folositoare.

Ce icoane atarna peste usa din fata

Este important să știți ce pictogramă este atârnată deasupra ușii din față pentru a proteja casa de diverse probleme.Deasupra intrării în locuință o icoană care ajută la protejarea împotriva pătrunderii răului. Prin urmare, abordați cu atenție alegerea ei, acordând atenție valorii. Există mai multe opțiuni de suspendare a unei imagini.

  1. Altarul este atârnat chiar deasupra deschiderii ușii. Aceasta se face pentru a încărca energia pozitivă și a neutraliza negativul.
  2. Suspendând pictograma din fața ușii, urmăriți obiectivul de a împiedica negativul să intre în casă din exterior.

Dar reguli stricte, care trebuie urmate orbește, nu. Totul vine de la inimă, sinceritatea în inimă.

Pictograma "șapte îndreptate"

Icoana a șaptesprezecea a Maicii Domnului este foarte apreciată în Ortodoxie.Pe pictograma populară, numită "Șapte" sau "Înmuierea inimilor malefice" Maica lui Dumnezeu este descrisă singură, fără Isus. Stăpâne cu mâinile șapte sau șase săgeți (în funcție de varianta scrisului) care au străpuns pieptul. Mama lui Dumnezeu este doliu, inima ei izbucnește cu durere pentru noi și săgețile simbolizează păcatele de care oamenii nu se grăbesc să scape.

Există legende despre "Semistrelnaya" ea vindecă bolnavii morți. Are o energie foarte puternică, care permite să facă față celor mai mari probleme. Al doilea nume este "Înmuierea inimilor rele". Pictograma oferă o încărcătură pozitivă, evacuând o atmosferă internă grea.

Cu discordie în familie, furie la cei apropiați, Este necesar să se roage Mamei lui Dumnezeu cu o cerere de a atenua emotiile negative și să-i liniștească pe cei războinici. Îndepărtează oamenii de o stare emoțională grea din gânduri rele, ajută hoții și toți oamenii necuviți. Dacă vor veni lucruri importante, cu siguranță o vor lua cu ei. Dar sarcina principală - protecția împotriva răului, nu numai din exterior, ci și din interior. Mama lui Dumnezeu se roagă pentru iertarea păcatelor fiecăruia dintre noi.

Cel mai adesea, "Seven" este atârnat în fața intrării în cameră, astfel încât fiecare oaspete să-și întâlnească ochii. Iar puterea Maicii lui Dumnezeu este atât de mare încât chiar și o icoană neinvitată sau o copie brodată pot fi folosite în casă și pot face minuni.

"Perete nedorit"

Zid indestructibil - această față a Maicii Domnului este copiată din pictura din Lavra de la Kiev.Simbolul mozaic, în care Fecioara ridică mâinile spre cer în rugăciune, este în Catedrala Sf. Sophia din Kiev. Este cea mai venerată relicvă creștin-ortodoxă, ideală pentru a intra în locuință și opusă acesteia.

Numele său se datorează faptului că, de mai bine de 800 de ani, totul rămâne, în ciuda distrugerii altor părți ale catedralei.

Maica lui Dumnezeu se ridică ca un zid între cel care se roagă și răul care merge spre el. Este, într-adevăr, un perete de protecție indestructibil pentru cei care au nevoie de el. Puterea feței protejează împotriva blestemelor dușmani, intenții rele ale adversarilor, magie neagră de magie.

O persoană cu intenții necurate poate intra în casă, intrarea căreia este păzită de Maica Domnului, dar se va simți foarte rău și va pleca irevocabil. Plecând de la locuința sa nativă, ei s-au rugat la icoana pe care o protejează de necazuri și în orice mod patronează într-o țară străină.

Icoana Îngerului păzitor

Icoana Îngerului Păzitor este concepută pentru a proteja persoana, patronul căruia este acest sau îngerul.Cea mai populară față este imaginea Îngerului Păzitor, care este determinată de data nașterii. Adevărat, există și alte opțiuni. De exemplu, puteți identifica un înger după nume, care este dată la botez. În plus, dacă există o dorință, custodianul este ales independent, în funcție de scopul urmărit. Unul încearcă să caute iubire pentru a avea o familie, alta se roagă pentru recuperarea rapidă a corpului, a treia cere să se încheie certurile familiale. În fiecare caz, patronul său este determinat, ceea ce ajută la solicitări.

Imaginea Îngerului în casă nu înseamnă că toate problemele cu aspectul său vor dispărea în mod irevocabil. Dar o atitudine pozitivă și speranță pentru îndeplinirea cererii va afecta în mod pozitiv spiritul interior.

Principalul lucru - credință

Plasarea icoanelor în casă poate fi foarte diferită în diferite cazuri.Există clerici care spun că imaginea sfântă nu se corelează cu ritualul de respingere a forțelor răului care au venit de la neamuri. Și sunt negative cu privire la cei care tratează icoanele doar ca secții.

Rezumând, vreau să spun că alegerea obiectelor sacre pentru casă este o decizie personală. Prin icoana este trimis harul lui Dumnezeu, care nu este legat de numărul lor. Este necesar să vă ascultați inima și să nu vă bazați orbește pe ceilalți.

Doar Dumnezeu trebuie să caute protecție. Imaginea ortodoxă agățată din cauza tendințelor de modă sau a unor superstiții este imposibilă. Nu icoana însăși vindecă și protejează, totul depinde de credință. Dacă nu există, nici o manipulare nu va ajuta sau va întări spiritul. Rugăciunile regulate și credința - ceea ce dă echilibru. Privind în interiorul tău, poți obține multe răspunsuri. Pentru a apela la Dumnezeu cu pocăință, speranța va veni întotdeauna cu ajutor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce dau botezului și fetei botezuluiCe dau botezului și fetei botezului
Cum să atârnă o potcoavă pe ușăCum să atârnă o potcoavă pe ușă
Ce este o cabană pentru întreaga familie?Ce este o cabană pentru întreaga familie?
Cum să spălați hainele în mod corespunzător, știind decodificarea icoanelorCum să spălați hainele în mod corespunzător, știind decodificarea icoanelor
Cum să înțelegeți ce visează o cruce sau o cruce? Ce spune cartea de vis?Cum să înțelegeți ce visează o cruce sau o cruce? Ce spune cartea de vis?
Proprietățile crisolitului de piatră, proprietățile sale și ale cărora se potriveșteProprietățile crisolitului de piatră, proprietățile sale și ale cărora se potrivește
Fariseismul: semnificația istorică și contemporană a termenuluiFariseismul: semnificația istorică și contemporană a termenului
Oglinzi vizavi de ușa din față, pot fi atât de atârnațiOglinzi vizavi de ușa din față, pot fi atât de atârnați
Botezul copilului: descriere, pregătire, îndatoriri ale nașilorBotezul copilului: descriere, pregătire, îndatoriri ale nașilor
Copertine și copertine peste intrarea în casă: cele mai bune idei (foto)Copertine și copertine peste intrarea în casă: cele mai bune idei (foto)
» » Icoane în casă: care este cel mai bine să stea peste ușa din față
© 2021 amigdas.com