amigdas.com

Neozidină - instrucțiuni pentru utilizare la animale

Instrucțiuni de utilizarePentru fiecare proprietar de animale de companie, câini, pisici, rozătoare și alte animale de companie cu patru picioare, nu este nici un secret că îngrijirea unui animal de companie nu este doar o mâncare bună și jocuri. Aceasta este, de asemenea, o vizită permanentă la medicii veterinari pentru a efectua un examen preventiv, vaccinarea împotriva unei varietăți de infecții și a paraziților.

Cele mai frecvente animale domestice sunt afectate de ectoparaziți (purici), și căpușe, care, de altfel, cu livrare lor „maestru“ o mulțime de neplăceri, astfel încât acestea, de asemenea, sunt purtători de multe boli. Prin urmare, anti-bloc și medicamente antiship sunt întotdeauna în sfera de atenție a proprietarilor de animale de companie. Și unul dintre aceste medicamente este Neozidin M.

Instrucțiuni de utilizare Neozidin M

descriere

Reguli de aplicareEste un medicament veterinar antiparazitar de origine rusă, care se utilizează pentru a trata: bovine, cai, oi și câini.

Neozidina este disponibil sub formă de pulbere sau soluție gata preparată pentru preparate injectabile. Medicamentul are o nuanță galben-portocalie pronunțată.

Neozidina sub formă de pulbere este ușor solubilă în apă. Pentru a prepara o soluție injectabilă, se adaugă soluție salină sau apă pentru injectare în doza indicată în instrucțiunile produsului. După prepararea soluției, agentul trebuie utilizat timp de două zile (dacă acesta va fi păstrat în frigider) și în decurs de 24 de ore dacă soluția este păstrată la temperatura camerei.

Structura preparatului

 • fenazonă;
 • Dimacetat diacetat.

Acest medicament aparține grupului preparate antiprotozoale, adică aceia care au capacitatea de a suprima activitatea vitală a protozoarelor. Conform metodei de acțiune asupra protozoarelor, aceste medicamente sunt împărțite în două tipuri:

 • Parazitostatice - au capacitatea de a limita funcția de creștere a paraziților;
 • Parazitice - duc la moartea parazitilor.

Neozidina M încetinește sinteza ADN-ului în paraziți sanguini (paraziți care se "instalează" în sistemul circulator al "donatorului"). Din acest motiv, celulele ADN ale paraziților sunt distruse și ele însele moare.

Indicații pentru utilizare

Neozidină pentru câini sunt utilizate ca măsură preventivă și pentru tratarea acestor boli:

 • Neozidină pentru animaleTrypanosomiaza este o boală parazitară, agentul cauzal fiind localizat în plasmă sanguină, sistem nervos, ganglioni limfatici, organe interne. Dacă această boală nu este tratată, atunci aceasta poate duce la moartea animalului. Caracteristicile tipice ale acestei infecții sunt febra, pierderea apetitului, letargie.
 • Nuttallioza este o altă boală parazitară. Agentul său cauzator este nuctelia parazitară, care, prin habitatul lor, a ales sistemul circulator al "gazdei" lor, și anume celulele roșii din sânge. Odată cu înfrângerea infecției la un animal poate fi observată febră, anemie, letargie, membranele mucoase devin icter, funcționarea sistemului digestiv și cardiovascular este perturbată. Această boală este caracterizată de durata cursului ei, dar rareori duce la moarte. Purtătorii acestei boli sunt acarieni de ixodid, astfel încât o stropire de nucalelioză este mai frecventă în primăvara și toamna, adică în perioada de activitate cea mai mare a acestor căpușe.
 • Babesios (pyroplasmoza) este o altă boală parazitară sezonieră, a cărei acarieni sunt purtători. Simptomele de câini piroplasmozei: letargie animale, febră, pierderea poftei de mâncare, urină, animal capătă o nuanță mai închisă (acesta este principalul simptom al piroplasmozei la câini). Aceasta este o boală foarte periculoasă, caracterizată printr-o mortalitate ridicată a animalelor (aproximativ 98%). Nu este transmis altor animale, omule.
 • Fransayelles - simptomele sale sunt letargie, febră, febră, sistemul digestiv este afectat. Mucusul obține o culoare icterică. Purtătorii acestor paraziți sunt acarieni ixodidieni.
 • Taylorios este una dintre cele mai dificile infecții, ceea ce duce adesea la moartea unui animal. Simptome: febră, o creștere a nodurilor lângă acarieni atașați, pierderea apetitului, epuizarea, ochii mucoși devin roșii, uneori convulsii.
 • Invazii mixte (helminții și helmintiazele) la animale.

Dozare și administrare

Medicamentul se administrează intramuscular o dată. Dacă animalul nu se îmbunătățește în decurs de 24 de ore, se efectuează oa doua injecție de Neozidină. Doza de medicament este calculată în conformitate cu instrucțiunile, în funcție de greutatea animalului.

Pentru câini, acest preparat este administrat fracționat, în două etape. Înainte de a utiliza Neozidina, animalul trebuie administrat o injecție cu un antihistaminic.

Contraindicații

De la contraindicații se poate observa:

 • Sensibilitate individuală la componentele medicamentului;
 • În cazul în care medicamentul este administrat cainilor, atunci coli și adăposturi sunt prescrise cu precauție;
 • Boli cardiovasculare la câini;
 • Patologie hepatică.

Reacții adverse:

 • Descrierea preparatuluiUmflarea locului de injectare;
 • Ocazional mâncărime;
 • Manifestări alergice;
 • Foarte rar posibile tulburări intestinale (diaree), vărsături, pierderea poftei de mâncare, convulsii - se întâmplă acest lucru, atunci când moartea în masă a paraziților, care pot cauza funcționarea defectuoasă a sistemului cardiovascular de câini, tulburări ale funcției hepatice. În acest caz, este necesar să se efectueze o terapie simptomatică și, de asemenea, să se acorde animalului odihnă.

Este interzisă utilizarea simultană a Neosidinum M împreună cu alți agenți antiprotozoali.

Utilizarea medicamentului este permisă numai după un studiu aprofundat al instrucțiunilor detaliate privind consumul de droguri și consultarea obligatorie cu un medic veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câiniInstrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câini
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Amoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuniAmoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuni
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Vitam - complex pentru animale, instrucțiuni de utilizareVitam - complex pentru animale, instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Prasicid plus suspensie: instrucțiuni de utilizarePrasicid plus suspensie: instrucțiuni de utilizare
Instrucțiuni de utilizare a medicamentului fistprist la fața locului pentru câini și pisiciInstrucțiuni de utilizare a medicamentului fistprist la fața locului pentru câini și pisici
» » Neozidină - instrucțiuni pentru utilizare la animale
© 2021 amigdas.com